14007
Bobbysocks feirer sitt 30 års-jubileum i 2015 og startet festen med en overraskende opptreden i den norske finalen i Melodi Grand Prix. Rett før vinneren skulle kåres ble “La det swinge”-jubileet hyllet  i en egen avdeling. Hanne og Elisabeth dukket opp under sin velkjente Bobbysocks-logo i nye glitrende paljett-antrekk.

Flere opptredener er planlagt i løpet av året, så følg med!

14006
Elisabeth og Hanne under sin velkjente rosa Bobbysocks-logo i den norske Grand Prix-finalen

14010
Ekte “Sisterhood”! Elisabeth og Hanne med Grand Prix-danserne etter den fantastiske opptredenen.

14009
Bursdagsfeiring for Elisabeth Andreassen under oppkjøringen til den TV-sendte konserten “Eurovision Greatest Hits” i London i slutten av mars

14008
Luxembourgs Grand Prix vinner fra 1973, Anne Marie David, overrasket Elisabeth med bursdagskake

London004
Norge, Sverige og Danmark samlet før konserten i London. Bobbysocks, Herreys og Emmelie De Forest

London003
Hanne og Elisabeth sammen med Finlands vinnergruppe fra 2006 “Lordi”

14013
Kjempejubel fra 4000 publikummere da Bobbysocks gjorde entré under Eurovisions-showet i London.

14011
I avslutningsnummeret sang Bobbysocks Englands vinnermelodi fra 1981 “Making Your Mind Up” med full koreografi. 

14012
Stjerne-gallaen kunne by på artister som bl.a. finske Lordi, Dana International fra Israel, Conchita Wurst fra Østerrike og Emmelie De Forest fra Danmark.

14015
Den engelske avisen “The Sun” hyllet Bobbysocks etter opptredenen i London.

Amsterdam004
1500 elleville Eurovisions-fans sang med da Bobbysocks avsluttet den utsolgte konserten «Eurovision in Concert» i Amsterdam i Holland lørdag 18. april. Hanne og Elisabeth var stjernegjester i programmet, som bestod av 24 artister fra årest startfelt i Eurovision Song Contest. Konkurransen avholdes i år i Wien i Østerrike i mai.

De åpnet sin avdeling med det som Hanne kalte en «gave til Eurovisions-fansen», hvor hun for første gang tok Kikki Danielssons plass og sang «Dag efter Dag» sammen med Elisabeth. Deretter sang Bobbysocks sin store hit fra 1986, «Waiting for the Morning», og Hanne fortalte fra scenen at det er nettopp det denne kvelden handlet om for de 24 andre artistene, og ønsket lykke til under finaleuken om en måned. Elisabeth kom ikke utenom sin vakre ballade «I evighet» som kapret andreplassen i 1996, og som svært mange ute i Europa fortsatt husker og setter stor pris på. Avslutningsvis var det bare å «La det swinge» til enorm jubel og allsang blant publikum, som kom fra store deler av Europa.

Bobbysocks ble fotografert og intervjuet hvor hen de gikk, og Hanne har ikke tall på hvor mange selfies de stilte opp på. Dagene i Amsterdam oppsummerer hun på følgende måte: «Så mye gøy man kan ha pga. tre minutter med swingende toner!»

Amsterdam003
Årets deltaker fra Sverge, Måns Zelmerlöw» benyttet anledningen til å hilse på Elisabeth og Hanne.

Amsterdam002
Presse og videobloggere fra hele Europa intervjuet Bobbysocks under dagene i Amsterdam.

Amsterdam001
To populære norske duoer i Holland. Bobbysocks sammen med årets norske deltakere, Debrah Scarlet og Kjetil Mørland.

Amsterdam005
Kjempestemning under Bobbysocks’ opptreden i Amsterdam natt til søndag. Scenefoto: ORF/Regina Brandstätter

14025
Onsdag 24. juni var Hanne Krogh tilstede under Oslo Pride arrangementet «Eurovision Song Contest 60 år». Her fikk hun av leder og nestleder i LLH Bård Nylund og Brita Møystad Engseth overrakt Gay Galla sin hederspris, som i år gikk til Bobbysocks. Elisabeth Andreassen var på jobb i Sverige og kunne ikke være tilstede.
Prisen var, i tillegg til en flott plakett, et sølvsmykke laget av den svenske kunstneren Efva Attling.

Hanne skriver følgende om prisen:
Jeg har et smykke som jeg alltid har på meg – hver eneste dag. Det er satt sammen av gaver jeg har fått helt overraskende – og er et kjærlighetssmykke. Fordi det avspeiler alle måter vi møtes av kjærlighet. I går fikk jeg – like overraskende – det anhenget jeg manglet. Det som angir at kjærligheten har alle regnbuens farger.

Festkvelden bød på et stort Eurovision-party med Per Sundnes som programleder og flere kjente norske Grand Prix-deltakere på scenen, bl.a. Charmed, Maria Haukaas Mittet og Merethe Trøan. Og Hanne samlet alle i et rosa avslutningsnummer som fikk hele lokalet til å swinge!

Foto: Jon Martin Larsen

14026