Lørdag 3. mars 2023 gikk den norske finalen i Melodi Grand Prix av stabelen i Trondheim Spektrum. I all hemmelighet var Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen invitert for å kaste glans over TV-sendingen fra Trondheim.

Hanne ankom Trondheim allerede fredagen for konsert under showet “Kvelden før kvelden” som den norske Grand Prix-klubben stod bak. Her ble det ukjente historier som selv ikke de mest ihuga Grand Prix-entusiastene hadde hørt før, men også et sjeldent gjenhør med sanger som “Lykken er”, “Mitt liv” og “Litt mere frihet”(!).
I tillegg fikk publikummet også høre flere av de andre største sangene hennes.

Lørdag var endelig dagen kommet da Norges bidrag til den internasjonale Eurovision Song Contest-finalen i Malmö i Sverige skulle kåres.
I den forbindelse hadde NRK samlet et gull-lag av norske artister til å fremføre tidligere svenske vinner-melodier. Her ble det “Tattoo”, “Heroes”, “Diggi Lo Diggi Ley”, “Euphoria” – og ikke minst “Waterloo” som selvfølgelig bare måtte fremføres av Bobbysocks!
Finalen ble avsluttet med Carola som sang både “Främling” og “Fångad av en stormvind” i en heidundrende avslutning sammen med alle gjesteartistene!
Vinneren av den utrolig spennende konkurransen ble gruppen “Gåte” som skal forsvare Norges farger under finalen i mai.

Søndag var det tid for hjemreise, men Hanne og Elisabeth kunne ikke dy seg for et siste sprell. Midtveis under flyturen til Oslo inntok de midtgangen og fikk alle passasjerene med på allsang av “La det swinge” og sørget for en skikkelig avslutning av den glitrende helgen!


Bildet til venstre: Hanne sammen med Markus Neby fra NRK. Til høyre ser vi Hanne og Anne Fagermo som sang duett med Dag Erik Oksvoll i countryballaden “Judge Tenderly of me”


Stjermøte før sendingen. F.v. Andreas “TIX” Haukeland, Hanne Krogh, Carola Häggkvist, Kevin Haugan, Alexander Rybak og sjefkoreograf Mona Berntsen.


Bobbysocks ble også med på et humoristisk ekstra-stunt i Markus Neby sin egen Grand Prix-hyllest under TV-showet fra Trondheim.


Finalen på hyllesten av svenske Eurovision-vinnere med bl.a. TIX, Hanne Krogh, Alexander Rybak, Marion Ravn. Carola Häggkvist, Elisabeth Andreassen og Ulrikke Brandstorp.


“Takk til NRK for et fantastisk gjennomført Grand Prix-arrangement”, sa Hanne og Elisabeth og sang “La det swinge” på flyet hjem til Oslo.

LINK TIL VIDEO HER