14044
PUBLISERT 23. DESEMBER 2015
På selveste Julaften 2015 skal Hanne Krogh fortelle om sin jul i programmet «Jul i P2″ i NRK Radio kl. 10.03. Her får hun boltre seg i en time på radio med selvvalgt tema og musikk.

Om programmet skriver NRK: «Hanne Krogh er for mange inkarnasjonen på jul med sin Sonja i «Reisen til Julestjernen». Hør henne i «Jul i P2″, der hun blant annet avslører at Sonja er blottet for stedsans! Men til gjengjeld ganske god på truger…»

LES MER HER

————————————————————–

14046
PUBLISERT 23. DESEMBER 2015
– Jeg ble veldig overrasket og trodde først at hun hadde ringt feil, sier filmskaper Leander Håvik (24) til TV-Haugaland. Hanne kunne fortelle han den gledelige nyheten om at han er vinner av Team Hannes kulturstipend 2015 som har en verdi på 100.000 kroner.

Den 24 år gamle haugesunderen jobber for tiden fulltid som frilanser i Oslo. Det er primært det fotografiske håndverket og lyssetting som opptar ham, men han behersker flere sider av filmfaget, deriblant manus og regi.

I juryens begrunnelse står det bl.a. «Leander Håvik har en unik forståelse av sitt medium. Han evner å fange øyeblikk som gir en dypere mening, på film, og han vet hvordan han skal bruke dem til å skape interessante, komplekse fortellinger».

LES MER HER

————————————————————–

14043
PUBLISERT 20. DESEMBER 2015
«Hanne Krogh og hennes tre tenorer ga de nærmere 600 menneskene som hadde fått plass i Frelserens kirke i Farsund en førjulskveld de sent vil glemme», skriver nettavisen Lister24.no etter julekonserten med Hanne & Tre Tenorer og korene Sele og Farsund ungdomskor lørdag kveld.

Avisen fortsetter:
«Hanne Kroghs fortellerevne og utstråling er ekte. Gjennom sin folkelige fremtoning smelter hun alles hjerter. Krogh og hennes tre tenorer var ikke sene med å gi publikum gåsehus. Mange satt igjen med følelsen av at de satt i en stor operasal, og ikke i Frelserens kirke. Med dunkelt lys og sterke og solide stemmer, ga de publikummet full valuta for pengene».

————————————————————–

14042
PUBLISERT 20. DESEMBER 2015
«En fullstappet Mandal kirke fikk med seg en musikalsk prikkfri julekonsert med Hanne Krogh og Tre Tenorer fredag kveld. Og sødmefylt julestemning fikk du på kjøpet», skriver Lindesnes AS etter «O helga natt»-konserten fredag kveld.

 «Det hele var uhyre bra gjennomført. Og Hanne Krogh har både nærvær, forteller- og formidlingsevne som få andre. Kanskje til overraskelse for de som kun assosierer henne med henholdsvis Melodi Grand Prix, Bobbysocks og Just4Fun, så makter hun også å gi førjulshyggen et snev av alvor.

Krogh har med seg et knippe kompetente musikere. De tre tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Kristian Krokslett befinner seg allerede på den internasjonale konsertscenen. Og sammen gjorde de en konsert der «grenseløst» synes å være mantraet.»

 Avslutningsvis skriver avisen:
«Vi tror konserten blir stående som synonym for den virkelig helstøpte og folkelige julekonserten.»

LES HELE ANMELDELSEN HER

————————————————————–

 

tvhaugaland
PUBLISERT 17. DESEMBER 2015
Tirsdag kveld holdt Hanne Krogh konsert «hjemme» i Haugesund sammen med sine tenorer Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Kristian Krokslett. Voice of Joy var også med for anledningen, og  Vår Frelsers Kirke var fullsatt av haugalendinger som ville få med seg den tradisjonsrike julekonserten.
Til TV-Haugaland fortalte Hanne bl.a  hva nettopp Vår Frelsers Kirke betyr for henne. I tillegg ble det en liten musikalsk julehilsen til alle TV-seerne.

SE INNSLAGET HER

————————————————————–

14041
PUBLISERT 13. DESEMBER 2015
«Hanne Krogh heldt ein fantastisk konsert i Knarvik Kyrkje søndag kveld», skriver Avisa Nordhordaland. Konserten var utsolgt, og kirken var fylt til randen. Hanne & Tre Tenorer opptrådte sammen med Knarvik gospelkor.

SE BILDESERIE FRA KONSERTEN HER

————————————————————–

 

Dammens tidene 01
PUBLISERT 10. DESEMBER 2015
«Jeg har aldri blitt så overbevist over budskap, låtvalg eller sangprestasjoner på noen julekonsert tidligere», skriver anmelderen i Drammens Tidende, kaller det «tidenes julekonsert» og gir terningkast seks til Hanne & Tre Tenorer. Sammen med koret Apollon, fylte de Bragernes Kirke i Drammen onsdag 9. desember.

 Avisen skriver videre: «Hanne er fantastisk på den mellom-menneskelige kommunikasjonen, og hennes tro på og utstråling av godhet er etter mitt skjønn sjeldent ekte.»

Om tenorene Thomas, Marius og Jan Erik: «En ting er trioens kraft, som er imponerende nok. Men følelsen de i tillegg besitter er magisk», før han legger til:
«Alt annet enn terningkast seks og full pott for denne konserten ville vært feigt.»

————————————————————–

 

oblad2015
PUBLISERT 4. DESEMBER 2015
«Dunkelt lys, salig stemning og sakrale omgivelser. Mer trenger ikke Hanne Krogh og hennes tre tenorer for å skape førjulshygge. De tre ingrediensene, blandet med fabelaktige sangstemmer, ga full valuta for pengene i Sofiemyr kirke torsdag kveld», skriver Østlandets Blad etter konserten 3. desember.

