Nylig var Hanne Krogh hjemme i Haugesund for å feire Rikssamlingsjubileet. Det var 1150 år siden slaget sto i Hafrsfjord og Harald Hårfagre fikk råde over selve Norvegen.

Jubileumsfesten varte i 11 dager med programstart på indre kai i Haugesund 9. juni. Smedasundet var fylt med vikingskip som dagen etter satte seil mot Avaldsnes og den store vikingfestivalen der.
– Klart jeg måtte være med og feire det, forteller en entusiastisk Hanne.
Så mange vikingskip har ikke vært her på tusen år. Deriblant mine venninner i Embla; Vikingskipet for fred som kom fra Nordvestlandet — tøffere og vakrere enn noensinne!

Under jubileet sørget Hanne for kjempestemning i Maritim Hall med egen festivalkonsert for Den norske Turistforening. Her fikk publikum bl.a. høre “Ta meg til havet”, “Haugalandet”, den vakre “Tir n’a Noir” med tekst av Haugesunds egen kunstner Kolbein Falkeid, Hver gang vi møtes-favoritten “Alt du har”, “Ikke gi deg, jente” og ikke minst “Levende lys” – som nylig ble sluppet i ny innspilling.
Hun rundet av festkvelden med den norske versjonen av “Waiting for the Morning” (“Om en liten stund så er det morgen”) og fikk hele salen med på allsang i “La det swinge”.

På bildet ser vi Hanne sammen med Marit Synnøve Vea — leder for Historiesenteret på Avaldsnes. Hun skrev bl.a. sangen «Elisabet Stava» og er en fremstående vikingekspert, blant mye annen historisk kunnskap.

Hanne tar ikke sommerferie enda, på lørdag går turen til England der Bobbysocks skal spille under bryllupet til popikonet Samantha Fox og norske Linda Birgitte Olsen!