Nyheter 20182019-01-29T16:00:27+02:00

PUBLISERT 18. DESEMBER 2018
Søndag spilte Hanne Krogh, Johnny Logan, Thomas Ruud og Arendals-koret i et fullsatt Arendal kulturhus.
Publikum var mektig imponert og hele salen sang med da Johnny Logan sang sin vinnermelodi fra Melodi Grand Prix «Hold me Now».
Agderposten skriver bl.a. følgende etter konserten:
«Hanne Krogh har en formidlingsevne som gjør at en nesten kjenner lukten av jul, hører toget tssshhe av gårde, hører spilledåseengelen som plinger for hver runde og kjenner varmen fra bestemors fang.»

Faksimile fra Agderposten 18. november 2018


PUBLISERT 14. DESEMBER 2018
Hanne Krogh og Johnny Logan gjestet Sandnes tirsdag kveld sammen med stjernetenoren Thomas Ruud, og Lura kirke var stappfull av forventningsfulle publikummere. Det var dessuten i fjor at Hanne ble akutt syk i forkant av den planlagte konserten, og hun var derfor ekstra motivert i forkant av årets juleutgave i Lura kirke.

LES MER I SANDNESPOSTEN (+SAK)


PUBLISERT 11. DESEMBER 2018
Det ble full jubel og flere stående applauser da Hanne Krogh kom «hjem» til Haugesund for to konserter søndag og mandag.

Sammen med Johnny Logan og Thomas Ruud turnerer de nå over hele landet med juleforestillingen «A Magical Moment», men det var nok litt ekstra spesielt for Hanne å komme hjem til Haugesund.
Første konsert var søndag ettermiddag på Hotell Maritim og dagen etter ventet en fullsatt Vår Frelsers Kirke på suksessensemblet. I dag tirsdag går turen videre til Lura kirke i Sandnes.

Fotos: Anne Brit Solland


PUBLISERT 11. DESEMBER 2018
Det var som ein julekalender med kjende julesongar, Elvisfakter og operaarie som nesten letta taket, skriver avisen Fjordabladet etter «A Magical Moment»-konsertene på Nordfjordeid.
LES MER HER (+SAK)


PUBLISERT 30. NOVEMBER 2018
Torsdag kom julestemningen til Narvik: Det bare måtte ende med stående applaus, skriver avisen Fremover etter at Hanne, Johnny Logan, Thomas Ruud  og resten av «A Magical Moment»-ensemblet gjestet byen.

«Det bare måtte ende med stående applaus da hun, Johnny Logan og sist, men ikke minst, Thomas Ruud som hovedrolleinnehavere, takket for seg etter en to timer lang konsert som ble avsluttet med «Deilig er jorden», skriver journalisten.
«– Vær rause med hverandre, var Hanne Kroghs julehilsen til en fullsatt Teatersal. Da hadde hun og resten av ensemblet øst raust fra et særdeles variert musikalsk repertoar. Men også Ankenes blandakor og musikerne Tarjei Nysted, Stig Espen Hundsnes og kapellmester Stein Austrud høstet trampeklapp da Krogh presenterte dem et stykke ut i konserten torsdag kveld.»

LES MER HER


PUBLISERT 29. NOVEMBER 2018
«Med fullsatt sal og sceneshow med stjernedryss ble det rom for både latter, lommetørklær og tidvis allsang i Blåbyens storstue onsdag kveld», skriver Bladet Vesterålen etter konserten på Sortland onsdag kveld.
Avisen skriver også bl.a. følgende:
«Konserten bød på et velsmurt og vakkert sceneshow, og presenterte en variert og herlig miks av tradisjonelle juleklassikere og andre fengende takter fra sangere og musikere. Ikledd julerød eventyrkjole sørget Hanne Krogh for at gjestenes opptredener elegant ble sydd sammen til en helhet som både hyllet julen og musikernes egenart.»
Thomas Ruud synger hovedroller i operahus over hele verden, og er med på en rekke konserter i inn-og utland. Hans stemmeprakt slo an juletonen med «Adeste fideles» («Oh, come all ye faithful»), og forventningene blei lagt på ei høg list.
Johnny Logans bidrag svingte fra irsk pubstemning innom gamle hits til norsk julestemning, men hans versjon av Leonard Cohens «Hallelujah» var absolutt ett av konsertens høydepunkter.
Når «Walking in the air» fra «The Snowman» strømmer ut i salen, kan vi formelig kjenne ribbelukta. Kvelden avrundes med den splitter nye tittellåta «A Magical Moment», og Krogh og gjestene flankeres inn i førjulsnatta av korsang. Et magisk pusterom i førjulstida.»

