Hanne og Amalie synger i “Håp i en gryte”

PUBLISERT 20. DESEMBER 2020
Søndag 20. desember deltar Hanne Krogh og Amalie Krogh Sundbø i det fjerde og siste programmet i TV2-serien “Håp i en gryte.”
Det er programlederne Katrine og Evelina Moholt som inviterer til julesang i forbindelse med Frelsesarmeens julegryteaksjon.
I tillegg til Hanne og Amalie deltar også Ulrikke Brandstorp, Ben Adams, Sandra Lyng, Mimmi Tamba, Atle Pettersen, Didrik Solli Tangen, familien Gryting og Hennika fra MGP Jr.
Programmet sendes på TV2 kl. 20.00.

-Hjertelig takk, alle sammen!

PUBLISERT 18. DESEMBER 2020
– Jeg er dypt takknemlig over samarbeidet jeg har hatt i så mange år – med noen av Norges dyktigste utøvere på hvert sitt felt!

Det skriver Hanne Krogh etter siste julekonsert i Hjertnes kulturhus, Sandefjord torsdag kveld. Årets juleturné ble den korteste og mest eksklusive på 32 år, ettersom smittevernsregler dessverre gjorde det umulig å gjennomføre flere av de planlagte konsertene.
Men responsen fra publikum på konsertene gjorde at Hanne ikke angrer på at hun tok “Årets vakreste julekonsert” på veien i denne mørke tiden.
Hanne benytter anledning til å takke hele ensemblet for innsatsen:
“Vår eminente lydtekniker, Espen Alexander, i syv år!
En av Norges aller mest anerkjente operatenorer; Thomas Ruud, i tolv år!
Og de ubeskrivelige musikerne Tarjei Nysted og Stein Austrud i et kvart århundre!!!
Hjertelig takk, alle sammen, for tilliten og gleden”

Foto hovedbildet: Tor Andre Johannesen
Fotocollage: Anne Brit Solland

PUBLISERT 14. DESEMBER 2020
Årets vakreste julekonsert er nå kommet til vestlandet. Fredag spilte Hanne Krogh, Thomas Ruud, Tarjei Nysted og Stein Austrud i Grieghallen i Bergen, lørdag besøkte de kultursenteret Skakke i Etne og søndag kveld kom Hanne “hjem” til barndomsbyen Haugesund for to konserter i kulturhuset Festiviteten.
Neste konsert er tirsdag 15. desember i konserthuset Zetloiz i Stavanger, med Larvik og Sandefjord på onsdag og torsdag.

Foto hovedbilde: Espen Alexander Husby


ETNE: Hanne og Thomas i Etne kulturhus. Foto: Anne Brit Solland


ETNE: Fra avslutningen med Deilig er jorden i Etne kulturhus. Foto: Anne Brit Solland

PUBLISERT 10. DESEMBER 2020
-Så godt det er å endelig møte publikum igjen, forteller Hanne Krogh til hjemmesiden.
Tirsdag 8. desember åpnet Hanne og stjernetenor Thomas Ruud turnéen i Oseberg kuturhus i Tønsberg for et entusiastisk publikum, og torsdag var det Hamar kulturhus som stod for tur. Med seg har de multimusiker Tarjei Nysted og kapellmester Stein Austrud.

Årets julekonserter var planlagt å skulle spilles over hele landet, men korona-situasjonen med begrenset publikumsantall gjør at det i år kun blir noen helt eksklusive konserter i advent.
– Nå føler jeg endelig at førjulstiden er i gang, sier Hanne.
Fredag 11. desember står Grieghallen i Bergen for tur, videre Etne, Haugesund, Stavanger, Larvik, Sandefjord og til sist fem dager på “Det gamle biblioteket” i Oslo fra 18. til 22. desember.

Noen publikumsreaksjoner, hentet fra sosiale medier, etter premieren:
“Takk for en utrolig flott og rørende konsert!»

“Tusen takk for en utrolig flott og stemningsfull konsert i Oseberg i kveld!»

“Vi koste oss med vakker og imponerende sang og musikk og de flotte ord og historier som Hanne Krogh fortalte.”

«Takk for den magiske konserten i går. Dette var syvende året på rad jeg var på Hanne Krogh-konsert og jeg er like imponert hver gang.
Gleder oss allerede til neste års konsert.”


Foto: Trygve Sundbø

PUBLISERT 2. NOVEMBER 2020
-Skal du fremføre en tekst så må det være sant, fortalte Hanne Krogh til programleder Tor Andersen under innspillingen av programmet “Låtskriver’n” den 1. november 2020.
Hanne har gjennom hele karrieren både oversatt og skrevet egne tekster, og det var nettopp det dette programmet handlet om.
Det ble en time med både kjente sanger, og også flere fan-favoritter som hun ikke har hatt på repertoaret på mange år.

Hanne fortalte sine personlige historier som er knyttet til sangene. Visste du f.eks. at “Bli med til Amerika” (Cowboy fra Karmøy) handler om et helt spesielt par fra Haugesund, at bestemor Amalie K i “Ikke gi deg, jente” slettes ikke heter Amalie – men Hjørdis, eller at en av de tekstene hun brukte lengt tid på å skrive er “Sommerdrøm” (en uke…)?

Med seg på scenen hadde Hanne musikerne Knut Bjørnar Asphol og Svein Ragnar Myklebust, og sammen fremførte de “Haugalandet”, “The Rose”, “Ikke gi deg, jente”, “Hvem har tatt mine dager”, “Når en skumring blir blå”, “Cowboy fra Karmøy”, “Vestavind” (“Danny Boy”) og “Sommerdrøm”.

