avisen-agder2016
PUBLISERT 22. DESEMBER 2016
«For 8. gang gjestet Hanne Krogh med Tenorer Flekkefjord kirke. Sammen med det lokale koret Frisk Bris og countryartist Bente Torgersen fikk et stort publikum oppleve en julekonsert med meget høy kvalitet», skriver Avisen Agder.

De skriver videre:
«Konsertprogrammet var flott bundet sammen med julens budskap og Hannes små historier fra oppveksten og fortellinger fra Prøysens jul. Den artistrollen hun setter mest pris på er som Sonja i «Reisen til julestjernen». Den har for øvrig 40-årsjubileum i år. Tenorenes fremføring av «O helga natt», «Nessun dorma» (ingen må sove) og ikke minst «Halleluja» av Leonard Cohen sammen med Frisk Bris var noen av mange høydepunkter. Hannes fremføring av Nat King Coles «Christmas Song» med hennes norske tekst fikk julefreden til å senke seg over et julestemt publikum.»

———————————————————–

radio-102-sm
PUBLISERT 21. DESEMBER 2016
Siden midten av november har Hanne Krogh og tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan reist Norge rundt med julekonserten «O helga natt».
– Men det er når vi kommer hjem til Haugesund og Vår Frelsers kirke det blir jul, sier Hanne Krogh til Haugesunds-radioen «Radio 102».
Ruud og Fillan sier de har lært mye av Hanne Krogh når det gjelder formidling. Men å være ny i «gjengen» er ikke alltid like enkelt, noe Fillan fikk oppleve for noen år siden på et hotell i Flekkefjord. Det og mye mer hører du om i dette innslaget på Radio 102 med programleder Egil Houeland.

LINK TIL PROGRAMMET HER

———————————————————–

haugesunds-avis-600
PUBLISERT 19. DESEMBER 2016
Tirsdag 20. desember er Hanne Krogh, de to tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan, Voice of Joy og trompetist Stig Espen Hundsnes på plass i kirken. Hanne er her for 30. jul på rad.
– Det er selvfølgelig helt spesielt for meg å komme hjem – og se at benkeradene er fylt med gode venner, naboer og mennesker jeg har kjent et helt liv. Derfor er det ekstra rørende å oppleve at de folk kommer og fyller kirken år etter år, forteller hun i et stort intervju med Haugesunds Avis.

Hun fortsetter:
– Hele reisen gjennom advent har vært en glede. Jeg tror jeg må si at dette er den beste turen jeg noensinne har hatt – både på grunn av det sosiale samholdet og fordi vi alle er så stolte av nettopp denne konserten. Høydepunktet kommer på tirsdag, når vi er i Vår Frelsers kirke.

LES HELE INTERVJUET MED HANNE HER

———————————————————–

sarpsborgsangforening-1-sm
PUBLISERT 7. DESEMBER 2016
Julekonserten til Hanne & Tenorer var i går i Tune kirke i Sarpsborg, og flere publikummere sperret øynene opp da Hanne introduserte sine tenorer. Inn kom tenor Thomas Ruud sammen med Hannes tidligere Just4Fun-kollega Eirikur Hauksson!

Det viste seg nemlig at turnéens andre faste tenor Jan Erik Fillan må hvile stemmen et par dager, og da ringte Hanne likegodt sin tidligere samarbeidspartner og spurte om han kunne hoppe inn under Sarpsborg-konserten!
Eirkur tok utfordringen på strak arm, og sang både Fillans solosanger som «Hallelujah» og «Mitt hjerte alltid vanker», samt fellesnumrene!

I kveld opptrer Hanne & Tenorer i Sandefjord kirke, da med tenorene Thomas Ruud og Marius Roth Christensen!

Fotos: Vetle Granath Magelssen

sarpsborgsangforening-14-sm
Hannes tidligere kollega i gruppen Just4Fun Eirikur Hauksson hoppet inn under julekonserten i Tune Kirke i Sarpsborg.

————————————————————

img_1240-hs-2
PUBLISERT 5. DESEMBER 2016
Juleturnéen med Hanne og tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan er nå kommet til østlandet. I går var ensemblet i en sprengfull Moss kirke og i kveld står Lillestrøm kirke for tur.

Avisanmelderne har ikke spart på superlativene dette året heller, vi har fått lese titler som “Julemagi fra Krogh og tenorer”, “Alle fikk skinne denne kvelden” og “Hannes perfekte jul”. De to siste fikk dessuten terningkast 6 av anmelderne!

Bildene over og under er fra Ålesund kirke den 30. november, der konserten ble avsluttet med stående applaus og dundrende trampeklapp!
Alle fotos: Knut Webmaster

img_1222-hs
Vakre Ålesund kirke ble om mulig enda vakrere med den fantastiske lyssettingen til konserten til Hanne & Tenorer.

img_1250-hs-2
Ny i jule-ensemblet er tompetisten Stig Espen Hundsnes. Han var også med i sommershowet «La det swinge – With a little help from my friends» i juli i år.

img_1252-hs
Fiolinist Tarjei Nysted begynte å spille sammen med Hanne Krogh i 1998. 

