world of music02SM
“WORLD of MUSIC”  – De store sangene – de største stemmene.

Hanne Kroghs idé med å kombinere våre fremste tenorers ekstreme prestasjoner med nær, klok og slagferdig underholdning, har de senere årene utviklet seg til en av norsk kulturlivs største suksesser.
Sommeren 2015 ble stjernelaget ytterligere utvidet med gullstrupen Helene Bøksle og souldronningen Marianne Antonsen. De var alle med da Hanne & Tre Tenorer 9. juli inntok Oseberg kulturhus i Tønsberg. Våren 2016 reiser ensemblet på Norgesturné.

Fulle hus, ekstrakonserter, stormende jubel og fantastiske tilbakemeldinger, både fra publikum og presse, fulgte Hanne Kroghs ensemble med souldronningen Marianne Antonsen (i Tønsbergs blad bare omtalt som “fantastiske Marianne Antonsen”) og hennes internasjonale stjernetenorer.
I Lillestrøm, Larvik og på Scandic Scene i Fredrikstad synger også gullstrupen Siv Oda Hagrupsen. Hun kommer fra en rekke hovedroller her til lands og ble også hentet til L` Opèra de Montreal i Canada til deres store Verdi-festival i 2013.

Showet “World of Music” er en hyllest til musikken hvor de største sangene skal synges av de største stemmene, innenfor en ramme av latter, tårer og rare, forunderlige historier.
Mange vet at “You`ll Never Walk Alone” slettes ikke er en fotballsang. Mer ukjent er det at “Amazing Grace” ble skrevet av en angrende slaveskip-kaptein da han fikk en åpenbaring om sine grusomme forbrytelser på stranden og at teksten til verdenshiten “Time To Say Goodbye” ikke handler om umulig kjærlighet, men derimot ble fremført første gang ved en boksehelts avskjedskamp.

Nordmenn må ikke lenger til Milano, New York, Paris, Madrid for å oppleve de største stemmene. Sangopplevelser i verdensklasse er bare en biltur eller kanskje bare en spasertur unna.

Arkitekten bak det hele er Hanne Krogh. Hennes første sommershow, “Ta meg til havet”, femdoblet den tidligere publikumsrekorden i Larviks kulturhus, Bølgen, og vandret siden en seiersgang rundt kysten fra Kristiansand i syd til Harstad i nord.

Så gjorde hun det umulige mulig ved å skape folkelig underholdning av Stemmerettsjubileet. Forestillingen “Ikke gi deg, jente” spilte nær 50 forestillinger i jubileumsåret 2013.

Hanne Krogh ruget på ideen til “World of Music” i lang tid, men ville vente til alle i drømme-ensemblet var tilgjengelige.
Målet var å samle landets fremste sangere innen forskjellige sjangere, for dermed å skape både unik sangkraft og en dynamisk forestilling.

HANNE KROGH
Hanne har hatt en eventyrlig karriere som artist, skuespiller og formidler, og er arkitekten bak både egne oppsetninger og gruppene Bobbysocks, Just4Fun og Hanne & Tre Tenorer.

HELENE BØKSLE
Helenes unike og praktfulle stemme kan både smelte is og trollbinde et publikum. Hun er blant landets store sangstjerner innen moderne, tradisjonell musikk. I “World of Music” skal nye grenser sprenges.

MARIANNE ANTONSEN
Marianne besitter en av landets dypeste kvinnestemmer og er en soul-dronning av internasjonalt format. Hun har spilt inn musikk over hele verden og sunget hovedrollen i mange musikaler.

SIV ODA HAGERUPSEN

Siv er mezzosopran med unik klang i stemmen og erfaring fra mange hovedroller i operahus både i Norge og internasjonalt. Med bakgrunn fra musikalenes verden passer hun perfekt inn i denne forestillingen. (medvirker i forestillingene på Kolbotn, Lillestrøm, Larvik og i Fredrikstad)

THOMAS RUUD
Thomas ble i ungdommen headhuntet som solist til Staatsoper Stuttgart og har i dag base i Berlin. Mange regner ham som tidenes beste norske tenor innenfor den italienske helte-kategorien, og svenskene kaller ham den nye Jussi Bjørling.

