hoved001

Hvor blir det av alle de flotte kostymene artistene bruker på forskjellige platecover, i ukeblad og på scenen? Hanne tok oss med på et dypdykk innerst i klesskapet, og der fant vi mange kjente ting fra hennes lange karriere som soloartist, med Bobbysocks og fra tiden i Just4Fun!

klesskap14B

Dette er utvilsomt Norges mest gjenkjennelige jakke! Hanne, Elisabeth og Sven Hauge fra plateselskapet reiste i 1984 til London for å shoppe, og på fasjonable “Tiffanys” kom de over dette eksklusive paljettstoffet – forøvrig det dyreste av alle stoffene der… Hjemme i Norge ordnet designer Tine Solheim to jakker som for evig og alltid vil være forbundet med sangen “La det swinge”.
I mai 2016 ble både Hanne og Elisabeths kostymer utstilt i Eurovision-utstilling i ABBA-museet, mens sokkene henger i glass og ramme i Hannes suite på Hotel Maritim i Haugesund

klesskap14C

_________________________________________________________

klesskap08Bjpg

Bobbysocks-jakke fra 1984. Hanne hadde stripete mens Elisabeth hadde en matchende med sjakkrute-mønster. Jentene brukte de da de sang “I don´t wanna break my heart” første gang på norsk TV og siden ble den nesten like typisk Bobbysocks som paljett-jakkene. Jakkene var med på diverse TV-shows rundt i Europa etter GP-seieren, og vi husker ikke minst bildet av Hanne og Elisabeth poserende foran Eiffeltårnet i Paris iført desse. Også ved Bobbysocks´ gjenforening på Momarkedet i 1990 ble de brukt, og da NRK´s “Da Capo” viet et program til Hanne i 1996.
Det var kostyme-designer Tine Solheim som laget de. Hun skriver følgende: “Det ble mye nattejobbing med Bobbysocks kostymer! Disse jakkene sydde vi sammen alle rutene og stripene før det ble sydd “oversized” dressjakker med kjempe-skulderputer. Det var megakul mote på midten av -80 tallet.”

klesskap08Cjpg

_________________________________________________________

klesskap01B

Etter 4 år med Bobbysocks var bransjen og publikum spent på hvilken vei Hanne ville gå etter slik en enorm suksess. Og under Spellemannsprisen 1989 fremførte hun en låt fra den nye LP-platen “Hanne”, nemlig “Liten pike leser ansikt”. Dette var en helt ny side av Hanne. Alle artistene som deltok på showet, hadde også sine “miniutgaver” som de sang sammen med på avslutnings-nummeret. Så denne kjolen finnes altså i 2 utgaver.

klesskap01C

 _________________________________________________________

klesskap04B

Hanne dro til Irland for å samle nytt materiale til en jule-plate som fikk tittelen “Ved juletid”. Her fant hun flere låter som hun årlig har flettet inn i julekonsertene sine, bl.a. “En liten trommeslager” (“Little drummer boy”). På coveret poserer hun men denne fuskepelsen fra kles-kjeden NOA NOA.

ved juletid

 _________________________________________________________

klesskap02B

Jakke fra 1986. Brukt første gang under Spellemannsprisen, da Forente Artister fremførte “Sammen for livet” live som avslutning på Spellemanns-showet. Bobbysocks og Rolf Løvland fikk denne kvelden overrakt Spellemannskomitéens Hederspris av kronprinsesse Sonja. Den ble også brukt da Bobbysocks var invitert i Englands nasjonale Grand Prix-finale i 1986 for å synge “Let it swing”.
klesskap02C

 _________________________________________________________

klesskap03B

Norge var i sjokk. NRK hadde avlyst den norske finalen i Grand Prix 1991. Hannes nye gruppe “Just4Fun” fikk tilbud om å representere de Norske fargene i Roma. De hadde 2 uker på å finne låten, som til slutt ble Dag Kolsruds “Mrs Thompson”. Gruppen valgte antrekk bestående i hovedsak av rødt og svart. Hanne stilte med denne flotte vesten som er laget av Tine Solheim, en designer som Hanne har benyttet ofte. Det var også Tine som var ansvarlig for de rosa Grand Prix-jakkene i 1985!

klesskap03C

 _________________________________________________________

klesskap05B

Frakk i svart lakk, også kjent som “Midnight Rocks-frakken”. Et av de tidligste kostymene til Bobbysocks, som var med allerede i 1984 da jentene TV-debuterte i “Kanal 1” i NRK. Her fremførte de “Midnight Rocks”, “Don´t bring Lulu” og “Radio”. Senere ble den brukt på “Rock on the dock” på Aker Brygge, Momarkedet på Mysen, under hele Skandinavia-turnéen i 1985, den var også med til Island i 1986. Størst publikum hadde den nok i Nygårdsparken i Bergen i juni 1985 da omlag 50.000 tilhørere skal ha vært tilstede for å se og høre Bobbysocks!

