Lørdag 7. november gjestet Hanne Kroghs juleturné et utsolgt Parken Kulturhus i Ålesund.
Sammen med sine Tre Tenorer – Thomas Ruud, Nils Harald Sødal og Jan Erik Fillan – feiret de 10 års jubileet siden første konsert sammen i 2009, og med det nye stjerneskuddet Anna-Lisa Kumoji fikk publikum oppleve de største og flotteste høydepunktene fra julekonsertene de siste ti årene.
Fra kapellmester Stein Austrud slo opp første tone på “Little Drummer Boy” sammen med Tarjei Nysted på fiolin, Stig Espen Hundsnes på trompet og det dyktige lokale koret “Von Dess”, til avslutningsnummeret “Deilig er jorden”, ble det en festkonsert av de sjeldne.

PRØYSEN
Med den vakre sangen “A Magical Moment” tok Hanne publikum inn i julestemningen, og klassikeren “Vi tenner våre lykter” sørget for full allsang i salen. Skuespillerkunsten sin viste hun til fulle i det stemningsfulle diktet “Spelledåsen” av Alf Prøysen, som gikk over i en acapella-versjon av “Romjulsdrøm”!
Stjernetenorene var i ilden både som solister og trio. Jan Erik Fillan strålte i “Walking in the air”, Nils Harald Sødal tok “Mitt hjerte alltid vanker” til nye høyder mens Thomas Ruud er uslåelig i “Nessun Dorma” og fikk velfortjent trampeklapp fra salen.
Stjerneskuddet Anna-Lisa Kumoji er ny på Hannes julekonsert, men tok publikum med storm bl.a. i “The circle of life” og “Silent night”.
– Merk dere navnet med en gang, henne kommer vi til å få høre mye fra i tiden fremover, kommenterte Hanne fra scenen.

SWINGENDE JULEMEDLEY
Et av de nye innslagene under konserten var et swingende humoristisk julemedley der Hanne hadde satt sammen noen av hennes amerikanske julefavoritter det rett og slett var umulig å sitte rolig til! Hele salen swingte med når ensemblet serverte bl.a. “Santa Baby”, “Jingle Bells” og “All I Want For Christmas Is You”.

SONJAS SANG TIL JULESTJERNEN
Det er en sang Hanne ikke kommer utenom på julekonsertene sine. Udødeliggjort i filmklassikeren “Reisen til julestjernen” er “Sonjas sang til julestjernen” en viktig ingrediens for å skape julestemning for mange. Denne kvelden i Ålesund fikk plutselig Hanne besøk på scenen av sitt tre år gamle barnebarn Saga Krogh Sundbø som også gjerne ville være med å synge “Sonja sang”!

En fantastisk konsertkveld nærmet seg slutten, og med “O helga natt” og “Gloria” måtte det bli stående trampeklapp, før artister og publikum avsluttet sammen med “Deilig er jorden”.

Tekst og fotos: Knut Webmaster


I over 30 år har Hanne holdt julekonserter. I år feiret hun 10 års-jubileum sammen med sine Tre Tenorer.


Nils Harald Sødal, Jan Erik Fillan og Thomas Ruud er alle stjernetenorer på hver sin kant.


Det nye stjerneskuddet Anna-Lisa Kumoji sørget for full trykk i salen med “The Cirle of Life”.


Kjempestemning i salen under fremføringen av “Santa Baby”, her med Thomas Ruud og Anna-Lisa Kumoji.


Tre år gamle Saga Krogh Sundbø ble med farmor Hanne på scenen under fremføringen av “Sonjas sang til julestjernen”.


Hanne og Anna-Lisa


Ålesundskoret “Von Dess” med dirigent Runa Godø Sæter var dyktige medspillere under konserten. De fremførte også et eget solonummer, “Run to you”.


“All I Want For Christmas Is You”!


Samtlige artister og musikere samlet etter konserten. F.v. Thomas Ruud, Stein Austrud, Nils Harald Sødal, Hanne Krogh, Jan Erik Fillan, Anna-Lisa Kumoji, Tarjei Nysted og Stig Espen Hundsnes.