LES HELE ANMELDELSEN HER


PUBLISERT 28. NOVEMBER 2018
«Det var til tider magisk i kirka mandag kveld», skriver avisen Arbeidets Rett etter konserten «A Magical Moment» i Røros kirke 26. november.
Avisen fortsetter:
«Hanne og Johnny drar i gang skikkelig irsk stemning med A fairytale of New York. Thomas Ruud viser fram sin fantastiske stemme i Nessun Dorma. Det blir humor når Johnny skal prøve å synge Julekveldsvisa på norsk, og vi får høre Tir n’a Noir av Vamp i engelsk, eller rettere sagt irsk versjon. Noen av de store høydepunktene er Carol of the Bells, You raise me up, O holy night/O helga natt (både på engelsk og svensk) før Auld Lang Syne glir over i Deilig er jorden og konserten er over.»
«Hanne Krogh er en fantastisk formidler. Måten hun binder sammen konserten på mellom sangnumrene viser virkelig hvor god hun er til å prate, kanskje det er skuespilleren som skinner gjennom her. Med seg har hun tre fantastiske musikere som trakterer rundt 20 instrumenter tilsammen, skriver de og avslutter med «Vi får gåsehud og tårer i øynene fra flere flotte nummer, Sonjas sang til julestjernen er selvfølgelig en av dem.»

SE FLERE BILDER FRA ARBEIDETS RETT HER


PUBLISERT 27. NOVEMBER 2018
Kjempesuksess på Røros mandag kveld! Avisen Rørosnytt skriver bl.a. følgende:
«Hanne Krogh, Johnny Logan, Thomas Ruud og Bergstadkoret bergtok en fullsatt Bersgstadens Ziir i kveld. De tre stjernene skinte i en konsert med stort spenn både i stemning og genrer. Hanne Krogh ledet det hele på en måte kommende programledere i kirken kommer til å slite med å leve opp til.»
LES MER OG SE VIDEOINTERVJU HER


PUBLISERT 26. NOVEMBER 2018
«Hanne Krogh har klart det igjen!» Publikum var ikke i tvil etter premieren på «A Magical Moment» i Olavshallen søndag kveld. I år har hun invitert med seg den irske Grand Prix-legenden Johnny Logan, og den norske stjernetenoren Thomas Ruud. Alle leverte de til fulle!

Stjernetrioen åpnet konserten med den splitter nye sangen som har gitt navn til forestillingen, «A Magical Moment», med tekst av Hanne. En strålende versjon av «Walkin in the Air» med Thomas Ruud og duetten «Tir n’a Noir» med Hanne og Johnny Logan, sørget for å sette publikum i høytidsstemning.
Hanne har i år også lagt inn noen sanger som mange forbinder med Logan. Her må vi nevne «You Raise Me Up» som endte med stående applaus. Han synger også sine klassiske Grand Prix-vinnerlåter «What’s Another Year» og «Hold me Now», til publikums store glede.
De norske klassikerne som har fulgt Hanne fra år til år og fra konsert til konsert er selvfølgelig med. Ingen juleturné uten «Julekveldsvise», og absolutt ingen juleturné uten Hannes egen «Sonjas sang til julestjernen» som hun sang i filmklassikeren «Reisen til julestjernen» i 1976.

Hanne var en av de den første norske artister som startet med årlige julekonserter sammen med lokale kor rundt om i hele landet. Hun fornyer seg fra år til år, men passer også på å beholde de viktigste elementene, noe publikum vet å sette pris på.

Musikerne Tarjei Nysted, Stig Espen Hundsnes og musikalsk leder Stein Austrud er alle i en klasse for seg.

Når Johnny Logan og Thomas Ruud mot slutten av konserten drar til med «O helga natt» i duett, er det intet mindre enn mesterlig! Publikum viste også sin takknemlighet med øredøvende trampeklapp og stående applaus. Avslutningsnummeret «Deilig er jorden» setter et verdig punktum for en mektig og stemningsfull konsert der man har følelsen av å ha vært med på noe helt spesielt.
Eller som regissør og NRK-programleder Ole Christian Øen skriver etter premieren: «Nok en gang går jeg fra Hannes konsert, litt klokere, litt gladere, litt mer håpefull og med hodet fullt av musikk. Vakker musikk. Og kjærlighet.»

