ab05
«Hanne Krogh ga oss julekonserten alle andre julekonserter vil bli målt etter» skrev Fædrelandsvennen etter et adventsbesøk i Domkirken av Hanne og tenorene, og trillet terningen til seks.

I år flytter Hanne listen enda et hakk opp når hun i tillegg til stjernetenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan har invitert med seg trompetisten Stig Espen Hundsnes . Han er en av de unge fremadstormende musikerne som står i startgropen av en stor karriere.
– Hva er vakrere enn klangen fra en sølvklar trompet i kirkerommet, sier Hanne. Hun gleder seg mer enn noensinne til å dra ut på årets vakreste reise.

Tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan spiller i operaer både nasjonalt og internasjonalt, og Hanne er takknemlig over at de setter av tid til denne adventstradisjonen. I tillegg er multimusiker Tarjei Nysted og musikalsk leder Stein Austrud med på å gjøre konserten til en skyhøy musikalsk opplevelse.
Når denne profesjonelle gjengen samarbeider med lokale, entusiastiske kor, lover Hanne en storslått og morsom konsert der tidligere års toppnummer blandes med nye musikalske perler.

Under konsertene i Nord-Norge får ensemblet dessuten selskap av den muntre Kristian Krokslett, selveste «tenorlendingen».

– I år er det 40 år siden premieren på filmen «Reisen til julestjernen». Det må vi selvsagt feire. Sonja-rollen har en stor plass i hjertet mitt, sier hun og minnes med stor glede da hun spilte i den klassiske julefilmen fra 1976.
Premieren for juleturnéen finner sted torsdag 17. november i den store festsalen på Viken Senter i Bardu, og siste høye tone blir først sunget på bittelille julaften i Johanneskirken i Bergen.

LINK TIL BILLETTER HER

Foto: Anne Brit Solland

272016
Fra juleturneen i fjor. Hanne Krogh med tenorene Kristian Krokslett, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan. Foto: Siv Oda Hagerupsen