047
PUBLISERT 28. DESEMBER 2014
Søndag den 4. januar 2015 blir E 18 gjennom Vestfold et sted for ettertanke og et sted for ikke å glemme at trafikken tar alt for mange liv hvert eneste år.
Arrangementet holdes i og ved Skjee kirke i Stokke der det blir et stort fakkeltog fra kirken og ned til E18.
Statsminister Erna Solberg kommer for minnes de som mistet livet på Vestfold-veiene og Hanne Krogh og Øystein Lund Olafsen står for musikken.
I 2006 fikk Hanne Trygg Trafikks høyeste utmerkelse «Gullnålen» for sin deltagelse ved slike trafikkaksjoner.

LES MER HER

045
PUBLISERT 21. DESEMBER 2014
For mange er en julekonsert med Hanne Krogh og tre tenorer obligatorisk for å få den rette julestemningen før jul. Torsdag kveld holdt de konsert i en full Vår Frelsers kirke, skriver nettavisen Haugesundsnytt.no etter konserten i Haugesund.

– Vi er veldig stolte og ydmyke over at vi klarer å fylle kirkene på turneen, sier tenor Thomas Ruud. Tenorene tror suksessen ligger i at publikum mener de gjennom konserten har en historie å fortelle.
– Jeg har aldri sett noe lignende tidligere, hvor en binder sammen konserten til en fortelling, sier tenor Bo Kristian Jensen.
De tre skryter uhemmet av Hanne Krogh og mener hun er flink til å verdsette dem.
– Noe av det første jeg bet meg merke i dag jeg ble med på turneen var at det var en god atmosfære. Alle løfter hverandre opp og frem, samtidig som vi gir hverandre mange tilbakemeldinger, sier tredje tenor Jan Erik Fillan.
De trekker også frem Kroghs kjærlighet til Haugesund. Byhistorie og guidede turer rundt i byen er noe av det Krogh byr på skal vi tro sangerne.
– Det er nesten som vi kommer litt hjem vi også når vi kommer til Haugesund, sier Thomas Ruud til nettavisen.

Hanne ble dessuten hedret av ordfører Petter Steen jr. under Haugesundsbesøket, med utmerkelsen «Verdens beste Haugesundsambassadør», en tittel hun satte stor pris på å få fra bardomsbyen.

Foto: Susanne Øvrevik Steffensen, Haugesundsnytt.no
LES MER HER
046

 

043
PUBLISERT 18. DESEMBER 2014
I den splitter nye julehilsenen fra Flytoget møter vi Hanne Krogh som overrasker sine medreisende med en opptreden på vei fra Gardermoen til Oslo Sentralstasjon. Det blir en uforglemmelig hjemreise for passasjerer og for seerne. Eller som Flytoget skriver på sin Facebook-side: «Denne hjemreisen gir deg garantert gåsehud».

SE VIDEOEN HER

044
PUBLISERT 18. DESEMBER 2014
Hanne Krogh og hennes tenorer trakk fullt hus under Rica Maritims tradisjonelle adventslunsj i dag. Til TV Haugaland fortalte Hanne hvorfor dette har blitt en viktig tradisjon for henne.

SE INNSLAGET HER

042
PUBLISERT 18. DESEMBER 2014
«O helga natt»-turnéen med Hanne & Tre Tenorer har blitt møtt med publikumsros og utsolgte kirker gjennom hele adventstiden. Onsdag opptrådte de i en fullsatt Johanneskirke i Bergen. På veien videre sørget tenor Jan Erik Fillan (t.v.) for en «gruppe-selfie» sammen med årets nye tenor Bo Kristian Jensen, Hanne og Thomas Ruud. I kveld synger de i Vår Frelsers Kirke i Hannes barndomsby Haugesund.

Sandefjord2014 03
PUBLISERT 11. DESEMBER 2014
«Det ble stående applaus for juleforstillingene «O helga natt» i Sandefjord kirke lørdag kveld», skriver Sandefjord Blad og legger til: «Terningkast 10!» utbrøt vår sidemann til Sandefjords Blad etter at forestillingen var over.»

LES MER HER

Foto: Knut Nordhagen, Sandefjord Blad

041
PUBLISERT 6. DESEMBER 2014
Julegleden sto på dagsorden da Hanne Krogh og hennes tre medbragte tenorer gjestet Horten kirke torsdag kveld, skriver avisen Gjengangeren. Det lokale koret Borre Vocale dannet bakteppet for konsertens celebre solister. Det ble en julekonsert av de sjeldne, og solistene, musikerne og koret berørte og begeistret de mange frammøtte.

