“Hanne Krogh har klart det igjen!” Publikum var ikke i tvil etter premieren på “A Magical Moment” i Olavshallen søndag kveld. I år har hun invitert med seg den irske Grand Prix-legenden Johnny Logan, og den norske stjernetenoren Thomas Ruud på turnéen. Alle leverte de til fulle!

Stjernetrioen åpnet konserten med den splitter nye sangen som har gitt navn til forestillingen, “A Magical Moment”, med tekst av Hanne. En strålende versjon av “Walkin in the Air” med Thomas Ruud og duetten “Tir n’a Noir” med Hanne og Johnny Logan, sørget for å sette publikum i høytidsstemning.
Hanne har i år også lagt inn noen sanger som mange forbinder med Logan. Her må vi nevne “You Raise Me Up” som endte med stående applaus. Han synger også sine klassiske Grand Prix-vinnerlåter “What’s Another Year” og “Hold me Now”, til publikums store glede.
De norske klassikerne som har fulgt Hanne fra år til år og fra konsert til konsert er selvfølgelig med. Ingen juleturné uten “Julekveldsvise”, og absolutt ingen juleturné uten Hannes egen “Sonjas sang til julestjernen” som hun sang i filmklassikeren “Reisen til julestjernen” i 1976.

Hanne var en av de første norske artister som startet med årlige julekonserter sammen med lokale kor rundt om i hele landet. Hun fornyer seg fra år til år, men passer også på å beholde de viktigste elementene, noe publikum vet å sette pris på.

Musikerne Tarjei Nysted, Stig Espen Hundsnes og musikalsk leder Stein Austrud er alle i en klasse for seg.

Når Johnny Logan og Thomas Ruud mot slutten av konserten drar til med “O helga natt” i duett, er det intet mindre enn mesterlig! Publikum viste også sin takknemlighet med øredøvende trampeklapp og stående applaus. Avslutningsnummeret “Deilig er jorden” setter et verdig punktum for en mektig og stemningsfull konsert der man har følelsen av å ha vært med på noe helt spesielt.
Eller som regissør og NRK-programleder Ole Christian Øen skriver etter premieren: “Nok en gang går jeg fra Hannes konsert, litt klokere, litt gladere, litt mer håpefull og med hodet fullt av musikk. Vakker musikk. Og kjærlighet.”

Tekst: Knut Webmaster – Fotos: Anne Brit Solland og Ellinor Sandvik


KELTISK KLANG: Johnny Logan tok publikum i Olavshallen med storm med bl.a. “You Raise Me Up”.


JULESTJERNE: Hanne Krogh tok bl.a. publikum med til Prøysens verden og ikke minst til julestjernen.


STJERNETENOR: Thomas Ruud er i verdensklasse med “O helga natt”


MUSIKALSK LEDER: Stein Austrud spiller – som Hanne sier – på “flere instrumenter enn jeg kan navnet på”  


STRÅLENDE MUSIKERE: Stig Espen Hundsnes (trompet og slagverk) og Tarjei Nysted (fiolin og nøkkelharpe) 


Sammen med dyktige “Chorus” – under ledelse av dirigenten Randi Flåøien Lundemo – ble det en magisk premiere i Olavshallen søndag.