Ta meg til havet
«TA MEG TIL HAVET»

En gripende, storslått forestilling, annerledes alt annet du har sett. Her blir du dratt inn i dramatiske historier fra ramsalt kystnorsk virkelighet. De river i hjertet ditt, men treffer samtidig lattermusklene med slagferdighet og intelligens.

Som sommer-show tok “Ta meg til havet” Kyst-Norge med storm. Folk valfartet fra hele Sør-Norge og alle tidligere rekorder ble ettertrykkelig smadret. Mange publikummere så showet både tre og fire ganger, og anmelderne fra landets største aviser var begeistret: “Vakkert, variert, annerledes” (Aftenposten), “Supert, musikalsk ønskekonsert, trøkk som et opprørt vestlandshav” (VG). «Jeg bøyer meg i støvet for Hanne Krogh». Østlandsposten.

“Ta meg til havet” er forskjellig fra alt annet. Den er aldri diktet, men blitt til gjennom historier og opplevelser til kystfolk det er verd å lytte til. Det hele krydres med operaverdenens største arier, amerikanske crooner-sanger, musical-perler og storslagen korsang.

Medvirkende:
Hanne Krogh
Thomas Ruud, Statsoperaen i Stuttgart. Internasjonal stjernetenor.
Marius Roth Christensen, solist Den Norske Opera. Internasjonale hovedroller.
Jan Erik Fillan, prisbelønnet tenor med hovedroller på Den Norske Opera.

Stein Austrud, kapellmester.
Tarjei Nysted, multimusiker
Knut Ingolf Brenna, gitarer.
Nils Lund, visuelle effekter.

Urpremiere i Bølgen Kulturhus i Larvik i 2012.
Norgesturne i 2013.
Chat Noir Oslo og påfølgende Norgesturne høsten 2014

—————————————————–

Publikumsrekord på Bølgen for Hanne og Tre Tenorer!

“Ta meg til havet” – Bølgen Kulturhus i Larvik – juli 2012

010
Hanne Krogh med forestillingen “Ta meg til havet” på Bølgen Kulturhus i Larvik sammen med Marius Roth Christensen, Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Tunklang Vokalensemble.

4. juli var det urpremiere på forestillingen “Ta meg til havet” med Hanne Krogh og Tre Tenorer på Bølgen Kulturhus i Larvik. Sammen med tenorene Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan fylte hun Larviks storstue, og mottok trampeklapp og stående applaus flere ganger i løpet av kvelden.

Østlands-Posten skriver:
“Jeg bøyer meg i støvet for Hanne Kroghs historietime om havets betydning for kystlandet Norge. En reise gjennom havlandet, tilbake til sine egne røtter på Haugalandet, til sin morfars kamp mot tyskerne og etter krigen hans bitterhet mot den norske stat over behandlingen av krigsseilerne. Hennes vakre fortelling om møtet mellom mor og far og deres vanskelig vei gjennom livet.

Hanne Krogh har fenget en nasjon et helt liv med sin sang. I går blomstret hun som historieforteller, og overlot de musikalske høydepunktene til sine tre tenorer.”

VG skriver:
“Med et bankende hjerte for nordmenns sterke forhold til havet, tar Hanne Krogh oss med på en musikalsk ønskekonsert krydret med en personlig beretning som går skillingsvisen en høy gang. Hanne har også alliert seg med tre tenorer som gir konserten kraftig sjøsprøyt.”

Med seg på scenen var musikerne Stein Austrud (musikalsk leder), Tarjei Nysted og Knut Ingolf Brenna. Dessuten Larviks eget Tunklang Vokalensemble på over 50 personer som sørget for et nydelig bakteppe for solistene. Nevnes må også Nils Lund som var ansvarlig for de tidsriktige og stemningsfulle bildene på lerretet.

Forestillingen var i første omgang tenkt å skulle spilles fire kvelder, men forespørselen etter billetter ble så stor at ekstraforestillinger de to påfølgende ukene raskt måtte settes opp.

Kulturhuset Bølgen opplevde tidenes billettrush før premieren, og markedssjef Kamilla Krane Martens regnet med å selge i overkant av 4.000 billetter før showet ble avsluttet. De ville da sette ny rekord for én og samme forestilling siden åpningen av kulturhuset høsten 2009.
Og allerede før de siste to konsertene til Hanne & Co ble spilt, ble det klart at rekorden var slått!

LES ANMELDELSENE HER:
Østlands-Posten – Terningkast 5
VG – Terningkast 5

009
Hanne er både historieforteller og sanger i forestillingen om havlandet Norge

008
Rockegitarist og tenor Marius Roth Christensen 

007
Hanne med Jan Erik Fillan – som hoppet inn i tenor-gruppen i noen konserter under juleturnéen i 2011

003
Thomas Ruud med “Nessun Dorma”

002
Marius, Thomas og Jan Erik gjorde entré fra amfiet i Bølgen Kulturhus

001
Tre Tenorer med “New York, New York”

011
“Ta meg til havet for da skal du bli, konge av sommer’n og natten”. Hanne omkranset av Tunklang Vokalensemble under ledelse av dirigent Jens Peter Mikkelsen

005
Full fart med Hanne og Tenorene på scenen. Her danser de “fingerdansen”!

006
Ensemblet hyller musikalsk leder Stein Austrud som har lagt ned en imponerende innsats med å arrangere og tilrettelegge det musikalske i forestillingen til kor, orkester og solister

004
Første forestilling er over! Her er Thomas, Hanne, Jan Erik og Thomas på premierefesten. Foto: Farris Bad

Fotos: Anne Brit Solland og Ellinor Sandvik