Det er sjelden Horten kirke er så full av folk at ekstra stoler må bæres inn, men det var tydelig at det var båret bud om en helt spesiell, kirkelig opplevelse denne våte førjulskvelden, for kirken var fylt til trengsel. Det dampet av våte luer og skjerf, og folk satt trangt, men alt ubehag ble fort glemt da Hanne Krogh kom oppover midtgangen syngende på «Deilig er jorden».
Medlemmene i Borre Vocale sto oppstilt oppover midgangen og sang med. Tenorene Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan hadde allerede åpnet med en knallsterk versjon av «Jesu, Joy of Man’s Desiring», skriver avisen.

LES HELE ANMELDELSEN HER

Foto: Tore Kristiansen, Gjengangeren

039
PUBLISERT 24. NOVEMBER 2014
«Nordlandet kirke var fylt til randen lenge før konsertstart, og det var et forventningsfullt publikum som fikk valuta for pengene», skriver Tidens Krav etter julekonserten 24. november 2014.
«Hanne Krogh serverte mange nostalgiske barndomsminner både i form av historier og sanger. Hun vekslet mellom å holde den røde tråden, nesten som en konferansier, med historiefortelling, og å synge velkjente juleviser. De tre tenorene sto for de musikalske høydene, med sine briliante stemmer. Det var også rom for litt spøk og lekenhet, men først og fremst var det en stemningsfull konsert med litt alvor».

LES MER HER
Foto: Bjørn A. Hansen, Tidens Krav

002
PUBLISERT 24. NOVEMBER 2014
Juleturnéen «O helga natt» med Hanne & Tre Tenorer» startet 20. november i en utsolgt Hemsedal Kirke, og tilbakemeldingene har vært fantastiske fra publikum og presse. Etter konserten i Kvam kirke kom følgende melding fra en i publikum:

«Etter konserten med Hanne Krogh og hennes tenorar fredag kveld i Kvam kyrkje vart ein nesten heilt slått ut. Det må rett og slett vere det mest fantastiske og trolske ein kan oppleve innan musikkens verden. Denne konserten var rett og slett i en annan divisjon enn tilsvarande konsertar eg tidigare har opplevd. Og det er ikkje vanskeleg å forstå at terningkast 6 florerer. Var du ikkje til stades i Kvam kyrkje bør du lytte til mitt råd: Ta deg ein tur til Lillehammer og opplev konserten når den kjem dit om ei veke. »

SE BILDER FRA ÅRETS JULEKONSERTER HER

Foto: Ellinor Sandvik

Tronder-Avisa 2014 - forside

Tronder-Avisa 2014SM
Anmeldelse fra Trønder-Avisa etter konserten i Steinkjer kirke 23.11.2014

038
PUBLISERT 13. NOVEMBER 2014
I Norsk Ukeblads serie «Lydspor fra mitt liv» forteller Hanne om sanger som har betydd noe for henne gjennom hennes liv. Her får du de musikalske historiene bak oppvekst, oppturer, kjærlighet, gleder, sorger, fødsel og begravelse. Kort sagt: Livet selv.

Hun kommer ikke utenom «Lykken er» som gjorde henne landskjent over en natt. Om den forteller hun:
Da jeg sto på scenen under Eurovision Song Contest i Dublin i 1971 med denne sangen Arne Bendiksen skrev til meg, innebar det å gå fra en anonym tilværelse og rett inn i spotlighten, hvor jeg har vært siden. Denne låten representerer det aller største steget i mitt liv. Når vi er inne på viktige sanger for min karriere og mitt liv, må jeg også nevne Sonjas sang i 1976 da jeg var 20, og selvsagt La det swinge i 1985. Det året holdt vi over 30 konserter med et snitt på 10 000 mennesker. Det var helt vilt! De påfølgende fire årene var jeg knapt hjemme. Tenk å ha fått oppleve noe slikt! Etter denne perioden ble jeg forresten veldig lei og trengte en pause. Det var Nanci Griffith og From A Distance som skulle bringe meg tilbake på musikksporet.

LES HELE ARTIKKELEN HER
(Foto: Britt Krogsvold Andersen/Norsk Ukeblad)

037
PUBLISERT 27. OKTOBER 2014
Rose Elin Austad Nes fra Ferkingstad ble årets vinner av Team Hannes kulturstipend på 100.000 kroner. Stipendet får hun for sitt store talent som fløytist.

