Hanne279
PUBLISERT: 22.12.12
Søndag 30. desember inviterer Solgården i Villajoyosa til romjulskonsert med Hanne Krogh i Minneskirken på Costa Blanca i Spania.
Hanne har akkurat lagt bak seg en suksessfyllt juleturné med hele 37 konserter rundt om i Norge, sammen med sine tenorer Thomas Ruud, Nils Harald Sødal, Marius Roth Christensen og Jan Erik Fillan.
Billettene til konserten i Minneskirken er lagt ut for salg.
Foto: Leif Kverneland

Hanne299
PUBLISERT: 18.11.12
Mandag 19. november er Hanne Krogh gjest i “God Morgen Norge” på TV2 sammen med sine Tre Tenorer, Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Nils Harald Sødal, samt musikerne Stein Austrud og Tarjei Nysted.
Etter planen skal de på lufta to ganger, ca. kl. 7.30 og ca. kl. 9.30, men her kan det bli endringer.
Juleturneen starter torsdag 22. november i Skatval Kirke i Nord-Trøndelag, og allerede nå meldes det om at fem av konsertene er utsolgt, og ekstra-konserter er blitt satt opp for å dekke etterspørselen etter billetter!
Foto: Tor Lindseth

Hanne298
PUBLISERT: 4.10.12
Neste år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. Det skal Hanne Krogh feire, i samarbeid med Norske Kvinners Sanitetsforening. I siste utgave av NKS-bladet “Fredrikke” avslører hun sine planer for 2013:

“I 2013 skal vi endelig få heise flagg og faner for kvinnene som gikk i bresjen for våre rettigheter. De risikerte utestengelse og ensomhet for å sikre kvinner like rettigheter som menn, sier Hanne.
Hun har et ønske om å skape møteplasser for kvinner, hvor samtalen står sentralt, på tvers av bakgrunn, alder og etnisitet. Hun jobber nå med å skrive låter til en ny CD med kvinnesanger som etter planen skal utgis 8. mars neste år. Utgivelsen vil bli etterfulgt av en stor konsert-turné, arrangert i samarbeid med lokale sanitetsforeninger.

– I mitt hode har jeg døpt prosjektet “Vin og vafler”, som favner både det urbane og snakkesalige, og det ujålete og jordnære. 2013 kan bli et eneste langt jentevorspiel, før vi i 2014 skal feire at det er 200 år siden gutta på Eidsvoll underskrev Norges grunnlov. Vi feirer disse Eidsvoll-mennene hver eneste 17. mai. Nå er det på tide at vi hyller kvinnene også, avslutter hun.”
Foto: Per-Åge Eriksen

Hanne297
PUBLISERT: 2.9.12
Hanne Krogh er tildelt Kulturbrobyggerprisen 2012 for sin innsats for å bygge bro mellom mennesker, religioner og kulturer.
Prisen skal deles ut under et arrangement i Oslo Konserthus 11. september.
Bak prisen står “14. august-komiteen”, som arrangerer Pakistans nasjonaldag i Norge. Komiteen, som ble dannet i 2003, jobber for å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunnet ved å opprette møteplasser og dialog, samt øke kunnskapen om hverandres kultur, tradisjoner og verdier.
Bildet er fra en middag Hanne deltok på i anledning Pakistans nasjonaldagsfeiring.
LES MER HER

Hanne296
PUBLISERT: 14.8.12
Radioklassikeren Reiseradioen går mot slutten denne sommeren, og onsdag 15. august er Hanne Krogh gjest i programmet.
Her skal hun bl.a. synge en av sine egne sanger live i studio, samt å velge sin egen ønskeplate.

