Amsterdam004
1500 elleville Eurovisions-fans sang med da Bobbysocks avsluttet den utsolgte konserten “Eurovision in Concert” i Amsterdam i Holland lørdag 18. april. Hanne og Elisabeth var stjernegjester i programmet, som bestod av 24 artister fra årest startfelt i Eurovision Song Contest. Konkurransen avholdes i år i Wien i Østerrike i mai.

De åpnet sin avdeling med det som Hanne kalte en “gave til Eurovisions-fansen”, hvor hun for første gang tok Kikki Danielssons plass og sang “Dag efter Dag” sammen med Elisabeth. Deretter sang Bobbysocks sin store hit fra 1986, “Waiting for the Morning”, og Hanne fortalte fra scenen at det er nettopp det denne kvelden handlet om for de 24 andre artistene, og ønsket lykke til under finaleuken om en måned. Elisabeth kom ikke utenom sin vakre ballade “I evighet” som kapret andreplassen i 1996, og som svært mange ute i Europa fortsatt husker og setter stor pris på. Avslutningsvis var det bare å “La det swinge” til enorm jubel og allsang blant publikum, som kom fra store deler av Europa.

Bobbysocks ble fotografert og intervjuet hvor hen de gikk, og Hanne har ikke tall på hvor mange selfies de stilte opp på. Dagene i Amsterdam oppsummerer hun på følgende måte: “Så mye gøy man kan ha pga. tre minutter med swingende toner!”

Amsterdam003
Årets deltaker fra Sverge, Måns Zelmerlöw” benyttet anledningen til å hilse på Elisabeth og Hanne.

Amsterdam002
Presse og videobloggere fra hele Europa intervjuet Bobbysocks under dagene i Amsterdam.

Amsterdam001
To populære norske duoer i Holland. Bobbysocks sammen med årets norske deltakere, Debrah Scarlet og Kjetil Mørland.

Amsterdam005
Kjempestemning under Bobbysocks’ opptreden i Amsterdam natt til søndag. Scenefoto: ORF/Regina Brandstätter