Da Team Hanne vant «Det Store Korslaget på» TV 2, fikk de en premiesum på 500 000 kroner. Dette har blitt et slagkraftig fond for unge kunstnere innen ulike sjangere på Haugalandet. Hvert stipend er på 100 000 kroner og gis til en ung, talentfull kunstner under 25 år.

– Jeg er evig takknemlig. Stipendet skal investeres i fremtiden min som musiker, så det er helt avgjørende for min karriere. Fløyta jeg har investert i er ganske dyr, og jeg har brukt alle pengene mine på den. Dette åpner helt nye dører for meg. Pengene vil komme godt med til sommerskoler, kurs og noter og vil ikke minst hjelpe meg slik at jeg får gå til de beste lærerne utvikle meg som fløytist, forteller Rose Elin til avisen Karmøynytt.

Hanne Krogh er mektig imponert over Rose Elin Austad Nes sin målbevissthet og forteller at Ferkingstad-jenta utmerket seg blant søkerne.

– Vi hadde veldig mange bra søkere i år. Det var stor enighet i juryen om at Rose Elin utmerket seg. Hun er vidunderlig målbevisst og totalt dedikert til det hun gjør. Det er tydelig at hun vet hva hun vil med livet sitt, sier Krogh til Karmøynytt og legger til:

– Hardtarbeidende, målbevisst og talent er tre ord som beskriver henne, men disse tre tingene holder ikke hvis en ikke er en kunstner, men det er Rose Elin. Ønsket om å formidle den store kunsten skinner gjennom henne. Det er en ære for oss å gi det til noen som fortjener det så mye, så det blir spennende å følge henne videre. Det er deilig å kjenne at vi har tatt et riktig valg

Utdelingen fant sted under Kulturnatt i Vår Frelsers Kirke i kveld. Kulturminister Thorhild Widvey fikk gleden av å overrekke diplomet.

LES MER HER

Foto: Ann Kristin Andreassen, Karmøynytt

Narvi2014TMTH
PUBLISERT 9. OKTOBER 2014
Anmeldelse fra avisen Fremover etter konserten i Narvik:

Narvi2014TMTH2

 

034
PUBLISERT 7. OKTOBER 2014
Hanne Krogh, tre tenorer og Eidsfjord blandakor gav publikum rypehud i Møysalen, i en gnistrene flott konsert, skriver Bladet Vesterålen etter «Ta meg til havet»-forestillingen på Sortland. Til sammen ble det en helaften med swung, alt fra italienske operasvisker til irsk folkemusikk og norske viser.

Forestillingen «Ta meg til havet» er kritikerrost, og det er ikke uten grunn. En rød tråd er Norges framvekst som sjøfartsnasjon, fra vikinger som seilte ut og gikk i land i Irland, til norske emmigranters ferd over til USA. Hanne Krogh er selv fortelleren i stykket, og tar oss med i dragestavnen. Det fungerer helt fantastisk når Tir Na Noir framføres på klingende haugesundsdialekt.

Med på laget har hun kapellmester Stein Austrud som er en musiker av sjeldent kaliber. Sammen med Knut Ingolf Brenna på gitarer og Tarjei Nystedt. Musikerne og et kor som overbeviser, får de hverandre til å glitre på scenen.
De tre tenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Hallvard Djupvik er solid materiale. Det er rent øregodteri når de tre utfyller hverandres røster. Og publikum hyler av latter, når det synges opera akkopagnert av at musikerne trommer på egne mageskinn.
Krogh klarer å blande ramsalt virkelighetsbeskrivelse med historien til sin egen familie, som flettes inn når vi bikker 1900-tallet. Hun er både raus, humoristisk og innsiktsfull, og publikumskontakten er upåklagelig. Det er akkurat passe lekent til at lattermusklene får trimmet seg godt, skriver Bladet Vesterålen.

Foto: Tone M. Sørensen, Bladet Vesterålen
LES MER HER

033
PUBLISERT 6. OKTOBER 2014
Det var lange køer utenfor Kulturfabrikken på Sortland før Hanne Kroghs konsert «Ta meg til havet», fremført med De Tre Tenorer og Sortlands egne korister i Eidsfjord Blandakor mandag 6. oktober, skriver SortlandsAvisa på nett vol.no.

Fra en scene innhyllet i scenerøyk tok Krogh med seg publikum, ut fra tåkelandet, gjennom den norske sjøfartshistorien, som gradvis gikk over i hennes egen families historie. Historier om kjærlighet, savn, skam og mot ble vevd sammen med musikalske innslag, fra Vamps «Tir n’a noir» til den litt mer ukjente sjøfartssangen «O sole mio».