————————————————————-

352016
PUBLISERT 29. NOVEMBER 2016
«Perfekt. Sånn, nå har vi skrevet det. Julekonserten med Hanne Krogh, to tenorer, tre musikere og en haug med oppdalinger var akkurat det som skulle til for å skape en perfekt førjuls-opplevelse i Oppdal kirke», skriver avisen Oppdalingen etter julekonserten til Hanne & Tenorer i Oppdal Kirke.

«Det var mange flotte og fine øyeblikk i løpet av konserten, en av undertegnes favoritter var da Hanne lot oss få møte Alf Prøysens tekster som høytlesning, ikke som sang. Historien om Spelldåsen ble knyttet sammen med Romjulsdrøm, da kom både’n Alf og ‘a Hanne til sin rett.»

Hanne er heller ikke redd for å la de andre i ensemble få skinne og fremstå som de fantastiske sangerne og musikerne de er. Thomas Ruuds «Nessun Dorma» var så mektig at det formelig klirret i kirkevinduene, og da Jan Erik Fillans tok oss med inn i «Mitt hjerte alltid vanker» så noen hver måtte slite med klumpen i halsen og kjenne at øynene ble blanke. Og da de begge to stemte i «O helga natt» var det nesten så musikkopplevelsen ble fysisk».

LES HELE ANMELDELSEN HER

————————————————————-

oppdal
PUBLISERT 28. NOVEMBER 2016
«Det er lenge mellom hver gang det serveres like taktfast applaus i Maret på Vang som under kveldens konsert med Hanne Krogh og Oppdal songlag», skriver nettavisen OPP.no etter konserten i Oppdal kirke 1. søndag i advent.

LES MER HER

————————————————————–

322016

PUBLISERT 21. NOVEMBER 2016
«Kroghs lune fortellinger, morsomme historier og kjente sanger sydde sammen en konsert der de tre tenorene virkelig fikk vise tonestyrke. De sang julesanger som ble løftet opp til en ekstra dimensjon», skriver Bladet Vesterålen etter konserten sammen med Eidsfjord Blandakor i «Blåbyen» på Sortland.
Det ble også tid til en prat mellom Hanne og 99 år gamle Rolf Arntsen. Han har vært dirigent både for Eidsfjord blandakor, og medlem der – samt dirigent for mannskoret i Eidsfjord.

LES MER HER

————————————————————–

312016
PUBLISERT 21. NOVEMBER 2016
«Hanne Krogh og hennes tre tenorer brakte jula til Møysalen mandag kveld», skriver nettstedet Vol.no etter konserten med Hanne & Tenorer på Kulturfabrikken på Sortland.

«En fullsatt Møysal i Kulturfabrikken tok imot Hanne Krogh og de tre tenorene Thomas Rudd, Kristian Krokslett og Jan Erik Fillan mandag kveld. I tillegg var den norske trompetist-stjerneskuddet, Stig Espen ”Silvertone” Hundsnes, med på lasset. Og ikke nok med det. Eidsfjord Blandakor stilte som bakteppe i det som var en magisk konsert. I denne konserten bevegde Hanne Krogh og stjernetenorene fra de største operahusene seg fritt og storslagent blant musikkens store klassikere og vakre julesanger, og kombinere dette med klok og humoristisk formidling av julens budskap.»

SE KLIPP FRA KONSERTEN OG LES ANMELDELSEN HER

————————————————————–

harstad-tidende
PUBLISERT 21. NOVEMBER 2016
«Drivende dyktige musikere og et Korkompagniet i storform, var sterkt medvirkende til at nærmere 350 tilhørere i Kulturhusets storsal fikk julestemningen tredd nedover ørene. Og takk skal du ha, Hanne Krogh, for at du ikke bare spiller på lokale krefter. Du lar dem også få skinne», skriver Harstad Tidende etter konserten søndag kveld og gir terningkast 6 i papirutgaven av avisen.
De fortsetter:
«På en lun og behagelig måte ledet Hanne Krogh oss gjennom en konsert der alle fikk muligheten til å vise seg fram. Ikke handlet det bare om julemusikk heller. Det var også rom for ettertanke, hvilket manifesterte seg i en høyst uvanlig og andektig avslutning på det hele. Det var kanskje ikke genialt, men ganske tett opptil».

«Ja visst, var det julestemning i betydelige doser, men i en innpakning og med en variasjon som fikk den halvannen time lange konserten til å fortone seg som 30 minutter. Scenografi, regi, lyd og lys satt som et skudd. Rett og slett. Hanne Krogh har gjennom tiår vist hva hun er god for. En førjulssøndag i Harstad ble aldri noe unntak.»