Ekstranummeret var litt av en overraskelse, ikke minst for programleder Tor Andersen. I 1992 ba nemlig Hanne han om å skrive en tekst som skulle være fra henne til ektemannen Trygve. Sangen “Slipp hjertet mitt” kom med på live-platen “Ta meg til havet” som hun fikk Spellemannsprisen for året etter. Og etter responsen i salen å dømme så blir det nok ikke siste gang denne sangen står på repertoaret!

Takk til Anne Brit Solland for bilder fra programmet.


Gitarist Knut Bjørnar Asphol kunne avsløre at han i ungdomsåra var hardrock-fan, men at han hørte på “Hanne”-platen fra 1989 i smug, og han mener fortsatt at den er den beste pop-platen i norsk pophistorie.


Pianist Svein Ragnar Myklebust har samarbeidet med Hanne de siste 20 årene

PUBLISERT 28. OKTOBER 2020
Onsdag 28. oktober var det høytidelig avduking av kunstner Yvonne Jeanette Karlsens splitter nye maleri “Ultkuruke” i Oslo Konserthus.

Bildet er også kjent under navnet “Paint of fame”, ettersom alle som er portretterte er kjente norske musikere og kunstnere. Det er inspirert av Tiedemands “Haugianerne”, men her er det Jan Erik Vold som leser dikt på krakken.
Hanne Krogh er en av de som Yvonne Jeanette Karlsen ønsket å ha med på maleriet. Med Sonja-kappen fra “Reisen til julestjernen” på fanget – og et lite flik av en viss rosa paljettjakke(!) – ser vi Hanne sammen med artistene som programleder i radio Tor Andersen sa “regnes som lydsporet for en hel generasjon”. Dette er utøvere alle som startet opp den gang den kun fantes én TV-kanal, og som alle ble kjent for å synge på norsk.
Det er radiokanalen Ordentlig Radio som står bak prosjektet. Bildet over viser Inger Lise Rypdal, Ole Paus og Hanne Krogh fra avdukingen av maleriet.
Foto: Dag Foosen

PUBLISERT 25. OKTOBER 2020
Søndag 1. november inviterer den kjente programlederen Tor Andersen til en ny runde med det populære programmet “Låtskriver’n” som har blitt sendt både på radio og TV. Første gjest er Hanne Krogh, og da blir det med sanger og minner fra låter hun har skrevet selv!
Hanne begynte tidlig å skrive egne tekster til sangene sine, allerede på platen “Hanne Krogh” fra 1978 har hun skrevet tre av tekstene.
På 80-tallet kom storheter som “Høstvise”, “Vakker når du sover” og ikke minst den vakre oversettelsen av John Denvers “Annie’s song”.
I tillegg tok hun også senere hele ansvaret for musikken på to av signaturlåtene sine, nemlig “Jeg vil leve mens jeg gjør det” og “Ikke gi deg, jente”. Kanskje blir det gjenhør med noen av disse sangene?
Programmet spilles inn med publikum i salen i Gassbygningen på Bærums Verk søndag 1. november kl. 18.30.
OBS: Det blir også mulighet se konserten på streaming, billetter selges på linken under.

PUBLISERT 25. OKTOBER 2020
Det ble personlige sanger og nære historier under imtimkonserten med Hanne Krogh i Gjerdrum kulturhus 22. oktober. Konserten var en del av “Kulturuker i Gjerdrum” og med god korona-avstand fikk publikum høre høydepunkter fra hennes store sangkatalog.
Med seg på scenen hadde hun den dyktige gitaristen og produsenten Knut Bjørnar Asphol som hun har jobbet flere ganger sammen med det siste året.
Han stod bl.a. for innspillingen av duetten “Jeg ror alene” med Hanne og stylisten Jan Thomas. Og godeste Jan Thomas dukket også opp på konserten for å synge nettopp Tonje Unstads vakre melodi sammen med Hanne.

Fotos fra konserten: Anne Brit Solland og Ellinor SandvikPUBLISERT 19. OKTOBER 2020
22. oktober 2020 arrangerer Gjerdrum Kulturhus et nært og varmt møte med Hanne Krogh i Gjerdrums storstue.
I samspill og samtale med Knut Bjørnar Asphol blir dette en helt spesiell kveld, med historier og sanger fra en lang artistkarriere. Når Hanne Krogh og Knut Bjørnar møtes må et av temaene være Melodi Grand Prix, og musiker-karrieren til Knut Bjørnar er nok mer påvirket av Hannes artistliv enn mange skulle tro, skriver arrangøren.
I tillegg kommer også kjendis-stylisten Jan Thomas for å medvirke i konserten!
Hanne skriver følgende: “Dette blir gøy! Jan Thomas forlanger å få være med og synge sangen vår; «Jeg ror alene». Og Knut Bjørnar og jeg klarer nok å overtale ham til å bli med på noe mer også!”

Hanne Krogh av Oktav Reklamebyrå

PUBLISERT 25. SEPTEMBER 2020
Det blir juleturné med Hanne Krogh i adventstiden 2020! Sammen med stjernetenoren Thomas Ruud inviterer hun til “Årets vakreste julekonsert” i kirker og kulturhus rundt i landet.
-Det blir absolutt en korona-tilpasset konsert, uten at det vil gå ut over kvaliteten på forestillingen, forteller turnéansvarlig Trygve Sundbø.

Kombinasjonen av Hanne Kroghs unike evne til å skape varm, klok og slagferdig julestemning og la nasjonens største stemmer fritt og storslagent boltre seg i musikkens klassiskere og vakre julesanger, har skapt en av norsk kulturlivs største suksesser.