MARIUS ROTH CHRISTENSEN
Marius er den nye stjernetenoren på operaen I Oslo, men kommer til Tønsberg etter en vinter på operaen i København. Han velger og vraker i hovedroller, både her til lands og internasjonalt, og er fast “You`ll Never Walk Alone”-sanger på Ullevaal stadion.

JAN ERIK FILLAN.
Jan Erik fikk sitt store gjennombrudd for tre år siden, og han synger musikaler like bra som opera. Han har hatt flere roller på Operaen I Oslo og reiser direkte fra Oseberg til hovedrollen i Flaggermusen. Han er i dag blant nasjonens mest ettertraktede tenorer.

Kapellmester: Stein Austrud
Fiolin, perkusjon: Tarjei Nysted
Gitarer: Bernt Rune Stray
Slagverk: Kristian Tybakken

 “Etter konserten med Hanne Krogh og hennes tenorar vart ein nesten heilt slått ut. Det må rett og slett vere det mest fantastiske og trolske ein kan oppleve innan musikkens verden.” (Anmeldelse av konsert med Hanne & Tre Tenorer)


14017

14018

 

—————————————————
WORLD OF MUSIC – PREMIERE PÅ OSEBERG KULTURHUS 9. JULI 2015
Strålende kritikker og terningkast 5

001
Forestillingen «World of Music» høster strålende kritikker etter premieren torsdag 9. juli. Tønsbergs Blads Fredrik Rütter skriver at forestillingen «bærer Hanne Kroghs signatur fra begynnelsen til siste tone forsvinner ut i det uendelige», og gir terningkast fem. Han skriver videre at «Krumtappen i konserten «World of music» på Oseberg kulturhus er uten tvil Hanne Krogh. Hun har hatt ideen, håndplukket de medvirkende, og har hatt ansvaret for regien. De fem gjestene har sangkvaliteter utenom det vanlige, fra Thomas Ruuds enorme kraft i høydetonene til Marianne Antonsens utrolige dybde. Begge får tatt ut sin styrke i «Nessun Dorma» fra operaen «Turandot» og Antonsens tøffe versjon av Cole Porters «Miss Otis regrets she´s unable to lunch today».

Aftenpostens Mona Levin er også imponert over forestillingen og skriver «Hanne Krogh, tre tenorer, en sopran og den høyst kvinnelige Marianne Antonsen som bass, en danser, fire flotte musikere i suggererende arrangementer, stemningsskapende visuelle effekter, vakker korsang, mer variasjon i repertoaret og mer dynamisk bygging enn i tidligere år: Samlet blir dette et virkelig godt, klangskjønt og raust show med nærmere 30 sanger og et par spennende instrumentalnumre» og legger til «Javel, så får vi gi oss over, da!»

LES KRITIKKEN I TØNSBERGS BLAD HER

LES KRITIKKEN I AFTENPOSTEN HER

004
Hanne fortalte om å vokse opp i spotlighten og sang Janis Ians “Stars”, som handler om akkurat dette. Her finner vi bl.a. tekstlinjen “They’ll never know the pain of living with a name you never owned”.

002
Helene Bøksle, danser Lisbeth Espeland og musiker Tarjei Nysted i Helenes stemningsfulle “Heiemo og nykkjen”.

marianne01
Marianne Antonsen i en rørende versjon av “Gabriellas sång”. Foto: Anne Brit Solland

010
Marianne, Hanne og Helene flørtet med swing-musikken i en herlig versjon av Cole Porters “Miss Otis regrets”.

thomas01
Vill jubel og trampeklapp når tenor Thomas Ruud fremførte “Nessun Dorma”. Foto: Anne Brit Solland

006
Tenor Jan Erik Fillan med nydelige “Bring him home”

marius01
Marius Roth Christensen med en inntrengende versjon av Joni Mitchells “Both sides now”. Foto: Anne Brit Solland

008
Stående applaus til hele ensemblet etter at den to timer lange forestillingen “World of Music” var over. Legg merke til bakgrunnsbildet på storskjermen!