De fortsetter:
«Da artistene virkelig slo på stortromma, bredte både gåsehuden og trampeklappen seg ut til samtlige tilhørere».

LES MER HER

————————————————————–

 

14040
PUBLISERT 2. DESEMBER 2015
«Det vart litt av ei sesongopning på julekonsertane i Hallingdal då Hanne Krogh laga julestemning på desembers fyrste dag saman med dei tre tenorane Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Marius R. Christensen og dei lokale kora Kråkesølv, Kor for uss og Hemsedalskoret. I to timar held dei det gåande. Og hadde fått lov av publikum å drive på lenger», skriver avisen Hallingdølen etter konserten i en sprengfull Gol kyrkje.

LES MER HER

————————————————————–

IMG_1880 (1)
PUBLISERT 2. DESEMBER 2015
– Dette er det største eg har opplevd i Naustdal kyrkje, var en av tilbakemeldingene avisen Firda fikk etter konserten i Naustdal kyrkje i Førde lørdag kveld.
De skriver videre:
Hanne Krogh og hennar tre tenorar vart tatt godt imot på sin første julekonsert i Indre Sunnfjord. Publikum reiste seg og gav ståande applaus etter framføringa av «O helga natt». «You never walk alone» var ein annan song som fekk fram følelsane hos tilhøyrarane. Hanne Krogh var det naturlege midtpunktet, både som artist og formidlar. Ho leia publikum gjennom konserten på ein varm og fin måte. Kor Før’de deltok på dei fleste songane, med koring eller sjølvstendig song.»

LES MER HER

————————————————————–

nar baten
PUBLISERT 30. NOVEMBER 2015
Hanne Krogh er blant de 35 artistene som deltar på artistdugnaden for flyktningehjelp med låten «Når båten seiler inn». Sangen er skrevet av Tore W. Aas som forteller slik om hvordan han skrev sangen:
– Noen ganger i livet har jeg drømt en sang. Slik var det med «Når båten seiler inn». Jeg våknet en tidlig morgen med store deler av melodien og litt av teksten i hodet. Jeg spilte den inn på min iPhone, slik at jeg ikke skulle glemme den.

Hanne var i Spania da sangen skulle spilles inn, men la på sang og filmet for videoen i et platestudio der nede.

HER KAN DU SE VIDEOEN OG HØRE SANGEN

————————————————————–

IMG_0520
PUBLISERT 29. NOVEMBER 2015
Juleturnéen «O helga natt» med Hanne & Tre Tenorer har blitt møtt av fulle kirker, trampeklapp og stående applaus så langt på julereisen. De startet i Narvik, og etter konserter i flere byer i Nord-Norge, kom de til Trondheim denne uken. I kveld spiller de i Måløy, i morgen står Volda for tur. Deretter går turen til Gol før de fortsetter på østlandet til uken.

SE FLERE BILDER FRA KONSERTENE HER

SE FULLSTENDING TURNÉLISTE HER

————————————————————–

itromso
PUBLISERT 24. NOVEMBER 2015
«Hanne Kroghs konsert kom med garanti om ekte julestemning, og løftet ble bekreftet av et publikum i ekstase», skriver iTromso.no etter konserten på Kulturhuset i Tromsø mandag kveld.
«– Det var helt magisk. Hadde man ikke julestemning fra før av, så fikk man det i hvert fall av å høre denne konserten», fortalte en publikummer til avisen.

LES MER HER

————————————————————–

sortland02

PUBLISERT 22. NOVEMBER 2015
«En fullsatt Møysalen reiste seg både to og tre ganger under julekonserten til Hanne Krogh og hennes tre tenorer lørdag kveld», skriver Bladet Vesterålen etter konserten på Sortland.

Sammen med Eidsfjord Blandakor skapte de stor stemning i Kulturfabrikken.
«Mektig stemmeprakt av tre tenorer som til vanlig står på de store operascenene i både inn og utland. Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Kristian Krokslett beviste ettertrykkelig at de står godt på scenen og behersker til fulle også julesanger», skriver avisen.

LES MER HER

Foto: Roger Vagle, Bladet Vesterålen

————————————————————–

fremover02
PUBLISERT 22. NOVEMBER 2015
Fredag 20. november startet Hanne Krogh sin juleturné i Narvik kirke. Med seg hadde hun tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Kristian Krokslett, musikerne Stein Austrud og Tarjei Nysted i tillegg til Ankenes blandakor.

Kirken var fylt til siste plass og publikum kvitterte med trampeklapp og stående applaus etter konserten.
«Mektig, magisk, sterkt» skriver avisen Fremover etter premierekonserten!

————————————————————–

14038
PUBLISERT 19. NOVEMBER 2015
Fredag 20. november er Hanne & Tre Tenorer klar for premiere på årets juleturné «O helga natt» i Narvik kirke. Dagen før premieren var hele ensemblet gjester i «God Morgen, Norge» på TV2 , hvor de fremførte «From a Distance» og «Walking In The Air», i tillegg til at de fortalte litt om årets forestilling.

Hanne skriver følgende om turnéen:
«Jeg er så heldig å ha med meg fire tenorer i år. Men ikke samtidig.
De fabelaktige gutta Thomas Ruud og Jan Erik Fillan er med gjennom hele advent. Hurra! De synger om mulig bedre enn noensinne!
Vår kjære Marius Roth Christensen blir med fra Volda kirke, 30.november, og på østlandet. Han spiller Tamino i Tryllefløyten denne førjulstiden – og alternerer med Kristian Krokslett fra Bodø. En sanger dere kan glede dere stort til å høre! Morsom er han også, tenorlendingen!»

