“Levende lys” var en av Hanne Kroghs store hits i 1982 og gjorde det bl.a. skarpt på hitlisten Norsktoppen høsten samme år. Nå har Hanne spilt inn sangen på nytt.
Hun forteller følgende om sangen:
– Jeg spilte inn «Levende lys» første gang i 1982 — etter å ha blitt sterkt berørt av Dag Frølands tekstlige ønske om samhold i Europa. Han syntes jeg var altfor ung den gangen. Vel, nå er jeg voksen — og i disse dager treffer Frølands ord meg virkelig rett i hjertet.

– Aldri har teksten føltes viktigere, sier hun til VG og viser til tekstlinjene
Tenn dine levende lys, barn av Europa, barn av Berlin, barn av Athen, barn av Paris. Gå ikke ensomme og frys rundt i Europa, vi er en hær av mennesker som er levende lys.

Til høsten drar Hanne på Norgesturné med suksess-showet “Lykken er å la det swinge”. Her presenterer hun det beste fra hele karrieren sammen med fire korister og fullt orkester. “Levende lys” er selvfølgelig med her.
– Hans Einar Apelland skapte et alvorlig vakkert arrangement til mitt show «Lykken er å la det swinge» — og i hans musikalske landskap fremstår ordene som skrevet akkurat nå, avslutter hun.

“Levende lys” er tilgjengelig på alle strømmetjenester.
LINK TIL SPOTIFY HER