IMG_0806b
Stående applaus og trampeklapp avsluttet det to timer lange stjerneshowet “La det swinge – With a Little Help From My Friends”, i Oseberg Kulturhus i Tønsberg sist lørdag! Hanne Krogh hadde invitert tidligere samarbeidspartnere til et fyrverkeri av en egenskrevet forestilling, der publikum var med fra første tone. Og for et show det ble!

Åpningsnummeret “Everybody Need Somebody” sparket det hele i gang med alle stjernesolistene samlet på scenen. Her var Elisabeth Andreassen (Bobbysocks), Marianne Antonsen og Eirikur Hauksson (Just4Fun) og tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan. For en energi!
Etter også å ha flørtet litt med Backstreet Boys’ hiten “Everybody”, gikk showet videre med Hanne og Elisabeth i swingnummeret “Sisters” med samme herlige humør og harmonisang som i Bobbysocks’ glanstid.
Souldronningen Marianne Antonsen gjorde så duoen til trio i nummeret “Sisters are doing it for themselves”, før rockekongen Eirkur Hauksson roet tempoet litt ned i en strålende tolkning av “He ain’t heavy, he’s my brother”. Tenorene Jan Erik Fillan og Thomas Ruud fikk velfortjent trampeklapp for henholdsvis “Ain’t that kick in the head” og “Granada”.

Kvelden bød på både gruppesang og sololåter med bl.a. Hanne i en nydelig tolkning av “Both sides now” i norsk tekst av Stein Ove Berg. Bettan fremførte en rørende versjon av “Danse mot vår” og “Besvärjelsen”, og Marianne glitret i “Gabriellas sång” og “Håll mitt hjärta”.

Hanne, Marianne og Eirikur hyllet Jan Groth med soulfulle Just4Fun-låter, der de også hadde fått lagt Groths vokal inn i en av låtene!

Publikum tok fullstendig av når Hanne og Elisabeth igjen dukket opp på scenen med Bobbysocks-låtene “Midnight Rocks” og “Radio”, samt et skikkelig swing-medley i beste Bobbysocks-stil. Da avslutningsnummeret “Waiting For The Morning” med samtlige stjerner på scenen tonet ut, var det stående trampeklapp som selvfølgelig måtte ende med ekstranummeret “La det swinge”. Med rosa paljetter på scenen og Bobbysocks-logoen hengende fra taket, ble det tidenes feststemning i Osebergsalen.
Selv da teppet gikk ned og lyset ble skrudd på i salen, nektet publikum å gi seg før artistene nok en gang kom inn på scenen for en siste avslutning!

Det er en imponerende produksjon som er på plass i Tønsberg. I tillegg til de seks stjerneartistene på scenen har Hanne tatt med seg Bernt Rune Stray på gitar, Håkon Eivind Larsen på bass, Kristian Tybakken på trommer, “Blåsemafiaen” bestående av Jørgen Lund Karlsen på saxofon, Stig Espen Hundsnes på trompet og Sigurd Evensen på trombone, fiolinist Tarjei Nysted og de unge koristene Marlen Tjøsvoll og Ingebjørg Andrea Vik. I tillegg danseren Karoline Aspaas Kvinnesland. Alt ledes av multimusiker, arrangør og kapellmester Stein Austrud!
Den visuelle regien er ved Nils Lund, som også hadde ansvaret på de tidligere forestillingene.

Dette er den fjerde sommerforestillingen siden 2012 der Hanne Krogh står som manusforfatter, produsent og utøver. Det begynte med “Ta meg til havet” som satte publikumsrekorder i Larvik i 2012. Deretter fulgte “Ikke gi deg, jente” i 2013, “World of Music” i 2015 og nå “La det swinge – With a little help from my friends”.

Ekstraforestillinger på “La det swinge…” er allerede satt opp den 21., 22. og 23. juli – i Oseberg Kulturhus i Tønsberg.

es01
Hanne Krogh står bak forestillingen “La det swinge – With a Little Help From My Friends” som spilles for fulle hus i Tønsberg. Foto: Ellinor Sandvik

IMG_0809
Swingende Hanne og Elisabeth i shownummeret “Sisters”

IMG_0823
“Sisters are doing it for themselves”. Hanne, Marianne og Elisabeth

ab01
Jan Erik Fillan fikk god hjelp av danser Karoline Aspaas i “Ain’t that kick in the head”. Foto: Anne Brit Solland

es07
Eirikur Hauksson med “He Ain’t Heavy, He’s my brother”. Foto: Ellinor Sandvik

es06
Stjernetenor Thomas Ruud med “Granada”. Foto: Ellinor Sandvik

ab02
Eirikur, Marianne og Hanne mintes bandkollega Jan Groth med tøffe Just4Fun-låter. Foto: Anne Brit Solland

IMG_0833
Elisabeth fikk stående applaus for sin “Danse mot vår”. Her i samspill med fiolinist Tarjei Nysted

ab05
Kjempestemning på scenen i Tønsberg! Jan Erik, Hanne og Thomas. Foto: Anne Brit Solland

ab04
I den akustiske delen bød Elisabeth på Dolly Parton-klassikeren “Jolene”. Foto: Anne Brit Solland

es02
På generalprøven overrasket ensemblet Hanne med en medley av hennes største hits. Dette ble så populært at de bestemte seg for å kjøre det på alle forestillingene! Foto: Ellinor Sandvik

es03
To tenorer pluss en heavyrocker! Jan Erik Fillan, Thomas Ruud og Eirikur Hauksson. Foto: Ellinor Sandvik

es04
Marianne Antonsen med vakre “Gabriellas sång. Foto: Ellinor Sandvik

IMG_0853
De tøffeste jentene i byen! Bettan og Hanne med hatt og svarte frakker i Bobbysocks-klassikeren “Midnight Rocks”

ab03
Stående trampeklapp gjennom hele “La det swinge”! Foto: Anne Brit Solland

es05
Glitrende rosa paljetter på alle aktørene! Hele ensemblet i avslutningsnummeret.  Foto: Ellinor Sandvik

IMG_0913b
For 31 år siden fikk de hele landet til å swinge. Sommeren 2016 var det endelig tid for en ny runde! Her er Elisabeth og Hanne rett etter en av forestillingene i Oseberg Kulturhus med favnen full av rosa blomster (selvfølgelig)!

Tekst og foto der ikke annet er oppgitt:
Knut Webmaster