Stormende trampeklapp, stående applaus og ellevill jubel avsluttet premieren på Hanne Kroghs show “Lykken er å la det swinge” på Edderkoppen Scene torsdag 9. september.

Hanne åpnet showet med sangen som ble hennes nasjonale gjennombrudd, “Lykken er”- og fortsatte i fullt tempo med “Leve mens jeg gjør det” og selvfølgelig “Kjære Kristine” sammen med de dyktige koristene/danserne Sofie Bjerketvedt, Lene Kokai Flage, Espen Bråten Kristoffersen og John Magnus Masaki.

Humoren stod i høysetet i medleyet med barnesanger. Anført av Thorbjørn Egners “Den glade familie” tok Hanne et populært tilbakeblikk i et ellevilt potpurri med av bl.a. “Dyrene i Afrika” og “Hompetitten”. At allsangen satt løst er en underdrivelse.
Når Hanne tar publikum med vestover med utvalgte sanger fra “Vestavind” er det med både latter og tårer. Et sterkt øyeblikk!

Sangene fra Bobbysocks-repertoaret er også viet stor plass, og det ble noen fantastiske versjoner av bl.a. “Radio”, “Midnight Rocks” og ikke minst “Working Heart” som gjorde det vanskelig å ikke la seg rive med.

Dette krydres i tillegg med Hannes største ballader og publikumsfavoritter som “Levende lys”, “Høstvise”, “Waiting for the Morning” og “Ikke gi deg jente” og avslutter med et gigantisk finalenummer og “La det swinge”.
Og da blir det akkurat det drømmeshowet som hennes enestående karriere fortjener!

Hun oppsummerer dette selv i det selvbiografiske nummeret “Jeg er her”, med en brilliant tekst av regissør Johan Osuldsen:
“Opptur og nedtur, jeg har sett alt, men jeg er, fortsatt her.
Blinkskudd og bomtur, plutselig igjen populær, så jeg er her…”

Tekst og foto: Knut Webmaster

“I Lovise gate to, har vi leilighet” fra Thorbjørn Egners “Den glade familie”

“Fløytene spiller” midt i Grafton Street i Dublin. Eller var det Haraldsgata i Haugesund?

Teksten til “Mitt liv” var inspirert av Hannes egne tanker fra starten av hennes egen karriere.

Koristene tok for seg noen av Hannes coverversjoner av engelske hits. Og de sparte ikke på noe!

Hanne i Dag Frølands “Levende lys” som hun spilte inn i 1982.

Hanne med koristene Sofie Bjerketvedt og Lene Kokai Flage i en swingende Bobbysocks-medley.

Hanne og regissør Johan Osuldsen etter premieren