I år reiser Hanne med den beste av de alle, supertenoren Thomas Ruud, solist i to av Tysklands største operahus, Staatsoper Hannover og Staatsoper Stuttgart. Svenske Expressen gav det største komplimentet av dem alle og skrev at han er den nye Jussi Bjørling. Verdensstjernen Kiri Te Kanawa valgte nettopp Thomas Ruud som makker i solistkonserter.
Og best av alt: Allsidige Thomas Ruud synger julesanger med en tyngde og timing helt på Frank Sinatra og Bing Crosby-nivå.

En konsert så sterk og inderlig at julestemningen varer helt til påske…

Med på turnéen blir også kapellmester Stein Austrud og multimusiker Tarjei Nysted.

JULETURNÉ 2020! HANNE KROGH og THOMAS RUUD
5. desember 2020     LILLESTRØM, Lillestrøm kultursenter – Avlyst pga. smitteverntiltak
 6. desember 2020     LILLESTRØM, Lillestrøm kultursenter – Avlyst pga. smitteverntiltak
 8. desember 2020     TØNSBERG, Oseberg kulturhus – Billetter HER
 9. desember 2020     DRAMMEN, Drammen Teater – Avlyst pga. smitteverntiltak
10. desember 2020     HAMAR, Hamar kulturhus – Billetter HER
11. desember 2020     BERGEN, Grieghallen – Billetter HER
12. desember 2020     ETNE, Skakke kulturhus – Billetter HER
13. desember 2020     HAUGESUND, Festiviteten kl. 18.00 
13. desember 2020     HAUGESUND, Festiviteten – kl. 20.30 – Billetter HER 
15. desember 2020     STAVANGER, Stavanger konserthus Zetlitz – Billetter HER
16. desember 2020     LARVIK, Bølgen kulturhus – Billetter HER
17. desember 2020     SANDEFJORD, Hjertnes kulturhus – Billetter HER
18. desember 2020     OSLO, Det Gamle Biblioteket, (Hovedsalen) – Avlyst pga. smitteverntiltak
19. desember 2020     OSLO, Det Gamle Biblioteket, (Hovedsalen) – Avlyst pga. smitteverntiltak
20. desember 2020     OSLO, Det Gamle Biblioteket, (Hovedsalen) – Avlyst pga. smitteverntiltak
21. desember 2020     OSLO, Det gamle Biblioteket, (Hovedsalen) – Avlyst pga. smitteverntiltak
22. desember 2020     OSLO, Det gamle Biblioteket, (Hovedsalen) – Avlyst pga. smitteverntiltak

Vi følger smittevernreglene. Maks 200 personer pr. konsert,
1-meters-avstand (unntatt for personer fra samme husstand)

PUBLISERT 24. SEPTEMBER 2020
Tirsdag 22. september var Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson inviterte gjester under utdelingen av årets Brobyggerpris i en fullsatt speilsal på Grand Hotel i Oslo.
Årets vinner, WHO-sjefen Tedros Adhanom Ghebreyesus, mottok prisen på link fra Geneve.
– På et slikt arrangement var det i grunnen bare en sang vi kunne synge, og det var Bobbysocks-sangen “Waiting For The Morning”, forteller Hanne til hjemmesiden. Hun sa også følgende ord til Tedros under seremonien :
“Vi har valgt en sang som vi mener er rett for i dag og disse tider. For du gir oss motet til å håpe på en bedre morgendag, og mest av alt, rettferdighet i verden. Tusen takk.”
Brobyggerprisen deles ut hvert år og gis til mennesker som i løpet av det siste året har jobbet for å «skape broer mellom religioner og kulturer». Hanne fikk selv prisen i 2012.
På bildet over ser vi Hanne sammen med en annen tidligere vinner, Cecilia Brækhus.


Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen synger for WHO-sjefen Tedros Adhanom Ghebreyesus under seremonien på Grand Hotel i Oslo

PUBLISERT 2. SEPTEMBER 2020
Lørdag 5. september er det klart for andre runde i suksess-programmet “Stjernekamp” på NRK1, der 10 norske artister kjemper i forskjellige sjangrer om å bli den ultimate stjernen.

I kommende program er temaet “Melodi Grand Prix”, og deltakerne skal her framføre kjente norske og internasjonale sanger fra konkurransen. Mentor er Hanne Krogh som har fulgt artistene under øvingene denne uken.
– Det har vært en stor glede å komme med innspill og råd til artistene, forteller Hanne som samtidig skryter over de dyktige deltagerne.
Hanne er også med i lørdagens sending som fagdommer sammen med skuespiller Kevin Vågenes (bildet).

Følgende sanger skal fremføres på lørdag:
– Alex Rosén: Mil etter mil (Jahn Teigen 1978)
– Anita Hegerland: Waterloo (ABBA 1974)
– Emil Solli-Tangen: Amar pelos dois (Salvador Sobral 2017)
– Sandra Lyng: Icebreaker (Agnete 2016)
– Vegard Bjørsmo: Hold Me Now (Johnny Logan 1987)
– Odd Einar: Pray for Me (Kristin Husøy 2020)
– Myra: Satellite (Lena 2010)
– Knut Marius Djupvik: Love Shine a Light (Katrina and the Waves 1997)
– Hege Øversveen: Take Me to Your Heaven (Charlotte Nilsson 1999)
– Ingeborg Walther: Only Teardrops (Emmelie de Forest 2013)

FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

PUBLISERT 14. SEPTEMBER 2020
-Det er med stor sorg vi må meddele at årets store juleturné med Hanne & Tre Tenorer og Anna Lisa Kumoji dessverre må avlyses, forteller turnéansvarlig Trygve Sundbø til hjemmesiden. Han legger til at med den siste tids smittespredning i Norge – som igjen har ført til at 1-meters-grensen vil vedvare ut året – så er grunnlaget for en så stor produksjon dessverre forsvunnet.

