Hanne357
PUBLISERT: 18.12.13
– Å komme hjem til Haugesund er en del av julen og et høydepunkt, sier Hanne Krogh. I går sang hun for en fullsatt kirke sammen med tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Marius Roth Christensen, samt HIL-koret.
– For oss er det stort at hun velger vår kirke og føler seg hjemme. Det pleier å være fullt og nærmere 900. Hanne Krogh har et budskap og er haugesundjente, sier kirkeverge Merethe Endresen, som har opplevd artisten mange ganger til Haugesunds Avis.
Onsdag går turen videre til konsert i Johanneskirken i Bergen.
Foto: Anne Brit Solland

Hanne356
PUBLISERT: 10.12.13
“Ingen skulle få følelsen av å mangle noe i Tune Kirke i går, da Hanne Krogh og tre stjernetenorer inviterte til musikalsk førjulskos. Stinne av stemmeprakt, repertoar og samklang, men også sjarm”, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.
“Hanne Kroghs stemme har ikke den oppvisningskarakteren som de tre glitrende tenorene hun omgir seg med har. Hennes styrke er særpreget, hun synger jo så fint hun og, og ikke minst varmen og hyggen hun utstråler. Og formidlingsevnen hennes, måten hennes å knytte alt sammen på. Undringen hun beskrev fikk vi også merke, da hun leste Juleevangeliget med stor innlevelse. Når hun synger, blant annet “Tenn lys”, er det så man føler at hun vil hver eneste publikummer vel. Hun tar aldri lett på underholdningsoppgaven. Det gjorde heller ikke tenorene, som imponerte stort, heldigvis uten å framstå som flinkiser”.
Foto: Tobias Nordli, Sarpsborg Arbeiderblad

Hanne355
PUBLISERT: 09.12.13
“Det ble en magisk kveld med flere dyktige musikere og sangere plukket fra øverste hylle. Hanne Krogh sang flere stemningsfulle juleviser. Ikke minst tolket hun Alf Prøysen på en glimrende måte. Hennes julefortelling var preget av varme og eleganse”, skriver Telemarksavisa etter konserten i Skien 8. desember.
“De tre tenorene , som ellers opptrer hver for seg, fungerte som et lag i Skien kirke i går kveld. De utfylte hverandre og sto for en strålende oppvisning i mektig opera. En fikk gåsehud av å høre de nydelige tenorene framføre klassiskere. De er sang fra aller øverste hylle, som virker enda sterkere på direkten.”
Foto: Bjørn Johannessen, Telemarksavisa

Hanne354
PUBLISERT: 28.11.13
“Jula kom tidleg til Vågå i år. Takka vere Hanne Krogh og tre fantastiske tenorar”, skriv avisa Fjuken etter konserten i Vågå Kulturhus 28. november. “Med tonane av «Deilig er jorden» gjekk publikum ut i den milde novemberkvelden etter konserten i Vågå kulturhus torsdag kveld. Glade og rørte. Somme med tårer i augekroken. Konserten med Hanne Krogh og tre tenorar gjorde noko med dei som fekk oppleve denne fantastiske konserten”.
LES MER HER
Foto: Arve Danielsen, Fjuken

Hanne353
PUBLISERT: 24.11.13
En time før konserten i Kirkelandet Kirke i Kristiansund snublet Hanne Krogh på hotellrommet og brakk den ene tåa. Dermed bar det i full fart til legevakten for bandasjering, og så rett til kirken for gjennomføring av kveldens julekonsert med sine Tre Tenorer.
– Om jeg ser litt fortumlet ut, så vet dere nå hvorfor, og disse store selskinnskoene er de eneste jeg fikk på meg, forklarte hun publikum i kirken. Hun forsikret søndag kveld at turnéen blir gjennomført som planlagt, men da mest sansynlig med gips på foten. I morgen er det konsert i Ålesund Kirke.
LES MER HER
Foto: Ellen-Marie Pedersen-Gustad, Tidens Krav

Hanne352
PUBLISERT: 22.11.13
“Maken til stemmeprakt er det sjelden vi har hørt i et kirkerom. De tre herrene Jan Erik Fillan, Marius Roth Christensen og Thomas Ruud leverte så nakkehårene reiste seg og trampeklappen runget. Kombinert med to unikum av noen musikere og et sangkor i julestemning, ble det på alle vis en storveis aften”, skriver GD.no etter konserten i Sør-Fron Kirke fredag kveld.

