-Skal du fremføre en tekst så må det være sant, fortalte Hanne Krogh til programleder Tor Andersen under innspillingen av programmet “Låtskriver’n” den 1. november 2020.
Hanne har gjennom hele karrieren både oversatt og skrevet egne tekster, og det var nettopp det dette programmet handlet om.
Det ble en time med både kjente sanger, og også flere fan-favoritter som hun ikke har hatt på repertoaret på mange år.

Hanne fortalte sine personlige historier som er knyttet til sangene. Visste du f.eks. at “Bli med til Amerika” (Cowboy fra Karmøy) handler om et helt spesielt par fra Haugesund, at bestemor Amalie K i “Ikke gi deg, jente” slettes ikke heter Amalie – men Hjørdis, eller at en av de tekstene hun brukte lengt tid på å skrive er “Sommerdrøm” (en uke…)?

Med seg på scenen hadde Hanne musikerne Knut Bjørnar Asphol og Svein Ragnar Myklebust, og sammen fremførte de “Haugalandet”, “The Rose”, “Ikke gi deg, jente”, “Hvem har tatt mine dager”, “Når en skumring blir blå”, “Cowboy fra Karmøy”, “Vestavind” (“Danny Boy”) og “Sommerdrøm”.

Ekstranummeret var litt av en overraskelse, ikke minst for programleder Tor Andersen. I 1992 ba nemlig Hanne han om å skrive en tekst som skulle være fra henne til ektemannen Trygve. Sangen “Slipp hjertet mitt” kom med på live-platen “Ta meg til havet” som hun fikk Spellemannsprisen for året etter. Og etter responsen i salen å dømme så blir det nok ikke siste gang denne sangen står på repertoaret!

Takk til Anne Brit Solland for bilder fra programmet.


Gitarist Knut Bjørnar Asphol kunne avsløre at han i ungdomsåra var hardrock-fan, men at han hørte på “Hanne”-platen fra 1989 i smug, og han mener fortsatt at den er den beste pop-platen i norsk pophistorie.


Pianist Svein Ragnar Myklebust har samarbeidet med Hanne de siste 20 årene