Hanne295
PUBLISERT: 14.8.12
“Lørdag kveld stod to av artist-Norges største stemmer sammen på Cafe Galeiens sommerscene. Hanne Krogh og Marianne Antonsen, akkompagnert av Bjørn Halstensen med band, skapte magi av det sjeldne på Isegran”, skriver Demokraten.no etter sommerkonserten i Fredrikstad.
Lokalet var stappfult, og ekstrastoler måtte hentes i all hast for å få plass til alle.
– Det å holde konsert med Marianne har vært et eventyr. Kvelden kunne ikke vært bedre og det er disse minnene som kommer til å stå igjen hos meg om sommeren 2012, fortalte Hanne etter konserten.
LES MER HER

Hanne294
PUBLISERT: 8.8.12
Hanne Krogh er gjesteartist under “Sommersjel”-konserten til Just4Fun-kollega Marianne Antonsen lørdag 11. august! De to venninnene skal opptre med Bjørn Halstensens band i praktfulle omgivelser på Isegran i Fredrikstad. “Galeiens sommerscene i Båtbyggeriet byr på sjel i veggene og på scenen, hvor vi kan slå opp de store dørene og slippe sommerkvelden inn og se elva renne forbi…”, skriver Marianne Antonsen på sin nettside.

Hanne293
PUBLISERT: 25.7.12
Fredag 14. september skal Hanne Krogh lede Allsang på GRANsen med kjente og kjære sanger i forbindelse med kommunen Grans årlige festival. Alle kor og sang-glade mennesker oppfordres til å komme denne kvelden.
Etter allsangen skal hun lede «Det Trivelige Kor-slaget». Dette blir både spennende og underholdende, da det er fire friske og morsomme «team» som skal delta. Under fjorårets arrangement (bildet) presset over 500 hadelendinger seg sammen i det sprengfulle utendørs-teltet under Hannes allsang og Korslags-show!

Hanne292
PUBLISERT: 15.7.12
4. juli var det urpremiere på forestillingen “Ta meg til havet” med Hanne Krogh og Tre Tenorer på Bølgen Kulturhus i Larvik. Sammen med tenorene Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan fylte hun Larviks storstue, og mottok trampeklapp og stående applaus flere ganger i løpet av kvelden.

Østlands-Posten skriver:
“Jeg bøyer meg i støvet for Hanne Kroghs historietime om havets betydning for kystlandet Norge. En reise gjennom havlandet, tilbake til sine egne røtter på Haugalandet, til sin morfars kamp mot tyskerne og etter krigen hans bitterhet mot den norske stat over behandlingen av krigsseilerne. Hennes vakre fortelling om møtet mellom mor og far og deres vanskelig vei gjennom livet.

Hanne Krogh har fenget en nasjon et helt liv med sin sang. I går blomstret hun som historieforteller, og overlot de musikalske høydepunktene til sine tre tenorer.”

VG skriver:
“Med et bankende hjerte for nordmenns sterke forhold til havet, tar Hanne Krogh oss med på en musikalsk ønskekonsert krydret med en personlig beretning som går skillingsvisen en høy gang. Hanne har også alliert seg med tre tenorer som gir konserten kraftig sjøsprøyt.”

Med seg på scenen var musikerne Stein Austrud (musikalsk leder), Tarjei Nysted og Knut Ingolf Brenna. Dessuten Larviks eget Tunklang Vokalensemble på over 50 personer som sørget for et nydelig bakteppe for solistene. Nevnes må også Nils Lund som var ansvarlig for de tidsriktige og stemningsfulle bildene på lerretet. Forestillingen var i første omgang tenkt å skulle spilles fire kvelder, men forespørselen etter billetter ble så stor at ekstraforestillinger de to påfølgende ukene raskt måtte settes opp.
Kulturhuset Bølgen opplevde tidenes billettrush før premieren, og markedssjef Kamilla Krane Martens regnet med å selge i overkant av 4.000 billetter før showet ble avsluttet. De ville da sette ny rekord for én og samme forestilling siden åpningen av kulturhuset høsten 2009. Og allerede før de siste to konsertene til Hanne & Co ble spilt, ble det klart at rekorden var slått!
Foto: Farris Bad