“Få artister kan formidle ekte juleglede som Krogh”, skriver avisen videre og legger til at størst inntrykk gjorde tenorenes “O Helga natt” og “Mitt hjerte alltid vanker”. LES MER HER
Foto: Einar Almehagen, GD.no

Hanne351
PUBLISERT: 21.11.13
Juleturnéen er endelig i gang!
Torsdag 21. november åpnet Hanne & Tre Tenorer juleturnéen i Hemsedal Kirke. Med seg hadde de det helt nystartede “Hemsedalskoret” som bestod av ikke mindre enn 90 sangglade personer!
Koret ble dannet i anledning denne julekonserten av ildsjel og kunstner Tori Snerte, og gjorde en flott debut i den sprengfulle kirken.
På bildet ser vi Marius, Hanne, Jan Erik og Thomas rett etter konserten iført sine nye “Hemsedalsluer” som de fikk i gave av koret.
Nå går turen videre til Sør-Fron Kirke for konsert i morgen kveld.

Hanne350
PUBLISERT: 30.10.13
21. november starter årets juleturné med Hanne Krogh & Tre Tenorer! Premieren finner sted i vakre Hemsedal Kirke, og fortsetter gjennom hele sør-Norge frem til siste konsert i Trefoldighetskirken i Arendal på bitte lille julaften.

Med på turnéen blir tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Marius Roth Christensen i tillegg til de musikalske trollmennene Tarjei Nysted og kapellmester Stein Austrud.

Hanne349
PUBLISERT: 30.10.13
Onsdag 30. oktober avsluttet Hanne Krogh & Tre Tenorer “Ta meg til havet”-turnéen i en utsolgt Olavshall i Trondheim. De kunne da se tilbake på fulle kulturhus og strålende anmeldelser helt siden de startet i Haugesund i begynnelsen av måneden.
Etter konserten i Ulsteinvik skrev bl.a. Vikebladet-Vestposten
“Det er vanskeleg å plukke ut eit høgdepunkt i konserten. Perlene kom som på ei snor. Anten det var opera, klassiske crooners, korsang eller viser”.

Bildet er fra konserten i Bjørnsonsalen i Molde, der tenor og romsdaling Halvard Djupvik tok plass i tenorrekka sammen med Thomas Ruud og Jan Erik Fillan.

Hanne348
PUBLISERT: 29.10.13
Team Hannes kulturstipend 2013 ble delt ut i Festiviteten i Haugesund 19. oktober foran en fullsatt sal og til ellevill jubel. Blant 35 søkere var det duoen Elsa og Emilie som stakk avgårde med 100.000 kroner som skal understøtte deres videre karriereutvikling som unge sangartister.

Hanne Krogh la fram følgende begrunnelse for juryens valg:
– Årets vinner av Team Hanne kulturstipend har tross sin unge alder opparbeidet et navn som også legges merke til utenfor regionens grenser. Gjennom flere års hardt og målrettet arbeid har mottakeren bevist et usedvanlig stort potensial i et marked der det er mange som kjemper om oppmerksomheten. Stipendet går ikke til én person, men til en musikalsk duo. De jobber i disse dager med å få produsert sitt første studioalbum og står på trappene til å etablere seg på et høyt nasjonalt nivå. Juryen håper at stipendet kan bidra til dette, sa hun før sjekk og diplom ble hentet fram og overlevert Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim.
LES MER HER

Hanne346
PUBLISERT: 6.10.13
Over 1400 personer overvar forestillingen “Ta meg til havet” da Hanne & Tre Tenorer startet høst-turnéen i Hannes barndomsby Haugesund denne uken! Og Hanne var strålende fornøyd med å kunne begynne turnéen nettopp her:
– På en skala fra 1 til 10 så er jeg oppe på 11-12, fortalte hun TV-Haugaland om hvor mye hun gledet seg.
– Jeg føler at jeg tar denne forestillingen hjem. Det er ekstra morsomt fordi jeg har fått lov å gjøre utrolig mye morsomt i løpet av et langt liv som artist, men dette er nok det jeg er aller mest stolt av å ha laget.

Turnéen går nå videre til Stord den 7. oktober og avsluttes først 30. oktober i Olavshallen i Trondheim.
SE HELE INTERVJUET FRA TV-HAUGALAND HER

(Faksimile fra Haugesunds Avis)

Hanne344
PUBLISERT: 14.9.13
Fredag 13. september var Hanne Krogh på plass på Gran i Hadeland for å lede Grans egen variant av “Det store korslaget”. Dette er tredje året på rad at Hanne leder dette arrangementet, og det store teltet midt i sentrum var sprengfullt av publikummere som ville følge konkurransen.
Hanne ledet også en populær allsangs-avdeling samt det historiske moteshowet samme kveld.
Til slutt ble det klart at Gran ungdomsskole gikk av med korslagsseieren, etter å nærmest ha tatt pusten fra både juryen og publikum med sin opptreden.
LES MER HER
Foto: Hadeland.net

Hanne343Hanne342
PUBLISERT: 21.8.13
Hanne Krogh ledet publikum gjennom festkvelden i Trondheim, da Anne Grete Preus, Lillebjørn Nilsen og Nora Brockstedt ble innlemmet i Rockheims “Hall of Fame” den 20. august.
Adresseavisen skriver om arrangementet:
“I avslappet programledelse av Hanne Krogh og med intelligent utplukkede samtalepartnere, fikk Anne Grete Preus, Lillebjørn Nilsen og Nora Brockstedt fortelle om sitt kunstneriske virke og sine møter med medmusikere og publikum. De fikk lov til å tenke i lange linjer, samtidig som samtalene sjelden ble tværet ut.”

