I 1968 ble Hanne Krogh kalt “Årets pop-pike fra Haugesund” i pressen. Lørdag 15. september var hun tilbake i barndomsbyen og feiret jubileet med en musikalsk reise i kulturhuset Festiviteten.

Det var et forventningsfullt publikum som hadde fylt opp Festiviteten i Haugesund når Hanne skulle se seg tilbake, og fortelle om sin eventyrlige karriere i ord og toner. Sammen med strykekvartetten Munor og et knippe toppmusikere under ledelse av Svein Ragnar Myklebust, sørget hun for en kveld tilhørerne sent vil glemme.

FYLTE FESTIVITETEN
Hanne åpnet konserten med “Ta meg til havet” og “Sommerdrøm”, begge med tekster av henne selv, før hun inntok plassen sammen med kveldens programleder strålende Janna Kari Kvinnesland. Her fortalte hun bl.a. om da hun for 50 år siden fylte Festivitetens storsal sammen med gruppen “Flop”. Repertoaret var den gang “House of the Rising Sun”, “Lady Madonna” og “The End of the World”, og kveldens publikum fikk en vakker versjon av sistnevnte til stor jubel.

LYKKEN ER
Årene hos Arne Bendiksen i Oslo var ikke til å komme utenom. Hannes far sørget i 1970 for at hun fikk komme og prøvesynge i platestudio, og dermed snurret platekarusellen i gang. Først med “Lukk opp min dør” – som Hanne i dag kanskje har noen innsigelser mot tekstmessig, og deretter klassikeren “Lykken er” som ble norsk Grand Prix-vinner i 1971.
Etter en tid hos Bendiksen valgte hun å legge hele platekarrieren på hylla, og forklaringen på dette ga Hanne publikum i en følelsesladet fremføring av sangen “Stars” av Janis Ian. Her går bl.a. teksten slik “They’ll never know the pain of living with a name you never owned”…

IKKE GI DEG JENTE
Det ble mange muntre historier fra oppveksten i Haugesund hvor Hanne bodde sammen med søster Lisbeth, mor Solveig, en tante, en kusine og en bestemor. Hennes andre bestemor var inspirasjonen til låten “Ikke gi deg, jente”, den første hvor Hanne også skrev egen musikk til.

TEAM HANNE
Korslagseieren med Team Hanne ble et populært tilbakeblikk, ikke minst ettersom tre av jentene fra koret også var med på scenen denne kvelden. Etter seieren tok Hanne koret med på en jubelturné på vestlandet, plateinnspilling og ikke minst en to ukers turné til USA der de bl.a. opptrådte på den store scenen i Disney World. Etter denne mimringen passet det ekstra godt med kjærlighetserklæringen til barndomsbyen i “Haugalandet”, kanskje en av Hannes vakreste sanger og en av de mest ønskede på hennes konserter.

BARNEPLATER
– Den eneste røde tråden i karrieren min er livet mitt. Derfor var det helt naturlig å gi ut barneplater da jeg ble mor for andre gang på 90-tallet, fortalte Hanne. Dermed ble det “Kaptein Sortebill” hvor hele Festiviteten gynget og sang med, arm i arm!

SONJAS SANG TIL JULESTJERNEN
Ettersom konserten skulle omfatte hele karrieren til Hanne, ble det helt naturlig å komme inn på hennes julekonserter og ikke minst rollen som Sonja i filmen “Reisen til julestjernen”. Eller som programleder Kvinnesland sa: “For noen er det ribbe, for noen er det Jesus, for noen er det gavene, men for de aller fleste er det Hanne Krogh som skal til for å skape julestemning”. En aldeles nydelig versjon av “Sonjas sang til julestjernen” – ikke minst takket være strykerne i Munor-ensemblet – var derfor helt på sin plass og ekstra populært i salen. Strykearrangementene var forøvrig laget av Ellen Martine Gisnevik og Tom Roger Aadland.

KJÆRE KRISTINE
Hanne hadde også tatt med noen sanger som hun ikke har brukt i konsertsammenheng på mange år. Både “Slipp hjertet mitt”, “En by ved havet” og “Cowboy fra Karmøy (Bli med til Amerika)” var herlige gjenhør for tilhørerne denne kvelden. Programlederen fikk også sitt ønske oppfylt da Hanne og de fleste i salen sang publikums-favoritten “Kjære Kristine”, “landeplagen” hun herjet Norsktoppen med i 1980.