Juleturnéen med Hanne Krogh og tre av Norges fremste tenorer ble en kjempesuksess fra de startet i 2009. I fjor kom de sammen igjen og feiret 10 års-jubileet over hele landet, da sammen med det nye stjerneskuddet Anna Lisa Kumoji.
I år skulle de alle samles for siste gang med høydepunkter fra fjorårets konsert i tillegg til mye nytt materiale. Men slik skulle det altså ikke gå. Korona-epedemien satte en stopper også for dette.

-Det er vondt å se nesten et års arbeid fordunste, men tidene er rare og vi kan bare håpe livet normaliserer seg innen overskuelig fremtid, avslutter Trygve Sundbø.

PUBLISERT 24. AUGUST 2020
Høsten 2021 er Hanne Krogh klar for sitt eget one-woman-show på Edderkoppen scene i Oslo!
Det ble avslørt i dag etter at management- og produksjonsselskapet “Over Norge” gikk ut med nyheten i forbindelse med at de søker dansere til showet.
Forestillingen skal ta for seg Hannes 50 år lange karriere i norsk plate-, film-, TV- og underholdningsbransje.
Premieren finner sted i september 2021!

På bildet ser vi Hanne sammen med Åsmund Gjønnes Tvedten, Johan Osuldsen og Terje Stenstad fra “Over Norge”

PUBLISERT 21. AUGUST 2020
– For en gjeng, og for en stemning vi har her inne, forteller Hanne i all hast til hjemmesiden om innspillingen av “Hver gang vi møtes” som pågår i disse dager.
Sammen med Maria Mena, Arne Hurlen, Trygve Skaug, Staysman, Hkeem og Agnete Johnsen Saba flyttet hun mandag denne uken inn på Vestre Kjærnes gård i Våler for innspillingen av det populære TV2-programmet.
– Det er en svimlende mental og musikalsk berg-og-dal-bane. Men på tross av alle ytre ulikheter, har vi alle den samme fellesnevneren og vi backer hverandre hele tiden.

Tilbakemeldingene i media har vært svært positive etter det ble klart hvem som er årets deltakere.
VGs Tor Martin Bøe skriver bl.a. at “2021-utgaven av musikk fra Vestre Kjærnes gård blir en sesong for historiene…” og “I motsetning til tidligere, skal det være vanskelig å peke på én som ikke har nok bagasje til å være der”, og “Om du trekker «hvem» eller «hvorfor»-spørsmålskortet mot «Hver Gang Vi Møtes» i januar til neste år, er det fordi du egentlig ikke følger med i det hele tatt.”

LES HELE KOMMENTAREN HER

Foto: Espen Solli/TV2

PUBLISERT 19. AUGUST 2020
Hanne Krogh er nå i full gang med innspillingen av det populære TV-programmet “Hver gang vi møtes”, hvor syv artister møtes og tolker hverandres låter.
Mandag flyttet hun inn på Vestre Kjærnes gård i Våler kommune sammen med artistene Maria Mena (34), Arne Hurlen (50), Trygve Skaug (35), Staysman (38), Hkeem (23) og Agnete Johnsen Saba (26).
– Å være artist kan være et ensomt yrke. Jeg gleder meg til å tilbringe all denne tiden sammen med kolleger som jeg gjerne vil bli nærmere kjent med, menneskene selv, musikken deres og historien bak sangene de har gitt oss, forteller Hanne til TV2.no.
Programserien skal sendes på TV2 over nyttår 2021.
Foto: Vegard Breie/TV 2

LES MER HER (TV2)

LES MER HER (Dagbladet)

PUBLISERT 31. JULI 2020
Fredag 31. juli gjestet Hanne Krogh Solbukta-festivalen på Gressvik i Fredrikstad.
Sammen med musikerne Svein Ragnar Myklebust og Knut Bjørnar Asphol sørget hun for en både nær og varm sommerkonsert med bl.a. en sterk hyllest til kvinner og mødre – ikke minst i sangen “Ikke gi deg, jente”.

Publikummet ved den flotte utescenen fikk også m.a. høre “Ta meg til havet”, “Jeg ror alene”, “Haugalandet”, “Tir n’a Noir” og ikke minst Grand Prix-klassikeren “Lykken er” som har 50 års-jubileum neste år!
Mot slutten av konserten ble alle med på “La det swinge” og den evig aktuelle “Høstvise”.
– Det var vidunderlig å være tilbake på scenen, forteller Hanne til hjemmesiden, som gleder seg til flere spennende prosjekter utover høsten.
Fotos: Odd Borgestrand

PUBLISERT 18. JUNI 2020
For både Oslo Pride og Melodi Grand Prix ble året litt annerledes enn de fleste hadde trodd. Nå får vi til litt av begge deler, melder Oslo Pride.

– I år er MGP 60 år – og for oss i Oslo Pride er det en glede å kunne si at selvsagt skal vi feire Melodi Grand Prix og Pride samtidig!Under vår paradesending lørdag 27/6 vil flere av de norske vinnerne fremføre sine låter – og vi kan nå annonsere at disse er Ulrikke Brandstorp, Åse Kleveland, Charmed, Ingrid Bjørnov, Kate Gulbrandsen, Maria Haukaas Mittet og Hanne Krogh, sier komiteen.
Programmet sendes fra gamle Deichmann lørdag 27. juni kl 13-17, og alle kan se den gratis på OsloPride.no og vierlive.no. Det er kun en live-sending og kan ikke sees senere.
Programleder blir Adam Schjølberg.