I begrunnelsen til årets nominerte sa juryen at “artistene har gitt vesentlige bidrag til utviklingen av norsk populærmusikk”.

Hanne selv skrev følgende etter av gallafesten var over:
“Rockheim var en opplevelse! Anne Grete Preus! Lillebjørn Nilsen! Nora Brockstedt! Å få forevige deres tanker rundt egen karriere… Hurra!”

TV2 sender opptak fra priskvelden lørdag 31. august kl. 20.00

Hanne341Hanne340
PUBLISERT: 12.8.13
Publikum ved Gålåvatnet den 7. august fikk en meget eksklusiv forestilling da Hanne Krogh sammen med fem sangere og skuespillere viste Peer Gynts kvinner anno 2013 i tekst og toner.
– Det var en fantastisk utfordring jeg fikk av Marit Lien – som er leder for Peer Gynt-stemnet – nemlig å finne fem kvinner som kunne representere de ulike kvinnene (til Peer Gynt). Jeg har valgt de som for meg representerer nettopp det disse ulike kvinnene representerer, fortalte Hanne til NRK.

På den vakre utendørs-scenen ved Gålåvatnet møttes skuespiller Amalie Krogh Sundbø som Dovrekongens datter “Den grønnkledde”, sanger Marianne Antonsen som “Anitra”, journalist og tidligere redaktør Astrid Gunnestad som “Mor Aase”, sanger Helene Bøksle som “Solveig” og skuespiller Marianne Krogness som “Ingrid”.
Hanne ledet og bandt historien sammen med bl.a. to sanger fra sin nye plate, “Evas døtre” og “Camilla”.

SE NRK-REPORTASJE HER
Foto: Anne Brit Solland

Hanne339
PUBLISERT: 4.8.13
Kvinner har i 2013 hatt stemmerett i 100 år. Under årets Peer Gynt-stevne inviterer Hanne Krogh til forestilling for å feire nettopp dette, i amfiet ved Gålåvatnet den 7. august. Hanne vil med tekst og toner ta oss med på en vandring med Peers kvinner som utgangspunkt. Sammen med seg har hun kjente skikkelser som vil gi dere tolkinger av kvinnene i Peers liv – slik de var den gangen, og slik de ville vært oppfattet i dag!

Med seg tar hun Marianne Krogness, Marianne Antonsen, Helene Bøksle og Astrid Gunnestad på en tolkning av Peers kvinner, samt musikerne Stein Austrud og Tarjei Nysted.

Hanne338
PUBLISERT: 4.8.13
Borggården i Trondheim var fyllt til randen med lydhøre mennesker den 29. juli, da Hanne Krogh ønsket velkommen til Salmekveld under Olavsfestdagene. Med seg på scenen hadde hun invitert Solveig Slettahjell, Gunnhild Sundli og Bodø Domkor, og sammen skapte de en magisk konsert denne vakre sommerkvelden.
Hanne fremførte diktet “Kron ska a ha kvinnfolket” av Hans Anton Grønskag fra Frøya, som handler om sterke kystkvinner. I tillegg sang hun sangene “Kilde”, “Ikke en spurv til jorden” og “Deg å få skode”.
Foto: Anne Brit Solland

Hanne Krogh
PUBLISERT: 25.7.13
Hanne Krogh deltar under årets Olavsfestdagene i Trondheim. Under den tradisjonelle “Salmekvelden i Borggården” den 29. juli, blir Hanne syngende konfransier. Her blir det gjenhør med kjente og kjære salmer, og kanskje noen litt mer ukjente, alle tolket og framført av flotte musikere! Arrangøren melder at det også blir anledning for allsang, og stemningen i Borggården når den runger av hundrevis av røster er alltid magisk!

I Borggården har Hanne med seg Bodø domkor med dirigent Øystein Jæger, og solistene Solveig Slettahjell og Gunnhild Sundli. Husbandet ledes av Øystein Lund Olafsen.

Hanne337
PUBLISERT: 25.7.13
– Det var helt fantastisk! Jeg følte vi var med på en reise, fortalte en publikummer til Sandefjord Blad etter Hanne og Tre Tenorers nypremiere på sommerforstillingen “Ta meg til havet” i Sandefjord onsdag kveld.
– Vi registrerte i fjor at halve Sandefjord dro til Larvik for å se showet. Nå ville vi gi resten av byen muligheten også, forteller arrangør og manager Trygve Sundbø. Forestillingene i Sandefjord er begynnelsen på en Norgesturne som starter i Haugesund 3. oktober.
Foto: Anne Brit Solland

Hanne334
PUBLISERT: 15.7.13
Forestillingen «Ta meg til havet» var en braksuksess i Larvik i fjor sommer. Nå tar Hanne med seg sine Tre Tenorer Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan, og legger ut på en turné kysten rundt.
Første stoppested er Hjertnes Kulturhus i Sandefjord 24. og 25. juli, sammen med koret Bel Canto.
Foto: Sandefjord Blad

Hanne335
PUBLISERT: 4.7.13
3. juni 2013 var det premiere for Hanne Kroghs sommerforestilling “Ikke gi deg, jente” i Bølgen Kulturhus i Larvik. Sammen med tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Marius Roth Christensen inntok de Larviks storstue for andre år på rad til ny suksess!