Tenor og fotograf Jan Erik Fillan tok denne selfien etter TV-sendingen.

SE FULLSTENDIG TURNÉLISTE HER

————————————————————–

flyktningehjelp01
PUBLISERT 18. NOVEMBER 2015
Hanne Krogh, Jan Eggum, Carola, Maria Haukaas Mittet og Bjarne Brøndbo er noen av artistene som bidrar på veldedighets-sangen «Når båten seiler inn». Låten slippes 24. november, og alle inntektene skal gå til Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger i Europa og landene rundt.

LES MER HER

————————————————————–

eidsfjord blandakor01
PUBLISERT 6. NOVEMBER 2015
Sangerne i Eidsfjord blandakor har startet innspurten for julekonserten «O helga natt» med Hanne Krogh og hennes Tre tenorer på Kulturfabrikken på Sortland i slutten av november.

– Å opptre sammen med så mange profesjonelle er utrolig utfordrende og lærerikt. Det skjerper oss og er med på å løfte koret. Det gir oss nye erfaringer og øker selvtilliten i koret, sier leder i koret Frida Gundersen til nettavisen Vol.no.

Dirigent Tove Blokhus Haaheim:
– Det skaper et samhold som gjør koret i stand til å ta fatt på hvilke som helst slags oppgaver, tror hun. De tre fremragende tenorene arbeider til vanlig ved de mest anerkjente operahusene i Europa, og det blir en lærerik opplevelse å synge sammen med dem.
– Det kommer til å bli en fabelaktig konsert. Hanne og de tre tenorene har fått fantastiske kritikker år etter år, og det skal ikke bli noe dårligere i år, lover hun. Koret er i «god trim» og ei lang og konsentrert øvingshelg gjør underverker. Jeg tror sant å si at vi skal ta mål av oss til å løfte taket på Kulturfabrikken når Hanne med Tre tenorer og et 40-talls korsangere trår til med for eksempel «O helga natt».

LES MER HER

————————————————————–

solgaarden02
PUBLISERT 14. OKTOBER 2015
Minnekirken på Solgården på Costa Blanca i Spania feirer i år 40 år, og lørdag 10. oktober ga Hanne Krogh sitt bidrag med den utsolgte konserten «Livets fasetter – skynd deg å elske». Med seg hadde hun invitert tidligere Bobbysocks-makker Elisabeth Andreassen, og sammen med pianist Svein Ragnar Myklebust sørget de for både latter og tårer blandt tilhørerne under jubileumskonserten.

– Jeg måtte jo si ja, og det er en ren selvfølge for meg å delta i Minnekirkens jubileumsfeiring. Sjømannskirken som drifter Minnekirken gjør en fabelaktig jobb. Solgården tilbyr unike muligheter og er et sted ikke minst for mennesker som trenger rekreasjon eller ønsker å slappe av i vakre, rolige omgivelser med et fantastisk vennlig og hyggelig vertskap. Det de står for er utrolig viktig, fortalte Hanne til Spaniaavisen.

Hanne åpnet konserten med «Vår beste dag» – som ble skrevet av Erik Bye og som Solgårdens administrerende direktør Pablo Sbertoli har en liten aksje i. Videre fikk publikum høre kjente sanger som «Høstvise», «Haugalandet» og «Ikke gi deg, jente», men også «Å, denne kilde» og ikke minst Tonje Unstads vakre «Jeg ror alene» som var et spesielt ønske fra en av Sjømannskirkens unge frivillige.
Elisabeth Andreassen sang både akkompagnert med egen gitar og sammen med pianist Myklebust bl.a. «I evighet», «Danse mot vår», «Jolene» og Evert Taube-klassikerne «Så skimrande var aldrig havet» og «Så länge skutan kan gå».
Avslutningsvis hentet de frem sine klassiske rosa paljetter, og ga den sprengfulle kirken Bobbysocks-klassikerne «Waiting for the morning» og «La det swinge» til full allsang og trampeklapp.

Foto: Sjomannskirken.no

LES MER HER

solgaarden01
Elisabeth Andreassen med «Jolene» under konserten i Minnekirken på Costa Blanca.

solgaarden03
Full trykk under Solgårdens jubileumsfeiring! Elisabeth og Hanne i ekte Bobbysocks-paljetter avsluttet konserten med «La det swinge»

svein ragnar
Hanne sammen med Norges lengste (?) pianist Svein Ragnar Myklebust under  en tidligere konsert.

————————————————————–

14036
PUBLISERT 30. AUGUST 2015
– Så utrolig kult! Jeg er mektig imponert, sier Hanne Krogh til hjemmesiden om gatekunst-tegningen av Bobbysocks som pryder en murvegg i Steinkjellergaten i Bergen. Det er kunstnere fra streetart-firmaet «Bart» som står bak dekoreringen.
Rita Grøtte i Stølestrøkenes forening var med og hyret Bart til å male på muren i Steinkjelleren.
– Vi hadde en idé om en historisk kavalkade oppetter veggene, men kunstnerne tenker jo litt annerledes, uttaler hun til Bergensavisen. Dermed ble det Bobbysocks og katter ved siden av sjablonger. Hun forteller videre at gaten er blitt en skikkelig snakkis:
– Folk tar bilder, ikke minst med den svære katten eller Bobbysocks i bakgrunnen, sier hun til avisen.

Originalbildet av Bobbysocks som er brukt til gatekunsten ble tatt under en fotosession i 1984, rett før de sendte inn «La det swinge» til den norske finalen i Melodi Grand Prix.

