Hanne266
PUBLISERT: 11.12.11
De to utsolgte julekonsertene til Hanne og Tre Tenorer på Nordfjordeid fredag 9. desember hang i en tynn tråd da ruteflyet som skulle ta de fra Oslo fikk tekniske problemer før avgang og ble innstilt. Etter mange timers ventetid på Gardermoen uten at ny avgang ble satt opp, ble siste løsning å chartre et privatfly for å rekke konsertene i Operahuset i Nordfjord.
Ved 17.30 tiden klev Hanne & Co om bord i flyet som tok de til flyplassen på Sandane, en knapp mil fra Nordfjordeid. Dermed kunne konsertene gjennomføres med en liten forsinkelse for de rundt tusen personene som hadde løst billett!
På bildet ser vi turné-gjengen på Gardermoen like før avgang.
LES MER HER

Hanne265
PUBLISERT: 15.11.11
Torsdag 17. november er Hanne Krogh og hennes Tre Tenorer gjest i TV2s “God Morgen Norge”. Det er da bare tre dager igjen til premieren for årets juleturne finner sted i Røros Kirke, og det blir selvsagt småprat og herlige smakebiter fra de forestående konsertene.

Hanne264
PUBLISERT: 2.11.11
Hanne Krogh sparket igang Yess-kongressen på Rognan Hotell 1. november. Hun presenterte her smakebiter fra sin kommende solo-plate. Temaet for kongressen er nettverksbygging, faglig påfyll og inspirasjon.
LES MER HER

Hanne263
PUBLISERT: 31.10.11
Det var mange som ville være med å se da Hanne Krogh stod for dåpen av to søsterskip for rederiet Island Offshore AS lørdag 29. oktober. Skipene ble levert av STX Brevik. Grenland veterankorps spile og Hanne sang “Du bærer mitt hjerte i dine hender” før dåpen av det første skipet, “Island Captain”. Hanne ledet også den påfølgende festmiddagen. Foto: Rolf Formo, TA
LES MER HER

Hanne262
PUBLISERT: 14.10.11
Teambygging og stå-på-vilje er hovedinnholdet når Hanne Krogh slår an tonen for høstens store inspirasjonskongress i Salten 1. november. Hanne vil holde en helt spesiell konsert på Rognan, hvor det bl.a. blir smakebiter fra hennes nye plate som kommer i mars! Med seg har hun musikeren Svein Ragnar Myklebust.

Hanne261
PUBLISERT: 22.09.11
I forbindelse med utgivelsen av CD-platen “Mitt lille land” er Hanne Krogh gjest i “God Morgen Norge” på TV2 torsdag 22. september. Platen er et dugnadsprosjekt og inneholder en samling med mange av låtene som har preget det norske folk i perioden etter terrorangrepene 22. juli 2011.
Hanne deltar på platen med den vakre sangen “Rose” og fremhever viktigheten og nødvendigheten med sanger på norsk:
– Da de mørke dagene rammet oss, var sangene som ble grepet til alle med norske tekster.
Overskuddet skal gå til bygging av et nytt musikkamfi på Utøya, samt mangfolds- og anti-rasismeprosjekter i regi av Amnesty International og Norsk Folkehjelp

Hanne260
PUBLISERT: 20.09.11
Fredag 16. september ledet Hanne Krogh et stort Allsang-show på Gran på Hadeland i forbindelse med byens årlige festival. Senere på kvelden var det klart for Korslags-konkurranse, hvor fire lokale kor kjempet mot hverandre. Alt foregikk i det sprengfulle utendørs-teltet hvor over 500 hadelendinger hadde presset seg sammen. Og naturlig nok stilte Hanne i samme jakke som hun bar da “Team Hanne” deltok og vant “Det store korslaget” i 2009!
Senere på kvelden spilte Kjell Vidars opp til dans – bandet Hanne spilte sammen med på “Sommerens Stjerneshow”-turnéen i 1971!

Hanne255
PUBLISERT: 21.06.11
Bobbysocks overrasket alle da Aksept – senteret for alle berørt av hiv – inviterte til Hagekonsert på Grünerløkka i Oslo for tiende gang tirsdag 21. juni!
Midt under Bobbysocks-parodien til “Berit Bislett og Muttern” gjorde originalene en uannonsert entre til stående applaus. Hanne og Elisabeth sang “La det swinge” og “Waiting For The Morning”, og sørget for en kanonavslutning på konserten som samlet rundt 1500 tilhørere.
Foto: Carl Fredrik Olafsen

Hanne256
PUBLISERT: 13.06.11
Første pinsedag 2011 holdt Hanne Krogh ”Vestavind”-konsert i en fullsatt Åkra Kyrkje ved Åkrafjorden i Kvinherad kommune.
Konserten var avslutningen på Åkra sokneråds ”Gammaldags søndag” der kirkefolket kom roende til bygden i gamle færinger, gudstjeneste og Betasuppe på kirkebakken! Med seg hadde Hanne musikerne Svein Ragnar Myklebust og Jostein Marø, samt Anne Tove Øvrebø, Hibbi Mannes og Ingebjørg Andrea Gismervik fra Team Hanne.