Foto: Anne Brit Solland

Hanne332
PUBLISERT: 4.7.13
“Hanne Krogh og de tre tenorer knuste alle besøksrekorder i kulturhuset Bølgen i fjor, og presterte, etter lokalt sigende hva ingen andre før henne har klart: Å lykkes med et sommershow i Larvik, både kunstnerisk og målt i publikum. Dette «vinnerlaget» kunne sikkert tatt lett på oppgaven og kjørt nye runder med gammel moro. Det publikum i stedet får servert er et helt nytt show, med et løst utgangspunkt i stemmerettsjubileet.
Arier, ablegøyer, vitser og anekdoter – man skal ikke beskylde Hanne Krogh og co. for å være monomane. En av styrkene ved forestillingen er divaens evne til å få showet til å sømløst gli mellom dypt alvor og forløsende, inkluderende skjemt. Det er en grundighet og inderlighet som gjennomsyrer hele «Ikke gi deg jente!», noe man for sjelden finner i «sommershow» som dette.
Fortsetter gårsdagens sprutregn utover juli kan larvikingene i hvert fall trøste seg innendørs i sommer!” skriver VG og gir terningkast 5!
LES MER HER
Foto: Øystein David Johansen, VG

Hanne333
PUBLISERT: 4.7.13
“Hun binder showet sammen, serverer små anekdoter fra eget og andre sterke kvinners liv. Levende, humoristisk og med en god dose ærbødighet.
Men først og fremst blir dette de tre tenorers store kveld. For her får du alt på ett fat. Puccinis «Nessum Dorma», Løvlands «You lift me up», Gerry and The Pacemakers «You’ll never walk alone» og «Bring him home» fra Le Miserable. Alt servert med innlevelse og inderlighet, med humor og ekthet og med et trøkk vi knapt har opplevd i vårt stolte kulturhus. Gåsehud og ståpels la seg som et ruglete teppe over et fullsatt Bølgen.

Men om Hanne Kroghs stemme ikke helt når opp på stjernetenorenes nivå, har hun andre kvaliteter få andre forunt å ha. Gjennom selvopplevde historier, historiske kvinners styrke til å tro på seg selv og ta egne valg, formidler hun budskapet med varme og troverdighet”, skriver Østlandsposten og gir terningkast 5!
LES MER HER
Foto: Nils-Erik Kvamme, Østlandsposten

Hanne331
PUBLISERT: 22.6.13
Hanne Krogh leder årets Hall of Fame-galla fra Trondheim den 20. august. Da skal Nora Brockstedt, Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen hylles og innlemmes i Rockheims Hall of Fame. Seremonien blir også sendt på TV2 lørdag 31. august.
– Dette er en måte å si takk på. Takk til Nora, Anne Grete og Lillebjørn. Dere har gitt meg glede og forankring. Dessuten er det viktig å markere disse artistene for å tydeliggjøre for de som kommer etter oss – dette bør dere få med dere! sier Hanne til Adresseavisen. Hun er glad for at Rockheim løfter norsk musikk.
– Det er utrolig velvalgte og berettigede innlemmelser. Det er skammelig hvor lite norsk musikk som spilles i norsk radio. Det fratar både oss voksne og de som er yngre muligheten til å høre låtene som har vært, og fortsatt vil være, viktige for folk i landet. TV-programmene «Hver gang vi møtes» viser for eksempel hvor rørende takknemlige folk er for å få musikk fra sin egen virkelighet.
Rockheim-direktør Petter Myhr er glad for at Hanne takket ja til å lede programmet:
– Vi som var til stede på den aller første Hall of Fame-seremonien i 2011, glemmer aldri den fantastiske talen hun holdt for Wenche Myhre. Hanne Krogh er en meget dyktig og folkekjær artist. Hun er veldig flink med ord og har et vinnende vesen. Og hun har et nært og lidenskapelig forhold til norsk populærmusikk, forteller han til Adresseavisen.
LES MER HER

Hanne330
PUBLISERT: 12.6.13
– Jeg liker kunnskapsbasert underholdning. Jeg har alltid vært interessert i historien – i forankring. Men jeg vil nå frem til flere, og er underholdningsartist. Derfor vil jeg forene pop med tekster med substans, og ville synliggjøre kvinnelige rollemodeller, sier Hanne Krogh til NTB.
Og de damene hun synger om på albumet «Ikke gi deg, jente!», sluppet bare dager før stemmerettsjubileet, har sannelig substans så det holder.