LES HELE ANMELDELSEN HER

————————————————————–

282016
PUBLISERT 19. NOVEMBER 2016
– Det er en ting å høre konserten, men det er helt fantastisk å være en del av den. Det er utrolig mektig musikk. Det er gåsehud og nesten sånn at man får tårer i øynene. Vi er alle utrolig stolte av å bli spurt om å være med igjen, forteller leder for Tromsø sangforening, Jørn Fjellsaune, til iTromso.no.
Fredag kveld var Tromsø Domkirke fylt til randen av publikum når Hanne Krogh og hennes populære tenorer Kristian Krokslett, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan besøkte byen med julekonserten sammen med Tromsø Sangforening.
– Jeg har blitt så voksen nå at jeg blir veldig rørt når jeg hører at jeg er en del av folks juletradisjoner. Det er det største du som artist kan oppleve og noe jeg føler meg utrolig privilegert over, sier Hanne til nettstedet.
I kveld opptrer ensemblet i Narvik kirke.

LES MER HER

————————————————————–

292016

PUBLISERT 19. NOVEMBER 2016
«Hanne Krogh og hennes tre tenorer åpnet sin landsdekkende juleturné i Bardu torsdag kveld. Torget var fylt opp med tilhørere som ville oppleve den norske sanglegenden i levende live», skriver avisen Nye Troms etter premieren på juleturnéen.

LES MER HER (krever innlogging)

————————————————————–

julekonsertvideo
PUBLISERT 16. NOVEMBER 2016
Se videoen med herlige smakebiter fra årets julekonsert-forestilling!
LINK YOUTUBE


ensemble2016
PUBLISERT 16. NOVEMBER 2016
I morgen 17. november drar endelig Hanne Krogh og resten av turné-ensemblet igang årets vakreste tradisjon- julekonsertene – i festsalen i Viken Senter i Bardu. Årets forestilling kommer også kommer til å markere at det er 40 år siden Hanne spilte Sonja i julefilmen «Reisen til julestjernen»!
På bildet tatt under generalprøven i går kveld ser vi Hanne flankert av musikerne Tarjei Nysted og Stein Austrud. Bak tenorene Thomas Ruud (med hunden Daisy), Jan Erik Fillan, og trompetisten Stig Espen Hundsnes. I tillegg medvirker tenoren Kristian Krokslett på konsertene i Nord-Norge.

LINK TIL BILLETTOVERSIKT HER

————————————————————–

ab05
PUBLISERT 28. OKTOBER 2016
«Hanne Krogh ga oss julekonserten alle andre julekonserter vil bli målt etter» skrev Fædrelandsvennen etter et adventsbesøk i Domkirken av Hanne og tenorene, og trillet terningen til seks.

I år flytter Hanne listen enda et hakk opp når hun i tillegg til stjernetenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan har invitert med seg trompetisten Stig Espen Hundsnes . Han er en av de unge fremadstormende musikerne som står i startgropen av en stor karriere.
– Hva er vakrere enn klangen fra en sølvklar trompet i kirkerommet, sier Hanne. Hun gleder seg mer enn noensinne til å dra ut på årets vakreste reise.

Tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan spiller i operaer både nasjonalt og internasjonalt, og Hanne er takknemlig over at de setter av tid til denne adventstradisjonen. I tillegg er multimusiker Tarjei Nysted og musikalsk leder Stein Austrud med på å gjøre konserten til en skyhøy musikalsk opplevelse.
Når denne profesjonelle gjengen samarbeider med lokale, entusiastiske kor, lover Hanne en storslått og morsom konsert der tidligere års toppnummer blandes med nye musikalske perler.

Under konsertene i Nord-Norge får ensemblet dessuten selskap av den muntre Kristian Krokslett, selveste «tenorlendingen».

– I år er det 40 år siden premieren på filmen «Reisen til julestjernen». Det må vi selvsagt feire. Sonja-rollen har en stor plass i hjertet mitt, sier hun og minnes med stor glede da hun spilte i den klassiske julefilmen fra 1976.
Premieren for juleturnéen finner sted torsdag 17. november i den store festsalen på Viken Senter i Bardu, og siste høye tone blir først sunget på bittelille julaften i Johanneskirken i Bergen.

LINK TIL BILLETTER HER

Foto: Anne Brit Solland

272016
Fra juleturneen i fjor. Hanne Krogh med tenorene Kristian Krokslett, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan. Foto: Siv Oda Hagerupsen


222016
PUBLISERT 25. SEPTEMBER 2016
Fredag 23. september feiret Hanne Krogh bøkenes bok Bibelen i Kilden kulturhus i Kristiansand. Bibelselskapet engasjerte tidligere i år Hanne til å lage festforestillingen i Oslo Konserthus for å markere deres 200 års-jubileum, og nå var turen kommet til Kristiansand.
Med seg på scenen hadde Hanne fått artistene Marianne Antonsen, Helene Bøksle, Thomas Ruud og Kim Rysstad. Dessuten «Kristiansand Studiokor» og barnekoret «Jubilo». Hanne hadde regien for kvelden, og bandt det hele sammen med sine tanker, ord og sang. Og et tydelig fornøyd publikum ble stående  gjennom hele avslutningsnummeret «Kjære Gud jeg har det godt».