PUBLISERT 26. JULI 2020
Fredag 31. juli opptrer Hanne Krogh under Solbukta-festivalen i Gressvik i tidligere Østfold kommune.
På grunn av koronastenge konsertscener er dette den eneste konserten Hanne skal holde i sommer. Hun skriver følgende:
Jeg gleder meg sånn til å møte publikum igjen. Det skal bli gøy!
Har dere noen sang-ønsker? Nå har jeg lyst til å synge hva som helst – og vet nesten ikke hva jeg skal velge…

Kun 200 billetter blir lagt ut for salg.

LES MER HER

PUBLISERT 17. MAI 2020
I anledning nasjonaldagen 2020 hadde TV2 laget en rørende og stjernespekket video der norske toppartister fremførte “Ja vi elsker” fra forskjellige steder i landet.
Hanne Krogh sang sammen med Jan Thomas fra skolegården på Hartvig Nissen (også kjent som skolen der TV-serien “SKAM” ble spilt inn), noe som slett ikke var tilfeldig ettersom dette faktisk var skolen hvor Hanne gikk ut som russ etter tre år på dramalinjen!
Videoen ble vist i TV2s program “God morgen Norge” 17. mai, som ble tatt opp direkte hjemme hos Vendela Kirsebom og Petter Pilgård. De hadde invitert til 17. mai-frokost med gode venner, hvor Hanne og Jan Thomas var blant gjestene. Her fikk seerne også høre Hanne lese det nydelige vennskapsdiktet “Bladrik grein” av Halldis Moren Vesaas.
Her kan du se hele videoen til “Ja vi elsker”. LINK TV2

PUBLISERT 12. MAI 2020
Det ble et nært og varmt musikalsk førstemøte mellom Hanne Krogh og pianisten Leif Ingvald Skaug under intim-konserten fra Hærland kirke ved Mysen, som ble sendt direkte på nettet 12. mai 2020.
I løpet av en altfor kort time fikk streaming-publikummet høre hennes mest kjente sanger blandet med herlige uformelle samtaler og historier.

Hanne åpnet konserten med vakre “Høstvise” før hun gikk over til Erik Byes mesterlige “Vår beste dag” og den helt spesielle historien bak sangen.
“Haugalandet” er med hennes egen tekst blitt en signaturmelodi hun ikke kommer utenom, båndene til oppveksten i Haugesund har en helt egen plass i Hannes hjerte.

En ny sang på repertoaret er “Kärleksvisan” som hun og artist/poet Trygve Skaug (Leif Ingvalds bror) har oversatt til norsk. Hjertene som ble sendt over skjermen viste tydelig at dette var en sang som ble satt stor pris på blant følgerne av konserten.
“Levende lys” var en av Hannes største solohits på 80-tallet. Nå hadde hun endelig hentet den frem igjen, og sammen med Skaugs glitrende pianospill stod den som et av høydepunktene i konserten.

Men hun hadde spart den største musikalske overraskelsen til slutt. Bobbysocks’ store ballade “Waiting for the Morning” er som skrevet for tiden vi står i nå, og med den splitter nye norske teksten iblandet originalen, ble “Om en liten stund så er det morgen” en perfekt avslutning på en helt spesiell og eksklusiv intimkonsert.

Av Knut Webmaster


Hanne Krogh og pianist Leif Ingvald Skaug

“Levende lys” ble et av mange høydepunkt i konserten.

Leif Ingvald Skaug er organist i Hærland kirke, og står bak konserten.

Fotos: Johnny P. Pettersen

PUBLISERT 11. MAI 2020
Tirsdag 12. mai 2020 kl. 20.00-21.00 går Hanne Krogh direkte på nettet i en timeslang konsert sammen med organisten Leif Ingvald Skaug i Hærland Kirke i tidligere Østfold.

Hanne skriver følgende om konserten:
Intim-konsert på nettet! Nå har også jeg sagt ja til å streames 12.mai – 20:00.
Det er nemlig umulig å si nei til selveste Leif Ingvald Skaug. Det blir bare han og jeg som synger og spiller og snakker fra Hærland kirke, og vi har funnet frem sanger som også har en historie.
Forhåpentligvis nært og varmt. Som om vi er på besøk.


Selv om det meste av repertoaret for kvelden er bestemt, setter Hanne likevel døren på gløtt for å ta imot innspill i løpet av kvelden:
“Interaktive muligheter betyr kanskje at vi også kan innfri sang-ønsker fra dere”, avslutter hun.

PUBLISERT 5. MAI 2020
Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen sørget for kongelig feiring av 4. mai – som markerte at det var 35 år siden de tok hjem Norges første seier i Eurovision Song Contest!
Foran slottet i hovudstaden sendte de hilsen og takket både hverandre og publikum for 35 utrolige år. Elisabeth antydet dessuten noe kryptisk at dette skal feires skikkelig til høsten! (YOUTUBE-LINK)
Senere på kvelden sørget også Ingvild Bryn i NRKs Dagsrevyen for at alle fikk ta del i jubileet! (Bildet under)
Foto: Trygve Sundbø

PUBLISERT 4. MAI 2020
Enkelte dager vil for alltid bli stående i historiebøkene. 4. mai 1985 er en slik dag. Det var nemlig den datoen da Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson i Bobbysocks sørget for norsk seier i Eurovision Song Contest for aller første gang.

I en tid lenge før internett, Spotify, Itunes og Youtube, var det svært få muligheter for norske artister å bli lagt merke til i utlandet. Uansett hvor populær man ble og hvor mange plater man solgte i Norge, virket resten av Europa og verden totalt uinteressert. Men det fantes en sjanse til å bli sett og hørt, nemlig gjennom Eurovision Song Contest. Der hadde man sjansen til å nå opptil 600 millioner TV-seere på en kveld.

