Julekonsert2013
Hanne Kroghs julekonsert-ide om å la landets tre fremste tenorer fritt og storslagent få boltre seg i store arier, og kombinere dette med nærhet, varme og klokskap, har utviklet seg å bli blant den norske juletradisjonens store suksesser. I seks år på rad har ”Hanne og Tre Tenorer”, med svært få unntak, hatt bare fulle hus. Og mottagelsen fra publikum og media har vært like overveldende som når tenorenes formidable stemmeprakt har fløyet over bygd og by, fjordarmer og fiskevær.

Nordmenn må ikke lenger til Milano, Roma, Paris, Madrid eller andre av de store operahusene for å oppleve de største stemmene. I de siste syv årene har de tre tenorene i adventstiden vært å høre i norske kirker, foran et vanlig norsk publikum, utmerket understøttet av flotte, lokale blandakor og Hanne Kroghs unike formidlingsevne.

Thomas Ruud er ansatt på et av verdens fremste operahus, Statsoperaen i Stuttgart, og gjør også gjesteroller verden over.
– Thomas er en internasjonal tenor av den italienske tradisjonen. Han synger store roller på de største scenene. Til jul synger han i norske kirker og kulturhus med Hanne & Tre Tenorer, sier en svært stolt Hanne.

Marius Roth Christensen var gitarist i det suksessrike rockebandet Seigmen, før han dukket frem som en av landets mest spennende tenorer. Også han er en sterk musikalsanger, samtidig som han spilte en av hovedrollene i “Den glade enke” på Den norske operaen mot blant andre Solveig Kringlebotn.
– Marius er unik både som Tamino i Tryllefløyten, i flotte musikalroller og i egne konserter, forteller Hanne.

Jan Erik Fillan er fra Porsgrunn og utdannet ved statens operahøgskole.
– Jan Erik er i formidabel utvikling, og er i dag blant våre fremste tenorer. Jeg er takknemlig over å være del av en karriere vi vanskelig kan se har noen grenser, sier Hanne om sin nyeste tenorvenn.

MER OM STJERNELAGET:
Tre Tenorer01
MARIUS ROTH CHRISTENSEN
Medvirket i sceneproduksjoner som Jesus Christ Superstar, Carousel, Spellemann på taket, samt kammeroperaen “Benken”. Debuterte i større operasammenheng som Tamino i Tryllefløyten i Trondheim våren 2005. Året etter sang han Tamino på Den Norske Opera, og har også sunget Tamino i Sandefjord, Drammen og Sandnes. I 2007 sang han en av hovedrollene i Den glade enke på Den Norske Opera våren 2007. Har også hatt en av hovedrollene i barneoperaen Dokkedoktoren ved Den Norske Opera og var med i An-Magritt ved Det Norske Teater. Ikke verst for en rockegitarist!

JAN ERIK FILLAN
Fra Porsgrunn og utdannet ved statens operahøgskole. Prisbelønnet tenor med hovedroller på Den Norske Opera. Jan Erik kom inn i “Hanne og Tre Tenorer” som reserve for Nils Harald Sødal på juleturneen i 2011, og imponerte så voldsomt at han var selvskreven i ensemblet i sommershowet “Ta meg til havet”. Der gjorde han umiddelbar suksess, og erstattet Nils Harald på første halvdel av juleturneen 2012. Sommeren 2013 var Jan Erik Fillan også med “Hanne og Tre Tenorer” i sommershowet “Ikke gi deg jente”.

THOMAS RUUD
Ansatt på Staats Theater Stuttgart som seks år på rad ble kåret til det beste operahuset i Tyskland. Dermed er det også ett av de beste operahusene i verden.
I de senere årene har han sunget store roller som Cavaradossi i Tosca, Pollione i Norma, Alfredo i La Traviata og Pinkerton i Madame Butterfly.
Han gjestesynger mye i Europa og Amerika, blant annet i Leipzig, Lübeck, München og Den Norske Opera, Mexico og Los Angeles.

– Hver for seg er disse sangerne en opplevelse. Sammen måles de best på Richters skala, sier damen som står bak rystelsene på årets juleturne, Hanne Krogh.