Foto: Anne Brit Solland

212016

————————————————————–

202016
PUBLISERT 24. AUGUST 2016
Fredag 23. september tar Hanne Krogh festforestillingen «Bibelen» til Kilden Kulturhus i Kristiansand. Forestillingen ble laget i forbindelse med Bibelselskapet sitt 200 års-jubileum, og ble satt opp i Konserthuset i Oslo i slutten av mai i år.

Med forestillingen «Bibelen» tar Hanne Krogh publikum med på en musikalsk reise i ord og toner. Forestillingen presenterer kirkelig musikk i et bredt perspektiv. Hanne Krogh har satt sammen et stjernelag av artister som representerer ulike stilarter. Helene Bøksle, Marianne Antonsen, Thomas Ruud, Kim André Rysstad, Kristiansands Frikirkes kammerkor og et lokal barnekor vil alle bidra til å gjøre dette til en minneverdig begivenhet.

LINK TIL BILLETTER HER


192016
PUBLISERT 8. AUGUST 2016
Onsdag 3. august var Bobbysocks blant gjestene i det populære TV-programmet «Allsang på grensen» på TV2. Selv med fare for torden og regn, var det fullt foran scenen på Fredriksten Festning i Halden der opptaket til sendingen ble gjort. Hanne og Elisabeth stilte i sine sjokkrosa paljetter, og hele publikumshavet sang og swinget med til «La det swinge».

Hanne skriver følgende om kvelden:
Det er en stor glede å delta i «Allsang på grensen». Fordi det er så profesjonelt i hvert minste – og største – ledd, men også fordi produksjonen viser en slik omsorg for hver eneste artist som deltar.
Ekstra gøy å være i Halden sammen med disse nære vennene.

I tillegg til Bobbysocks, stod nemlig bl.a. også Norges to andre Grand Prix-vinnere, Secret Garden og Alexander Rybak på scenen denne kvelden (bildet).
Foto: TV2


IMG_0806b
PUBLISERT 13. JULI 2016
Stående applaus og trampeklapp avsluttet det to timer lange stjerneshowet «La det swinge – With a Little Help From My Friends», i Oseberg Kulturhus i Tønsberg sist lørdag! Hanne Krogh hadde invitert tidligere samarbeidspartnere til et fyrverkeri av en egenskrevet forestilling, der publikum var med fra første tone. Og for et show det ble!

LES MER OG SE FLERE BILDER FRA FORESTILLINGEN HER


oseberg2 SM
PUBLISERT 30. JUNI 2016
Torsdag 30. juni var det premiere på sommershowet «La det swinge» på Oseberg Kulturhus i Tønsberg med Bobbysocks, Just4Fun og Hanne & Tenorer på samme scene – samtidig! Og hvilken festkveld det ble.
I den to timer lange forestillingen bød Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen både på egne solohits og på høydepunkter fra Bobbysocks’ karriere, Eirikur Hauksson og Marianne Antonsen sang 60-talls-perler sammen med Hanne i Just4Fun-konstellasjonen, og tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan scoret stort med høye opera-arier.  Nevnes må også topp kor og orkester som backet vokalistene under musikalsk ledelse av Stein Austrud.
Da finalen kom med «Waiting for the Morning» og ekstranummeret «La det swinge» nærmest kokte Osebergsalen i stående applaus og jublende allsang!

IMG_1571 SM
Elisabeth, Eirikur og Hanne. Foto: Halvard Lie

IMG_1572 SM
Bobbysocks med «Midnight Rocks». Foto: Halvard Lie

IMG_1600 SM
Stående trampeklapp til ekstranummeret «La det swinge». Foto: Halvard Lie

————————————————————–

182016
PUBLISERT 26. JUNI 2016
Torsdag 30. juni har Hanne Krogh premiere på sommerens stjerneshow i Tønsberg «La det swinge – with a little help from my friends» og prøvene er nå i full gang.
I helgen ble det dessuten klart at det settes opp ekstraforestillinger den 21., 22. og 23. juli!
Det er litt av et stjernelag som skal stå på scenen, og på bildet ser vi en del av artistene under en øving på Hvasser på St.hansaften: Tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan, Hanne Krogh, Marianne Antonsen og Elisabeth Andreassen, Marlen Tjøsvoll, Ingebjørg Andrea Vik og Karoline Aspaas Kvinnesland samt musikalsk leder Stein Austrud. (Eirikur Hauksson var ikke tilstede da bildet ble tatt – men er absolutt til stede på scenen når startskuddet går om få dager!)