Hanne253
PUBLISERT: 12.05.11
Under tittelen “Nu er det aftentid” inviterte Lilleborg Kirke til “Musikk før natten” med Hanne Krogh og organist Vegard Sandholt onsdag 11. mai (bildet).
“Tro, håp og kjærlighet” var tema for konserten, og hovedstadspublikummet fikk en stemningsfull kveld hvor Hanne hadde valgt sanger og salmer fra øverste hylle, bl.a. “Over The Rainbow”, “Alle gode ting er tre”, “Høstvise” og “Fager kveldssol”.
Hanne avsluttet kvelden sammen med publikum i bønnen “Kjære Gud jeg har det godt”.

Hanne254
PUBLISERT: 08.05.11
Det var et stjernelag som var samlet i Snåsa Kirke lørdag 7. mai 2011 da jubileumskonserten for “Marthe og Joralfs hjelpefond” ble avholdt. Tema for konserten var “Kjærlighet”.
Marthe & Joralfs Hjelpefond ble etablert i 2001. Initiativtaker var Joralf Gjerstad fra Snåsa – også kjent som ”Snåsamannen”. Marthe er født i 1989 med Downs Syndrom, og er ei livsglad jente som kom i kontakt med Joralf i ca 8-10- årsalderen. Formålet til hjelpefondet er å gi midler til lag og organisasjoner som arrangerer friluftsarrangement for funksjonshemmede i alle aldre i Nord- Trøndelag.

Hanne Krogh var både programleder og artist under forestillingen, som åpnet med Alexander Rybaks vakre fiolinspill på “Våren” av Grieg. Deretter fortsatte Hanne naturlig over på “Mellom bakkar og berg” og “Rose” (“The Rose”).

Med seg på konserten hadde Hanne i tillegg til Rybak også tatt med seg Marianne Antonsen, Trude og Marius Roth Christensen, Trine Rein og Chand Torsvik. Det var en fem mann sterkt band som backet artistene med Øystein Trolsås (saxofon, fløyte mm.), Rudolf Fredly (bass), Jan Inge Nilsen (trommer), Torbjørn Økland fra Vamp (gitar, trompet og mandolin) og ikke minst musikalsk leder Øystein Lund Olafsen (keyboard). Hanne avsluttet konserten med det vakre diktet “Fotspor” før Marius Roth Christensen rundet av med “You’ll Never Walk Alone”.
Ekstranummer måtte til og samtlige deltagende artister takket for en fantastisk kveld med Rolf Løvlands “Thank You”.
Foto: Ellinor Sandvik

Hanne252
PUBLISERT: 06.05.11
Torsdag 5. mai holdt Hanne Krogh “Vestavind-konsert” i en sprengfull Nevernes Kirke i Mo i Rana. Hanne sin oldefar, Hans Hansen, kom nemlig fra Grøtøy i Steigen, og hadde ansvar for reisingen av kirkebygget på Nevernes på slutten av attenhundretallet. Nå skal kirken restaureres og Hanne har fattet interesse for huset.
Sammen med koret DalaMix og Øystein Lund Olafsen på tangenter tok Hanne publikum med tilbake i historien til tiden da store deler av Norges unge og sterke befolkning pakket sine få eiendeler og satte kursen vest over havet til det forgjettede land, Amerika. Hele overskuddet av konserten skal gå til tiltak for å føre kirka tilbake til fordums prakt.
Foto: Øystein Lund Olafsen

Hanne251
PUBLISERT: 01.05.11
Hanne Krogh feiret Skånevik Fjordhotells 50 års jubileum under hotellets festmiddag lørdag 30. april. Sammen med Anne Tove Øvrebø og Hibbi Mannes fra “Team Hanne” (bildet) fikk de feststemte gjestene bl.a. høre Hannes vakre “Sommerdrøm”-potpurri.

