Korslagettopp N

I 2009 deltok Hanne Krogh i TV2-programmet “Det store korslaget” der hun hadde samlet 20 amtatørsangere fra Haugalandet for å være med og konkurrere for sin by Haugesund.
Etter en spennende vår stod Hannes lag “Team Hanne” til slutt som vinnere av hele TV-konkurransen og fikk en premie på kr. 500.000,- som Hanne bestemte skulle gå til å fremme kulturlivet i byen i form av et stipend.
På denne siden kan du lese mer om hva som skjedde og hva koret sang i kronologisk rekkefølge.

Hanne134
HER ER “TEAM HANNE”
18. februar ble Hannes 20 kormedlemmer  til ”Det store korslaget” valgt ut.
– Det er noe av det verste jeg har vært med på. Jeg ville helst ha med alle fremmøtte, men måtte altså velge ut bare 20 personer, forteller Hanne.

——————————————————-

korslaget05
VANT TV-SEERNE I FØRSTE PROGRAM
Med Queens gamle rocke-hitlåt “We Will Rock You” ble “Team Hanne” ett av to kor som fikk flest telefonstemmer under premiereprogrammet til “Det store korslaget”!
Ingen kor ble stemt ut, men alle tar med seg stemmene fra kveldens sending til neste uke når første kor må forlate programmet.
– Jeg er inderlig glad og vanvittig stolt av koret mitt, fortalte Hanne etter at sendingen var over.

YOUTUBELINK ikke tilgjengelig

——————————————————-

korslaget06

FAVORITT HOS NORDICBET
Hanne Kroghs sammensatte kor fra Haugesund, er odds-favoritter for å vinne TV2-programmet “Det store korslaget”! Spilleselskapet NordicBet la 10. mars ut vinnerodds på serien, og tror Hanne og “Elg” blir duellanter til siste slutt!

——————————————————-

korslaget08
GIKK VIDERE MED “MÅNEMANNEN”

Etter en forrykende framføring av Vamps populære klassiker “Månemannen” – og stemmene fra forrige program da de sang “We Will Rock You – sikret “Team Hanne” seg en plass videre i Det Store Korslaget på TV2 lørdag kveld!

Hanne var veldig stolt av koret sitt, og mener de gjorde en skikkelig bra forestilling. Hun fokuserte ikke på avstemning, for det er utenfor hva hun kan påvirke.
– Jeg fokuserer ikke på ting jeg ikke får gjort noe med. Men ingen fortjener å ryke i dag. Det er et høyt nivå, fortalte hun til TV2.no under sendingen.
Neste uke er de i gang igjen, og Hanne røper til hjemmesiden at hun allerede har melodien klar!

YOUTUBE-LINK

——————————————————-

korslaget10
TEAM HANNE VIDERE MED “REIS MEG OPP”!
Med en norsk versjon av Rolf Løvlands verdensslager “You Raise Me Up” gikk gull-laget til Hanne klart videre til ny kamp i “Det store Korslaget” neste uke. Alle korene sang denne kvelden på norsk, Team Hanne gjorde det dessuten på klingende Haugesunds-dialekt som satte prikken over i´en i en ellers strålende fremføring!

YOUTUBE-LINK

——————————————————-

korslaget14
LAR DET SWINGE I KORSLAGET
– Jeg burde vel egentlig ha sunget en rockelåt, så hes som jeg er, sier Hanne Krogh til Dagbladet.no. I den fjerde sendingen fra “Det Store Korslaget” skal Hanne “La det swinge” sammen med koret sitt.
– Det var ikke snakk om at vi skulle velge en annen sang fra korets side. Det var nærmest et folkekrav! Nå hadde vi dessuten gjort så mange andre sjangre at det var på tide med en gledes-eksplosjon.

——————————————————-

korslaget16
SWINGTE SEG VIDERE MED “LA DET SWINGE”
Team Hanne klarte det igjen! Med Bobbysocks´ vinnerlåt fra Melodi Grand Prix i Göteborg i 1985 tok Haugalands-koret seg videre til nok et korslag neste uke. Og programleder Guri Solberg utfordret Team Hanne til å synge Ricky Martins latinoklassiker “Livin´ La Vida Loca” i neste program.

YOUTUBE-LINK

——————————————————-

korslaget17
RICKY MARTIN OG CARMINA BURANA!
Det er klart for det femte korslaget, og i kveld blir det dobbel dose med “Team Hanne”. De er blitt utfordret av programleder Guri Solberg til å finne frem latinorytmene i Ricky Martins “Livin´ La Vida Loca”. I tillegg har Hanne på sin side utfordret koret sitt i en virkelig klassisk perle: “O Fortuna” fra Carmina Burana av Carl Orff!
“Denne låten velger du ikke med mindre du har stor tro på koret ditt” skriver Stein Roar i NorskMusikk.org

——————————————————-

korslaget18
VANT NOK ET KORSLAG!
Med mektige “O Fortuna” fra Carmina Burana, og “Livin´ La Vida Loca” fra Ricky Martin sendte TV-seerne igjen Team Hanne videre i korslaget! Nå er det påskeferie, men om 14 dager er de igang igjen. Og en av låtene fra Hannes korteam blir da “What a Feeling” fra suksessfilmen “Flashdance”!