Selfie-foto: Jan Erik Fillan

————————————————————–

004
PUBLISERT 3. JUNI 2016
I år feirer TV2s «Allsang på grensen» 10 års-jubileum, og 3. august gjester Bobbysocks programmet som blir spilt inn ved festningen i Halden. Dette blir tredje gang som Hanne og Elisabeth deltar som Bobbysocks, og de kommer garantert til å la det swinge i det populære sommerprogrammet.
Andre som skal være med samtidig med Bobbysocks er bl.a. Secret Garden, Alexander Rybak, Wenche Myhre og Bonnie Tyler.
Bildet er fra 2010.
Foto: Anne Brit Solland

————————————————————–

172016
PUBLISERT 30. MAI 2016
For første gang på over 25 år swinger Bobbysocks seg på samme scene gjennom et helt show. Det skjer i Tønsberg i sommer, 31 år etter den utrolige seieren med «La det swinge» i Melodi Grand Prix i Göteborg.
– Det morsomste var at vi vant med en ordentlig hit, 50-tallsmusikk blandet med 80-tallets galskap, sier Hanne Krogh til Tønsberg Blad og mimrer tilbake til maikvelden da Andreassen var Andreasson og Bobbysocks vant Eurovision Song Contest.
De hadde holdt det gående i ukevis, tenkte at etter finalen, på mandag, da kunne de sove.
– Men vi sov vel ikke på fire år, sier Krogh.
– Det var helt hysterisk sykt, sier Elisabeth Andreassen.

– Det er så deilig når jeg står på scenen med Elisabeth, det er noe med henne, hun er bare så full av energi. Vi går ikke inn i roller, vi er oss selv, forteller Hanne.
Sammen med souldronningen Marianne Antonsen og heavyrocksanger Eirikur Hauksson pluss tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan, samt full blåserrekke og korister, holder 18 artister og musikere seg i sving på scenen.
– Dette er en feiring av vennskapet. Vi har tatt med oss A-laget, sier Hanne Krogh.
Torsdag 30. juni er premieren for den musikalske gjenforeningen, som ifølge Krogh er den eneste som er planlagt.
– Dette blir en once i a lifetime-opplevelse, sier Krogh til avisen.

LES HELE SAKEN HER

Foto: Anne Charlotte Schjoll

————————————————————–

162016
PUBLISERT 25. MAI 2016
Når Bibelen skal feires, er ingen scene for stor. Derfor inntar Hanne Krogh selve hovedscenen i Oslo konserthus lørdag 28. mai med to festforestillinger i anledning Bibelselskapet sitt 200 års jubileum.

– Jeg vil vise at Bibelen og Bibelens ord har relevans også for dem som ikke nødvendigvis kaller seg kristne, forteller Hanne.
– Det er nok én av de mest spennende utfordringene jeg har fått. Og jeg er beæret over at Det norske bibelselskap har gitt meg frie tøyler til å tilrettelegge festforestillingen i Oslo Konserthus! Dette blir den eneste dagen dere får anledning til å overvære en slik samling av våre fremste artister og musikere – i en helt annerledes sammenheng. Alle sangene er inspirert av den store boken – vår poetiske grunnmur – Bibelen.
Nært og storslagent – som Boken selv.

Festforestillingen Bibelen er en musikalsk reise i tid og rom, der grunntonen er den inspirasjonen som Bibelen har gitt til dem som har skrevet og framført musikk. Her blir det møte med klassisk musikk, amerikansk gospel, norske folketoner og lavmælt visesang.
Når Hanne begynte arbeidet med å sette sammen mannskapet til denne musikalske festforestillingen, gikk hun til sine artistvenner for å få hjelp. Alle som hun henvendte seg til, var positive. Dermed endte hun opp med et stjernelag bestående av henne selv, Ole Paus, Marianne Antonsen, Helene Bøksle, Thomas Ruud, gospelkoret HIM og Oslo Soul Children. I tillegg skal også det kritikerroste St. Laurentiuskoret delta.
Musikalsk leder er Øystein Lund Olafsen.

LINK TIL BILLETTER HER

152016

————————————————————–

142016b
PUBLISERT 19. MAI 2016
Fredag 20. mai er Bobbysocks gjester i TV2-programmet «Senkveld med Thomas og Harald». Her skal Hanne og Bettan bl.a fortelle om sommershowet «La det swinge», som de setter opp på Oseberg Kulturhus i Tønsberg sammen med Marianne Antonsen, Eirikur Hauksson, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan.
De andre gjestene i sofaen hos Thomas og Harald denne fredagskvelden er Marcus & Martinus, Petter Stordalen og Henning Solberg.
Programmet sendes fredag 20. mai kl. 22.15

————————————————————–

122016
PUBLISERT 8. MAI 2016
Lørdag 7. mai åpnet ABBA-museet i Stockholm en helt spesiell utstilling. I forbindelse med at Eurovision Song Contest i år skal arrangeres i den svenske hovedstaden, foreslo ABBA-medlem Bjørn Ulvaeus at museet burde ha en utstilling om sangkonkurransen. Dermed tok Ingmari Halling fra museet kontakt med en del tidligere Grand Prix-vinnere for å sikre seg autentiske antrekk fra historien.
Bobbysocks glitrende paljettjakker, bukse og skjørt er blant kostymene som er utstilt i glassmontrene. I tillegg kan man karaoke-synge GP-melodier og konkurrere i quiz og lese historiske fakta fra tidligere år. Utstillingen er ventet å vare ut 2016.