12. desember i år kommer Hanne & Tre Tenorer til Johanneskirken i Bergen med årets juleturné «O helga natt».
– Om tiden strekker til når vi kommer til Bergen må jeg bare ta turen til Steinkjellergaten for å skue dette i levende live, sier Hanne til hjemmesiden – og legger spøkefullt til:
– Her har vi coveret til den neste Bobbysocks-platen!

Foto: Oddgeir Synnes

14037

————————————————————–

haugesund003
PUBLISERT 16. AUGUST 2015
Turnéstedene for årets julekonserter med Hanne & Tre Tenorer er klar! Etter flere år med forespørsler fra Nord-Norge, avslører Hanne at årets konsertpremiere finner sted i Narvik kirke den 20. november. De skal i tillegg også besøke Sortland, Harstad, Tromsø og Bodø, før de fortsetter i Trondheim og spiller i hele Sør-Norge fram til siste konsert i Arendal den 22. desember.
Hanne skriver følgende om årets konserter:
«Tenorene og jeg starter i Nord-Norge i år, og det gleder jeg meg ekstra mye til. Altfor lenge siden vi har hatt forestillinger nordpå i mørketiden! Ingenting kan måle seg med stemningen som er der da.
Til info: Vi har bare én konsert i Oslo i år – den 10.desember – i min hjemmekirke, Ris.»

SE FULL KONSERTOVERSIKT HER

Foto: Anne Brit Solland

————————————————————–

14035
PUBLISERT 7. AUGUST 2015
Lørdag 22. august skal Hanne Krogh delta i den direktesendte innsamlingsaksjonen «Aksjon Sunnaas – fra tragedier til mirakler» som sendes på TV2  fra Sunnaas sykehus.
Hanne skal, sammen med Marianne Antonsen og danser Lisbeth Sandnes Espeland, opptre med to nummer fra suksessforestillingen «World of Music», som de spilte i Tønsberg i sommer.
Midlene som samles inn under aksjonen skal gå til forskning og utvikling av ny teknologi. Det skal også bidra til aktivitetet for barn og voksne som har havnet i en tøff situasjon etter sykdom og skade. Innsamlingsaksjonen er i regi av Sunnaasstiftelsen.
Programledere for aksjonen er Hallvard Flatland og Katarina Flatland.

LES MER HER

Foto: Nils Lund

————————————————————–

14034
PUBLISERT 23. JULI 2015
Torsdag 23. juli spilte Hanne Krogh og resten av ensemblet siste ekstraforestilling av «World of Music» i Tønsberg. Nå holder hun døren åpen for at det kan bli mer samspill med den populære gjengen. Hun skriver følgende:
Litt vemodig kveld. Sitter backstage igjen – og hører på de flotte sangerne og musikerne jeg har fått leke med nå i nesten tre uker.
Og jeg ser skjønne Lisbeths dans gjennom sideteppene – og alle bildene Nils har gjennomillustrert forestillingen med.
Skikkelig stolt av dem alle sammen.
Vi må finne tid til å sette opp igjen «World of Music»!!
Kanskje på turné…?

Vi krysser fingrene og gratulerer med nok en suksessrik sommerforestilling! /Webmaster

Foto: Lasse Eriksson

————————————————————–

14033
PUBLISERT 14. JULI 2015
Etter fantastiske kritikker og strålende publikumsrespons på Hanne Kroghs forestilling «World of Music» i Tønsberg, er det nå klart at ensemblet setter opp to ekstraforestillinger den 22. og den 23. juli.
– Dette er utrolig gøy – så vi gjør vårt beste for å samle troppene til ekstrakonserter neste uke. Det er jo en spennende utfordring – med så travle sangere og musikere og teknikere og kor og, ikke minst, danser, forteller Hanne.
Forestillingen fikk terningkast 5 i Tønsberg Blad, og Aftenpostens Mona Levin var mektig imponert og «ga seg over».

LINK TIL BILLETTER HER

Foto: Anne Brit Solland

————————————————————–

14032
PUBLISERT 11. JULI 2015
Forestillingen «World of Music» høster strålende kritikker etter premieren torsdag 9. juli. Tønsbergs Blads Fredrik Rütter skriver at forestillingen  «bærer Hanne Kroghs signatur fra begynnelsen til siste tone forsvinner ut i det uendelige», og gir terningkast fem. Han skriver videre at «Krumtappen i konserten «World of music» på Oseberg kulturhus er uten tvil Hanne Krogh. Hun har hatt ideen, håndplukket de medvirkende, og har hatt ansvaret for regien. De fem gjestene har sangkvaliteter utenom det vanlige, fra Thomas Ruuds enorme kraft i høydetonene til Marianne Antonsens utrolige dybde. Begge får tatt ut sin styrke i «Nessun Dorma» fra operaen «Turandot» og Antonsens tøffe versjon av Cole Porters «Miss Otis regrets she´s unable to lunch today».

Aftenpostens Mona Levin er også imponert over forestillingen og skriver «Hanne Krogh, tre tenorer, en sopran og den høyst kvinnelige Marianne Antonsen som bass, en danser, fire flotte musikere i suggererende arrangementer, stemningsskapende visuelle effekter, vakker korsang, mer variasjon i repertoaret og mer dynamisk bygging enn i tidligere år: Samlet blir dette et virkelig godt, klangskjønt og raust show med nærmere 30 sanger og et par spennende instrumentalnumre» og legger til «Javel, så får vi gi oss over, da!»