Både musikken og historiene lot til å falle i smak hos sortlandspublikummet. Et av høydepunktene var, etter latteren å dømme, da de tre tenorenes opera ble rytmesatt av musikernes tromming på egne mager.

Foto: Hanna Huglen Revheim, VOL.no
LES MER HER

030
PUBLISERT 5. OKTOBER 2014
Lørdag 4. oktober kastet Hanne og hennes Tre Tenorer loss for turnéen «Ta meg til havet» på Chat Noir i Oslo. Forestillingen som har satt publikumsrekorder og fantastiske anmeldelser hadde et kort opphold i hovudstaden, hvor et entusiastisk publikum fikk to timer med spennende historier og storstilt sang.

Sammen med tenorene Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan sørget Hanne for både latter og vemod i forestillingen om Norge som havland gjennom 1000 år, med små avstikkere til bl.a. Italia, Irland og selvfølgelig Amerika.
Hanne kunne heller ikke la være å bemerke i hvilken historisk sal de nå spilte i, og bød publikum på et par ekte revyviser til stor lykke.
Ensemblet ble belønnet med taktfast trampeklapp underveis, og stående applaus under hele det siste nummeret.
Nå går turen videre til Nord-Norge for tre forestillinger, før gjengen er tilbake på Chat Noir torsdag 9. oktober.
032
En særdeles munter versjon av «O Sole Mio»! De Tre Tenorer, f.v. Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan. 

031
Utenfor Chat Noir sørget Det Norske Sjømannskor for kjempestemning med sine shanty-viser, og bød publikum opp til dans!

029
«En barndomsdrøm som går i oppfyllelse» sa Hanne om å opptre på Chat Noir.

028
PUBLISERT 29. SEPTEMBER 2014
– Jeg synes det er for lite fokus på kysthistorien vår, og jeg vil gjerne bidra til å formidle den historien, sier Hanne.
Lørdag 4. oktober inntar hun Chat Noir i Oslo med forestillingen «Ta meg til havet» sammen med sine tre tenorer Thomas Ruud, Marius Roth Christensen og Jan Erik Fillan.

– Forestillingen er først og fremst underholdning – og praktfull sang fra de flotte gutta, men handler om hvem vi egentlig er, hvor vi er og hvor vi kommer fra. Også ender det opp med å handle om min egen familie, med utgangspunkt i min bestefar, som opplevde mye av det som har preget Norge som havnasjon, forteller hun til ukebladet «Her og Nå».

Etter nypremieren i Oslo på lørdag, drar hele ensemblet nordover til Harstad, Sortland og Narvik. Deretter venter tre nye forestillinger på Chat Noir, før Norgesturnéen fortsetter med første stopp på Lillehammer.
Torsdag 2. oktober gjester hun «God Morgen, Norge» på TV2.

SE VIDEOINTERVJU MED «HER OG NÅ» HER

026
PUBLISERT 13. SEPTEMBER 2014
Lørdag 13. september var Hanne Krogh på plass i Spikersuppa i Oslo under årets Bokfestival for å signere sin egen barnebok «Barnas Nasjonalskatt». I denne boken har Hanne samlet de beste klassiske barnesangene fra de siste tiårene med tekst og noter, og det var lang kø i Notabene-teltet for å få en signert utgave av sangskattene.
Bokfestivalen bød også på forfatterforedrag og andre litterære arrangementer. Norges krimdronning Unni Lindell var selvsagt tilstede, og stilte gjerne opp på et bilde sammen med venninnen Hanne (bildet under).

Foto: Jo Bergene
027

025
PUBLISERT 10. SEPTEMBER 2014
I fjor fikk Haugesunds-duen «Elsa & Emilie» Team Hannes Kulturstipend» på kr. 100.000,-. Nå søker juryen etter nye kandidater til fondet som ble til etter Team Hannes seier i TV2-programmet «Det store korslaget». Søknadsfristen er fredag 10. oktober 2014, og stipendet blir kunngjort lørdag 18. oktober under Kulturnatt i Haugesund.