Hanne291
PUBLISERT: 6.7.12
“Jeg bøyer meg i støvet for Hanne Kroghs historietime om havets betydning for kystlandet Norge. En reise gjennom havlandet, tilbake til sine egne røtter på Haugalandet, til sin morfars kamp mot tyskerne og etter krigen hans bitterhet mot den norske stat over behandlingen av krigsseilerne. Hennes vakre fortelling om møtet mellom mor og far og deres vanskelig vei gjennom livet. Alt så ærlig, så nært og rørende at man kunne høre den berømte knappenåla falle i fullsatte Bølgen,” skriver anmelderen i Østlands-posten og gir terningkast 5.
VG triller også terningen på 5 og kaller forestillingen for en “musikalsk ønskekonsert krydret med en personlig beretning”!
LES ANMELDELSENE HER:
VG
ØSTLANDS-POSTEN

Hanne290
PUBLISERT: 4.7.12
I kveld er det urpremiere på Hanne Kroghs sommershow «Ta meg til havet», og Kulturhuset Bølgen opplever tidenes billettrush før premieren!
I overkant av 4.000 billetter regner markedssjef Kamilla Krane Martens å selge før showet avsluttes lørdag 14. juli.
– Det er første gang i Bølgens historie, og vi er rimelig sikre på at vi har truffet spikeren på hodet, sier Krane Martens som sammen med kulturhusleder Andreas Gilhuus tok sjansen da den bød seg i fjor høst.
LES MER HER
Foto: Nils-Erik Kvamme, Østlandsposten

Hanne289
PUBLISERT: 19.6.12
Lørdag 7. juli kl. 21.40 er Hanne Krogh gjest i “Trude” på TV 2. Trude Teige inviterer denne sommeren seerne til møter med mennesker som gjør inntrykk på oss, og denne første lørdagen i juli er Hanne på plass hos Teige. Hanne forteller her bl.a. om oppveksten i Haugesund, om sitt forhold til Snåsamannen Joralf Gjerstad og en merkelig opplevelse da hun som 9-åring besøkte et tivoli i hjembyen. Hun kommer også innom de hektiske Bobbysocks-årene på 80-tallet og ikke minst årets store sommerforestilling sammen med sine tre tenorer – “Ta meg til havet” – som har premiere på kulturhuset Bølgen i Larvik onsdag 4. juli!

OBS: Programmet var først satt opp 23. juni, men har nå fått ny sendingsdato.

PS: Hanne blir også med i “God morgen Norge” på TV2 torsdag 21. juni sammen med tenoren Marius Roth Christensen.

Hanne288
PUBLISERT: 7.6.12
Artistene Øystein Sunde og Hanne Krogh, og programleder Tor Andersen er blant tilsammen 16 eiere som har startet Ordentlig Radio, en radiokanal som i motsetning til resten av markedet, bare spiller norsk musikk.
– Dette er ikke en norsk radio for norske musikere, men for vår kulturelle virkelighet her i landet, sier Hanne til Dagbladet. Hun mener det “inkonsekvent” at det ikke spilles mer norsk musikk på norsk radio. Dette startet med P4, som da kanalen ble lansert i 1993, benyttet mye amerikansk musikk, som var vesentlig billigere enn den norske.
Radiokanalen er nettbasert, og på mandag vil kanalen lansere sitt sommerprogram, mens ordentlig lansering vil skje i august.
Foto: Hilda Nyfløt, Dagbladet
LES MER HER

Hanne287
PUBLISERT: 4.6.12
Fredag 8. juni kommer dobbelt-CD’en “Barnas nasjonalskatt” hvor Hanne Kroghs barnesanger er samlet for første gang!