LES KRITIKKEN I TØNSBERGS BLAD HER

LES KRITIKKEN I AFTENPOSTEN HER

————————————————————–

14030
PUBLISERT 9. JULI 2015
Endelig er dagen her! I kveld kl 21.00 er det klart for premieren for Hanne Kroghs nye sommershow «World of Music» på Oseberg Kulturhus i Tønsberg. Med seg har hun samlet stjernelaget Helene Bøksle og Marianne Antonsen, og tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Marius Roth Christensen. Hanne lover sangoppleverlser i verdensklasse, latter, tårer, og spennende og forunderlige historier rundt melodiene som står på programmet.

Dette er tredje sommeren at Hanne inviterer til sommershow. Det begynte med «Ta meg til havet» i 2012 og fortsatte med «Ikke gi deg, jente» i 2013. Og i kveld er det altså klart for hennes tredje egenskrevne forestilling «World of Music», som spilles i to uker i Tønsberg.
I går ladet stjerne-ensemblet opp til premieren med innspilling av «Allsang på grensen» (bildet over og under), som sendes i TV i kveld.

14031

————————————————————–

world of music02SM
PUBLISERT 8. JULI 2015
Torsdag 9. juli går teppet opp for sommerens stjerneshow i Tønsberg «World of Music». Hanne Krogh med Helene Bøksle, Marianne Antonsen og tenorene Jan Erik Fillan, Marius Roth Christensen og Thomas Ruud har allerede inntatt Oseberg Kulturhus for de siste gjennomkjøringene før premieren.

Onsdag 8. juli tar hele gjengen turen over til Halden for innspillingen av TV2-programmet «Allsang på grensen», der de opptrer med et lite utdrag fra showet. Programmet sendes i TV dagen etter, samtidig som sekstetten står på premiere-scenen i Tønsberg.
Det er fremdeles plasser igjen til de seks forestillingene, og billetter kan bestilles HER

På bildet ser vi stjernegjengen i «World of Music»: f.v. Helene Bøksle, Marius Roth Christensen, Marianne Antonsen, Thomas Ruud, Hanne Krogh, Jan Erik Fillan og danseren Lisbeth Espeland. Foto: HKP.

————————————————————–

14028
PUBLISERT 28. JUNI 2015
Hundrevis av skuelystne møtte frem da Dronning Sonja åpnet Ferder Nasjonalparksenter på Verdens Ende lørdag 27. juni. Etter den høytidelige snorklippingen tok Hanne Krogh over mikrofonen og leste diktet «Vest» som gikk over i den vakre sangen «Sommerdrøm».
– Dette virker å være et veldig bra tiltak. Så vidt jeg vet er det nå trettisju nasjonalparker her i landet. Det er ikke lenge siden det bare var tretti. Så det er tydelig at ting skjer, sa Dronning Sonja til Tønsbergs Blad.
Da seremonien var over ble Hanne med på den private omvisning på senteret der Dronning Sonja snakket med flere av de som har vært involvert i prosjektet.

LES MER HER

14029

————————————————————–

14027
PUBLISERT 26. JUNI 2015
Lørdag 27. juni skal Hanne Krogh synge under åpningsarrangementet for nye Færder nasjonalparksenter på «Verdens Ende» som ligger på øya Tjøme i Vestfold. Dronning Sonja vil stå for den høytidlige åpningen, og gjennom hele dagen blir det en storstilt folkefeiring med underholdning og aktiviteter.

Den offisielle åpningen skjer fra kl. 13.00, og senteret åpnes for publikum fra kl. 15.00.

LES MER HER

————————————————————–

14025
PUBLISERT 25. JUNI 2015
Onsdag 24. juni var Hanne Krogh tilstede under Oslo Pride arrangementet «Eurovision Song Contest 60 år». Her fikk hun av leder og nestleder i LLH Bård Nylund og Brita Møystad Engseth overrakt Gay Galla sin hederspris, som i år gikk til Bobbysocks. Elisabeth Andreassen var på jobb i Sverige og kunne ikke være tilstede.

Prisen var, i tillegg til en flott plakett, et sølvsmykke laget av den svenske kunstneren Efva Attling.

Hanne skriver følgende om prisen:
Jeg har et smykke som jeg alltid har på meg – hver eneste dag. Det er satt sammen av gaver jeg har fått helt overraskende – og er et kjærlighetssmykke. Fordi det avspeiler alle måter vi møtes av kjærlighet. I går fikk jeg – like overraskende – det anhenget jeg manglet. Det som angir at kjærligheten har alle regnbuens farger.

Festkvelden bød på et stort Eurovision-party med Per Sundnes som programleder og flere kjente norske Grand Prix-deltakere på scenen, bl.a. Charmed, Maria Haukaas Mittet og Merethe Trøan. Og Hanne samlet alle i et rosa avslutningsnummer som fikk hele lokalet til å swinge!

Foto: Jon Martin Larsen

14026

————————————————————–


14024
PUBLISERT 24. JUNI 2015
På selveste Sankthansaften var Hanne Krogh hemmelig gjest i TV2-programmet «Sankthans – Sommerkveld med redningsskøyta». I tillegg til å feire midtsommer satte programmet fokus på Redningsselskapet og det viktige arbeidet Redningsskøytene utfører. Her møtte seerne mellom andre Astrid Yrkje (bildet) som i hele sitt liv har arbeidet frivillig for Redningsselskapet. Hanne Krogh er hennes store favorittartist, og TV2 overrasket henne derfor med å invitere Hanne til programmet.

Det ble et svært populært møte, og Hanne sang så den vakre sommermelodien «Ta meg til havet» til Astrid og alle TV-seerne denne flotte junikvelden.