YOUTUBE-LINK: “O Fortuna”

YOUTUBE-LINK: “Livin’ La Vida Loca”

——————————————————-

korslaget22
FLASHDANCE OG AEROSMITH
Etter en velfortjent ferie, står det nå tre kor tilbake i kampen om å bli kåret som den første vinneren av den spektakulære kor-konkurransen! Team Hanne synger lørdag “What a feeling” fra filmen “Flashdance”, og dessuten “Walk this way”, kjent med Aerosmith & Run D.M.C.

——————————————————-

korslaget23
TEAM HANNE TIL FINALEN!!!
Med “What a Feeling” og “Walk This Way” sikret Hanne Krogh og hennes korteam fra Haugesund seg finalebillett i Det Store Korslaget! Finalen sendes lørdag 2. mai direkte på TV2, og Team Hanne skal her synge 3 sanger. En av låtene skal stemmes frem av seerne!

YOUTUBE-LINK: “What a feeling”

YOUTUBE-LINK: “Walk This Way”

——————————————————-

korslaget24
SYNGER LIVE I HAUGESUND
Mandag 20. april skal TV2 gjøre opptak med Team Hanne i Haugesund. Dette skjer kl. 19.00 på utescena ved Hotell Maritim, og Hanne sier til Haugesunds Avis at hun håper folk kommer og hører på.
I tillegg blir det full jubelkonsert med Team Hanne den 7. mai i Festiviteten!

——————————————————-

korslaget25
TEAM HANNE-FEBER I HAUGESUND
Mandag kveld kunne haugalendingene for første gang oppleve Team Hanne utenfor TV-ruta. Og haugalendingene kom i hopetall. Hele bakken full.
– Dette er så morsomt. Det er mindre enn et døgn siden vi kom på at vi ville prøve dette, og så kommer det så utrolig masse folk, sier Hanne Krogh til Haugesunds Avis.

——————————————————-

korslaget26
HANNE I STORSLAG!
Hanne lader opp mot finalen i Det Store Korslaget, og har bestemt hva en eventuell premiepott på en halv million kroner skal brukes til:
– Team Hanne og Korslaget gjenspeiler hvor mye spennende som skjer her på Haugalandet. Og de 500.000 kronene i førstepremien vil jeg skal bli starten på et fond for unge utøvere, enten de driver med sang, musikk, dans eller drama, forteller Hanne Krogh til Haugesunds Avis.

——————————————————-

korslaget28
SYNGER BEATLES I FINALEN PÅ LØRDAG
Lørdag fremfører Team Hanne bl.a. Beatles-klassikeren «Come Together» fra 1969 og Hanne forteller til tv2.no at da hun og Bettan var i Los Angeles på 80-tallet havnet de på hagefest sammen med George Harrison (bildet) og Bob Dylan.
– Det var en ut-av-kroppen-opplevelse å se Dylan og Harrison sitte under et tre i hagen og spille «Blowin’ in the Wind». Jeg sa til Elisabeth: «Dette er akkurat som vi pleier å gjøre, men forskjellen er at disse gutta faktisk har skrevet disse låtene», sier Hanne til tv2underholdning.

——————————————————-

korslaget34
GULL-LAGET TIL TOPPS I KORSLAGET!
– Jeg kan ikke huske sist jeg var så glad, jubler korleder Hanne Krogh til Haugesunds Avis i kaoset etter at koret fra Haugalandet stakk av med seieren i “Det store Korslaget” på TV 2!
Foto: Håkon Eikesdal, Haugesunds Avis

YOUTUBE-LINK: “Come Together”

YOUTUBE-LINK: “Joyful Joyful”

YOUTUBE-LINK: Team Hanne vinner “Det store korslaget”

——————————————————-

korslaget36
FEIRES PÅ RÅDHUSET I HAUGESUND
Etter den fantastiske seieren i Korslaget i går kveld og den påfølgende gull-festen, landet Hanne og hennes vinner-team i hjembyen Haugesund ved halv to-tiden søndag ettermiddag. Her blir det lite tid til avslapping, for allerede kl. 20.00 i kveld skal jubelkoret hylles på en stor mottagelse på Rådhuset!
Foto: Håkon Eikesdal, Haugesunds Avis