Hanne skriver slik om sangperlene på platen:
Da jeg var liten hadde vi to store kunstnere for barn i Norge. Alf Prøysen klarte som ingen andre å hente eventyret ut av virkeligheten; å vise oss det store i det lille og det lille i det store. Thorbjørn Egner skapte helt egne univers – og tok oss med inn i sine vidunderlige verdener. Men det fantes også flere perler: ”Lyktemannen”s sang om Lykkeliten gir meg fremdeles klump i halsen. Rudolf Nilsens ”Gartnerløkka” viser min fars tidlige liv. Kjell Lunds ”Guttemusikken” maner frem bilder av en liten pike på tur rundt og rundt stuebordet mens hun hamrer på mors grytelokk, og katta til fru Haugen er for alltid like skummel. Men en skattekiste bør også by på overraskelser. Derfor er to gullklumper lagt oppi; ”Sonjas sang til Julestjernen” og Bobbysocks sin ”La det swinge”. Jeg er stolt av å utgi ”Barnas nasjonalskatt” – og håper disse sangene vil glede barn i alle aldre.

Hanne285
PUBLISERT: 4.6.12
Det ble en vakker og stemningsfull søndagskveld i den bortimot fullsatte Grimstad Kirke da Hanne Krogh holdt konsert 3. juni sammen med koret “Kor X” med sin dirigent Kristin Leite. Her fikk publikum bl.a. høre “Over The Rainbow”, “The Water Is Wide” og ikke minst Erik Byes nydelige “Vår beste dag”. Med seg hadde hun stjernetenoren Thomas Ruud og sine faste musikere Stein Austrud og Tarjei Nysted.
Foto: Anne Brit Solland

Hanne284
PUBLISERT: 22.5.12
Søndag 3. juni blir det konsert med Hanne Krogh i Grimstad Kirke kl. 18.00. Med seg tar hun tenoren Thomas Ruud, godt kjent fra juleturnéen “Hanne og Tre Tenorer”.
Koret “Kor X” blir også med denne sommerkvelden, og konserten er en del av Livsgledeuka i Grimstad.
Dette blir en av Hannes populære “Vestavind”-forestillinger med kjente melodier som bl.a. “Haugalandet” og “Tir n’a Noir”.

Hanne282

PUBLISERT: 22.5.12
I anledning Grand Prix-uken, mimrer vi 40 år tilbake i tid til 1972, da Hanne deltok for andre gang i den norske finalen i Melodi Grand Prix og vant igjen!
Melodien het “Småting” og dette året ble alle melodiene fremført to ganger, med to forskjellige artister.
Hanne sang “Småting” med lite orkester, mens Grethe Kausland og Benny Borg fremførte samme sang med stort orkester. Ettersom det var vanlig å sende de med stort orkester til finalen, ble det Kausland og Borg som dro avgårde – og som spilte den inn på plate.
NRK har slettet båndet med 1972 finalen på, men et lydopptak hvor Hanne synger “Småting” i den norske finalen har nå dukket opp på YouTube!
LINK HER

Hanne281

PUBLISERT: 11.4.12
Onsdag 11. april var Bobbysocks gjenforent under veldedighetskonserten “Eurovision Reunited” i Newcastle i England. På bildet ser vi Hanne og Elisabeth rett før de skal inn på scenen. Under den glitrende kvelden fremførte de selvfølgelig “Let It Swing”, og de deltok også under ABBA-hyllesten av “Waterloo” sammen med de fleste andre artistene.
Hanne fortalte i et intervju med “Schlagerboys” om da komponist Rolf Løvland spilte “La det swinge” for de første gang:
– Jeg spratt opp og begynte å danse, og så ringte vi til Elisabeth som bodde i Sverige og ropte i telefonen “Her er den”!!
Da Elisabeth hadde hørt den skrek hun ut “Det er en vinnermelodi”! Og resten er historie…

Hanne280
PUBLISERT: 10.4.12
Hanne Krogh har i år sittet i nominasjonskomiteen for “Peer Gynt-prisen”. De nominerte er Jens Stoltenberg, Marit Bjørgen og Jo Nesbø, og vinneren blir senere kåret av landets stortingsrepresentanter.
Den som blir valgt må være en person eller institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Hanne fikk som kjent prisen i 1985 sammen med Elisabeth Andreassen – på bildet sammen med de tidligere vinnerne Thorbjørn Egner, Einar Gerhardsen og Anne-Cath. Vestly.