————————————————————–

14022
PUBLISERT 17. JUNI 2015
Premieren på Hanne & Tre Tenorers nye sommerforestilling «World of Music» nærmer seg, og onsdag 17. juni var Hanne, Helene Bøksle og Marianne Antonsen gjester i «God Morgen, Norge» på TV2. Her fortalte de om showet og sang Erik Byes «Vår beste dag», og Bob Dylans «Make You Feel My Love» kombinert med Bjarte Hjelmelands norske tekst «Fordi jeg elsker deg».
Senere på dagen var det klart for første gjennomkjøring av «World of Music»-forestillingen sammen med tenorene Marius Roth Christensen, Jan Erik Fillan og Thomas Ruud på Øvingshotellet i Oslo.
Premieren finner sted i Oseberg Kulturhus i Tønsberg den 9. juli.

Link til billetter HER

Fotocollage fra God Morgen Norge: Anne Brit Solland
Foto av Tre Tenorer: Marianne Antonsen
14023

————————————————————–

14021
PUBLISERT 8. JUNI 2015
Søndag 7. juni var Hanne Krogh hemmelig gjesteartist da St. Laurentiuskoret feiret sitt 50 års jubileum i Lørenskog Kulturhus. Hanne har sunget sammen med koret flere ganger tidligere, senest forrige helg da sønnen Sverre Krogh Sundbø giftet seg i Holmenkollen Kapell med sin Cecilie Eide.

Jubileumskonserten søndag var både et farvel med korets dirigent gjennom 50 år, Kjell Walther Christensen, og et velkommen til den nye dirigenten Yngve Haltbakk. Hanne kom inn på slutten av konserten og sang Chris de Burghs vakre «In a Country Churchyard» sammen med koret.

På bildene ser vi Hanne backstage rett før hun skal inn på scenen i kulturhuset.

 Fotos: Morten Kenneth Remberg (sort/hvitt) og Thomas Arill Gjersøe.

————————————————————–


world of music SM
PUBLISERT 7. MAI 2015
Onsdag 8. juli opptrer Hanne & Tre Tenorer med Marianne Antonsen og Helene Bøksle på det kjente TV2-programmet «Allsang på grensen» i Halden. Dette blir første gang vi får høre smakebiter fra det splitter nye sommershowet som har premiere dagen etter, den 9. juli, i Oseberg Kulturhus i Tønsberg.

Årets show har fått tittelen «World of Music», og her skal det dreie seg om de største sangene og de største stemmene! Foruten å synge de kjente sangene, skal de også fortelle historiene som ligger bak låtene.
– De fleste er nok ikke klar over at «Time to say goodbye» ikke handler om umulig kjærlighet, men ble skrevet til en boksehelts avskjedskamp, sier Hanne Krogh til Fredrikstad Blad.

 LES MER HER

LINK TIL BILLETTER HER

————————————————————–


14019
PUBLISERT 5. MAI 2015
Mandag 4. mai 2015 var det nøyaktig 30 år siden Bobbysocks vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix med «La det swinge». Dagen gikk ikke upåaktet hen, utallige hilsninger og minner ble delt på sosiale medier.  Hanne og Elisabeth fortalte også om hva seieren har betydd for dem i et stort intervju med avisen VG:

– Det er veldig spesielt. Vi lever i høyeste grad enda, og har hatt et så utrolig morsomt siden den gang. Det har betyr enormt mye, sa Elisabeth.
– Jeg føler takknemlighet for å være en del av noe som har gitt mennesker et godt minne. Det er ingen tvil om at den seieren i Gøteborg var en trampoline for min karriere, som har gjort at jeg kunne samarbeide med det ypperste vi har av musikere i dette landet, fortalte Hanne og la til: – I tillegg til alt fikk jeg en klin gæren lillesøster. (LES HELE INTERVJUET HER)

Senere på dagen var de gjester i NRK Dagsrevyen (SE INNSLAGET HER), før de samlet hele gjengen fra 1985 til en privat middag i Oslo.

Foto: Tor Lindseth

————————————————————–


14017
PUBLISERT 28. APRIL 2015
Hanne Kroghs idé med å kombinere våre fremste tenorers ekstreme prestasjoner med nær, klok og slagferdig underholdning, har de senere årene utviklet seg til en av norsk kulturlivs største suksesser.

I sommer utvides stjernelaget ytterligere med gullstrupen Helene Bøksle og souldronningen Marianne Antonsen. De er med når Hanne & Tre Tenorer (Marius Roth Christensen, Jan Erik Fillan og Thomas Ruud) fra 9. juli inntar Oseberg kulturhus i Tønsberg. Sommershowet “World of Music” er en hyllest til musikken hvor de store sangene skal synges av de mest ekstreme sangerne, innenfor en ramme av latter, tårer og rare, forunderlige historier.

 Mange vet at “You`ll Never Walk Alone” slett ikke er en fotballsang. Mer ukjent er det kanskje at “Amazing Grace” ble skrevet av en angrende slaveskip-kaptein da han fikk en åpenbaring om sine grusomme forbrytelser på stranden og at teksten til verdenshiten “Time To Say Goodbye” ikke handler om umulig kjærlighet, men derimot er skrevet til en boksehelts avskjedskamp.

Folk må ikke lenger til Milano, New York, Paris, Madrid eller andre av de store operahusene for å oppleve de største stemmene. Sangopplevelser i verdensklasse er bare en biltur eller kanskje bare en spasertur unna. For i sommer vil tonene fly vilt og uhemmet gjennom Oseberg kulturhus i Tønsberg.

14018
De tre tenorene Marius Roth Christensen, Jan Erik Fillan og Thomas Ruud er klar for ny sommerforestilling i Tønsberg.

