MF06
Elisabeth og Hanne i pausenummeret i svenske Melodifesivalen. Foto: Aftonbladet

I anledning at det i mai 2010 var 25 år siden seieren i Melodi Grand Prix med Bobbysocks og ”La det swinge” bestemte Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen seg for at dette jubileet skulle feires skikkelig.

Det tyv-startet i Sverige i mars under den svenske uttagningen til Eurovision Song Contest hvor de deltok i en uformell musikalsk landskamp mellom Norge og Sverige, samt at de i april gjestet noen radio og TV-show i Norge.

Så kom mai, og hvilken rosa fest det ble!
8. mai var jentene i Bergen hvor de først opptrådte under et stort Grand Prix-show på Festplassen. Senere på kvelden ble det ”La det swinge” i TV-showet ”Gullruten.
15. mai åpnet de ”Sound of Oslo” på Grünerløkka i Oslo, før turen gikk på bøljan blå med ”Pride Cruise” hvor jentene leverte et kanon-show på turen over til Fredrikshavn.

Nasjonaldagen arrangerte ”Sound of Oslo” stor Grand Prix-fest på Rådhusplassen, hvor Bobbysocks var selvskrevne gjester. Senere på kvelden spilte de sammen med storband på Fornebu i et gigantisk rosa(!) telt.

18. mai kom den etterlengtede samleplaten med de beste Bobbysocks-innspillingene. Hanne og Elisabeth hadde dessuten vært i studio og spilt inn to nye låter – ”Thank You” og ”Boogie Woogie Mama” – som også fikk plass på albumet. I tillegg ble de beæret med eget frimerke av Posten Norge med bilde fra seiersøyeblikket i Göteborg i 1985.

004
Platesignering på Byporten i Oslo. Foto: Knut Webmaster

23. mai var det klart for offisiell åpning av ”Eurovision Song Contest” i Rådhuset i Oslo hvor Bobbysocks de lot det swinge sammen med Fagottkoret.

Så kom fredag 28. mai – en maratondag uten like!
Først var det ”Waiting For The Morning” og ”La det swinge” i ”God Morgen Norge” på TV2. Så gikk turen til platesignering og konsert på Byporten i Oslo. Deretter rett opp til Oslo Domkirke og ”Eurovisions-gudstjeneste” hvor Hanne og Elisabeth først sang hver sin sololåt før de avsluttet med vakre ”Thank You”.

Som om ikke det var nok, klokken kvart på ett på natten gikk Bobbysocks på scenen på utestedet ”Latter” på Aker Brygge som hovedgjester under 10 års-feiringen til Grand Prix-nettstedet ”ESCtoday.com”. Her spilte de ”Waiting For The Morning”, ”Don’t Bring Lulu”, ”Radio”, før de avsluttet med ”La det swinge” til øredøvende trampeklapp og allsang gjennom hele melodien!

Og til sist, Grand Prix-kvelden 29. mai var de NRKs inviterte gjester under det gigantiske TV-showet.

PS: Da Bobbysocks feiret 20 års-jubileum i 2005 skrev vi her på nettsiden ”Vi gleder oss allerede til 25 år jubileet”.

Vi gledet oss ikke forgjeves!

Tekst: Knut Webmaster

MFS09
Bobbysocks swingte skikkelig under “landskampen” mellom Norge og Sverige i Melodifestivalen. Foto: Aftonbladet

MFS11
Litt av et stjernelag! Her ser vi Elisabeth sammen med to av jentene i den svenske gruppen Afro-Dite, Charmed fra Norge, Towa Carsson og Lotta Engberg. Hanne tok bildet.

003
Bobbysocks tilbake på utescene i Bergen den 8. mai 2010. I 1985 holdt de konsert for 50.000 publikummere i Nygårdsparken! Foto: Anne Brit Solland

Bobbysocks Gullruten
Bobbysocks med “La det swinge” i “Gullruten-showet” som ble sendt på TV2. Foto: Marius Gulliksrud

Bobbysocks Sound of Oslo
15. mai åpnet Bobbysocks ”Sound of Oslo” på Grünerløkka i Oslo. Bak ser vi programleder Jostein Pedersen. Foto: Lene Haug, Aktiv i Oslo

Blikk Pride Cruise
15. mai: Bobbysocks på Pride Cruise arrangert av Skeive Dager

Bobbysocks radhusplassen2010
Bobbysocks på Rådhusplassen i Oslo 17. mai. Foto: Gunnar Moe

Bobbysocks Fornebu02
På kvelden 17. mai var Hanne og Elisabeth med storband på Fornebu med swingende Bobbysocks-show. Foto: Visit Bærum.no

byporten
Hele Byporten swingte med til Bobbysocks den 28. mai. Foto: Lina Engstrand

005
28. mai: Utestedet “Latter” på Aker Brygge var i rosa ekstase natt til lørdag da Bobbysocks inntok scenen litt over midnatt. Foto: Knut Webmaster

002
Bobbysocks på rød løper sammen med GP-general Per Sundnes, like før hele Europa landet i Oslo