SE VIDEO FRA ÅPNINGEN HER

————————————————————–

102016
PUBLISERT 3. MAI 2016
I oktober 1985 avsluttet Bobbysocks sin «Swingin’ Tour» med fire utsolgte konserter i Moskva. Måneden før hadde de gjestet Australia og opptrådt med hele bandet sitt for 20.000 publikummere foran operahuset i Sidney.
Nå 31 år etter gjenforener Hanne og Elisabeth suksessgruppen for sommershowet «La det swinge» på Oseberg kulturhus i Tønsberg med premiere 30. juni.
– Det skal bli en energibombe av glede, forteller Hanne Krogh.
Men Hanne og Elisabeth blir på ingen måte alene på scenen, Hanne har også fått med sine tidligere kollegaer fra Just4Fun, nemlig souldronningen Marianne Antonsen og rockekongen Eirikur Hauksson, samt stjernetenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan! Dettte blir et sommershow med swingende poplåter, herlige og tøffe rockelåter, samt de vakreste operaarier!

Tirsdag 3. mai dro Elisabeth og Hanne til Tønsberg for å forberede showet, og melder til hjemmesiden at stikkordene blir «energi», «glede» og «galskap» – på samme måte som da de fartet jorden rundt i årene etter den fantastiske seieren i Melodi Grand Prix!

Billettsalget til showet er nå igang, link til billetter HER (søk på «La det swinge»)

————————————————————–

072016
PUBLISERT 9. APRIL 2016
Mandag fyller «Snåsamannen» Joraf Gjerstad 90 år, og lørdag 9. april ble jubilanten feiret med stor festkonsert i Snåsa Kirke.
Hanne Krogh var syngende konferansier under konserten, hvor også Marianne Antonsen, Mari Boine, Kjersti Kveli, Joralfs barnebarn Frøydis Jørstad, Sivert E. Skavland og Øvre Kvam Mannskor opptrådte.
Det er Marthe og Joralfs hjelpefond for funksjonshemmede som står bak den utsolgte bursdagskonserten.
– Vi setter veldig stor pris på den han er, og det han står for. Konserten blir ei flott opplevelse, og vi er stolte av at kirka er smekkfull, sier Erik Sakshaug, styreleder i hjelpefondet og far til Marthe Sakshaug til NRK Trøndelag.

LES HELE SAKEN HER

Foto: NRK

082016
Hanne og Snåsamannen Joralf Gjerstad dagen før festkonserten i Snåsa Kirke

————————————————————–

La Det Swinge plakat SM
PUBLISERT 7. APRIL 2016

Gjør klart for sommerens stjerneshow! I juli gjenforener Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen endelig Bobbysocks på Oseberg Kulturhus i Tønsberg for et to timers fyrverkeri av et sommershow. På scenen stiller også souldronning Marianne Antonsen og rockekongen Eirikur Hauksson fra Just4Fun, samt stjernetenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan.
– Det har lenge vært en ønskedrøm å få samlet Bobbysocks, Just4Fun og Tenorene på samme scene, og endelig lyktes vi, forteller Hanne til hjemmesiden.

I fjor skrev britisk presse at helgens største TV-øyeblikk var det eksplosive gjensynet  med Hanne og Bettan i BBCs store jubileumsforestilling ”Eurovision Greatest Hits” i Apollo Theatre i London.
Just4Fun måtte sette opp to ekstrakonserter sist de var samlet, mens Hanne & Tenorene gjorde tidenes suksess med forestillingene «Ta meg til havet», «Ikke gi deg, jente» og ikke minst fjorårets storsatsing «World of Music».

– Det blir et show sprengfullt av energi, med de beste sangene til Bobbysocks, herlige rockelåter fra repertoaret til Just4Fun, samt de flotteste opera-ariene fra to av landets fremste tenorer. Gjett om vi gleder oss, sier Hanne!

Billettene legges ut for salg 1. april 2016.

————————————————————–

052016
PUBLISERT 13. MARS 2016
I år jubilerer Bibelselskapet, og dette blir bl.a. feiret lørdag 28. mai med to festforestillinger i Oslo Konserthus under ledelse av Hanne Krogh.

– Denne konserten skal bli en musikalsk storslagen fest. Det er fint å løfte opp Bibelen i en tid som denne, sier Hanne til avisen Dagen.
– Det er både ærefullt, interessant og spennende. Alle som jeg har kontaktet har sagt ja. Jeg synes det er gøy at jeg har fått med meg så spennende kolleger, forteller hun videre. Med seg i Oslo konserthus har hun Ole Paus, Helene Bøksle, Marianne Antonsen, Thomas Ruud og Oslo Soul Children.

Om programmet røper hun følgende:
– Det blir jo sanger som alle baserer seg på tekster fra bøkenes bok, Bibelen. Her snakker vi om alt fra Bach til bedehussanger. Det er ærefullt å vise hvor mye av vår kultur som baserer seg på boken med stor B. Jeg vil vise at Bibelen og Bibelens ord har relevans også for dem som ikke nødvendigvis kaller seg kristne om en skal forstå vår egen poesi og det som gjør at vi har fotfeste, avslutter hun i intervjuet med Dagen.