Tekst: Knut Webmaster – Fotos: Anne Brit Solland og Ellinor Sandvik


KELTISK KLANG: Johnny Logan tok publikum i Olavshallen med storm med bl.a. «You Raise Me Up».


JULESTJERNE: Hanne Krogh tok bl.a. publikum med til Prøysens verden og ikke minst til julestjernen.


STJERNETENOR: Thomas Ruud er i verdensklasse med «O helga natt»


MUSIKALSK LEDER: Stein Austrud spiller – som Hanne sier – på «flere instrumenter enn jeg kan navnet på»  


STRÅLENDE MUSIKERE: Stig Espen Hundsnes (trompet og slagverk) og Tarjei Nysted (fiolin og nøkkelharpe) 

Sammen med dyktige «Chorus» – under ledelse av dirigenten Randi Flåøien Lundemo – ble det en magisk premiere i Olavshallen søndag.


PUBLISERT 18. NOVEMBER 2018
Det ble magisk julestemning på Egertorget da Hanne Krogh sørget for å få julegatene i Oslo offisielt åpnet lørdag 17. november. Fra scenen i travle Karl Johans gate, fikk flere tusen publikummere en stemningsfull minikonsert fra Hanne – en uke før hun selv drar igang sin egen juleturné. I Oslo ble det gjenhør med bl.a. «Jul i byen» og «Sonjas sang til julestjernen», og allsangen lød over byens paradegate.
Søndag 25. november er det premiere for Hannes julekonsert «A Magical Moment» i Olavshallen i Trondheim. Her har hun også med seg Johnny Logan og stjernetenor Thomas Ruud på scenen.

LINK TIL BILLETTER HER

 
Det ble tid til et kort møte mellom Hanne og julenissen før opptreden. (Begge foto: Jo Bergene)


En heldig vinylsamler sikret seg Hannes signatur på den legendariske Bobbysocks-platen fra 80-tallet.


Publikum sang med på «Sonjas sang til julestjernen»


PUBLISERT 16. NOVEMBER 2018
Lørdag 17. november åpner Hanne julegatene i Oslo med konsert på Egertorget! Det er varehuskjeden Steen og Strøm som står bak arrangementet, og bildet er hentet fra i fjor da over 2500 personer møtte opp. Konserten starter kl. 16.00, og etterpå blir det parade ned til varehuset for avduking av julevinduene

LES MER HER


PUBLISERT 15. NOVEMBER 2018
Det nærmer seg premieren på Hanne Kroghs nye julekonsert «A Magical Moment» der hun har invitert med seg Irlands egen Johnny Logan, og stjernetenoren Thomas Ruud. På Lillestrøm er alle billettene til konserten revet bort, og ekstrakonsert blir nå satt opp samme kveld kl. 20.45!
Johnny Logan var nylig i Norge og sammen med Hanne og Thomas og musikerne ga de en generalprøve-konsert i konsertsalen på Ås til stor lykke for de heldige inviterte. Søndag 25. november får vi alle se og høre resultatet når premieren finner sted i Olavshallen i Trondheim.

LINK TIL BILLETTER HER


PUBLISERT 10. NOVEMBER 2018
Lørdag 10. november er Hanne Krogh gjest i TV-programmet «Tidsbonanza» sammen med sønnen Sverre Krogh Sundbø.

I programmet inviterer programleder Thoms Felberg kjente folk inn til studio i Trondheim til en uhøytidelig konkurranse med høy mimrefaktor. Spørsmålene dreier seg om hendelser fra et bestemt år, og hvert program har sitt år med nye særegne historier. Hanne og Sverre skal konkurrere i året «1976», da en av de største sangene på hitlistene var Tina Charles med «I love to Love».

Programmet sendes på NRK1 kr. 21.25.