Hanne279
PUBLISERT: 22.3.12
Fredag 30. mars opptrer Hanne Krogh i Villajoyosa i Spania. Dette skjer i forbindelse med 40-årsfeiringen av Solgården, hvor direktør Pablo Sbertoli i år slår på stortromma og inviterer til tre dagers med fest fra 30. mars til 1. april. Hanne skal opptre i kommunens storstue – auditoriet – som ligger midt i sentrum. På scenen skal også operasangerne Hilde Haraldsen og Marius Roth Christensen opptre.

Hanne277
PUBLISERT: 19.3.12
Hanne Kroghs kor stakk av med seieren i Det Store Korslaget i forbindelse med Dalane kulturfestival! Koret består av sangere fra Moi og Sokndal. Motstanderne i finalen var laget fra Bjerkreim og Egersund, som Jørn Hoel hadde ansvaret for, og vinneren ble kåret av publikum i salen.
Korslaget har skapt et voldsom engasjement i Dalane, og finalen var utsolgt flere dager i forveien. Hanne var også i ilden med egen avdeling, hvor den sprengfulle salen fikk høre “Haugalandet”, “Kaptein Sortebill” (!) og “Ikke gi deg, jente”.
LES MER HER

Hanne276
PUBLISERT 6.3.12

Søndag 18. mars er det duket for Korslag mellom Hanne Krogh og Jørn Hoel under Dalane kulturfestival kl. 18.00 i NorDan-hallen. Hanne Krogh skal lede Sokndal/Lund-koret og Jørn Hoel skal lede Bjerkreim/Egersund-koret. Konkurranseinstinktet er på plass og det er publikum som står for avstemmingen. I tillegg til masse korsang vil Hanne Krogh og Jørn Hoel underholde etter pausen. De to korene Sokndal/Lund-koret og Bjerkreim/Egersund-koret har jobbet og øvt siden før jul. Dirigent Thor Kristian Rasmussen og koreograf Asterid Kvassheim har instruert Sokndal/Lund-koret og dirigent Bjarte Pedersen og koreograf Borghild Hvidsten Gjedrem har instruert Bjerkreim/Egersund-koret.
Hanne274

PUBLISERT: 28.2.12
I kveld kl 20:45 sender NRK “Maritime kvinner” – verdens første dokumentarfilm om kvinners innsats både på land og tilsjøs. Sammen med Hanne Krogh – som brenner for norsk kystkultur – møter vi en rekke av sjøens kvinner; både på land og til sjøs. Maritime kvinners innsats både ute og hjemme er på mange måter blitt neglisjert av våre historikere og forfattere. Dette bekreftes ved at det i sjøfartsnasjonen Norge er 63 treff på sjømannskone, men det er 123.000 treff på bondekone.
“Jeg håper min film om disse spennende kvinnene kan rette opp dette” sier vår filmskaper Eilert Munch Lund “og vise at innsatsen til våre maritime kvinner både hjemme og ute er en av de viktigste årsakene til at Norge ble et velferdssamfunn og er ledende innen likestillling”.
Hanne272
PUBLISERT: 27.2.12
Søndag 26. februar tok Hanne Krogh med seg tenoren Thomas Ruud til Stjørdal for å holde “Vestavind”-konsert i Værnes Kirke. Sammen med Værnes kantori tok hun publikum med på en reise i Vesterled fra Norges kystlandskap og “mellom bakkar og berg” til Irland og Amerika.

Stjørdalens Blad skriver:
“Vi fikk delta på en reise fra hennes barndoms by Haugesund med sangen “Haugalandet”, via den vestlige utposten “Tir n’a Noir” i Kolbein Falkeids språkdrakt, til en av de vakreste irske melodier, “Gje meg handa di ven”.

