12 år gammel stod Hanne Krogh på scenen i gamle Festiviteten i Haugesund for første gang. Siden den gang har hun holdt mange musikkshow og teaterforestillinger i kulturhuset, og sist helg var hun endelig tilbake i byen med sitt one woman-show “Lykken er å la det swinge”.

– Om dere visste hvor jeg har gledet meg til denne kvelden, fortalte Hanne fra scenen, før hun gikk igang med høydepunkter fra sin suksessfylte karriere. Det var ikke spart på noe.
Gjennom forestillingen byr hun på kjære minner helt fra den gang hun 15 år gammel vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med “Lykken er” og frem til dagens Hanne. Det blir et hysterisk morsomt  tilbakeblikk på samarbeidet med Thorbjørn Egner og andre fartsfylte barnefavoritter, norsktopp-hits som “Kjære Kristine” og “Høstvise” og ikke minst den vakre avdelingen med sanger fra platen “Vestavind” der Hanne får vist hvilken historieforteller hun virkelig er.

Et av de mange høydepunktene var den dessverre altfor aktuelle “Levende lys”, som Hanne har gjort en helt ny versjon av. Hennes tre korister (Sofie Bjerketvedt, Espen Bråten Kristoffersen og Benedicte Barra) fikk også boltre seg i den vanvittig morsomme avdelingen “Guilty Pleasure” der de hadde plukket ut noen sanger som Hanne kanskje ikke var like opptatt av å ta med i showet. Til publikums store begeistring!
Hanne mintes også den nylige deltagelsen i TV-programmet “Hver gang vi møtes” med store glede (“Endelig et TV-program der artistene faktisk får gjøre det de kan. De slipper å bake kake, klatre i fjell eller gå inn i militæret, og de slipper å bli utstemt).

“Lykken er å la det swinge” ble rundet av med et ellevilt Bobbysocks-medley med favoritter som “Midnight Rocks”, “Radio” og “Working Heart”. Når så “La det swinge” avsluttet kvelden, klarte ikke Haugalendingene å sitte rolig lenger, men spratt opp og sørget for taktfast trampeklapp og allsang gjennom hele sangen.

Det er nesten ikke mulig å ta for seg Hannes utrolige karriere bare gjennom halvannen time, men sammen med regissør Johan Osuldsen har Hanne valgt sanger som de fleste har et nært forhold til. Showet ble spilt på Edderkoppen scene i Oslo i fjor høst, og nå er det endelig klart for turné til kulturhus rundt om i landet. Med seg er også musikerne Kjell Harald Litangen, Ole Morten Sommer og Svein Ragnar Myklebust.
– Hvis dere tror dette er en avskjedsforestilling, tar dere helt feil. Jeg gir meg aldri, sa Hanne fra scenen i Haugesund til stormende applaus.
Neste stopp på turnéen er Olavshallen i Trondheim.

Av: Knut Webmaster

LINK TIL SPILLESTEDER OG BILLETTER HER

J

Lykken er å la det swinge! Når tar Hanne suksess-showet på veien rundt i Norge. Foto: Ellinor Sandvik