Det går fra tittellåten viet Hanne Kroghs egen kunstnerfarmor, som ville vært kalt bohem om hun hadde vært mann, men som i stedet ble innlagt på asyl, til de sterke kystkvinnene. Dem hun synger om i «Lovise Lind» – Halvdan Sivertsens vakre vise inspirert av den evig ventende fiskerkona ved havnen i Svolvær.

Krogh er også innom både Sunniva, prinsessen som rømte til havs i stedet for å gifte seg med en hedensk viking, Elisabeth Stava, den sterke karmøykvinnen halshugd som heks i 1637, og sist, men ikke minst, Fredrikke Qvam – kvinnesaksforkjemperen og pioneren i kampen for kvinnelig stemmerett.
LES MER HER
Foto: Nils-Erik Kvamme

Hanne328
PUBLISERT: 1.6.13
Fredag 31. juni slapp Hanne Krogh sin splitter nye CD “Ikke gi deg, jente”. Og datoen var slett ikke tilfeldig valg.
– Jeg valgte å utgi platen min “Ikke gi deg, jente!” på nettopp den 31.mai – for i dag er det 170 år siden den formidable kvinnen Fredrikke Marie Qvam ble født. Hun gikk i bresjen for å rive de murene som sto i veien for jenters rett til å velge egne drømmer, forteller Hanne som også har skrevet en egen sang til Fredrikke Marie Qvam på platen.

På bildet ser vi Hanne Krogh, Marianne Antonsen og Hanne Sørvaag i studio under innspillingen av sangen “Evas døtre”.

Hanne326
PUBLISERT: 26.5.13
I slutten av uken kommer Hanne Krogh med sin splitter nye CD “Ikke gi deg, jente”! Platen inneholder tolv melodier innspilt første halvår i 2013.
Første radiosingel fra platen er “Evas døtre” – en sang om søstersolidaritet, skrevet av Hanne Krogh og navnesøster Hanne Sørvaag. Sørvaag medvirker også på innspillingen sammen med Marianne Antonsen.

“En hyllest til de modige damene som gikk foran – og en feiring av det å være kvinne. Men først og fremst en plate med sanger det har vært usigelig moro å spille inn”, sier Hanne om den nye platen.

Hibbi Mannes, Anne Tove Øvrebø og Ingebjørg Andrea Vik fra “Team Hanne” er med og korer, mens Stein Austrud er produsent.

Hanne327
PUBLISERT: 26.5.13
“Hanne Krogh tok Hurtigrutens Hus med storm, da Hadsels to sanitets-foreninger inviterte til jenteaften i anledning stemmerettsjubileet”, skriver Bladet Vesterålen.
De som kom på konsert og bare ventet seg en blid og trivelig syngedame, fikk hennes sterke engasjement som superbonus: – Ypperlig leksjon i kvinnehistorie. Med innlevelse, humor og anekdoter, egne erfaringer, og flotte nye egenskrevne sanger. Hennes inderlige og uhøytidelige måte å legge fram dette viktige temaet gjør at alle jenter og gutter på norske ungdomsskoler absolutt burde vært sendt på denne forestillingen.

– Jeg har spurt ungjenter hva 8. mars betydde for dem, de bare lo og sa «ingenting», da måtte jeg se dem i øynene og si: Dere er heldige. Det er noen andre som har våget for dere, fortalte Hanne alvorlig.

Stylisten Jan Thomas var også med i forestillingen:
– Jeg har kjempet for rettigheter hele livet, og for frihet til å gjøre egne valg. Er det lett å stikke seg ut, og være annerledes her på Stokmarknes? Å gjøre egne, bevisste valg er viktig. Poenget er at vi ikke må være helt like. Vi kan leve som vi vil, fordi noen har gått foran, fortalte han publikum.
LES MER HER
Foto: Solgunn Jensen, Bladet Vesterålen

Hanne325
PUBLISERT: 20.5.13
Torsdag 23. mai tar Hanne Krogh jentefesten “Ikke gi deg, jente” med seg til Hurtigrutens Hus i Stokmarknes. Kjendis-stylisten Jan Thomas blir med, og skal snakke om å kjenne innover på hvem man ønsker å være.
Ytre Eidsfjord Sanglang (YES) deltar også.
Hanne vil her både fortelle og ikke minst synge fra sin nye CD som skal slippes i slutten av måneden.

Jentefesten er i samarbeid med Norske Kvinners Sanitetsforening.