PUBLISERT 6. NOVEMBER 2018
Hanne Krogh teller nå ned til premieren på juleturnéen «A Magical Moment»!
I går (mandag) møtte hun tenor Thomas Ruud, fiolinist Tarjei Nysted, trompetist Stig Espen Hundsnes, musikalsk leder Stein Austrud og Espen Alexander Husby – som styrer lyden, i konsertsalen i Ås kulturhus for gjennomgang av de musikalske numrene.
Hanne forteller at hun gleder seg og at det i år er mye nytt på repertoaret. Men hun lover å synge noen av de klassiske julesangene som det er umulig å komme utenom, som for eksempel «Sonjas sang til julestjernen».
Ekstra spennende blir det også i år ettersom Irlands store sønn Johnny Logan skal være med. Han kommer over til Norge på onsdag.
Premieren for «A Magical Moment» er den 25. november i Olavshallen i Trondheim.

LINK TIL BILLETTER HER


PUBLISERT 28. OKTOBER 2018
Fredag 26. november feiret den norske bandet «Loveshack» 20 år med en kjempekonsert på Rockefeller i Oslo. For å toppe kvelden hadde de invitert Bobbysocks som hemmelig overraskelse, og salen kokte fullstendig over da Hanne og Elisabeth inntok scenen mot slutten av konserten.

Norges beste rockeskribent, Rock And Roll Dreams summerte kvelden perfekt opp:
«I kveld var det heftig fest på lokalet da Loveshack blåste taket av et fullsatt Rockefeller. Bandet feira dermed 20 år i åttitallsmusikkens trofaste tjeneste på heidundrende vis, og toppa det hele med «La Det Swinge», med selveste Bobbysocks som gjesteartister.»


PUBLISERT 21. OKTOBER 2018
– Det er nesten ikke til å tro at vi gjør dette sammen, sier Hanne Krogh og Johnny Logan i et intervju i Se & Hør Extra.  De to MGP-legendene har endelig funnet hverandre og drar på juleturné over hele Norge i november og desember.

Hanne avslører til bladet at dette er en drøm som er blitt til virkelighet, etter at hun lot tårene trille da Logan gikk til topps i Melodi Grand Prix i 1987. Hanne satt da nemlig i salen som tekstforfatter til den norske vinnermelodien «Mitt liv», og ble rørt over scenene hun så utspille seg på scenen.
Nå skal de to altså turnere sammen og begge gløder av spenning i intervjuet med ukebladet.
– Johnny synger bedre enn noensinne, og begge elsker vi julens sanger og stemningen i førjulstiden. Velkommen til turnéen vår, avslutter Hanne.

SE FULL KONSERTOVERSIKT MED BILLETTLINKER HER

PUBLISERT 18. OKTOBER 2018
Det er over en måned til Hanne Krogh legger ut på juleturné «A Magical Moment» sammen med Johnny Logan og Thomas Ruud, og allerede nå melder Operahuset på Nordfjordeid at konserten den 6. desember er bortimot utsolgt! Arrangøren har derfor kastet seg rundt og setter nå opp ekstrakonsert samme kveld kl. 21.00.
Premieren finner sted i Olavshallen i Trondheim den 25. november, og full oversikt over spillesteder finner du HER


PUBLISERT 24. SEPTEMBER 2018
Søndag 23. september feiret ukebladet Se & Hør sine første 40 år med en stor stjernegalla i Oslo Spektrum, der noen av de største norske stjernene stod på scenen.

Hanne Krogh åpnet festen med to av sangene som ble helt vesentlig i hennes karriere. Først Grand Prix-vinneren fra 1971 «Lykken er» og deretter sangen hun kom tilbake med for fullt i 1980 og som har blitt hennes signaturmelodi, nemlig vakre «Høstvise».
Ingen skikkelig fest uten glitrende rosa paljetter, dermed måtte Hanne og Elisabeth ta frem sine originale Bobbysocks-kostymer og ga publikum både «Waiting for the Morning» og selvfølgelig «La det swinge» – sistnevnte sammen med elleville Oslo Fagottkor!

Foto: Andreas Fadum/Se & Hør

LES MER HER


PUBLISERT 16. SEPTEMBER 2018

I 1968 ble Hanne Krogh kalt «Årets pop-pike fra Haugesund» i pressen. Lørdag 15. september var hun tilbake i barndomsbyen og feiret jubileet med en musikalsk reise i kulturhuset Festiviteten.

Det var et forventningsfullt publikum som hadde fylt opp Festiviteten i Haugesund når Hanne skulle se seg tilbake, og fortelle om sin eventyrlige karriere i ord og toner. Sammen med strykekvartetten Munor og et knippe toppmusikere under ledelse av Svein Ragnar Myklebust, sørget hun for en kveld tilhørerne sent vil glemme.