LES HELE SAKEN HER

  ————————————————————–


Kolben mars
PUBLISERT 9. MARS 2016
«Hanne Krogh har fått med seg A-laget på denne showkonserten», skriver Østlandets Blad etter at «World of Music» gjestet Kolben Kulturhus på Kolbotn mandag kveld.

» Den ene perlen fulgte etter den andre, formidlet av sangere, som også har gjort internasjonal karriere. Det handlet nemlig ikke bare om flott og vakker musikk, men vel så mye om store sangprestasjoner og en svært dedikert musikerkvartett, som hentet frem det beste i instrumentene», skriver de videre – og legger til:
«Det er vanskelig å trekke frem konsertens høydepunkter, for dem var det mange av…»

I kveld er Hanne og resten av ensemblet i Bølgen Kulturhus i Larvik.

LES HELE OMTALEN HER

  ————————————————————–

 

hannebennybjoro
Benny Borg, Hanne Krogh og Bjøro Håland etter søndagens festkonsert på Chat Noir

PUBLISERT 7. MARS 2016
Søndag 6. mars feiret Benny Borg både utgivelse av ny plate og sin 70 års dag med en stor festkonsert på Chat Noir i Oslo. Midt i konserten overrasket han publikum med fire gjesteartister som  alle har sunget hans sanger – nemlig Hanne Krogh, Bjøro Håland, Anita Skorgan og Ole Paus!

Hanne fremførte «Den store dagen» – en av de aller mest kjente sangene til Benny Borg – som hun spilte inn på sin LP «Nordens vakreste» i 1982.
– Benny har evnen til å skildre mennensker i løpet av en sang så klart og tydelig, at når sangen er ferdig er det mennesket blitt en venn av deg, forteller Hanne til hjemmesiden og legger til at «Den store dagen» er en av de sangene publikum har respondert sterkest på gjennom årene på scenen.
– «Den store dagen» hørte jeg første gang i en revy på nettopp Chat Noir, så derfor var det spesielt å stå der og hylle Benny med den under jubileumskonserten hans, sier hun.

hanne band
Hanne sammen med bandet som spilte under konserten søndag, og som også spiller på Benny Borgs nyeste plate.

  ————————————————————–

042016
PUBLISERT 6. MARS 2016
– Haugesund vil alltid være hjembyen min. Jeg trives veldig godt i Oslo, men det er aldri noen tvil om hvor jeg skal når jeg sier at jeg er på vei «hjem», forteller Hanne Krogh i et stort helgeportrett-intervju med Haugesunds Avis.

Lørdag 5. mars stod «World of Music»-ensemblet på scenen i en utsolgt Maritim Hall i nettopp Haugesund. Men Hanne er langt fra alene på turnéen. Når Hanne Krogh Productions ruller avgårde, er det en mellomstor bedrift som er ute på veien.
– Akkurat det blir ofte oversett, at dette faktisk er arbeidsplassen til en god del mennesker, forteller hun til avisen.

Hanne er ikke så opptatt av tidligere meritter, f.eks. det faktum at hun gjennom karrieren har solgt rundt 1,5 millioner (!) plater.
– For meg er det alltid det neste prosjektet som er mest spennende. Drivkraften er å skape noe nytt og prøve det ut for publikum. Vil de forstå det jeg har på hjertet? Det er der spenningen ligger, sier hun til Haugesund Avis.

Mandag står Kolben Kulturhus på Kolbotn for tur, deretter Lillestrøm Kulturhus på tirsdag, Bølgen Kulturhus i Larvik på onsdag, og til slutt City Scene i Fredrikstad på fredag den 11. mars.

Foto: Tor André Johannessen

LES HELE INTERVJUET HER (Krever innlogging)

032016

  ————————————————————–

 

worldofmusic fv0
PUBLISERT 4. MARS 2016

Kilden kulturhus i Kristiansand var smekkfull torsdag 3. mars, da Hanne Krogh med Helene Bøksle, Marianne Antonsen og tenorene Thomas Ruud og Kristian Krokslett, samt danser Rikke Westerlund Lie, kom på besøk med den kritikerroste forestillingen «World of Music».

«Artistene, fem fremragende sangere, et dyktig og rutinert band, en flott danserinne og mannskoret Gaasehud, de gav alt i mer enn to timer og ble behørig bejublet da siste tone svant hen», skriver anmelderen i Fædrelandsvennen og gir terningkast 5.

