1000 publikummere møtte opp til de to utsolgte konsertene med Hanne Krogh, Thomas Ruud, Rein Alexander og initiativtaker Are Hembre den 8. og 9. juni i Gammelgruva på Løkken Verk.

– En konsertarena uten sidestykke, sier Hanne om opplevelsen i den gamle kobbergruven. Hun fremførte kjente sanger som “Haugalandet”, “Sommerdrøm”, “Ta meg til havet”, “Høstvise” og ikke minst “Levende lys” der hun fikk hele gruven med på allsang.
Avisa Sør-Trøndelag skriver følgende om sangen:
“Levende lys”, Dag Frølands store tekst om etterkrigstidens Europa har fått nytt liv og ny betydning nettopp fordi vårt kontinent trenger levende lys mer enn noen gang siden de store krigene. Hanne Kroghs versjon ble et utropstegn, et statement. Formidlingen av denne viktige teksten i Fagerlisalen ga undertegnede både gåsehus, klump i halsen og tårer i øynene. Rett og slett en stor opplevelse slik verden er blitt.”

Hanne sang også “Vår beste dag”, og dessuten Bobbysocks-klassikeren “Waiting For The Morning” i duett med Are Hembre.
På stor oppfordring fra nettopp Hembre tok hun også på den siste konserten en sang helt utenfor spillelisten, nemlig “Sonjas sang til julestjernen”, til stor glede for publikum.

Tenorene bød bl.a. på “Pie Jesu”, “O Sole Mio” og Perlefisker-duetten – den store Jussi Bjørling-klassikeren – og alle fire avsluttet konserten med Edith Piafs vakre “Hymne til kjærligheten”. Thomas Ruud sørget for ekstranummeret “Nessum Dorma”.

Dette er blitt en årlig stor konsertbegivenhet i den gamle kobbergruva i Trøndelag, og den 9. i rekken som Hembre står bak.

Sør-Trøndelag avslutter sin anmeldelse med følgende ord: “Årets konsert går over i historien som en av de aller beste!”

Hanne sammen med Are Hembre fremførte “Waiting For The Morning”


Begge gruve-konsertene var utsolgt, og alle i publikum ble utstyrt med hjelm før de gikk inn i fjellet


– En konsertopplevelse jeg sent vil glemme, sier Hanne om konserten i Gammelgruva på Løkken Verk i Trøndelag

Fotos: Anne Brit Solland og Ellinor Sandvik