FYLTE FESTIVITETEN
Hanne åpnet konserten med «Ta meg til havet» og «Sommerdrøm», begge med tekster av henne selv, før hun inntok plassen sammen med kveldens programleder strålende Janna Kari Kvinnesland. Her fortalte hun bl.a. om da hun for 50 år siden fylte Festivitetens storsal sammen med gruppen «Flop». Repertoaret var den gang «House of the Rising Sun», «Lady Madonna» og «The End of the World», og kveldens publikum fikk en vakker versjon av sistnevnte til stor jubel.

LYKKEN ER
Årene hos Arne Bendiksen i Oslo var ikke til å komme utenom. Hannes far sørget i 1970 for at hun fikk komme og prøvesynge i platestudio, og dermed snurret platekarusellen i gang. Først med «Lukk opp min dør» – som Hanne i dag kanskje har noen innsigelser mot tekstmessig, og deretter klassikeren «Lykken er» som ble norsk Grand Prix-vinner i 1971.
Etter en tid hos Bendiksen valgte hun å legge hele platekarrieren på hylla, og forklaringen på dette ga Hanne publikum i en følelsesladet fremføring av sangen «Stars» av Janis Ian. Her går bl.a. teksten slik «They’ll never know the pain of living with a name you never owned»…

IKKE GI DEG JENTE
Det ble mange muntre historier fra oppveksten i Haugesund hvor Hanne bodde sammen med søster Lisbeth, mor Solveig, en tante, en kusine og en bestemor. Hennes andre bestemor var inspirasjonen til låten «Ikke gi deg, jente», den første hvor Hanne også skrev egen musikk til.

TEAM HANNE
Korslagseieren med Team Hanne ble et populært tilbakeblikk, ikke minst ettersom tre av jentene fra koret også var med på scenen denne kvelden. Etter seieren tok Hanne koret med på en jubelturné på vestlandet, plateinnspilling og ikke minst en to ukers turné til USA der de bl.a. opptrådte på den store scenen i Disney World. Etter denne mimringen passet det ekstra godt med kjærlighetserklæringen til barndomsbyen i «Haugalandet», kanskje en av Hannes vakreste sanger og en av de mest ønskede på hennes konserter.

BARNEPLATER
– Den eneste røde tråden i karrieren min er livet mitt. Derfor var det helt naturlig å gi ut barneplater da jeg ble mor for andre gang på 90-tallet, fortalte Hanne. Dermed ble det «Kaptein Sortebill» hvor hele Festiviteten gynget og sang med, arm i arm!

SONJAS SANG TIL JULESTJERNEN
Ettersom konserten skulle omfatte hele karrieren til Hanne, ble det helt naturlig å komme inn på hennes julekonserter og ikke minst rollen som Sonja i filmen «Reisen til julestjernen». Eller som programleder Kvinnesland sa: «For noen er det ribbe, for noen er det Jesus, for noen er det gavene, men for de aller fleste er det Hanne Krogh som skal til for å skape julestemning». En aldeles nydelig versjon av «Sonjas sang til julestjernen» – ikke minst takket være strykerne i Munor-ensemblet – var derfor helt på sin plass og ekstra populært i salen. Strykearrangementene var forøvrig laget av Ellen Martine Gisnevik og Tom Roger Aadland.

KJÆRE KRISTINE
Hanne hadde også tatt med noen sanger som hun ikke har brukt i konsertsammenheng på mange år. Både «Slipp hjertet mitt», «En by ved havet» og «Cowboy fra Karmøy (Bli med til Amerika)» var herlige gjenhør for tilhørerne denne kvelden. Programlederen fikk også sitt ønske oppfylt da Hanne og de fleste i salen sang publikums-favoritten «Kjære Kristine», «landeplagen» hun herjet Norsktoppen med i 1980.

TEATERSKUESPILLER
På slutten av 90-tallet ringte regissør Niels Petter Solberg til Hanne og tilbød henne hovedrollene i to store musikaler i Haugesund. Først i Oskar Braatens «Ungen» og etterpå i «Gutlarina» som begge ble kjempesuksesser.  Mange gode minner dukket opp i salen da Hanne sang nettopp «Sangen om morrada’n» fra «Ungen».