«Det var mange høydepunkt denne kvelden. Det absolutt viktigste for meg var Marianne Antonsen i «Gabriellas song», og det skyldes mest måten hun sang den på, men også introduksjonen hun gav. Den var dypt personlig og ærlig, og det var neppe et menneske i salen som ikke ble berørt av dette. Før det hadde vi blitt forført, nok en gang, av Rolf Løvlands «You raise me up», og av «Amazing Grace». «Bring him home» fra Les Miserables ble en selvsagt suksess, Helene Bøksle fortryllet oss med sin hyllest til havet og Thomas Ruud tok pusten fra oss med «Nessun dorma». Og til slutt fikk vi jo noen takter fra den uovervinnelige «You’ll never walk alone». Vi kunne godt fått hele. Men vi fikk Hanne Krogh med Erik Byes vidunderlige dikt om «Vårherres klinkekule». Så egentlig hadde vi fått det viktigste»,
 avslutter avisen.

Dette var tredje stopp på kulturhusturnéen for «World of Music», som hadde sin premiere i Tønsberg i juli i fjor.
Forestillingen er både skrevet og regissert av Hanne Krogh.
Musikalsk leder er Stein Austrud og med seg har han Tarjei Nysted, Bernt Rune Stray og Kristian Tybakken.

SE OVERSIKT OVER TURNÉEN HER

 ————————————————————–


h-avis
PUBLISERT 26. FEBRUAR 2016
1. mars drar Hanne Krogh igang sin nye kulturhusturné, der suksessforestillingen “World of Music” skal spilles i de store byene i landet. Med seg på scenen har hun tenorene Thomas Ruud og Kristian Krokslett, samt Helene Bøksle og Marianne Antonsen. I tillegg er haugesunderen Rikke Westerlund Lie med som danser. Haugesund er ett av stedene som får besøk av ensemblet, og i et stort intervju med Haugesunds Avis forteller Hanne om forestillingen.

–  Dette showet er noe av det jeg er mest stolt over å ha laget. Her nyter jeg også godt av å ha hatt en lang karriere i denne bransjen; jeg kan be flere av landets beste artister om å jobbe med meg – og så sier de faktisk ja.

Kort fortalt er «World of Music» en hyllest til musikken, der en rekke kjente sanger presenteres av noen av landets største stemmer. Et viktig moment er å presentere bakgrunnshistoriene til sangene.
– Ta for eksempel «Time to Say Goodbye», en sang jeg har tenkt på som temmelig intetsigende helt til jeg fikk høre om bakgrunnen. Den ble laget til avskjedskampen til den tyske bokseren Henry Maske, som var ubeseiret helt til hans aller siste kamp som han altså tapte, forklarer Krogh til Haugesund Avis.

SE KONSERTOVERSIKT HER

LES HELE INTERVJUET HER (Krever innlogging)

 ————————————————————–

nytt paa nyttSM
PUBLISERT 18. FEBRUAR 2016
Fredag 12. februar var Hanne Krogh gjest i det populære underholdningsprogrammet «Nytt på nytt» på NRK1. Her var hun på lag med Johan Golden, og sammen med Ingrid Gjessing Linhave og Tore Petterson fra Sofa måtte det bare bli en morsom halvtime.

Hanne skriver følgende om kvelden:
«Johan Golden – en snill og morsom lekekamerat. Og så Tore Petterson og Ingrid Gjessing Linhave i tillegg!!!
Og Jon Almaas…! Who could ask for anything more?»

SE HELE PROGRAMMET HER (Tilgjengelig til 14. april 2016)

————————————————————–

022016
PUBLISERT 29. JANUAR 2016
Hanne Krogh fylte 60 år i helga, men tok seg ikke tid til nevneverdig feiring. Hun er allerede på veg videre. Da Haugalandsnytt ringte for å gratulere haugesunderen med dagen ville hun helst snakke om det som ligger foran.

– Nei, jeg gjorde ikke så mye ut av den dagen. Det har gått i ett, jeg er nettopp ferdig med juleturnéen og nå skal vi snart ut på en kulturhusturné med «World of Music». Vi kommer til Haugesund i begynnelsen av mars, fortalte hun til nettavisen.
– Jeg gleder meg! Så blir det nytt show til sommeren. Dette blir et av de travleste årene på lenge.

LES HELE INTERVJUET HER

————————————————————–

012016
PUBLISERT 1. JANUAR 2016
«World of Music»-forestillingen i Tønsberg skulle spilles bare fire ganger, det stoppet på ti. Nå tar Hanne Krogh med seg ensemblet og drar på Norgesturné i mars 2016.  I tillegg til besøk i byene Drammen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger og Haugesund, blir det også stopp på City Scene i Fredrikstad. I fjor var nemlig salgssjefen på Scandic City Rune Solberg på forestillingen i Tønsberg.

– Jeg hadde gåsehud fra start til mål. Dette er det beste jeg har sett, og jeg har sett en del, sier Solberg til Fredrikstad Blad. Og etter showet gjorde han det klart for Hanne Krogh at hun måtte komme seg over fjorden med showet, og ikke glemme å ta med venninna Marianne Antonsen.
– Du vet, jeg føler et nært forhold til Fredrikstad etter tiden med Just4Fun. Nå skal vi by på musikk som river ned genrebarrierer, og byr på stor og rørende musikk, lover Hanne til avisen.

LES MER HER