Onsdag 28. oktober var det høytidelig avduking av kunstner Yvonne Jeanette Karlsens splitter nye maleri “Ultkuruke” i Oslo Konserthus.

Bildet er også kjent under navnet “Paint of fame”, ettersom alle som er portretterte er kjente norske musikere og kunstnere. Det er inspirert av Tiedemands “Haugianerne”, men her er det Jan Erik Vold som leser dikt på krakken.
Hanne Krogh er en av de som Yvonne Jeanette Karlsen ønsket å ha med på maleriet. Med Sonja-kappen fra “Reisen til julestjernen” på fanget – og et lite flik av en viss rosa paljettjakke(!) – ser vi Hanne sammen med artistene som programleder i radio Tor Andersen sa “regnes som lydsporet for en hel generasjon”. Dette er utøvere alle som startet opp den gang den kun fantes én TV-kanal, og som alle ble kjent for å synge på norsk.
Det er radiokanalen Ordentlig Radio som står bak prosjektet. Bildet over viser Inger Lise Rypdal, Ole Paus og Hanne Krogh fra avdukingen av maleriet.
Foto: Dag Foosen


“ULTKURUKE” av kunstneren Yvonne Jeanette Karlsen. De portretterte artistene er f.v. Jan Eggum, Kari Bremnes, Bjørn Eidsvåg, Ole Paus, Finn Kalvik, Reidar Brendeland, Anne Grete Preuss, Hanne Krogh, Åge Aleksandersen, Jahn Teigen, Wenche Myhre, Halvdan Sivertsen Øystein Sunde, Ingrid Bjørnov, Jan Erik Vold, Svein Finjarn, Lillebjørn Nilsen og Inger Lise Rypdal. Helt til høyre som “syvende far i huset” finner vi Odd Børretzen.