Hanne Krogh er blant tidenes mestselgende artister med over to millioner solgte album i Norge. I en banebrytende karriere, som strekker seg fra 1970 og frem til i dag, har Hanne Krogh vært en foregangskvinne på en rekke forskjellige områder:
Yngste vinner
I 1971 vant 15-årige Hanne Krogh MGP med sangen «Lykken er», som tidenes yngste i Norge noensinne. Også året etter sang hun vinnersangen, «Småting».
Reisen til julestjernen
I 1976 spilte hun hovedrollen som Sonja i «Reisen til julestjernen», den norske film som trolig er blitt landets mest sette gjennom alle tider.
Herjet på salgslistene
I disse årene gav Hanne Krogh ut en rekke album og herjet på toppen av både «Norsktoppen» og salgslistene. Ulikt de fleste i bransjen, har Hanne Krogh aldri brukt en ekstern manager eller management. Hun har alltid bestemt selv. Kunnskapen hun tilegnet seg, har hun raust gitt videre til kolleger som følte seg kjørt inn i blindspor av bakmenn med kortsiktige eller gale perspektiver.
Veldedighet
Gjennom hele sin karriere har Hanne Krogh prioritert arbeidet med diverse veldedige formål. I tillegg til fellesprosjekt og innsats for de store hjelpeorganisasjonene, holder hun årlig en rekke konserter på sykehus, eldrehjem, i fengsler og andre institusjoner. En gang ble julekonserten i Kristiansand domkirke forsinket med nesten en halv time, fordi de innsatte ikke slapp henne ut av byfengselet før hun hadde sunget tre, fire ekstranummer.
Bobbysocks
I 1985 skapte hun gruppen Bobbysocks, som gjorde det umulige mulig, da de vant Norges første seier i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen med Rolf Løvlands sang «La det swinge». Nasjonen kokte nærmest over i begeistring, og plutselig hadde Norge fått sin musikalske selvtillit tilbake. På den påfølgende turneen, hadde gruppen 10 000 publikummere i gjennomsnitt og knuste de aller fleste publikumsrekorder her til lands. Det toppet seg med 50 000 publikummere i Nygårdsparken i Bergen.
Gruppen hadde konserter over fire verdensdeler, og turnerte verden rundt i de fire påfølgende årene.
Kirkekonserter
Hanne Krogh bidro til å skape malen for det som senere er blitt en stor norsk tradisjon: Hun var den første artisten som – uten prest – holdt konserter i kirker rundt om i hele Norge. En tradisjon vi i dag oppfatter som både naturlig og dagligdags.
Gjennom sine kirketurneer har Hanne Krogh også bidratt ved å støtte den norske korbevegelsen. I løpet av de siste 30 årene har hun hatt over 1000 konserter der korene har vært sentrale og viktige i forestillingen. Korene har i forkant mottatt noter og arrangementer, på konsertdagen er det avviklet en øvelse/«work-shop», og etter konserten har korene mottatt en pen slant til sine (ofte) slunkne kasser.
Hun har også tatt med talentfulle «lærlinger» på turneene for å gi unge artister og musikere nødvendig scene-erfaring.
Barnas skattkammer
I en tid hvor innspillinger av barnesanger skulle være enkle og billige, bidro Hanne Krogh til å udødeliggjøre Alf Prøysen og Thorbjørn Egners barneskatter, ved påkostede innspillinger i moderne arrangementer. Selv i dag, 30 år senere, er disse albumene blant de mest populære barneplatene her til lands.
Hun var også svært delaktig i å skape den årlige barnemarkeringen i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris utenfor Oslo Rådhus.
Just4Fun
I 1990 medvirket hun til en nærmest uslåelig rekord da hun med gruppen «Just4Fun» hadde 60 utsolgte konserter på rad i Sarpsborg. Gruppens første album lå over et år sammenhengende på Dagbladets salgsliste.
