Hanne Krogh London Moter

Hanne Krogh – sanger og ordkunstner

Hun har swingt med Bobbysocks og rocket med Just4Fun, hun gleder oss med sine treffsikre tekster, sjarmerer med Prøysens barnesanger og lyser blant våre fremste julestjerner. Hun elsker å synge, men sier selv at hun er vel så glad i ordene som i musikken.

Hanne Kroghs styrke ligger nettopp i hennes evne til å formidle. Ikke mange norske artister kan måle seg med henne når det gjelder å trollbinde sitt publikum. Hun kryper inn under huden på oss. Vi ler og gråter med henne. Gjennom humor og kunnskap tar hun oss med inn i en verden av sang og historier på en slik måte at vi lever med og sitter igjen med verdifulle opplevelser og ettertanke.

Hannes opptredener er aldri like. De tilpasses det stedet og de menneskene som er hennes publikum – nettopp der hun opptrer.

Hanne Krogh har – i tillegg til sitt eget materiale – sunget Nordens vakreste viser med det fineste repertoaret fra nordisk sangtradisjon, fra Evert Taube til Alf Prøysen. Hun har også hatt hovedroller i flere filmer – blant annet uforglemmelige Sonja i ”Reisen til julestjernen” – og varierte roller i utallige TV-opptredener. Imidlertid var det bare Haugesund Teater som fikk oppleve henne som ”Hønse-Lovisa” i musikkspillet ”Ungen” basert på Oskar Braatens roman – teaterets hittil største suksess.

Det har også blåst en ”Vestavind” i hennes karriere. Etter at hun fikk Spellemannprisen for sitt album ”Ta meg til havet”, fulgte hun opp med flere sanger om lengselen vestover. Hun ga ut et kulturhistorisk album i norsk/irsk poptradisjon – inspirert av historiene, mytene og anekdotene mellom Irland, Norge og Amerika. Som vanlig var de fleste tekstene på denne cd-en, ”Vestavind”, skrevet av henne selv.

Hanne platedebuterte som 14-åring, og har solgt over en million plater. Veggene hennes kunne fylles av sølv-, gull- og platina. Med Bobbysocks innehar hun de fleste publikumsrekorder her til lands, og hun har turnert i fire verdensdeler og i seksten forskjellige land. Hun opplevde også stor suksess med gruppen Just4Fun som raskt solgte til platinaplate med sitt første album.

Hvert år gjennomfører Hanne nær 100 opptredener. Hun er kunnskapsrik, men er stadig nysgjerrig på ny lærdom og trives med arrangementer hvor hun i tillegg til artisteri ofte tar seg av regi og konferansierjobb.