Hanne323
PUBLISERT: 13.5.13
– Slapp godt av, ikke gå på alt av fester og vær ute til lenger enn klokka 23. Og ikke kom og se oss opptre i kveld, det blir for seint, var Elisabeth Andreassens råd til årets norske GP-håp da Bobbysocks møtte Margaret Berger og Dagbladet i Malmö mandag.
– Jeg pleier å si at det er tre ting som gjelder på en scene: Energi, energi og energi. Og er det noe hun har, så er det energi. Vi er veldig stolte over det norske bidraget, sa Hanne Krogh.

I kveld (mandag) skal Bobbysocks-duoen la det swinge fra scenen på Euroclub – Eurovisions offisielle festvenue – og legger ikke skjul på at de synes det er stas å være til stede i Malmø midt i sirkuset.

– Vi har fått mye ut av de tre minuttene fra 1985. Å ha vunnet Eurovision er som å ha vært president i USA. Man blir aldri glemt, fortalte Hanne til Dagbladet.

LES HELE INTERVJUET HER
Foto: Håkon Eikesdal, Dagbladet

Hanne322
PUBLISERT: 12.5.13
Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh har landet i Malmö, og var søndag kveld på plass under velkomstfesten på Euroclub. Bobbysocks-jentene var overveldiget over alle som ville prate med de.
– Så morsomt å være her i Malmö. For Sverige og Eurovisjonen hører virkelig sammen. Det var jo også i Sverige vi vant, fortalte Hanne til Tobbe Ek, schlagerblogger i den svenske avisen Aftonbladet.
Og “Schlagerprofilerna”, som er DJ’er på Euroclub, passet selvfølgelig på å spille “La det swinge”!
Foto: Robin Allard

Hanne321
PUBLISERT: 11.5.13
Bobbysocks inntar Grand Prix-byen Malmö!
Mandag 13. mai gir Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen en eksklusiv opptreden under en stor Grand Prix-fest på utestedet “Moriska Paviljongen”. Malmö er som kjent vertsby for året Eurovision Song Contest 2013.
“Moriska Paviljongen”er base for årets Euroclub hvor Eurovisions-fansen fra hele Europa samles på kvelden etter å ha overvært prøvene i Grand Prix- arenaen.
Temaet for mandagskvelden er “The Biggest Eurovision Quiz Ever” og Bobbysocks står på scenen mellom kl. 24.00 og 02.00.

Hanne319
PUBLISERT: 27.4.13
Fjorårets sommershow ble besøkt av rundt 10.000 publikummere, og Bølgen Kulturhus i Larvik er derfor storfornøyde med å ha sikret seg Hanne Krogh og de Tre Tenorene enda en sommer.
– Halvparten av de utlagte billettene er allerede borte. Og det har virkelig gått unna de siste ukene, forteller markedssjef i Bølgen Kamilla Krane Martens til Østlandsposten. Hun tror grunnen til at showet ble så godt tatt imot handler om den gode miksen av lun humor og dybde.
– Når du har tre av landets beste tenorer som trøkker til så taket nærmest løfter seg, blir det mektig. I tillegg er Hanne Krogh en flott historieforteller, og binder det hele sammen på en lun måte, sier Martens.

Årets show har Hanne kalt “Ikke gi deg, jente” inspirert av 100-års jubileet for kvinnenes stemmerett i Norge. Naturligvis synger hun en knippe av sine egne sanger, og binder i tillegg showet sammen med kunnskap, varme og frekk humor, forteller Martens.

Hanne320
PUBLISERT: 27.4.13
– Å spille denne forestillingen i Haugesund blir som å komme hjem. Både for meg personlig og for historien i «Ta meg til havet», sier Hanne Krogh til Haugesunds Avis. I oktober tar hun med seg forestillingen og de Tre Tenorer til hjembyen sin.
– Jeg ville ha et annet format på selve forestillingen, og det er blitt et show med kombinasjonen historie, underholdning og musikk. Jeg er veldig stolt, forteller hun videre.
Forestillingen spilles i løpet av fire oktoberkvelder i Maritim Hall.
Foto: Roar E. Jacobsen, Haugesunds Avis

Hanne317
PUBLISERT: 17.4.13
Mandag 15. april holdt Hanne Krogh den første av rundt 15 jubileums-konserter hun skal holde i løpet av mai/juni. Det hele ender med stort sommershow på Bølgen i Larvik i juli, hvor Hanne kobler inn sine tre tenorer, Tunklang Vokalensemble og hvor konserten skal visualiseres – etter samme lest som fjorårssuksessen “Ta meg til havet”.
I Grimstad Kulturhus mandag kveld var det sprengfullt, og folk var over seg av begeistring.
Hanne sang flere av sangene fra kvinnejubileums-CDen “Ikke gi deg, jente”, og salen sang med av full hals, også i de nye sangene om Fredrikke Marie Qvam, Camilla Collett og “Evas døtre”, skrevet av Hanne Krogh og Hanne Sørvaag, og tilegnet “Stopp vold mot kvinner”-aksjonen (rød knapp).
To unge damer, som hadde vært på konserten, sa etterpå:
“For første gang i livet vårt, var vi virkelig stolte av å være kvinner”!
Frekke Jan Thomas innledet sitt foredrag ved å oppfylle en svært gammel drøm, nemlig å få synge “La det swinge” med Hanne. Han kom derfor, helt overraskende, syngende ned blant publikum.
Å gi kvinner styrke til å tro på seg selv og ta egne valg var også i fokus under konserten. Jentecoach Inger Karin Larsen snakket om hvordan jenter skal treffe valgene som er riktige for seg.