Programleder, konferansier
Hanne Krogh har programleder for en rekke TV-show, blant andre «Rockheim Hall of Fame». Hun har også ledet en rekke konferanser, og har engasjert spesielt sterkt i forbindelse med kvinner og næringsliv. Hun er mye brukt som offisiell 17. mai-taler, deriblant New York og Seattle, der hun også ble valgt til Grand Marshall.
Team Hanne
Hun satte fyr på hele Haugesund og deler av Rogaland da hun i 2009 vant «Det store korslaget» med «Team Hanne». Da programmet var på luften, var Haugesunds gater fullstendig folketomme.
Hanne & Tre Tenorer
Et av norsk kulturlivs mest bejublede prosjekter, både fra anmelderne og publikum, skjedde da hun i 2010 tok med seg tre av landets fremste klassiske opera-tenorer på juleturne. Ideen var å hente de største opplevelsene fra de store opera-scenene ut til bygd og by, og samtidig ufarliggjøre opera-begrepet blant vanlige folk. Resultatet ble masse folk, mye moro, ellevill stemning, bravo-rop og stående applaus overalt.
Hanne & Tre Tenorer reiste på turne i 11 år på rad, og er kanskje det kultur-arrangement i nyere tid som har høstet best anmeldelser, uansett kultur-sjanger:
«Det mest fantastiske og trolske ein kan oppleve innan musikkens verden», «Hanne Krogh gav oss julekonserten alle andre julekonserter vil bli målt etter», «Tidenes julekonsert i Drammen», «Beatles-tilstander», «Fantastiske versjoner», «Tett opp til genialt», «Ut av en annen verden», «Perfekt», «En forestilling publikum knapt kunne drømt om», «Terningkast 10» er bare et lite knippe av utallige «sekser-anmeldelser» i norske aviser.
Banebrytende show
Stormende mottagelse møtte henne også da hun skrev, regisserte og lanserte sommer-showet «Ta meg til havet». Dette fremsto som en helt ny tilnærming – historiekunnskap formidlet som underholdning. Forestillingen om Havlandet Norge gjennom 1000 år ble en knallsuksess og bidro til at Bølgen kulturhus i Larvik åpnet dørene sine for publikum også på sommerstid. I Bølgens årsrapport ble det konkludert med at Hanne Kroghs sommershow reddet hele årsbudsjettet.
Hanne Krogh fulgte opp med sommershowet og albumet «Ikke gi deg, jente», relatert til Stemmerettsjubileet i 2013. Prosjektet ble slaktet nord og ned av ekspertene, som mente kvinners kamp for stemmerett var et kommersielt bomskudd. Men på ny traff Hanne Kroghs kombinasjon av historiefortelling og et forrykende show midt i publikums hjerter.
Hun ble derfor invitert til å delta på FNs årlige kvinnekonferanse i New York.
«World of Music» handlet mye om historien bak sangene og ble en ny sommersuksess, denne gangen i Tønsberg.
Alle sommershowene ble også til turneer over hele Norge.
Bibel-jubileet
På oppdrag fra Bibelselskapet, skapte Hanne Krogh konserten som markerte Bibelens 200 års jubileum i Norge. To fulle hus i Oslo konserthus og det samme i Kilden i Kristiansand.
Flere av biskopene takket Hanne Krogh personlig etter forestillingene.
Hun var også med å skape markeringen rundt Norges første helgen, Sunniva-festivalen, på Selje og ble utropt til «Selje-ambassadøren» i Sunnmørsposten.
Hun hadde ansvaret for å skape turneen i forbindelse med 175 års-jubileet til Norsk Utvandrermuseum i Stavanger og var sentral i planleggingen av feiringen av Grunnlovsjubileet i 2014. Hun ledet også de offisielle markeringene ved Tingvollen på gamle Frostating og ved riksmonumentet Haraldshaugen i Haugesund.
«Lykken er å La det swinge»
Hanne Krogh er fremdeles i full aktivitet, og arbeider nå om dagen med å skrive og utvikle et show, som skal settes på Edderkoppen i Oslo i september 2021. Samtidig planlegger hun en Norges-turne til våren, i tillegg til en rekke oppgaver på forskjellige fronter.