Søknaden sendes til post@teamhanne.no og må inneholde:
– en kort presentasjon av kandidaten
– begrunnelse for hvorfor vedkommende bør få stipendet hva stipendet ønskes brukt til (legg gjerne ved budsjett)
– en presentasjon av arbeider (lydfil, bilder, tekst, film eller lignende)
– hvilken relasjon vedkommende har til Haugalandet (Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira, Vindafjord, Bokn, Bømlo eller Haugesund)

Relevant info:
– Kandidaten kan ikke være eldre enn 25 år (født etter 01.01.1989)
– Utøvere innen alle sjangere oppfordres til å søke
– Det er mulig å sende søknad på vegne av andre
– Stipendet gis fortrinnsvis til enkeltutøvere, men en kan også søke som gruppe

LES MER HER

024
PUBLISERT 31. AUGUST 2014
I forbindelse med at Sjømannskirkens 150 års-jubileum, deler forteller en rekke personer om sitt forhold til kirken. I tillegg har jubilanten laget en video på litt over to minutter der Hanne Krogh oppsummerer Sjømannskirkens historie!

Her forteller hun først om sitt eget bånd til kirken:
Foreldrene mine traff hverandre i sjømannskirken i Brooklyn. Mitt første egne møte med en sjømannskirke var da jeg som 15-åring var i Tyskland for å gjøre et tv-show. Jeg følte meg virkelig alene i utlandet og da var det ekstra godt å ha et hjem langt hjemmefra i sjømannskirken i Hamburg. Siden har jeg på reise, også da vi reiste verden rundt som Bobbysocks, alltid undersøkt om det har vært en sjømannskirke i nærheten. For å høre om det har vært noe jeg har kunnet bidra med. Jeg har vært i utrolig mange av sjømannskirkene rundt omkring i verden og holdt konserter, 17.maitaler og bidratt på ulike måter. Jeg syns det er viktig å støtte Sjømannskirkens arbeid! De siste tre årene har jeg med forestillingen «Ta meg til havet», sammen med Tre tenorer, hatt fokus på Norge som havland. Den tradisjonen er Sjømannskirken en viktig del av.

LINK TIL VIDEOEN

hanne og jan01
PUBLISERT 27. AUGUST 2014
Jan Groth var et intenst levende menneske. Og han var dønn ærlig – både i livet og i musikken sin. Han tenkte aldri over hva som kunne lønne seg, men fulgte det han kjente var sant – og riktig.

Energisk, klok, omsorgsfull og varm.

Jan var en stor sangskribent – og en sanger av verdensklasse. Hadde hans ambisjoner vært styrt av ønsker om berømmelse og posisjon, ville han ha oppnådd det, men han brant alltid for et helt annet budskap.
Han brant alltid – i hvert eneste lille sekund. 
Jeg kommer til å savne den sikre musikaliteten hans; Jans ubeskrivelige evne til å gi alt i sangen – i hver eneste tone og i hvert eneste ord.

Men mest av alt vil jeg savne vennen min. 
Jan Groth var et unikt menneske, og han gjorde livet mitt større.

Oslo, 27. august 2014
Hanne Krogh
presse01

 

PUBLISERT 20. AUGUST 2014
RockheimA

 

022
PUBLISERT 13. AUGUST 2014
Hanne Krogh ledet den TV-sendte musikkfesten fra Trondheim der  Øystein Sunde, deLillos og Knutsen & Ludvigsen ble innlemmet i Rockheims «Hall of Fame».
– Det er for det første en kjempestor ære. Og så er det veldig uvirkelig, jeg føler meg veldig ydmyk i forhold til at vi skal bli plassert sammen med folk vi har sett opp til i så mange år. Det er stort. Veldig stort, fortalte Øystein Dolmen fra Knutsen & Ludvigsen til TV2.

Også Lars Lillo Stenberg fra «deLillos» satte pris på utmerkelsen:
– Det føles veldig staselig! Det er masse oppmerksomhet rundt dette, og jeg har i grunn ikke tenkt alt for mye på det her jeg står nå. Men jeg merker at stoltheten kommer sigende, sa han rett før sending.
Øystein Sunde, som Hanne turnerte sammen med tilbake i 1971 var også rørt:
– Ja, jeg må jo si at det er en æresbevisning. Og at de mener at jeg har gjort meg fortjent til det, er artig!

Hanne passet på å benytte anledingen til å trekke frem viktigheten med å spille norske artister i radio, slik at man i fremtiden får flere navn som kan få denne hedersutnevnelsen.
LES MER HER
Foto: Adressa.no
023
Det var en verdig stemning da artistene ble innlemmet i «Hall of Fame».

019

PUBLISERT 4. AUGUST 2014
Det var kjempestemning i Engerdal lørdag 2. august da Hanne Krogh sammen med Thomas Ruud, Tarjei Nysted og Stein Austrud holdt utekonsert under «Engerdalsdagene 2014″.

