EML07 03
Det var et stjernelag som stilte til konsert under Skeive Dager 2007. F.v. Jannicke Abrahamsen, Måns Zelmerlöw, Kikki Danielsson, Hanne Krogh, Wenche Myhre, Elisabeth Andreassen og Kirsten Siggard.

Skeive Dagers ”Eurovision Memory Lane 2007” ble en festkveld, med Grand Prix-stjerner fra inn- og utland, trygt loset av Jostein Pedersen.

Tradisjonen tro startet han kvelden med å tolke en Carola-melodi, og deretter sto en av finalistene fra årets norske superfinale, Jenny Jenssen, klar med sin ”Vil du ha svar”. Og svar fikk hun. Allsangen var i gang og holdt hele den fantastiske kvelden.

I fjor måtte Kikki Danielsson melde avbud pga sykdom, men i år kunne ingenting stoppe ”schlager-stjärnan” fra å komme til Norge. Det ble både ”Bra vibrationer” og ”Dag efter Dag” sammen med Bettan. Fra Sverige kom også Andres Esteche (Olé Olé) og Måns Zelmerløw (Cara Mia). Kirsten Siggaard som vi husker fra duen ”Kirsten og Søren” på 80-tallet er i dag musikal-stjerne i Danmark, men mimret gjerne fra gruppens glade Grand Prix-bidrag.

Fjorårets suksess-fremføring av ”Lykken er” ble så populær at Hanne Krogh ble spurt om hun kunne tenke seg å gjøre den igjen, noe hun gjerne ville. Og publikum jublet og sang med, da Hanne og danserne kom inn på Pride-scenen med melodien fra 1971.
”Dette er noe det morsomste jeg er med på”, ropte hun til et ellevilt publikum som kunne det meste av teksten.

Hannes kollega fra Just4Fun, Eirikur Hauksson, representerte i år Island under finalen i Finland, og han ga en fantastisk versjon av ”Valentine Lost”.

Fyrverkeriet Wenche Myhre har den siste tiden opptrådt for det meste i Tyskland, men gjestet mer enn gjerne showet med noen av sine mest kjente låter, bl.a. ”La meg være ung” og ”Du skal få din dag i morgen”, samt et ABBA-medley der ABBAs turné-keybordist Anders Eljas styrte tangentene som på 70-tallet!

”Hvilken sang er det som mangler nå?”, sa Pedersen da kvelden gikk mot slutten. Også han fikk svar: ”LA DET SWINGE”. Med nye paljetter styrtet Hanne og Elisabeth inn til et øredøvende publikum, og avsluttet kvelden som bare de kan.

For de som trodde at lykken var over etter showet på Rådhusplassen, hadde Hanne enda en overraskelse på lur. En knapp time etterpå gikk hun på scenen på nachspiel-stedet ”Smuget” og sang sin store hit ”Kjære Kristine” – en låt hun nok ikke har sunget på en scene siden tidlig 80-tall. Og etter responsen å dømme, blir det nok ikke siste gang den står på repertoaret…

EML07 04
Hanne ga publikum ønskereprisen av “Lykken er” til full jubel

EML07 01
Hanne og Bettan sammen som Bobbysocks igjen. De avsluttet festkvelden med “La det swinge”

EML07 02
Hanne! Hanne! Hanne! Ved ett-tiden på natten inntok Hanne scenen på utestedet “Smuget” og sang sin gamle hit “Kjære Kristine” til full allsang fra det fulltalliget publikummet.

Tekst og foto: Knut Webmaster