Konkurransen ble skapt på midten av 50-tallet for å forene et Europa som var splittet etter 2. verdenskrig. Etter modell av den italienske sangkonkurransen i San Remo, møttes syv land for første gang i 1956 for å kåre den beste melodien i Europa. Norge kom med i konkurransen i 1960, og selv om Nora Brockstedts melodi “Voi Voi” kom på en hederlig 4. plass i debutåret, bar det slettes ikke bud om hva som skulle komme for Norges del rent resultatmessig.

FLEST SISTEPLASSER
Etter noen år inntok nemlig Norge den heller tvilsomme æren av å være det landet som hadde fått flest sisteplasser i konkurransen. Det hjalp liksom ikke hva vi enn sendte av våre toppartister. Bortsett fra noen “trøstepoeng” fra våre naboland, var det lite å hente i Europa for de norske bidragene.
Nordmenn fikk nøye seg med å heie på Sverige, som i tillegg til å ha ABBAs seier i ryggen også stadig hadde gode plasseringen å vise til i konkurransen.
Da Norge tidlig på 80-tallet i tillegg var det landet som hadde fått null poeng flest ganger, ble underholdningssjef i NRK Harald Tusberg så desperat på å få en norsk vinner at han tok kontakt med en utenlandsk professor som hadde regnet ut hva som skulle til for å gå til topps. Uten at det hjalp. Det virket umulig å få Europa til å stemme på oss.

I 1984 tok Sverige hjem nok en seier, mens Norge ble tildelt en beskjeden 17. plass. Etter 24 sammenhengende år hadde norske TV-seere nå nærmest gitt opp konkurransen og avskrevet alle muligheter for seier. Så kom 4. mai 1985.

BOBBYSOCKS
“Bobbysocks” var en vill idé Hanne Krogh hadde fått i romjulen i 1982. Med forkjærlighet for amerikansk swingmusikk, ville hun lage et duoprosjekt som hun kunne kombinere med solokarrieren.
Da Hanne mente tiden var inne, mente plateselskapet hennes at dette var galskap. Hun var blitt kåret til Norges mestselgende kvinnelig artist to år på rad, og hit’ene avløste hverandre på den viktige musikklisten Norsktoppen. Men hun holdt idéen ved liv. Hun hadde møtt svensk-norske Elisabeth Andreasson under musikkonkurransen Knokke-cup i Belgia i 1983, og da visste hun at her hadde hun den andre sokken.
Etter en suksessfull countrykarriere hadde Elisabeth akkurat satset på en solokarriere etter å ha avsluttet samarbeidet med Kikki Danielsson i popgruppen Chips. Hun ville gjerne bli med på det norske samarbeidet. Men også hun ble frarådet å satse på dette av sine svenske kolleger.
Hanne sa opp sin faste jobb i NRK for å satse 100% på det nye prosjektet. Sven Hauge, eieren av Bahama Records ville også være med på “galskapen”, og sendte jentene i platestudio sammen med produsent Lars Kilevold og det ypperste landet hadde av studiomusikere.

ELLEVILL HARMONISANG
I oktober 1984 ble debutplaten til Bobbysocks lansert i TV-programmet “Kanal 1” på NRK, og jentene fikk her vist fram alt gruppen stod for: sterke melodier, koreograferte nummer, tidsriktige sceneantrekk og ellevill harmonisang som gikk rett gjennom skjermen.
Ikke rart at NRK kort tid etter tok kontakt for å høre om de kunne være interessert i å delta i neste års utgave av Melodi Grand Prix. Etter å ha takket ja, var samarbeidet med Rolf Løvland en selvfølge. Han hadde levert flere sanger til debutplaten, og etter først et par andre forslag ble “La det swinge” skapt og ferdigstilt gjennom en lang natt og flere telefonsamtaler mellom komponisten og Hanne. Da Elisabeth fikk høre den, skal hun ha skreket ut “Vi vinner”!
Kostymemaker Tine Solheim designet så de etterhvert legendariske antrekkene, og koreograf Elisabeth Frich ble kontaktet for at alt skulle bli perfekt i TV-ruta.

I mellomtiden ble kontrakter underskrevet for å lansere Bobbysocks på det europeiske platemarkedet med en annen melodi fra debutplaten, Løvland-sangen “Radio”. Sven Hauge sørget for avtaler om utgivelser i ni land, og med en splitter ny musikkvideo var alt klart uansett hva som ville skje i Grand Prix.

– KAN VI VINNE DETTE, KAN VI VINNE ALT
Den norske finalen i Melodi Grand Prix 1985 regnes som en av de sterkeste finalene noen gang. Kjente artister som Anita Skorgan, Bjørn Eidsvåg, Hilde Heltberg, Olav Stedje og Mia Gundersen, Rolf Graf, Kai Eide, duoen ZAZ samt debutantene Pastell og Silje Nergaard sørget for beinhard konkurranse for Bobbysocks. Hanne sa til Elisabeth før finalen: “Kan vi vinne dette, kan vi vinne alt”.
Etter en ulidelig spennende avstemming tok Bobbysocks til slutt hjem en meget populær seier, og viste fra øyeblikket kameraene ble skrudd av et profesjonelt opplegg som Norge ikke hadde sett maken til tidligere. Singelen “Let it swing” overtok nå releaseplanene som “Radio” skulle hatt og ble utgitt over store deler av Europa før den internasjonale finalen. Bobbysocks deltok også i flere utenlandske TV-show for å markedsføre “La det swinge”.

