På denne dag – den 21. august i 1985 – var Bobbysocks i Polen og spilte under Sopotfestivalen. Dette var de daværende østblokk-landene sin største musikkfestival, og Hanne og Elisabeth var invitert som gjesteartister utenfor konkurransen.
På grunn av turneringen i Norge og Sverige hadde Hanne og Elisabeth egentlig ikke tid til å reise. De skulle opptre med sin “Swingin’ Tour” i Narvik dagen etter, og holdt derfor på å avlyse hele Polen-turen. Men de dro nedover sammen med koret sitt, Kari Gjærum, Håkon Iversen og Per Øystein Sørensen. Det skulle de ikke komme til å angre på…

Sopotfestivalen var like stor i Østblokk-landene som Eurovision Song Contest var i Europa. 500 millioner seere fulgte programmene på TV, mens 10.000 personer presset seg sammen i den store hallen der sendingen pågikk. Flere tidligere vinnere av Eurovision deltok også under Sopot-konkurransen, og dette året var brødrene Herreys fra Sverige deltagere med sin nye låt “Sommarparty”.

Bobbysocks stormet inn på scenen i kjent stil og sang fem sanger, bl.a. “Radio” og “Little by little”. Men da de kastet skinnjakkene og de rosa paljettjakkene kom til syne mens introen til “Let it Swing” ble spilt, gikk publikum fullstendig bananas. Da siste tone lød, nektet de rett og slett å slutte å applaudere.
– De stod på stolene og skrek, minnes Hanne i dag. Produsenten av det direkte-sendte TV-programmet hadde ikke noe annet valg enn å starte singbacket på nytt. Og dermed måtte Bobbysocks synge sin vinnermelodi én gang til, denne gangen på norsk!

Men det sluttet ikke der. Da sangen var ferdig for andre gang, var publikum om mulig enda villere, og salen kokte fullstendig over. Det var ikke mulig å gå videre med programmet, så for tredje gang sang Hanne og Elisabeth “Let it swing”, halvparten på norsk og halvparten på engelsk, foran et jublende polsk publikum.
Klokken ett på natten ble det innkalt til en improvisert pressekonferanse, og 80 journalister (!) møtte opp.

– Alle TV-programmer har alltid hele sendingen planlagt ned til siste sekund. Så når “Let it swing” startet for tredje gang skal visstnok produsenten for showet ha tatt kjøreplanen og revet den i biter før han forlot redigeringsbussen i fortvilelse, ler Hanne når hun i dag husker tilbake til denne augustdagen for 32 år siden.
I etterkant ble også Bobbysocks debutplate gitt ut i Polen, og skal ha solgt rundt 300.000 eksemplarer!


Hanne og Elisabeth smiler til svensk presse, som ble tatt fullstendig på senga av nok en Bobbysocks-suksess. De var der for å dekke Herreys’ deltagelse i konkurransen.


Reportasje fra Bobbysocks’ besøk under Sopotfestivalen i et polsk ukeblad.


I Polen ble Bobbysocks sin debut-plate utgitt med nytt cover.