5. juni kommer Hanne Krogh til Nærøysund for å delta under Nærøyakonferansen med både innlegg i konferansen og med musikk i middelalderkirken på Nærøya om kvelden.

At nettopp Hanne Krogh kommer er ikke helt ut av det blå. Hun har lenge markert seg som en stemme for å ta vare på kysthistorien, skriver avisen Ytringen.
– Det er viktig å finne sin egen forankring i historien. Når vi er trygge på hvem vi er så har vi også lettere for å forstå og anerkjenne andre folks kulturarv. Å kjenne, forstå og være trygg på sin egen historie er det motsatte av nasjonalisme. Det skaper rom for å våge og lytte og dele med det som for oss i utgangspunktet er fremmed, sier hun til avisen.
På spørsmål om hva konserten om kvelden skal inneholde er hun mer hemmelighetsfull. Men at det er et sted i Nærøysund som har betydd mye for hennes karriere legger hun ikke skjul på.
– Jeg gleder meg virkelig til å komme oppover. Hvilket sted som betyr noe ekstra for meg og hvorfor, ja det skal jeg fortelle mer om når jeg kommer opp, sier hun til Ytringen.

LES MER HER

Foto: Svein Brimi