klesskap05C

 _________________________________________________________

klesskap07Bjpg

Rosa skjørt med glitrende jakke (Elisabeth i svart skjørt) som var klart til bruk da Grand Prix-seieren var et faktum. Etter invitasjon fra Regjeringen Willoch om å delta på diplomatmiddag på Akershus Festning mandagen etter Göteborg-triumfen, iførte jentene seg dette antrekket og sang vinner-sangen “så det klirret rytmisk i krystall”. Jentene poserte også for en poster i Se&Hør iført dette antrekket. På bildet under synger de “La det swinge” på TV i Holland.

klesskap07Cjpg

_________________________________________________________

klesskap06B

I 1994 samlet Hanne sine 40 beste låter på en dobbelt-CD. Platen ble kjempepopulær. Her ble det for første gang mulig å få “Lykken er”, “Kjære Kristine” og “Bryllupsfesten” på CD. Hanne hadde også laget en helt ny låt, “Leve mens jeg gjør det” som hadde sin premiere på denne boksen. Bildene som ble brukt på platen var tatt i forbindelse med en reportasje i magasinet “Shape Up” av Anka Bråthen.

klesskap06C

_________________________________________________________

klesskap13Bjpg

Melodi Grand Prix feiret seg selv med stor 50 års-fest i København høsten 2005 og inviterte en del tidligere vinnere til direktesendt bursdagsfest. Hanne og Bettan representerte Norge og sang “La det swinge” til stående applaus i “Parken”. Hanne brukte en “klassisk” forseggjort Tine Solheim-kreasjon, selvsagt med rosa paljett-topp under, som seg hør og bør i Grand Prix-sammenheng…

BOBBYSOCKS2005c

_________________________________________________________

klesskap10Bjpg

Med lilla bluse under, ble denne flotte skinnfrakken fra 1986 en viktig del av sangen “Waiting for the morning”. Bobbysocks gjorde alle spådommer til skamme og toppet listene nok en gang med den pompøse balladen av Jon Terje Rovedal. Frakken ble brukt både på single- og LP-cover, på videoen som ble spilt inn i England, og på forskjellige TV-show våren 1986. Bildet under er fra TV-opptak i Finland.

klesskap10Cjpg

_________________________________________________________

klesskap09Bjpg

En råtøff dongeri-frakk fra 1986. Brukt på norsk TV første gang da Bobbysocks sang “Working Heart” på et Ski-VM program i februar, og senere på svensk TV da jentene fremførte hiten “Johnny and the dancing girls”. Da Hanne skulle mimre 80-tallet i VG for noen år siden sa hun: ” Jeg husker vi hadde noen frakker som Olav Klingen hadde laget i ola-stoff, lakk og rosa. En gang jeg tok flyet hjem fra TV-opptak i Tyskland med denne frakken og håret fullt av rosa hårmaskara, ble jeg stoppet av en utenlandsk økonomiproffessor som lurte på hvem jeg var, ettersom jeg hadde så mye selvtillit og så så rar ut…”

klesskap09Cjpg

_________________________________________________________

klesskap11Bjpg

Få kan vel se denne kjolen uten å tenke på Sonja i filmen “Reisen til Julestjernen”. Hanne spilte hoverollen i denne filmen som siden premieren i 1976 blir satt opp på kinoene hvert år. Hun har ved flere anledninger uttalt at nettopp det å få lov til å bli en del av folks jule-tradisjoner, er det største hun har opplevd som artist. Et klipp fra filmen som Hanne har ledd av i ettertid, er da hun forteller Kongen at for å finne julestjernen “går hun bare til venstre – for det er jo hjertesiden” – og så går hun ut av slottet og rett til HØYRE…

klesskap11Cjpg

_________________________________________________________

klesskap12Bjpg

Hanne riktig glitret i denne flotte kjolen – designet av Tine Solheim – under julekonsertene i 2005. Vanligvis pleier hun å konsentrere turnéen til Sør-Norge, men dette året la hun inn 2 konserter i nord, i Malangen og Salangen. Dette viste seg å bli så populært at hun måtte tilbake med julekonserter til disse stedene også året etterpå!

Jul

Webmaster vil takke Truls Halvorsen for teknisk assistanse.
Og Hanne for god tålmodighet!