Her fikk engerdølene bl.a. høre «Du bærer mitt hjerte i dine hender», «Evas døtre» – som hun sist sang for Malala under mottagelsen i Oslo, publikumsfavoritten «Haugalandet» og – for anledningen «Høstvise».
Stjernetenoren Thomas Ruud sang m.a. «O sole mio» og «Nessun Dorma».

Det var dessuten 30 års jubileum for Engerdalsdagene, og Hanne fortalte fra scenen om da hun kom til bygda første gang for mange år siden og fikk et nyfødt lam oppkalt etter seg. Da hun året etter holdt konsert der igjen, spurte hun etter lammet «Hanne». Og fikk da overrakt skinnet i presang…

Hanne avsluttet årets konsert sammen med konferansieren for Engerdalsdagene på ekstranummeret «La det swinge». Til full jubel i publikum!
Etter konserten ble det stjernemøte da artistene ble invitert på rømmevafler og kaffe hos tidligere langrennsløper og verdensmester Gjermund Eggen og kona Anne (bildet over).

020
Stein Austrud, Hanne Krogh og Tarjei Nysted under konserten på Engerdalsdagene 2014. Foto: Engerdalsdagene.no

021

Ekstranummeret «La det swinge» hvor Hanne fikk hjelp fra Anita Brustad-Johnsen.  Foto: Engerdalsdagene.no

017
PUBLISERT 29. JULI 2014
Hanne var søndag 27. juli med under familiefestivalen MiG på Frosta i Nord-Trøndelag. I anledning grunnlovsjubileet var det stor Grunnlovsfest på Tinghaugen, og Hanne var her både programleder og bød publikum på kjente sanger som Erik Byes «Vår beste dag», «Haugalandet» og ikke minst «Sunniva» som hun sang sammen med koret «Cantus».

– En minnerik opplevelse å være konferansier på den gamle Tingvollen på Frosta, skriver Hanne om konserten på MiG, en festival hun har fulgt helt fra starten.
I tillegg til Hanne og «Cantus» deltok biskop Tor Singsaas og artist Ingebjørg Bratland.
Grunnlovsfesten var et samarbeid mellom Nidaros bispedømme og MiG Tautra, og var dessuten også den offisielle åpningen av Ytre Pilegrimsled.
Foto: Ellinor Sandvik
018

 

015
PUBLISERT 16. JULI 2014
Helt siden hun var en liten jentunge, har Hanne Krogh drømt om å stå på den sagnomsuste scenen til Chat Noir i Oslo. I oktober blir drømmen realitet!

– I hele mitt liv har Chat Noir vært selve scenen over alle scener, så dette er absolutt en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. På denne scenen har mange av mine største forbilder stått, så det blir med en viss ærefrykt at jeg selv står der i oktober. Men først og fremst gleder jeg meg til å fremføre en egenskrevet forestilling sammen med de vidunderlige tenorene, forteller Hanne til Her og Nå. (Foto: Lasse Eriksson, Her og Nå)
Etter Oslo-premieren for «Ta meg til havet»-forestillingen legger hele ensemblet ut på Norges-turné.
LES HELE INTERVJUET MED HER OG NÅ HER

014
PUBLISERT 30. JUNI 2014
Torsdag 19. juni gjestet Hanne Krogh brygga i Holmestrand for konsert sammen med koret «Swinglett».
Hanne ankom scenen stående i baugen på Redningsselskapets båt «Kystvekteren» (bildet), og åpnet med Erik Byes vakre sang «Vår beste dag».
Tittelen på konserten var «Ta meg til havet», og mellom kjente sanger fortalte Hanne historier fra eget liv til latter og glede for publikum.
013

011
PUBLISERT 20. JUNI 2014
Søndag 15. juni sang Hanne og Elisabeth sammen i forbindelse med en stor bursdagsfeiring for Alexander Rybaks far, Igor Rybak, som fylte 60 år. Gjenforeningen skjedde på Christiania Teater i Oslo, og Bobbysocks lot det swinge med glitrende rosa paljetter. Hanne sang også «Vår beste dag» for jubilanten.
Her er artister og hovedperson samlet på scenen etter festforestillingen. F.v. Stephen Ackles, Elisabeth Andreassen, Igor Rybak, Dennis Storhøi, Hanne Krogh og Alexander Rybak.