TEATERSKUESPILLER
På slutten av 90-tallet ringte regissør Niels Petter Solberg til Hanne og tilbød henne hovedrollene i to store musikaler i Haugesund. Først i Oskar Braatens “Ungen” og etterpå i “Gutlarina” som begge ble kjempesuksesser.  Mange gode minner dukket opp i salen da Hanne sang nettopp “Sangen om morrada’n” fra “Ungen”.

BOBBYSOCKS
Bobbysocks-eventyret ble presentert med sangen “Waiting for the morning”. Etterpå mimret Hanne fra de ville sjokkrosa årene der Grand Prix-seieren sendte henne og Elisabeth verden rundt. Turen gikk til hele Europa, Moskva, Australia og ikke minst USA der de bl.a. sang “Ja vi elsker” live for Steffen Tangstad før han møtte Spinks i bokseringen i det direktesendte TV-showet før de reiste videre til plateinnspilling i Los Angeles.

HØSTVISE
Da kvelden nærmet seg slutten, var det to viktige sanger fra hennes karriere som måtte med. Dag Frølands “Levende lys” og ikke minst signaturmelodien “Høstvise” som ble hennes store comeback som voksenstjerne.
Men det var en sang til det var umulig å komme utenom: Som hemmelige gjester hadde Hanne nemlig lurt inn fire blåsere fra Haugaland Storband, og med “La det swinge” som ekstranummer ble det jublende allsang og stående trampeklapp til hele ensemblet. Selv om konserten holdt på i over to og en halv time, hadde Hanne bare såvidt tatt i øverste laget av sin imponerende sangkatalog…

SWINGER FOR FULLT
Hanne var barnestjerne i Haugesund på 60-tallet, senere ble hun Grand Prix-stjerne og filmstjerne, popstjerne med internasjonal karriere i Bobbysocks, rockestjerne med Just4Fun, hun vant Spellemannsprisen for sin live-plate på 90-tallet, ga ut tre barneplater som har solg i flere hundre tusen eksemplarer. Hun ga enda en farge til karrieren sin på 2000-tallet med Team Hanne og ikke minst suksessgruppen “Hanne & Tre Tenorer”. De satte opp showene “Ta meg til havet”, “O helga natt”, “Ikke gi deg, jente”, “World of Music” og nå nylig “La det swinge – with a little help from my friends”.

Og at karrieren swinger på for fullt forteller ikke minst hennes neste prosjekt om:
Sammen med Irlands store sønn Johnny Logan og tenorstjernen Thomas Ruud skal hun i november og desember besøke kirker og kulturhus i hele landet med julekonserten “A Magical Moment”!
Vi gleder oss til nye magiske år og øyeblikk med Hanne!

Tekst og foto der ikke annet er oppgitt: Knut Webmaster

Sammen med programleder Janna Kari Kvinnesland mimret Hanne tilbake i karrieren med lystige historier og kjente sanger.

Blåserekka kom fra Haugaland Storband var spart helt til slutt og overrasket alle på ekstranummeret “La det swinge”. Fra venstre: Karl Christian Grønhaug, Jonas Cisar Romme, Steinar Tveit og Yngve Milje.

For en kanonavslutning! Fra venstre Ingebjørg Andrea Ådnanes, Janna Kari Kvinnesland, Monica Kallevik, Hanne og Hibbi Mannes


Regissør og skuespiller Niels Petter Solberg var den som fikk Hanne til å takke ja til å spille hovedrollene i to musikaler på 90-tallet. Etter konserten “Heilt innpå” møttes de igjen og mimret tilbake.

Hanne takker publikum etter at en fantastisk konsert er over! Fra venstre musikalsk leder Svein Ragnar Myklebust, koristene Ingebjørg Andrea Ådnanes, Monica Kallevik, Hibbi Mannes, strykekvartetten fra Munorensemblet: Megumi Tokosumi, Marina Johansson, Bernhard Gisnevik, Tobias Tellmann, gitaristene Torbjørn Økland og Tom Roger Aadland, trommeslager Jostein Hustveit, bassist Rudolf Fredly og programleder Janna Kari Kvinnesland helt til høyre.