EML08 04
– Tusen takk for velkomsten! Hanne takket publikummet for den varme mottagelsen

Det var litt av en dag Hanne hadde lagt bak seg da hun endelig kunne gå opp på Grand Prix-scenen i Stavanger fredag 5. september 2008.
Først var det TV-opptak i Oslo og deretter en lukket konsert på Vikinggården utenfor Haugesund. Så var det bare å løpe rett ombord i helikopteret som tok henne til Stavanger hvor GP-showet allerede var godt i gang…

“Eurovision Memory Lane” var denne gangen flyttet fra Rådhusplassen i Oslo til “Stavanger Hall” på Clarion Hotel, og var en del av “Stavanger på skeivå”.

Som vanlig hadde prosjektleder Ole Christian Øen gjort en strålende jobb med å invitere nasjonale og internasjonale stjerner fra melodikonkurransen. Fra Sverige kom Jan Johansen, Sonia kom fra England, Chiara tok turen fra Malta, irske Brian Kennedy var der, og ikke minst Danijel, som sang “Julie” for Jugoslavia i 1983, tok turen fra Montenegro i bil pga. flyskrekk.

Mest spenning var det rundt Hanne, og om hun ville rekke frem i tide. Dette ettersom hennes egen konsert på Vikinggården startet samtidig som showet i Stavanger…

Men rakk det gjorde hun, og hun ga publikum en ønske-konsert fra hennes egen Grand Prix-minnebok. Hun startet med sitt gjennombrudd fra 1971 “Lykken er”, og dedikerte neste låt “Småting” fra 1972 til Grethe Kausland: “Tenk at selv en av våre alle største stjerner behøvde formatet av Grand Prix for igjen å kunne funkle på himmelen. Vi kommer til å savne henne forferdelig”.

Som en liten oppvarming til høstens glittershow på TV2 “Skal vi danse”, passet det perfekt at hun også tok med “Dansevise”. Dette var Danmarks vinnersang fra 1963, og Hanne spilte den også inn på sin LP “Nordens vakreste” i 1983. Og da kunne heller ikke programleder Jostein Pedersen motstå fristelsen, og han bød Hanne opp til dans midt i sangen!
Hanne avsluttet sin solo-avdeling med vinnermelodien hun skrev teksten på i 1987, “Mitt liv”, og publikum ga henne tidenes allsang tilbake.

Showet ble rundet av akkurat slik et norsk Grand Prix show skal, med Hanne og Elisabeth i rosa, svart og hvitt og “La det swinge”, og den festestemte salen mimret tilbake til den utrolige maikvelden for 23 år siden da utrolige 96% (!) av Norges befolkning så Bobbysocks ta hjem vår første Grand Prix seier!

EML08 03
Hanne fikk publikum med på kveldens allsang da hun sang “Mitt liv” til enorm jubel

EML08 05
Hvilken kveld det ble! Elisabeth og Hanne avsluttet årets Eurovision Memory Lane med sangen ingen nordmann kan sitte rolig til, “La det swinge”

EML08 01
Noen som kjenner igjen Hannes swingskjørt? Hun brukte det bl.a. under Bobbysocks’ USA-opphold i 1987, og syntes det derfor var litt ekstra stas å ta det frem igjen under fredagens konsert i Stavanger

EML08 02
Ekstranummer med alle artistene. F.v. Elisabeth Andreassen, Brian Kennedy, Jenny Jenssen og Hanne Krogh.

Tekst: Knut Webmaster
Foto: Ronny Edvardsen