25. juni var det “rosa orgelkonsert” i en fullsatt Sagene kirke i Oslo der Hanne Krogh var en av gjesteartistene.

Det har blitt tradisjon å arrangere “rosa orgelkonsert” i Sagene kirke i forbindelse med Pride-arrangementet i hovudstaden. Så også i år der Hanne var invitert for å hylle kjærligheten.
Kantor Stein Erika Skøyeneide er en av initiativtagerne til konserten der publikum fikk høre Johannes Haarklous mest bejublende orgelverk, orgelsuiten «Female for organ» – et møte med kvinnelige komponister gjennom tidene, i tillegg til Bachs konverk “Toccata & Fuge i d-moll”. Siri Sunde var den første åpent lesbiske presten som inngikk registrert partnerskap. Hun ga for en tid tilbake ut boken “Mellom kirken og kjærligheten” som omhandler hennes liv og virke både i medgang og i motgang. I samtale med menighetsrådsleder Kjersti Gulliksen delte hun glimt fra et langt presteliv.

Hanne fortalte om sin helt personlige tilknytning til kirken og området og sang noen linjer fra “Over the Rainbow” – i anledning at regnbueflagget hang fra galleriet. Hannes norske oversettelse av Maria Menas nydelige “All This Time” ble til “Alt du har” da begge medvirket i TV-programmet “Hver gang vi møtes”. Den vakre teksten fikk nok en ekstra dimensjon på et arrangement som dette.
En sang som Hanne alltid blir bedt om å synge er den første hun satte norsk tekst til. Og med oppfordringen til å “skynde deg å elske” fikk de fremmøtte høre publikumsfavoritten “Høstvise” som alltid er like aktuell.
Kjærligheten stod i sentrum denne dagen, og Hanne avsluttet sin opptreden med en av de vakreste nye svenske visene, “Kärleksvisan”.

På bildet ser vi f.v. kantor Stein Erika Skøyeneide, Kristian Mollestad, Eleanor Brenna, Hanne og Siri Sunde (Foto privat).