Hanne316
PUBLISERT: 17.4.13
Lørdag 13. april var Hanne Krogh i Ålesund i forbindelse med dåpen til Farstad Shippings nye offshoreskip “Far Senator”. Hanne sang “Du bærer mitt hjerte i dine hender” under lunchen ombord i skipet, og senere på kvelden ledet hun festmiddagen i bankettsalen på Rica Parken Hotel.
Med seg hadde hun stjernetenoren Thomas Ruud, og musikerne Tarjei Nysted og Øystein Lund Olafsen.

Hanne314
PUBLISERT: 20.3.13
15. april slår Hanne Krogh til med jentefesten “Ikke gi deg, jente!” i Grimstad Kulturhus. Tittelen er hentet fra Hannes egen sang til sin bestemor Hjørdis Christiansen, som absolutt ikke gikk gjennom livet i opptråkkede stier.

Med Stemmerettsjubileet som anledning inviterer Hanne nå til en hyllest av kvinner, men absolutt ikke bare for kvinner! De kvinner som gikk foran og brøt ned barrierer med ensomhet og utestengelse som risiko, skal feires med sang, musikk, miniforedrag og røff humor!

Med seg på festen har hun den kjente superstylisten Jan Thomas og jentecoachen Inger Karin Larsen.

Etter konserten blir det utstilling og mingling med vin og vafler på Galleriet i Grimstad.

Jentefesten er et samarbeid med Norske Kvinners Sanitetsforening.

Hanne313
PUBLISERT: 8.3.13
Hanne Krogh tilbrakte siste uke i New York som observatør under FNs årlige Kvinnekommisjon. Hun skriver følgende om opplevelsen:
“Om jeg ikke lærer grunnleggende nye ting her i New York, får jeg utvidet og forankret en kunnskap. Jeg forstår mer.
Jeg får belyst denne gigantiske utfordringen for verdenssamfunnet fra en annen vinkel. Den smertefulle virkeligheten blir beskrevet direkte – av kvinner som selv lever under helt andre forhold. Førstehåndsfortellinger.

Imidlertid er det provoserende og desillusjonerende å se hvordan organisasjoner – og nasjoner – kjemper med alle midler for å hindre kvinner i å kunne bestemme over sin egen kropp og i å kunne velge sitt eget liv.
Men jeg får nytt håp igjen – av sterke, modige kvinner som er villige til å dele og villige til å risikere – og av kloke menn som deltar ved konferansen. De har også et annet utsiktspunkt enn meg – og bringer nye tanker inn på arenaen”

Bildet er tatt under den offisielle åpningen av generalforsamlingen i FN 4. mars 2013.

Hanne311
PUBLISERT: 20.2.13
Bobbysocks var hjertelig til stede da Wenche Myhre feiret sin 66 års-dag i Drammen Teater fredag 15. februar. Begge kjenner de Wenche godt, Elisabeth er nær hyttenabo med jubilanten, og Hanne var den som holdt talen da Wenche Myhre ble innlemmet i Rockheims Hall of Fame i Trondheim. Myhre var dessuten en av de første gratulantene i Göteborg i 1985 da Bobbysocks vant Melodi Grand Prix.
Hanne minnes godt hvor stor popstjerne Wenche var på 60-tallet og at hun og de andre ungene i gata sto i timesvis langs veien i håp om at Wenche Myhre skulle komme kjørende i sportsbilen sin.
– Tenk om jeg hadde visst – da jeg var syv år gammel – at jeg skulle bli invitert i Wenche Myhres bursdagselskap, sier Hanne i dag.

SE HANNES TALE TIL WENCHE FRA ROCKHEIM
Foto: Tor Lindseth

Hanne310
PUBLISERT: 16.2.13
Fredag 9. februar feiret Hanne Krogh Rygge Mannskors 120 års-jubileum i en stor festkonsert i Moss Kirke. Hanne har tidligere samarbeidet med mannskoret ved flere julekonserter, og var denne kvelden både programleder som kikket tilbake på korets histore og artist med egne musikalske avdelinger.
Under konserten fikk det feststemte publikummet høre Hanne med bl.a. “Vestavind”, “Tir n’a Noir” og Erik Byes vakre “Vår beste dag”.
Kvelden var også Rune Brunslid siste dag som dirigent for koret etter å ha holdt dirigentpinnen i 15 år. På bildet ser vi Hanne etter konserten sammen med Brunslid og pianist Eirik Berge.
Foto: Audun Antonsen

Hanne308
PUBLISERT: 10.2.13
Hanne Krogh er klar for nytt sommershow i Bølgen Kulturhus i Larvik. Fjorårets show er Bølgens desidert største suksess så langt og det er allerede solgt 1.000 billetter til årets sommershow.