————————————————————–


Amsterdam004
PUBLISERT 19. APRIL 2015
1500 elleville Eurovisions-fans sang med da Bobbysocks avsluttet den utsolgte konserten «Eurovision in Concert» i Amsterdam i Holland lørdag 18. april. Hanne og Elisabeth var stjernegjester i programmet, som bestod av 24 artister fra årest startfelt i Eurovision Song Contest. Konkurransen avholdes i år i Wien i Østerrike i mai.

De åpnet sin avdeling med det som Hanne kalte en «gave til Eurovisions-fansen», hvor hun for første gang tok Kikki Danielssons plass og sang «Dag efter Dag» sammen med Elisabeth. Deretter sang Bobbysocks sin store hit fra 1986, «Waiting for the Morning», og Hanne fortalte fra scenen at det er nettopp det denne kvelden handlet om for de 24 andre artistene, og ønsket lykke til under finaleuken om en måned. Elisabeth kom ikke utenom sin vakre ballade «I evighet» som kapret andreplassen i 1996, og som svært mange ute i Europa fortsatt husker og setter stor pris på. Avslutningsvis var det bare å «La det swinge» til enorm jubel og allsang blant publikum, som kom fra store deler av Europa.

Bobbysocks ble fotografert og intervjuet hvor hen de gikk, og Hanne har ikke tall på hvor mange selfies de stilte opp på. Dagene i Amsterdam oppsummerer hun på følgende måte: «Så mye gøy man kan ha pga. tre minutter med swingende toner!»

Amsterdam003
Årets deltaker fra Sverge, Måns Zelmerlöw» benyttet anledningen til å hilse på Elisabeth og Hanne.

Amsterdam002
Presse og videobloggere fra hele Europa intervjuet Bobbysocks under dagene i Amsterdam.

Amsterdam001
To populære norske duoer i Holland. Bobbysocks sammen med årets norske deltakere, Debrah Scarlet og Kjetil Mørland.

Amsterdam005
Kjempestemning under Bobbysocks’ opptreden i Amsterdam natt til søndag. Scenefoto: ORF/Regina Brandstätter

————————————————————–

14016
PUBLISERT 18. APRIL 2015
I kveld 18. april braker det løs i Amsterdam i Holland når konserten «Eurovision in Concert» arrangeres for en utsolgt konsertsal.

Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen landet i byen fredag ettermiddag og er nå i full gang med prøvene til kveldens show. Artistene som opptrer er en del av årets nasjonale vinnere som skal konkurrere i Eurovision Song Contest i Wien i mai. Bobbysocks er inviterte som «Spesial Guests» og kommer mest trolig til å kjøre en swingende avdeling der publikum både får høre «La det swinge» og flere andre sanger fra Hanne og Elisabeth.
I går kveld var artistene samlet, og da passet Bobbysocks på å hilse på årets norske vinnere Kjetil Mørland og Debrah Scarlett som fremfører låten «A Monster Like Me» (bildet).

————————————————————–

14015
PUBLISERT 8. APRIL 2015
Den engelske avisen «The Sun» hyller Bobbysocks når de anmelder TV-helgen i spalten «TV Gold». Om Eurovisions-showet fra London er høydepunktet «Bobbysocks bringing the Apollo house down at BBC1s Eurovision tribute»! Slettes ikke dårlig fra den tøffeste TV-kritikeren i England.

Hanne ble intervjuet i NRK-programmet «Brønsj» dagen etter programmet ble sendt, og fortalte om dagene i London. I tillegg sa hun at dette ble en kveld hun kommer til å huske for resten av livet. HØR HELE INNSLAGET HER

Her kan du se Bobbysocks’ fantastiske opptreden om igjen: LINK

Foto: Thomas Hanses, EBU

————————————————————–

14013
PUBLISERT 4. APRIL 2015
Tirsdag 31. mars var Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen i London da BBC feiret at Eurovision Song Contest fyller 60 år.
Sammen med et eksklusivt utvalg av tidligere Grand Prix-vinnere, sørget Bobbysocks for at  konsertsalen satte ny rekord i desibelstyrke med responsen fra et svært entusiastisk publikum. Hanne og Elisabeth sang sin “La det swinge” så salen kokte, i tillegg til at de også fremførte en annen Grand Prix-vinner i finalenummeret mot slutten!

Programmet sendes på NRK1 lørdag 4. april kl. 19.55.
Scenefotos: Thomas Hanses, EBU

14011
Bobbysocks med dansere i full aksjon på scenen under BBC-programmet “Eurovision Greatest Hits”

14012
Finalenummeret med alle artistene samlet. Sjekk den line-up’en!

14014
Bobbysocks intervjues av den hysterisk morsomme EBU-kvinnen Lynda Woodroff, alias den svenske artisten og komikeren Sarah Dawn Finer, som ikke gikk av veien for å stille Bettan og Hanne en del veldig uvanlige spørsmål. Sendes i før-programmet på SVT lørdag kl. 21.25.

————————————————————–


14009
PUBLISERT 29. MARS 2015
Natt til lørdag 28. mars feiret “Team Bobbysocks” Elisabeths fødselsdag på et utested i London! Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen er i byen i forbindelse med innspillingen av TV-showet “Eurovision Greatest Hits”, og fredagskvelden samlet familie og venner seg for hylle Bettan. Med på festen ble også Eurovisions-vinneren fra 1973 Anne Marie David, som overrasket Elisabeth med bursdagskake.