SPÅDD TOPP-PLASSERING
Den internasjonale Eurovisions-finalen skulle avholdes i Göteborg, og Hanne og journalist-ektemannen Trygve Sundbø hadde nå bestemt seg for å sette alle sine villeste idéer ut i livet for å bli lagt merke til. Så under hele finaleuken sto Bobbysocks for de store avisoverskriftene. De kjørte rundt i en sjokkrosa Bobbysocks-bil mellom sceneprøvene og arrangerte pressekonferanse på McDonalds, og da møtte 400 pressefolk opp til milkshake og burger på hamburgerbaren. Europeiske journalister ble også invitert ut med fiskebåt til øya der Elisabeth vokste opp, og hennes foreldre inviterte alle på lunch. Fra å være et u-land i musikk som ingen regnet med, ble plutselig Norge nå spådd topp-plassering i flere utenlandske medier.

FINALEKVELDEN 4. MAI 1985
Så kom kvelden alle hadde ventet på. Selveste finalekvelden den 4. mai. Om det norske folk ante at noe var i gjære, er uvisst. Uansett satte 96% av befolkningen seg foran skjermen for å følge med. Kunne Bobbysocks klare å ta nasjonen opp på seierspallen? Skulle lille Norge endelig etter 25 år i konkurransen kunne hevde seg i toppen, der Europas største plateselskaper hadde satset enorme beløp på markedsføring av sine egne artister?
Tre ulidelig spennende timer fulgte. Stornasjonen Tyskland var den store favoritten, etterfulgt av Israel, Sverige, Spania og England.
“Om vi ikke vinner, skal vi ihverfall se ut som vinnere”, ropte Hanne til Elisabeth før de løp ut på scenen og leverte en prikkfri fremførelse av “La det swinge”, og fikk kveldens første trampeklapp i retur fra publikum i den store ishallen “Scandinavium”.

DOUZE POINTS
19 nasjoner skulle alle i ilden, og etter å ha “mistet” skjørtet i et nøye koreografert stunt, kunne programleder Lill Lindfors kalle opp første jury i Irland. Dette var i den tiden da alle poeng fra 1-12 ble lest opp av hvert land. Ettersom Norge var vant til å karre til seg småpoeng, var skuffelsen stor da 10 poeng var utdelt og vi ikke hadde fått noen. Sjokket ble derfor større da det viste seg av det var vi – Norge – som hadde fått toppscoren av Irland! Produsenten av programmet hadde nok heller ikke regnet med dette, ettersom kameraene ikke fikk med seg de første gledesropene i den norske delegasjonen. For første gang i historien hadde altså Norge fått 12 poeng i Eurovision Song Contest! For første gang på 25 år hadde et land hatt oss på førsteplass i musikk-konkurransen. Hvordan skulle denne kvelden ende?
Det skulle vise seg at vi skulle få flere sjokk. Helt nøyaktig syv sjokk til!
Ikke nok med at vi hadde fått 12 poeng av Irland, også Danmark, Belgia, Israel, Tyskland, England, Sverige og Østerrike hadde Bobbysocks øverst på sin poengliste. Da Lill Lindfors takket siste jury for stemmene, blinket det norske flagget på poengtavlen for første gang i historien! Dette øyeblikket hadde nasjonen lengtet etter i årevis. Nå var det et faktum, ingen kunne le av Norge lenger. Vi var best, ikke bare i skisporet, men også i musikk-konkurransen.
Den påfølgende natten ble seieren feiret over hele landet. Karl Johansgate i Oslo ble øyeblikkelig invadert med tusener av feirende nordmenn, og på barene og diskotekene var det kun én melodi gjestene ville høre. Bobbysocks fikk en nærmest kongelig mottagelse da de kom tilbake til Norge. Fra Svinesund inn til Oslo var folk møtt frem i tusentall for å hylle vinnerne. Under seiersfesten på Grand Hotel i Oslo måtte Hanne og Elisabeth gå ut på balkongen for å synge “La det swinge” for et ventende folkehav. Og mandagen etter seieren hadde omtrent samtlige aviser i hele Norge jentene som hovedoppslag. Både VG og Dagbladet hadde fulgt vinnerne nærmest minutt for minutt etter seieren, og kjørte med utvidet sidetall og eget Bobbysocks-bilag.
Den påfølgende sommeren turnerte Bobbysocks for nærmere 350.000 tilhørere, toppet alle hitlister, solgte millioner av plater og mottok det som fantes av hederspriser. De la med dette grunnlaget for to eventyrlige karrierer som fortsatt skinner 35 år etter.

Men aller mest skal Hanne Krogh, Elisabeth Andreassen og Rolf Løvland takkes for at de ga nordmenn tidenes festkveld, og – ikke minst – beviste for alle at også norsk musikk kan være best – både i utlandet og her hjemme i Norge.

Derfor er 4. mai 1985 en dag for historiebøkene.

Av Knut Webmaster

PUBLISERT 20. APRIL 2020
Mandag 20. april 2020 var Hanne Krogh gjest i musikkprogrammet “Radiokontakten” på NRK P1+ der lytterne fortalte om sine minner vedrørende sine første platekjøp.
Mange ringte inn og bød på spennende historier, og heller ikke Hanne har glemt den første platen hun eide:
– Jeg hadde vært barnepike, og for pengene jeg tjente løp jeg rett til platebutikken og kjøpte The Beatles med “Ticket to Ride”, avslørte hun i programmet.
HØR HELE PROGRAMMET HER

PUBLISERT 10. APRIL 2020
Langfredag 10. april lot Bobbysocks det swinge da artisten Vidar Villa streamet en helt spesiell påskekonsert fra et utested i Oslo.
Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen var gjesteartister i tillegg til Stian “Staysman” Thorbjørnsen , og fremførte både “Waiting for the Morning” og selvfølgelig “La det swinge” sammen med backingbandet til Villa.
– Vi lot oss sjarmere og takket selvfølgelig ja da Vidar inviterte oss til å komme, forteller Hanne til hjemmesiden.

