Onsdag før påske holdt Hanne Krogh og Hemsedalskoret to utsolgte konserter i Hemsedal Kirke for å hedre lederen av Hemsedal Barnegospel Kjellaug Solbakken med hennes egne melodier.

Hanne har egentlig satt av første halvdel av 2017 til utvikling av nye prosjekt, men i påsken gjorde hun et unntak og avbrøt familieferien i Spania og tok turen til Hemsedal for å hylle en usedvanlig kvinne.
Kjellaug Solbakken har vært pianist, primus motor og skrevet de aller fleste sangene for Hemsedal Barnegospel i over 30 år, men måtte nylig gi seg av helsemessige årsaker. I år bestemte Hemsedalskoret ved dirigent Tori Snerte seg for å gi Solbakken en fortjent hyllest i form av en konsert med bare hennes egne sanger, arrangert av Norges fremste arrangører.

Hemsedalskoret ble i sin tid satt sammen for å synge sammen med Hanne under en julekonsert, og under Tori Snertes ledelse har de på kort tid blitt et fremragende kor. Hanne sier stolt: “Koret er fremdeles litt mitt”!

– Det var en ære å bli spurt om å være konferansier og sanger ved denne spesielle konserten, forteller Hanne til hjemmesiden. – Jeg ønsker også å ta med flere av disse melodiene på mine fremtidige konserten, sier hun.
Også hovedpersonen var rørt etter konserten: – Dette er stort for meg, for en fantastisk gave. Veldig rørende, sier hun til avisa Hallingdølen. Hun hadde barn og barnebarn til stede under konserten, bl.a. sønnen Erik Solbakken som er kjent programleder i NRK.

Hanne Krogh, Kjellaug Solbakken og dirigent Tori Snerte etter konsertene i påsken.

Fotos: Steinar Bleken