I et intervju med Daily Mail forteller Hanne følgende om seieren i 1985:
‘People knock Eurovision but I love it. All these nations are united in this trivial thing called feelgood; I don’t apologise for that. I like the innocence of it all.
‘When we won, Norway went crazy. Remember, this was a country that had become a standing joke for getting “nul points”. And then suddenly we were the winners! I’m told 96 per cent of Norwegians who had a television were watching Eurovision that night.
People were behaving like Italians do when they win the football. There were 40,000 people on the streets of Oslo. When I look back over my life I can say that one night in 1985 I gave the whole country a marvellous party.’

Grand Prix-gallaen spilles inn tirsdag 31. mars og sendes på NRK1 lørdag 4. april kl. 19.55

LES MER HER
14008
Grand Prix-vinneren fra 1973 Anne Marie David overrasket Elisabeth med bursdagskake i London.

————————————————————–


Nederland 2015
PUBLISERT 20. MARS 2015
Lørdag 18. april er Bobbysocks invitert som hedersgjester til arrangementet «Eurovision in Concert» i Amsterdam i Nederland. Til denne festen samles et stort antall av årets nasjonale Grand Prix-vinnere for å fremføre sine vinnermelodier for et live-publikum, og konserten fungerer som en «oppvarming» til den store finalen en drøy måned senere.
Bobbysocks ble svært populære i Holland etter Eurovisjonsseieren i 1985. «Let it Swing» var i flere uker den mest spilte sangen på radio, og singelen lå lenge på hitlistene der nede. Bobbysocks var også med i mange forskjellige hollandske TV-show, bl.a. opptrådte de for dronning Beatrix under en stor direktesendt gallaforestilling.
Både Hanne og Elisabeth gleder seg til å reise tilbake til tulipanenes land som Bobbysocks, og lover å «Let it Swing» som bare de kan!

LES MER HER

————————————————————–


14007

PUBLISERT 14. MARS 2015
Lørdag 14. mars gjorde Bobbysocks et jublende comeback under den norske finalen i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum.
Rett før vinneren skulle kåres ble 30 års-jubileet for seieren med «La det swinge» i 1985 feiret, og Hanne og Elisabeth overrasket alle da de dukket opp under sin velkjente Bobbysocks-logo – og fikk Oslo Spektrum til å koke. Elisabeth var i tillegg en av de deltagende artistene i finalen, og kom på en flott fjerdeplass med duetten «All Over the World» som hun sang sammen med Tor Endresen. Vinner av finalen ble Mørland og Debrah Scarlett med sangen «A Monster Like Me».
Foto: Knut Webmaster

14006

————————————————————–


Bobbysocks ESC85 SM2
PUBLISERT 5. MARS 2015
I år er arrangeres den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen for 60. gang. For å markere jubileet, arrangerer BBC en stor jubileumskonsert i Eventim Apollo Hammersmith i London den 31. mars. Nå er det klart at Bobbysocks blir å finne i det celebre selskapet artister som opptrer her, sammen med noen av historiens mest populære Eurovision-vinnere. Konserten skal sendes på TV i en rekke europeiske land lørdag 4. april. Fjorten artister har så langt blitt annonsert, blant dem gamle stjerner som tyske Nicole («Ein bißchen Frieden», 1982), svenske Loreen («Euphoria», 2012), og finske Lordi («Hard Rock Hallelujah», 2006).
Med seg til London tar Bobbysocks Rolv Løvland, mannen som skrev både «La det swinge» og «Nocturne», som Norge vant Eurovision for andre gang med, i 1995.

LES MER HER

Foto: Per Fronth Nygård

——————————————————————

14004
PUBLISERT 22. FEBRUAR 2015
Hanne Krogh planlegger nytt sommershow for sommeren 2015! Denne nyheten slapp hun nylig på sin facebook-side, og spekulasjonene er allerede igang om hva temaet blir, hvor showet skal spilles og eventuelt om hennes populære Tre Tenorer skal delta. Hanne holder foreløpig alle kortene tett til brystet, men lover å avsløre mer utover våren.

Det var sommeren 2012 i Larvik at Hanne laget sin første helaftens sommerforestilling kalt «Ta meg til havet» (bildet), sammen med stjernetenorene Thomas Ruud, Marius Roth Christensen og Jan Erik Fillan. Forestillingen slo alle tidligere publikumsrekorder, og Hanne tok hele ensemblet med seg på Norgesturné både i 2013 og 2014. I tillegg satte hun opp forestillingen «Ikke gi deg, jente» i anledning stemmerettsjubileet sommeren 2013 til ny suksess og høye terningkast.

Foto: Anne Brit Solland

——————————————————————

14002
PUBLISERT 4. JANUAR 2015
Søndag 4. januar ble den årlige minnemarkeringen for trafikkofre «Lys til ettertanke» arrangert  i og ved Skjee kirke i Stokke i Vestfold. Statsminister Erna Solberg deltok under markeringen, og Hanne Krogh sørget for musikk til ettertanke sammen med musikerne Øystein Lund Olafsen og Tarjei Nysted.

Markeringen har blitt en tradisjon og ble i år arrangert for 21. gang.
Under seremonien i kirken sang Hanne «Det er tent et lys», «From a Distance», «Kjærlighetsvise», «Rose» – i sin norske oversettelse, «Tir n’a Noir», i tillegg til at hun leste den vakre fortellingen «Fotspor».
Det ble tent fakler på hver side av E18 som symboliserte alle dem som har kommet til skade i vestfoldtrafikken i år. Publikum deltok i fakkeltoget ned til E18. Ved samlingen etter kirken avsluttet Hanne med «Wind Beneath My Wings, «Høstvise» og «Du bærer mitt hjerte i dine hender».
14003
Hanne sammen med biskop Per Arne Dahl (t.v.) og domprost i Tønsberg domkirke David Gjerp

14001
Vakre Skee kirke i Stokke i Vestfold