– Tro meg, fjoråret var en av de morsomste somrene jeg har opplevd, forteller Hanne til Østlandsposten.
– Jeg følte hele byen var med meg, og jeg er så takknemlig for den tilliten jeg har fått ved å gjøre et nytt sommershow, sier hun og lover enda mer kraft, mer humor og en dose substans.
– Det er så mange tangeringspunkter. Og mitt mål er å løfte fram litt ulike sider av alle de som ikke skrev historien sin selv, sier Hanne som gjerne vil ha den sterke kvinnehistorien fra Larvik. Fra arbeiderbyen som fostret så mange sterke kvinner som kanskje aldri fikk sin historie fortalt.

– Men for all del, dette er ingen sørgelig forestilling. Her skal det være mye humor. Et skikkelig jenteparty der vi tar med oss guttene ut, sier hun og kan i tillegg love de vakreste operaperler servert av de samme tre tenorer som i fjor sommer.
Foto: Nils-Erik Kvamme, Østlandsposten

Hanne309
PUBLISERT: 10.2.13
Lørdag 9. februar stod Hanne Krogh på scenen i Bølgen Kulturhus i Larvik sammen med Tunklang Vokalensemble for å feire korets 30-årsdag. Hanne var invitert som syngende programleder, og bød både på egne melodier og tilbakeblikk fra Tunklangs historie.
Koret og Hanne avsluttet kvelden med “Thank You for the Music” til stående applaus fra et smekk fullt kulturhus.
Tunklang Vokalensemble var med Hanne & Tre Tenorer under fjorårets sommerforestilling “Ta meg til havet”, og er selvskrevne når “Ikke gi deg, jente” har premiere i nettopp Bølgen Kulturhus 3. juli i år.
LES MER HER

Hanne307
PUBLISERT: 5.2.13
Lørdag 2. februar var Hanne Krogh hemmelig gjest i Stavanger Konserthus da “Song og Spelkorlaget av 8. mars & Søn” feiret sitt 25 års jubileum. Med seg hadde hun tenor Thomas Ruud, pianist Svein Ragnar Myklebust og fiolinist Tarjei Nysted.
– Song og Spelkorlagets “Syng med oss”-arrangement er årets morsomste begivenhet, forteller Hanne til hjemmesiden. Hun var med første gang i 1994 og har siden hatt flere konserter med koret og dessuten deltatt på to CD-plater, bl.a. med sangen “As Usual” som det ble gjenhør med lørdagskvelden. Med på bildet er korets musikalske leder Erik Lindboe.

Hanne306
PUBLISERT: 24.1.13
Hanne Krogh brukte bursdagen sin til å fronte Rød knapp-kampanjen “Stopp vold mot kvinner”. Ifølge Barne-, likestillings- og integreringsdepartementet kommer hver fjerde kvinne i Norge til å oppleve vold i nære relasjoner i løpet av livet. En av ti opplever å bli utsatt for grov vold.

– For 100 år siden fikk kvinner stemmerett. Det var den viktigste likestillingssaken den gangen. Dette er den viktigste likestillingssaken i dag, og vi vil sørge for at dette blir et hovedtema i valgkampen før høstens stortingsvalg, sier Anne-Karin Nygård som er generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS), en av de åtte organisasjonene som har samlet seg bak den røde knappen.
LES MER HER
Foto: Vidar Ruud, ANB

Hanne304
PUBLISERT: 14.1.13
Mandag 21. januar er det endelig klart for Hanne Kroghs spennende slektsjakt i den populære TV-serien “Hvem tror du at du er” på NRK1.
I programmet forsker Hanne på slekten for å finne ut hvorfor faren som liten havnet på barnehjem. Det blir starten på en historie om tre slektsledd som har levd med problemer som Hanne og søsteren Lisbeth (bildet) aldri fikk vite om. Hannes bestemor Hjørdis Christiansen – som hun synger om i sangen “Ikke gi deg jente” – spiller en stor rolle her.
Foto: Monster Entertainment AS

Hanne302
PUBLISERT: 10.1.13
“Hanne & Tre Tenorer” skapte i fjor en ny tidsregning i Larvik med sommershowet “Ta meg til havet”. Alle tidligere rekorder ble ettertrykkelig knust, og bare tenorenes avtalte returer til operahus rundt om i Europa hindret ensemblet å spille til løvet på trærne ble både rødt og gult.

I åtte forestillinger, fra den 3. til 14. juli, skal tenorene på ny boltre seg fritt i operaverdens største arier, mens Hanne Krogh – inspirert av 100 års jubileet for kvinnenes stemmerett i Norge – binder showet sammen med kunnskap, varme og frekk humor.