BOBBYSOCKS
Bobbysocks-eventyret ble presentert med sangen «Waiting for the morning». Etterpå mimret Hanne fra de ville sjokkrosa årene der Grand Prix-seieren sendte henne og Elisabeth verden rundt. Turen gikk til hele Europa, Moskva, Australia og ikke minst USA der de bl.a. sang «Ja vi elsker» live for Steffen Tangstad før han møtte Spinks i bokseringen i det direktesendte TV-showet før de reiste videre til plateinnspilling i Los Angeles.

HØSTVISE
Da kvelden nærmet seg slutten, var det to viktige sanger fra hennes karriere som måtte med. Dag Frølands «Levende lys» og ikke minst signaturmelodien «Høstvise» som ble hennes store comeback som voksenstjerne.
Men det var en sang til det var umulig å komme utenom: Som hemmelige gjester hadde Hanne nemlig lurt inn fire blåsere fra Haugaland Storband, og med «La det swinge» som ekstranummer ble det jublende allsang og stående trampeklapp til hele ensemblet. Selv om konserten holdt på i over to og en halv time, hadde Hanne bare såvidt tatt i øverste laget av sin imponerende sangkatalog…

SWINGER FOR FULLT
Hanne var barnestjerne i Haugesund på 60-tallet, senere ble hun Grand Prix-stjerne og filmstjerne, popstjerne med internasjonal karriere i Bobbysocks, rockestjerne med Just4Fun, hun vant Spellemannsprisen for sin live-plate på 90-tallet, ga ut tre barneplater som har solg i flere hundre tusen eksemplarer. Hun ga enda en farge til karrieren sin på 2000-tallet med Team Hanne og ikke minst suksessgruppen «Hanne & Tre Tenorer». De satte opp showene «Ta meg til havet», «O helga natt», «Ikke gi deg, jente», «World of Music» og nå nylig «La det swinge – with a little help from my friends».

Og at karrieren swinger på for fullt forteller ikke minst hennes neste prosjekt om:
Sammen med Irlands store sønn Johnny Logan og tenorstjernen Thomas Ruud skal hun i november og desember besøke kirker og kulturhus i hele landet med julekonserten «A Magical Moment»!
Vi gleder oss til nye magiske år og øyeblikk med Hanne!

Tekst og foto der ikke annet er oppgitt: Knut Webmaster

Sammen med programleder Janna Kari Kvinnesland mimret Hanne tilbake i karrieren med lystige historier og kjente sanger.

Blåserekka kom fra Haugaland Storband var spart helt til slutt og overrasket alle på ekstranummeret «La det swinge». Fra venstre: Karl Christian Grønhaug, Jonas Cisar Romme, Steinar Tveit og Yngve Milje.

For en kanonavslutning! Fra venstre Ingebjørg Andrea Ådnanes, Janna Kari Kvinnesland, Monica Kallevik, Hanne og Hibbi Mannes


Regissør og skuespiller Niels Petter Solberg var den som fikk Hanne til å takke ja til å spille hovedrollene i to musikaler på 90-tallet. Etter konserten «Heilt innpå» møttes de igjen og mimret tilbake.

Hanne takker publikum etter at en fantastisk konsert er over! Fra venstre musikalsk leder Svein Ragnar Myklebust, koristene Ingebjørg Andrea Ådnanes, Monica Kallevik, Hibbi Mannes, strykekvartetten fra Munorensemblet: Megumi Tokosumi, Marina Johansson, Bernhard Gisnevik, Tobias Tellmann, gitaristene Torbjørn Økland og Tom Roger Aadland, trommeslager Jostein Hustveit, bassist Rudolf Fredly og programleder Janna Kari Kvinnesland helt til høyre.


PUBLISERT 10. JULI 2018
Hanne Krogh står på scenen i Oslo Spektrum 23. september når ukebladet Se og Hør inviterer til en storslått jubileumskonsert for å feire “40 år på rød løper”!
Arrangøren lover en helaften med artister fra øverste hylle, i tillegg til Hanne dukker også Elisabeth Andreassen opp – sammen med Wenche Myhre, Alexander Rybak, Øyvind Blunch, Atle Pettersen, Oslo fagottkor, Jon Niklas Rønning og Trond Nagel Dahl. Og kanskje lar Hanne og Bettan det swinge igjen?