010
PUBLISERT 20. JUNI 2014
I forbindelse med Malala Yousafzais besøk i Oslo 14. juni 2014 arrangerte «14. august-komiteen» et brobyggingsarrangement på Grand Hotel. Her var Hanne Krogh gjest under kvelden og sang søstersolidaritets-sangen «Evas døtre» og «Over the Rainbow» for Malala. Hanne snakket om at hun håpet noen ville minne Malala på at hun fremdeles er en ung pike – som har lov til å gjøre feil, og til å finne nye drømmer. Hanne avsluttet sin opptreden med å gi hedersgjesten en «Rød knapp» – som symboliserer aksjonen «Stopp vold mot kvinner» – en knapp som Malala satte på seg. Til høyre i bildet ser vi 14. august-komiteens leder, Aamir Sheikh.
Foto: Tore Hogstvedt

009
PUBLISERT 11. JUNI 2014
Pakistanske Malala Yousafzai kommer til Oslo 14. juni. Hun skal blant annet møte statsminister Erna Solberg (H) og delta på et brobyggingsarrangement mellom Norge og Pakistan på Grand Hotel.
På arrangementet deltar Hanne Krogh, som sterkt inspirert av Malalas historie skrev sangen «Evas døtre»om søstersolidaritet som kom i fjor, og som frontet Rød Knapp-aksjonen «Stopp vold mot kvinner». (Teksten til «Evas døtre» HER)
16 år gamle Malala ble verdenskjent etter at hun overlevde et angrep fra Taliban i 2012. Hun har markert seg sterkt i kampen for barns rett til utdannelse.
– Malalas besøk vil blant annet bidra til å sette jenters rett til utdanning i Pakistan på dagsordenen. Malalas kamp på vegne av verdens kvinner og jenter er en inspirasjon, sier 14. august-komiteens leder, Aamir Sheikh, som er svært glad for at Malala kommer til Norge etter komiteens invitasjon, skriver NTB.
LES MER HER

008
PUBLISERT 26. MAI 2014
Kystverket og Haugesund Sparebank i samarbeid med Haugesund kommune, inviterte til «Byfest» ved Haraldsstøtta i Hannes barndomsby Haugesund tirsdag 13. mai. Hvilken fest det ble. Svært mange fant veien til riksmonumentet og ble med på feiringen sammen med kjendiser som Hanne Krogh, Vidar Johnsen og Helge Toft, skriver Haugesund Kommune på sine hjemmesider.

«Arrangementet som også er en del av feiringen av Grunnlovsjubileet ble en folkefest for hele familien.

Det hele startet klokken 17.00 med Haugesund Drillkorps etterfulgt av Lillesund skolekorps, Musikkleiken spelemannslag, dansere fra Haugesund Mållag og Ungdomslag og Rossabø Ungdomslag, Haugesund Sportsdanseklubb med freestyle disco og latinamerikanske danser før sjonglører FLAKS avsluttet første akt med sjonglering av brennende fakler.

Etterhvert ble showet flyttet til scenen der Haugesund sin egen norgeskjendis, Hanne Krogh både var konfransier og artist.

Ordfører Petter Steen jr. ønsket alle velkommen. John Erik Hagen fra Kystverket fortalte litt om deres 40 år jubileum og takket alle som hadde vært med på å virkeliggjøre byfesten. Før vi fikk høre Iselin Holmedal Hagen på chello.

Etterhvert kom Elsa Søllesvik og Emilie Austrheim (Elsa og Emilie) på scenen sammen med «Det Norske Festorkester» som stod for musikken. Helge Toft og Vidar Johnsen fikk med seg publikummet på allsang og dans, før det hele ble avsluttet med Hanne Krogh, deltakere fra «Korslaget» og ikke minst en av landets største tenorer, Marius Roth Christensen fra Tønsberg, som fremførte «Reis meg opp».»
På bildet ser vi ordfører Petter Steen jr. Haugesundsartist og Team Hanne-deltaker Marlen Tjøsvoll sammen med Hanne.
LES MER OG SE FLERE BILDER FRA FOLKEFESTEN HER

007
PUBLISERT 26. MAI 2014
23. mai var Hanne gjest i «Bakoversnakk» i NRK hvor hun mimret gode radiominner sammen med programleder Ingegerd Henriksen i det timeslange programmet.

