Lørdag 20. april var det duket for musikkfest i Oslo med stjerner og legender fra Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest-historien. Både Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen var inviterte gjester under den stjernespekkede kvelden.

Eurovision-konserter med både årets artister og tidligere vinnere har blitt en tradisjon i forkant av den store finalen i mai. Byer som Amsterdam, London og Madrid har kjørt dette i mange år, og nå mente arrangøren Nordic Music Celebration at tiden var kommet for at også Oslo skulle få sitt eget arrangement.
Over 1000 publikummere inntok konsertarenaen Rockefeller, der NRKs egen Melodi Grand Prix-programlederdronning Marte Stokstad ledet gallakvelden med artister som Subwoolfer, Alexander Rybak, Hera Björk, Alessandra Mele, Herreys, Marcus og Martinus og selvfølgelig Hanne og Elisabeth!
Hanne tok utfordringen fra arrangøren og sang sin første Melodi Grand Prix-vinnerlåt “Lykken er”, før hun med situasjonen i Europa som bakteppe fikk hele salen med i allsang på “Ein bisschen Frieden”, vinnersangen fra 1982 som Hanne selv spilte inn på norsk samme år. Det ble et sterkt øyeblikk da publikum tente lommelyktene på mobiltelefonene sine og lyste mot scenen.

OVERRASKET I OSLO SPEKTRUM
Samtidig med konserten på Rockefeller foregikk det et annet arrangement i Oslo Spektrum. Komikeren Else Kåss Furuseth skulle etter måneder med dating endelig endelig avsløre sin nye ektemann foran 7000 publikummere under en stor bryllupsfest. Et av Elses store ønsker for kvelden var at Bobbysocks skulle komme og synge. Så rett etter sine soloopptredener på Rockefeller, skiftet Hanne og Elisabeth til rosa paljetter og kastet seg inn i en drosje som med il-fart førte de til festen i Spektrum. Der stormet de inn på scenen og kjørte “La det swinge” til et overlykkelig brudepar og et jublende publikum!

Kvelden var fortsatt ikke over for Hanne og Elisabeth. Ingen Grand Prix-galla er skikkelig uten vinnersangen fra 1985. Så etter å ha gratulert brudeparet ventet en ny drosje som fikk de trygt tilbake til Rockefeller slik at Bobbysocks kunne bli med på avslutningen med “La det swinge”!

Tekst: Knut Webmaster – Foto: Privat og Nordic Music Celebration


Backstage-møte på Rockefeller. F.v. Marcus (eller er det Martinus?), Elisabeth Andreassen, Richard Herrey, Hanne Krogh, Louis Herrey, og Per Herrey.


Bobbysocks gratulerer brudeparet i Oslo Spektrum, Else Kåss Furuset og Tommy Johansen.


Bobbysocks avsluttet en hektisk dag på Rockefeller med “La det swinge”!