LES MER HERPUBLISERT 7. MAI 2018
Johnny Logan er gjesteartist når Hanne Krogh i år legger ut på sin tradisjonsrike juleturne!

Ideen om å bringe Johnny Logan til norske kirker og kulturhus i førjulstiden fødtes da de møttes på BBC sin feiring av Eurovision i London i 2015:

INNTRYKK OVER HELE EUROPA
– Johnny gjorde en opptreden på Apollo Theatre som gjorde inntrykk over hele Europa. Han sang bedre enn noensinne og hadde beholdt den hensynsløst vakre klangen i stemmen sin. Ham ville jeg ha med på juleturne, sier Hanne Krogh som straks satte i gang arbeidet med å få frigitt Johnny Logan for en reise over hele vårt langstrakte land i adventstiden.

Først i år, snart tre år senere, klarte hans internasjonale management, med unntak av et par datoer, å rydde plass.

YOU RAISE ME UP
Johnny Logan bor fremdeles i Dublin, men har konserter over hele Europa. Nylig signerte han kontrakt om en film som skal handle om hans liv. På nyåret kommer hans neste album, et samarbeidsprosjekt med et av Tysklands store symfoniorkestre. Logan var også den aller første som sang Rolv Løvlands monsterhit «You Raise Me Up» i studio, og det er hans versjon som er valgt ut til å være med på Secret Gardens kommende album, «Greatest Hits», i konkurranse med en rekke verdensstjerner.

– Med Johnny på laget, blir det mye jul, men også Eurovision-vinnerne «What`s Another Year», «Hold Me Now» og kanskje også hans uendelig vakre versjon av «You Raise Me Up» med i konserten, røper Hanne etter at de to hadde en uke med øvelser i Spania i mars.

PAVAROTTI-NIVÅ
Med på laget er også Thomas Ruud, en av landets fremste opera-tenorer gjennom tidene. Han holder Pavarotti-nivå og synger hovedroller verden over, senest på den store operaen i Singapore.

Nylig flyttet han hjem fra Berlin, men treffes lettest på en eller annen restaurant i nærheten av et operahus. For å løfte sin formidable stemme til øverste nivå, behøver han alltid en skikkelig biff, to timer før han entrer scenen.

VAREMERKE SOM VANSKELIG KAN KOPIERES
Anmeldernes seksere har alltid falt tett som snøkrystaller over Hanne Kroghs juleturneer. Hennes humoristiske og intelligente formidling av julens budskap er et varemerke som vanskelig kan kopieres. Hun er nær fullbooket i de to neste årene og vil synes i en rekke store prosjekter – så sant det ikke er adventstid. Da samler hun artister og musikere på høyt internasjonalt nivå for å besøke kirker og kulturhus over hele Norge.PUBLISERT 6. MARS 2018
På lørdag er det endelig norsk finale i Melodi Grand Prix igjen, og NRK-TV teller ned med Grand Prix-programmet «Norge Nå» hver kveld denne uken.
I kveld (tirsdag) er det Tine Solheim som er gjest i Spektrum-studioet. Tine var som kjent ansvarlig for de fleste av Bobbysocks-kostymene, ikke minst de rosa paljettjakkene til Hanne og Elisabeth! På NRK TV i kveld kl. 20.25PUBLISERT 26. JANUAR 2018
Lørdag 15. september 2018 blir det en helt spesiell og unik forestilling med Hanne Krogh i Festiviteten i Haugesund. Sammen med bl.a. strykeensemblet «Munor» skal Hanne se tilbake på sin karriere i ord og kjente toner!

Arrangøren skriver følgende om forestillingen:
«Vi gleder oss virkelig til denne konserten som vi endelig får til, Heilt innpå Hanne Krogh sammen med Munor.
Vi skal ta for oss store deler av Hanne Kroghs både liv og karriere, Haugesundsjenta som flyttet ut men som aldri sluttet å være Haugesunder. Hun har en formidabel karriere, startet som liten pike og holder fremdeles på i stor stil!
Det er ikke få godbiter som dukker opp denne kvelden i Festiviteten! Musikken for anledningen er spesialtilpasset Munor sammen med de musikerne hun ønsket med på laget, Svein Ragnar Myklebust og Torbjørn Økland.
Konferansier er Janna Kari Kvinnesland.»

Foto: Anne Brit Solland

Go to Top