PUBLISERT 9. APRIL 2020
Langfredag 10. april 2020 er Bobbysocks gjester sammen med Stian “Staysman” Thorbjørnsen når artisten Vidar Villa arrangerer påskekonsert/afterski i Oslo. Konserten vil streames live kl 20:00 på følgende av Hannes Facebook-sider:
– “Hanne Krogh”
– “Hanne Krogh – offisiell side”
– “Bobbysocks”
i tillegg til facebook-siden til Vidar Villa og på VG TV.

PUBLISERT 26. FEBRUAR 2020
“Da har jeg altså signert med «Over Norge» – og jeg gleder meg sånn til å presentere det vi skal lage sammen!”, skriver Hanne Krogh og fortsetter:
“Det er et stort steg for meg – som har vært vant til å gjøre alt fra mitt eget lille selskap gjennom mange mange år. Disse årene har jo også vært rørende fine, men tenk så gøy å skulle samarbeide tett med denne gjengen av flotte og flinke folk! Hurra!
Etter en først litt kryptisk melding på hennes Facebook-side om at noe skulle skje, avslørte Hanne nylig nyheten om samarbeidet.
Hun holder foreløpig kortene tett til brystet om hva som konkret skal komme, men legger ikke skjul på at hun gleder seg veldig!
“Over Norge” er et management- og produksjonsselskap i Oslo som representerer noen få, utvalgte norske artister og skuespillere.
På bildet ser vi Hanne etter kontrakt-signeringen sammen med Åsmund Gjønnes Tvedten, Johan Osuldsen og Terje Stenstad fra “Over Norge”

PUBLISERT 15. FEBRUAR 2020
“Det er modigere å kaste seg uti det og å rope hurra, enn å gjemme seg bak uangripelige intellektuelle formuleringer!”
Lørdag 15. februar var Hanne Krogh gjest i NRKs “Nitimen” og fortalte om da hun vant konkurransen som 15 åring med sangen “Lykken er” og selvfølgelig om da Bobbysocks tok hjem seieren med “La det swinge”. I kveld er hun klar for Grand Prix-fest og hun oppfordret alle om å ha en heidundrende gledeskveld!

PUBLISERT 3. FEBRUAR 2020
Mandag 3. februar går første episode av “4 stjerners middag” hvor Hanne Krogh medvirker sammen med Silje Nordnes, Peder Kjøs og Don Martin.
I løpet av hele denne uken skal vi hjem til de fire deltakerne, som i tur og orden inviterer til middag.
Hanne skriver følgende om opplevelsen:
– Jeg er ikke så god til å si ja til realityprogrammer, men det ble altfor fristende å være sammen med denne utsøkte gjengen her!
Varme, interessante, morsomme og kunnskapsrike. Plutselig tre nye venner!

Serien sendes på TV-Norge kl. 19.30 eller på Dplay.

God stemning rundt bordet i programmet “4 stjerners middag”! F.v. Don Martin, Silje Nordnes, Peder Kjøs og Hanne Krogh.

PUBLISERT 31. JANUAR 2020
Kunstneren Yvonne Jeanette Karlsen er i full gang med et maleri som skal hylle noen av Norges fremste artister. Maleriet har i pressen blitt kalt “Paint of Fame”, og det er lytterne av radiokanalen “Ordentlig Radio” som bestemmer hvilke artister som skal males.
Rett før jul ble Hanne Krogh kontaktet, og hun stilte opp for å bli malt inn i bildet! Uten å røpe for mye, kan vi avsløre at minst to kjente antrekk fra hennes karriere kommer til å synes når alt blir ferdig!

Bildet blir på hele 146 x 183 cm og er basert på det kjente norsk maleriet “Haugianere” av Adolph Tidemand. Men dette nye maleriet blir litt muntrere fordi det er Jan Erik Vold som står på stolen og leser sitt kjente dikt «Kulturuke». Og rundt sitter de norske artistene som har vært lydsporet til lytternes liv, som radiokanalen uttalte når de satte igang med prosjektet.

PUBLISERT 17. JANUAR 2020
Hanne Krogh er en av årets nominerte til de tre artistene som skal innlemmes i Rockheim Hall of Fame”!
En nominasjonskomité bestående av Jan Eggum, Rockheim-leder Sissel Guttormsen, Sondre Lerche, Claudia Scott, Tove Bøygard og rockbyråkratene Sæmund Fiskvik og Arvid Skancke-Knutsen – har plukket ut og nominert ni norske navn.
Hanne holdt forøvrig talen for Wenche Myhre da hun ble innlemmet i under den aller første Hall of Fame-seremonien i 2011, og hun var også programleder i den TV-sendte utdelingen i 2013 og i 2014.
LES MER HER

PUBLISERT 3. JANUAR 2020
Søndag 5. januar deltar Hanne Krogh i den årlige minnemarkeringen for trafikkofre «Lys til ettertanke» arrangert i og ved Skjee kirke i Stokke i Vestfold. Her blir det bl.a. tent lys til minne om alle som har mistet livet eller blitt skadet i Vestfold-trafikken i 2019.
I tillegg til Hanne deltar også biskop Jan Otto Myrseth og statsminister Erna Solberg.
LES MER HER