waiting for the morning

“Waiting For The Morning”
Utgitt 14. april 1986

”Bobbysocks går optimistisk inn i 1986 – vel vitende om at de i 1985 har skrevet seg inn i norske historiebøker. Hva det nye året vil bringe, eller hvilke planer den norske suksessduoen har for det nye året, forblir Hanne og Elisabeths hemmeligheter.”

Slik skrev VG 21. desember 1985, og få ante hvilken perle av en hemmelighet jentene skjulte. Låten ”Waiting For The Morning”, skrevet av Jon Terje Rovedal, fikk Hanne av Sonet-sjefen Terje Engen med tanke på en senere soloutgivelse, men hun fant raskt ut at denne ville passe som hånd i hanske til Bobbysocks som oppfølger til Grand Prix-vinneren ”La det swinge”.

008
Bobbysocks med “Waiting For the Morning” under Spellemannsprisen i januar 1986

SPELLEMANNSPRISEN
Radarparet Lars Kilevold og Eivind Rølles produserte den nye singelen som ble lansert i det store Spellemannspris-showet i januar 86. I fire dager innstuderte jentene opptredenen slik at alt skulle være perfekt. I sceneshowet hadde Bobbysocks dessuten fått med mange kjente navn:
Ole Edvard Antonsen, Christian Eggen, Claudia Scott, Casino Steel, Ottar Big Hand Johansen, Svein Gundersen, Kari Gjærum, Håkon Iversen, The Great Garlic Girls, Egil Eldøen m.fl. var satt sammen til et usedvanlig eksklusivt kor! (EKSTERN LINK YOUTUBE)

Som en opptakt til det som skulle komme, fikk Hanne, Elisabeth og Rolf Løvland utdelt Spellemannskomitéens hederspris av Kronprinsesse Sonja denne kvelden.
Nordmennene trykket låten til sitt bryst og sendte den til topps på VG-lista, Dagblad-lista og Norsktoppen.

waiting norge waiting mariann BobbysocksWaitingForTheMorningMaxi
Norsk, engelsk og tysk utgivelse av “Waiting for the morning”

Forventningene til LP´en var store, foran utgivelsen i april var forhåndsbestillingene på over 60.000. Jentene fikk utdelt gullplate på lanseringsdagen, og de toppet på ny salgslistene i Norge.

Mer pop og mindre swing var hovedinntrykket av den nye platen. Tre melodier var signert Rolf Løvland (”Working Heart”, ”Slow Emotion” og ”Basic Love”) mens Torstein Bieler leverte ”Mr. Moon” og ”Heroes Never Die”. Kun to coverversjoner var tatt med, Supremes-låten ”Where Did Our Love Go” og Billy Idols ”Hot In The City”.

007
LP-platen “Waiting For the Morning” toppet VG-listen og var Norges mest solgte plate i flere uker i 1986

NORSKTOPPEN
En annen komponist, Tom Pettersen, leverte et av platenes sterkeste spor “Johnny And The Dancing Girls”. Denne ble dessverre aldri utgitt som singel, men viste sitt potensiale ved å vinne Norsktoppen flere uker. (EKSTERN LINK YOUTUBE)

Norsktoppen, ja. I 1985 toppet de listen 8 ganger av 8 mulige. I 1986 nærmest eide de listen. I en av ukene var hele tre av låtene på topp 6 fra Bobbysocks! ”Wating For The Morning” lå på listen hele våren og sommeren og ble også nummer en på Norsktoppens årsliste.

gullplater
Gullplater på utgivelsesdagen. Bak Hanne og Elisabeth står produsentene Eivind Rølles, Lars Kilevold og Svein Dag Hauge

LP-platen ble spilt inn i Sverige med hovedsaklig svenske musikere, deriblant kjente ABBA-musikerne som Lasse Wellander og Rutger Gunnarson. På coverets forside poserte Hanne og Elisabeth med New York i bakgrunnen. På baksiden har jentene tatt plass i hver sin vinduskarm bak et frokostbord dekket for to. En morsom detalj er at Hanne ville markere at duoen med denne platen hadde startet på en nytt kapittel etter ”La det swinge” og hun viste dette med å ”henge fra seg” sin rosa paljett-jakke på den ene stolryggen.

“BRAVO BOBBYSOCKS”
– Vi er svært stolte av platen. Vi synes det er en helstøpt plate. Vi ville vente så lenge som mulig med oppfølgeren for å kunne få til en skikkelig LP, og det synes jeg vi har greid, fortalte Hanne til pop-bladet ”Pop”.
Elisabeth fortsatte: – Vi ville vente til vi fant en ordentlig perle av en låt før vi begynte innspillingen. ”Waiting For The Morning” var det vi trengte. Vi falt fullstendig for den, og det morsomme er at da rant det plutselig på med andre gode låter. (EKSTERN LINK YOUTUBE “IS IT ME TONINGH”)

Den svenske pressen omfavnet den nye platen, og overskrifter som “Bravo Bobbysocks” dukket opp hos søta bror.
Ungdomsbladet OKEJ skrev følgende om den nye platen:
…”Waiting For The Morning” håller överraskande hög klass och Bobbysocks satsar som aldrig förr – damerna sjunger utmärkt, arrangemangen är utmärkta och låtarna av det slaget som fastnar någonstans inne i skallen och aldrig vill släppa taget. Förresten – varför har normännen plötsligt blivit så bra på att snickra ihop catchy schlagerpop?

009
Bobbysocks på promo-besøk i Sverige. Her i TV-programmet “Razzel” med “Johnny and the Dancing Girls”

GULL OG PLATINA
1986 var tiden da CD-platen gjorde sitt inntog, og for å øke salget på det nye formatet var det vanlig at artister inkluderte ett eller flere bonus-spor på CD-utgavene av sine utgivelser. Det gjorde også Bobbysocks, som tok med ”Count Me Down” som en eksklusivitet til alle som kjøpte CD.

”Waiting For The Morning” ble utgitt i store deler av Europa. En video ble spilt inn i England i mai, og ble bl.a. vist på Sky Channel i Pat Sharps populære program. Den tok seg inn på europeiske poplister, og viste at en Grand Prix-seier overhode ikke måtte bety ”vinn og forsvinn” for artistene. Tilbud fra hele verden strømmet inn til Bobbysocks-kontoret, og jentene kunne velge og vrake i tilbud fra TV-stasjonene. De valgte likevel å konsentrere seg om det nordiske markedet, selv om det ble flere utenlandsturer, bl.a. til Tyskland, Sveits, England og USA.

LP´en ble også utgitt i Sør-Amerika og tittelsporet var også med på samleplaten ”Momentos de Amor”.

Ved slutten av året viste det seg at de kunne innkassere gullplate fra Sverige og i Norge nådde de platinakravet som den gang var for 100.000 solgte!

LINK TIL NESTE ARTIKKEL: “WALKIN’ ON AIR”

003
På lanseringsdagen av den nye platen

billboard
Fra den amerikanske “musikkbibelen” Billboard” i desember 1986


“En plate i verdensklassen”! Svenske aviskritikere falt pladask for Bobbysocks LP “Waiting for the morning”.

004
Nytt år og nytt kapittel i Bobbysocks-historien. Paljettjakkene var erstattet med sorte frakker

002
Bobbysocks’ dagsplan for april/mai 1986

011
På etterfesten til Eurovision Song Contest i Bergen møtte Hanne en av gruppemedlemmene i den islandske gruppen “Icy”, Eirikur Hauksson…

005