Hanne sang også “The Rose” til hotelldirektør Inger Karin Larsen Nerheim på oppfordring fra hennes mann Leif Kåre Kaldestad (foran på bildet). Nerheim har vært direktør for hotellet siden 2005. Senere på kvelden opptrådte også “Team Hannes” Roger Handeland med sin gruppe.
Foto: Ellinor Sandvik

Hanne250
PUBLISERT: 27.04.11
Fredag 29. april opptrer Hanne Krogh under Norske Kvinners Sanitetsforenings fylkesårsmøte i Rauma Kulturhus på Åndalsnes.
Her inviteres jenter i alle aldre til kulturhuset for jentekveld hvor i tillegg til Hanne også Åndalsnes Damekor og Rauma kulturskoles ungdomskor vil underholde.
LES MER HER

Hanne248
PUBLISERT: 30.03.11
Gladnyhet til alle som har vært på jakt etter Hanne Kroghs aller første LP!
“Hanne Krogh” er nemlig en plate det ikke har vært lett å få tak i de senere år, men plateselskapet EMI har nå sørget for at Hannes innspillinger fra 1978 er å få kjøpt på iTunes i remastrede versjoner!
Dette var Hannes tilbakekomst til platebransjen siden pausen i 1973, og den inneholder bl.a. en norsk versjon av Barry Manilows “Copacabana”, Janis Ian-låten “Kjærleik er” – som fortsatt er en av Hannes favoritter – og “Se tilbake” som er den første sangen Hanne skrev teksten til. Melodien ble laget av Anita Skorgan.

Hanne246
PUBLISERT: 7.03.11
5. mars var det tid for den årlige Spellemannspris-utdelingen i Oslo, og etter showet var artistene samlet til fest på Grand Hotell. Hanne Krogh kom her sammen med Gaute Ormåsen.
– Jeg og Gaute har gjort mye moro sammen. Vi har vært på «Fire stjerners reise», og vi var med på «Skal vi danse» sammen, forteller hun til side2.no.
Til hjemmesiden sier Hanne at det var en utrolig hyggelig kveld. Her ble det endelig tid til å sette seg ned og prate med gode kollegaer – noe som dessverre skjer altfor skjelden.
Foto: Side2.no

Hanne243
PUBLISERT: 21.02.11
Hanne Krogh holdt en bejublet konsert under 100 års-jubileet for “Det Norske Forbund” i Rotterdam i Nederland. Dagen etter, selveste jubileumsdagen for “Lykken er”, feiret hun og pianist Svein Ragnar Myklebust med minikonsert på Sjømannskirken i Rotterdam (bildet). Her fikk det overraskede publikummet høre bl.a. “Spilledåsen” og Evert Taubes “Så länge skutan kan gå”.
Hanne varmet også et vinterkaldt publikum med sitt “Sommerdrøm-potpurri”, som nok fikk tankene til å vandre til lange og varme sommerdager i nord.

Hanne245
PUBLISERT: 21.02.11
Søndag 20. februar kunne Hanne Krogh feire at det var nøyaktig 40 år siden hun første gang trådte inn i rampelyset. Seieren med “Lykken er” i Grand Prix-finalen i 1971 forandret hennes liv for alltid, og i dag, 40 suksess-fylte år senere, står hun i det samme sterke rampelyset mer aktiv enn noen gang.

Fjoråret var Hannes desidert beste så langt der hun slo alle sine egne rekorder ang. kritikker og publikum på juleturnéen, ble avbildet på frimerke og fikk en egen gate oppkalt etter seg i Haugesund.

Men alt begynte for 40 år siden da Arne Bendiksen, Norges platekonge nr. 1, bestemte seg for å skreddersy en sang for sitt nyoppdagede talent.

Hanne241
PUBLISERT: 07.02.11
Lørdag 19. februar drar Hanne Krogh til Rotterdam i Nederland for å holde konsert. Hanne er invitert i anledning 100 årsjubileet for “Det Norske Forbund” i Nederland. Hit tar hun med seg pianist Svein Ragnar Myklebust som hun har opptrådt med flere ganger tidligere, bl.a. under jubileumskonserten i Skjoldastraumen Kirke utenfor Haugesund i fjor. Dette blir en av Hannes få og eksklusive opptrendener denne våren. Flere spennende prosjekter er under planlegging, og Hanne har ryddet plass i kalenderen i årets første måneder for å konsentrere seg om disse!

Hanne242
PUBLISERT: 09.01.11
Søndag 9. januar var Hanne gjest i NRK P1s søndagsmagasin “Brønsj”.

Hanne240
PUBLISERT: 01.01.11
Juleturnéen “Hanne og Tre Tenorer” ble tidenes turné-suksess i 2010 med sprengfulle kirker over hele landet, og seksere på terningen i avisanmeldelsene. Hanne Krogh kan allerede nå avsløre at den populære kvartetten også til neste jul vil turnére landet rundt med nye konserter. Og ikke nok med det; en jule-CD basert på konserten er også under planlegging!!
Foto: Anne Brit Solland