For en helg! Fredag åpnet Norges lengte taubane “Romsdalsgondolen” på Åndalsnes, søndag inviterte Hanne Krogh og Alexander Rybak til musikalsk fest i kulturhuset i byen.

-Jeg er egentlig en artist som ikke liker å se meg for mye tilbake, men på grunn av deltagelsen i TV-programmet “Hver gang vi møtes” tok jeg meg endelig tid til å gå gjennom det jeg har spilt inn, fortalte hun et begeistret publikum. Med sommersangen “Ta meg til havet” slo Hanne an tonen for en konsert som bl.a. bød på kjente klassikere som “Haugalandet”, “Ikke gi deg, jente” og “Vakker når du sover” Men hun hadde også tatt med to av de vakreste sangene fra det populære TV-programmet, nemlig “Alt jeg har” og “Kommer det storm” noe romsdalspublikummet visste å sette stor pris på.

TANTA TIL BEATE
Alexander Rybak er et kapittel for seg. Etter en liten avdeling med instrumental-melodier, tok han for seg en herlig versjon av Lillebjørn Nilsens “Tanta til Beate”. Han er kunne dessuten fortelle at han for tiden er i full gang med å utdanne seg til filmkomponist i Amerika, og noe av det morsomste han vet er å kjøre berg-og-dalbane. Dette har ledet til en livlig komposisjon der Rybak sammen med kapellmester Svein Ragnar Myklebust tok publikum på en heidundrende musikalsk berg-og-dalbanetur.
Også Rybak mintes sin deltagelse i “Hver gang vi møtes” med publikumsfavoritten “Kan eg gjørr någe med det”.
-Da Hanne inviterte meg med på denne turnéen, må jeg innrømme at noe av det jeg gledet meg til var at vi da endelig kunne få spille “Klovnen” sammen, fortalte han. Og visst fikk vi “Klovnen” – i et nydelig samspill mellom de to.

KÄRLEKSVISAN
Kjærligheten hadde også sin naturlige plass denne kvelden. Hannes vakre tolkning av Halldis Moren Vesaas dikt “Bladrik grein” ledet opp til både “Høstvise”, og den nydelige “Kärleksvisan” som allerede har rukket å bli en viseklassiker i Sverige.

Med på turnéen er også tre korister som alle deltok da “Team Hanne” vant “Det Store Korslaget”. Anne Tove Øvrebø, Hibbii Mannes og Ingebjørg Andrea Ådnanes viste sin dyktighet i Rolf Løvlands “Reis meg opp” som er en norsk versjon av hans verdensslager “You raise me up”.

“LA DET SWINGE” OG “FAIRYTALE”
Når to av Norges internasjonale Eurovision-vinnere stod sammen på scenen, måtte det bare bli en Grand Prix-avslutning som sent glemmes: “Nocturne” og “Lykken er” ledet opp til avslutningen der “La det swinge” og “Fairytale” sørget for vill jubel og trampeklapp i kulturhuset!

“Hanne + Alexander = Sant” avsluttes i Oslo Konserthus 6. juni.

Tekst og Foto: Knut Webmaster

Hanne med den uendelig vakre “Kärleksvisan”.
For et dreamteam på scenen!
F.v. Hibbii Mannes, Alexander Rybak, Hanne og Knut Bjørnar Asphol.
Dyktige Svein Ragnar Myklebust er kapellmester på turnéen.
De sang sammen i “Team Hanne” og synger både solo og kor under konsertene.
F.v. Ingebjørg Andrea Ådnanes , Hibbii Mannes og Anne Tove Øvrebø
Det ble allsang når Hanne dro til med “Vakker når du sover”
Alexander Rybak med “Kan eg gjørr någe med det”
Takk Åndalsnes for en fantastisk konsert og flotte tilbakemeldinger, sier Hanne via hjemmesiden. Her fotografert mellom de mektige romsdalsfjellene.