Publikum lot seg imponere og applausen ville ingen ende ta da Thomas Ruud viste oss sin stemmeprakt gjennom smakebiter fra operaverden fra høyeste skikt, med blant andre en praktfull arie fra operaen Tosca. Han kom direkte fra operaen i Kristiansund hvor han har spilt tittelrollen i operaen “Faust” den siste tiden.” Det ble en vakker og stemningsfull kveld i den nesten helt fullsatte kirken, og Hanne tok også med Bobbysocks-klassikeren “Waiting For The Morning” til stor suksess blant de fremmøtte.
Foto: Anne Brit Solland
Hanne271
PUBLISERT: 17.1.12
Søndag 26. februar tar Hanne Krogh med seg stjernetenoren Thomas Ruud til Stjørdal for stor “Vestavind”-konsert i Værnes Kirke.
Hanne og Thomas har tidligere vært å se sammen i “Hanne og Tre Tenorer”, men nå skal de i fortellinger og vakker musikk ta publikum med tilbake til den tiden da store deler befolkningen pakken sine få eiendeler og satte kursen vest over havet til det forgjettede land, Amerika.
Med seg har de koret “Værnes kantori” med dirigent Erling With Aasgård.
Billetter selges på Billettservice.no
Foto: Anne Brit Solland
Hanne270
PUBLISERT: 8.1.12
Under årets Gaygalla som gikk av stabelen lørdag kveld på Edderkoppen teater i Oslo ble Hanne Krogh hedret av sine skeive venner med prisen “Årets faghag”. Prisutdelerne var Marianne Antonsen, Pia Haraldsen, Marianne Westby og Edna Falaou (bildet). Tidligere prisvinnere i samme kategori er Elsa Lystad og Erna Solberg.
– Jeg tror aldri jeg har blitt så overrasket, og aldri blitt så glad, sa en rørt Hanne da hun tok i mot prisen. – Hele mitt indre kristne jeg skriker i protest mot at Gud skulle synes at det er galt å elske noen, erklærte hun med klar adresse til den republikanske politikeren Rick Santorum. Andre prisvinnere ble bl.a. politidirektør Øystein Mæland, ordfører Fabian Stang, forfatter Amal Aden og showgruppen Great Garlic Girls.
Foto: Simen Øvergaard/Luca Sørheim
Hanne269
PUBLISERT: 4.1.12
11. april 2012 gjenforenes Bobbysocks for en kveld under et stort Grand Prix-show i Newcastle i England!
Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen har takket ja til gallaforestillingen hvor de bl.a. skal dele scene med Lys Assia (historiens første GP-vinner fra Sveits), Brotherhood of Man (Save Your Kisses For Me) fra England og Luxembourgs vinner fra 1973, Anne Marie David. Billettene til showet legges ut for salg 11. januar.
Hanne268
PUBLISERT: 1.1.12
Hanne og Tre Tenorer har hittil kun eksistert ved juletider. Men nå skal de også springe frem i full blomstring under sommersolen på Kulturhuset Bølgen i Larvik i begynnelsen av juli 2012! Det blir en storslått og hjertevarm sommerforestilling, annerledes alt annet du har sett. Her blir du dratt inn i en gripende historie fra en ramsalt kystnorsk virkelighet. Den river i hjertet ditt, men treffer samtidig lattermusklene med slagferdighet og intelligens. Den er aldri diktet, men blitt til gjennom historier og opplevelser fra kystfolk det er verd å lytte til.
Hanne267
PUBLISERT: 1.1.12
I 2009 konkurrerte de i “Det store korslaget” på TV2. 18. mars møtes Hanne Krogh og Jørn Hoel i nytt korslag under Dalane Kulturfestival 2012. Det skal dannes to kor – et Egersund/Bjerkreim-kor med Jørn Hoel og Bjarte Pedersen som dirigenter og et Sokndal/Lund-kor med Hanne Krogh og Tor Kristian Rasmussen.