Ikke gi deg jente
“IKKE GI DEG, JENTE”

Alle tidligere rekorder på Bølgen Kulturhus ble ettertrykkelig knust sommeren 2012, og bare tenorenes avtalte returer til operahus rundt om i Europa hindret ensemblet i å spille til løvet på trærne ble både rødt og gult.

Bølgen har i samarbeid med Farris Bad lykkes med å få «Hanne & Tre Tenorer» tilbake sommeren 2013, denne gangen med det splitter nye sommershowet «Ikke gi deg, jente!».

I åtte forestillinger, fra den 3. til 14. juli 2013, skal tenorene på ny boltre seg fritt i operaverdens største arier, mens Hanne Krogh, inspirert av 100 års jubileet for kvinnenes stemmerett i Norge, binder showet sammen med kunnskap, varme og frekk humor. Et show om kvinner, men absolutt ikke bare for kvinner.

Medvirkende:
Hanne Krogh
Thomas Ruud, stjernetenor
Marius Roth Christensen, stjernetenor
Jan Erik Fillan, stjernetenor

Stein Austrud, kapellmester
Tarjei Nysted, multimusiker
Knut Ingolf Brenna, gitarer
Tunklang Vokalensemble

Ble spilt i Larvik i juli 2013

————————————————

Arier og ablegøyer med “Ikke gi deg, jente” i Larvik – sommeren 2013

006
Sommerforestillingen “Ikke gi deg, jente” ble en ny suksess for Hanne Krogh og hennes Tre Tenorer. F.v. Marius Roth Christensen, Hanne, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan.

3. juni 2013 var det premiere for Hanne Kroghs sommerforestilling “Ikke gi deg, jente” i Bølgen Kulturhus i Larvik. Sammen med tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Marius Roth Christensen inntok de Larviks storstue for andre år på rad til ny suksess!

VG gir terningkast 5 og skriver bl.a.:
“Hanne Krogh og de tre tenorer knuste alle besøksrekorder i kulturhuset Bølgen i fjor, og presterte, etter lokalt sigende hva ingen andre før henne har klart: Å lykkes med et sommershow i Larvik, både kunstnerisk og målt i publikum. Dette «vinnerlaget» kunne sikkert tatt lett på oppgaven og kjørt nye runder med gammel moro. Det publikum i stedet får servert er et helt nytt show, med et løst utgangspunkt i stemmerettsjubileet.

Arier, ablegøyer, vitser og anekdoter – man skal ikke beskylde Hanne Krogh og co. for å være monomane.
En av styrkene ved forestillingen er divaens evne til å få showet til å sømløst gli mellom dypt alvor og forløsende, inkluderende skjemt.

«Ikke gi deg jente!» tar utgangspunkt i Kroghs siste CD-utgivelse med samme navn, også gitt ut i forbindelse med stemmerettsjubileet. Låtene kommer mer til sin rett i denne settingen, med et stort kor – Tunklang Vokalensemble og Hannes faste musikere. Alle gode, men det må være lov å trekke frem fiolinist Tarjei Nysted, som danderer og fargelegger Kroghs låter svært smakfullt. Det er de tre tenorer som får trampeklapp først, fullt fortjent blåser de nesten brilleglass i filler. Opera i en litt annerledes setting er en klar suksess, men herrene kan spøke også – Thomas Ruud er den som får frem kveldens største latterbrøl. Det er en grundighet og inderlighet som gjennomsyrer hele «Ikke gi deg jente!», noe man for sjelden finner i «sommershow» som dette.”

Avisen Østlands-Posten deler også ut 5 på terningen sin og skriver bl.a. i anmeldelsen:

“Hanne Krogh er en fabelaktig historieforteller. Scoopet med å hente tre av landets beste tenorer med i showet, er om mulig en enda større bragd.
Hun binder showet sammen, serverer små anekdoter fra eget og andre sterke kvinners liv. Levende, humoristisk og med en god dose ærbødighet.

Men først og fremst blir dette de tre tenorers store kveld. For her får du alt på ett fat. Puccinis «Nessum Dorma», Løvlands «You lift me up», Gerry and The Pacemakers «You’ll never walk alone» og «Bring him home» fra Le Miserable. Alt servert med innlevelse og inderlighet, med humor og ekthet og med et trøkk vi knapt har opplevd i vårt stolte kulturhus. Gåsehud og ståpels la seg som et ruglete teppe over et fullsatt Bølgen.

Men om Hanne Kroghs stemme ikke helt når opp på stjernetenorenes nivå, har hun andre kvaliteter få andre forunt å ha. Gjennom selvopplevde historier, historiske kvinners styrke til å tro på seg selv og ta egne valg, formidler hun budskapet med varme og troverdighet.
Uten sammenligning for øvrig. Hanne Krogh bryter murene ved å våge å sette opp en så naken og var forestilling. Som våger å servere de viktige historiene. Uten fjas og fiksfakserier. Det skal hun ha for. Og for nok en gang å fastslå at kjærligheten kun oppnås ved likeverd.”

005
I forestillingen som er en hyllest til kvinnen i anledning kvinnenes stemmerettsjubileum, får publikum høre sangen om Hannes egen favorittkvinne Fredrikke Marie Kvam.

003
Forestillingen hadde premiere 3. juli i Bølgen Kulturhus. 

001
Danser Lisbeth Sandnes Espeland er med på å gjøre Hannes sang om Elisabeth Stava” til en uforglemmelig opplevelse!

002
Tenorene Marius, Thomas og Jan Erik byr publikum på både vakre arier og morsomme ablegøyer.

004
Tunklang Vokalensemble er en viktig del av forestillingen også i år.

 

 Alle fotos: Anne Brit Solland