«Rart hvordan lyden av gamle vignettmelodier («Her kommer Barnetimen! Her kommer Barnetimen! Hysj – hysj – hysj…») og stemmene til Stompa og lektor Tørdal kan få klumpen i halsen til å vokse seg kjempestor», skriver Hanne etter sendingen.
HØR HELE PROGRAMMET HER

006
PUBLISERT 29. APRIL 2014
Tirsdag 13. mai inviterer Kystverket og Haugesund Kommune i samarbeid med Haugesund Sparebank til BYFEST ved riksmonumentet Haraldstøtta for å markere grunnlovsjubileet. Arrangementet er gratis for publikum og byr på et stort utvalg av underholdningsinnslag, deriblant med Hanne Krogh, Team Hanne, Marius Roth Christensen, Elsa og Emilie, Helge Toft og tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen.

LES MER HER

005
PUBLISERT 20. APRIL 2014
I Minnekirkens 40-årige historie, har det aldri vært presset flere mennesker inn, og publikum svarte Bobbysocks-jentene Hanne Krogh/Elisabeth Andreassen og tenorstjernen Marius Roth Christensen med hurra-rop og stående trampeklapp etter et fyrverkeri av en påskekonsert på den spanske solkysten påskeaften.

Bobbysocks var gjenforenet til inntekt for Wenche Foss sitt minnefond, hvor inntektene går til å bringe folk med spesielle utfordringer på ferie til Solgården på Costa Blanca. Publikum fikk høre både de mektige tonene til «Waiting For The Morning», en La Det Swinge-versjon som fikk alle de nær 500 publikummerne dansende på beina og et feiende friskt Andrew Sisters-medley, i tillegg til både store arier, «You`ll Never Walk Alone» og Hanne og Bettans største solo-hiter opp gjennom årene.
Hanne Krogh har som husregel at artistvenner som besøker henne i Spania, må opptre gratis for Solgården.

I fjor var det konsert med Marianne Antonsen og Hanne Sørvaag, i år var det Marius Roth Christensen, ansatt som solist på Den Norske Opera, og Elisabeth Andreassen som sammen med Hanne storkoste seg med publikum i Minnekirken, bare noen hundre meter fra Solgården ved den spanske byen Villa Joyosa, rett nord for Alicante.

LES MER HER    (Fotos: Trygve Sundbø)

1

004
PUBLISERT 7. APRIL 2014
Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen gjenforener Bobbysocks og byr på påskekonsert i Minnekirken i Villajoyosa påskeaften lørdag 19. april! Med seg til Spania har de også  tenorstjernen Marius Roth Christensen, som nylig hadde premiere på Don Giovanni på Den Norske Opera.
Hanne Krogh ferier nemlig påsken i Spania med Elisabeth Andreassen og Marius Roth Christensen som gjester, og benytter muligheten til å holde påskekonsert i Minnekirken med sine artistgjester.
LES MER HER
Foto: Anne Brit Solland

003
PUBLISERT 31. MARS 2014
Nå er Hannes samling med Barnas nasjonalskatter endelig tilgjengelig i bokform med tekster og noter! Her har hun samlet de beste klassiske barnesangene fra de siste tiårene til glede for liten og stor.

Hanne skriver bl.a. følgende om boken:
«Innholdet i en musikalsk skattekiste skal glitre og skinne. Perlene skal komme på rekke og rad. I våre rike sangtradisjon har vi mye å ta av.
Prøysen er blant våre store diktere. Han klarte som ingen andre å hente eventyret ut av virkligheten; å vise oss det store i det lille og det lille i det store. Thorbjørn Egner skapte magiske universer. Og så er det alle de andre klassikerene. Lyktemannens sang om Lykkeliten gir meg fremdeles klump i halsen. Rudolf Nilsens «Gartnerløkka» viser min egen fars tidlige liv.»

Hanne har dessuten puttet to gullklumper av nyere dato oppi «skattekisten», «Sonjas sang til julestjernen» og «La det swinge».

Onsdag 2. april er Hanne gjest i TV2s «God Morgen Norge» hvor hun skal synge to sanger fra boken.
BESTILL BOKEN HER

Hanne201401
PUBLISERT 6. MARS 2014
6. mars offentliggjorde Rockheim årets celebre utvalgte som blir hedret i rockemuseets «Hall of Fame»:  Knutsen & Ludvigsen, Øystein Sunde og DeLillos. Alle var de til stede under presentasjonen på Hotel Continental i Oslo. Den offisielle innlemmelsen skjer i Trondheim 13. august, som også i år blir vist på TV2. Programleder og showvert denne kvelden blir Hanne Krogh som også ledet festen i 2013.

Rockheim
Hanne Krogh, Øystein Dolmen og Fredrik Gustav Lorentzen (sønn av Gustav Lorentzen), Øystein Sunde og Lars Lillo Stenberg. Foto: Dagbladet/Anders Grønneberg