Det ble en storslagen og stemningsfull premiere med mye humor, da Hanne Krogh dro igang juleturnéen “Hannes Julestjerner” tirsdag kveld i Kimen kulturhus i Stjørdal med sine stjernegjester Tata Vega og Thomas Ruud.

Et forventningsfullt publikum i den fullsatte salen fikk nesten to timer med herlig julestemning med alt fra Prøysen-klassikere, storslåtte arier og ikke minst skikkelig gospelsang. Hanne holdt sin trygge ledelse over konserten, og bandt  det hele sammen med varme historier og julesangene vil aller helst vil høre hennes synge. Tenor Thomas Ruud er nettopp hjemkommet fra oppdrag i Singapore, og brillierte under julekonserten med sine opera-arier i bl.a. “Nessun Dorma” og selvfølgelig “O helga natt”!
Hanne har de siste årene gjort opera til en naturlig del av julerepertoaret, og i år får vi gospel på sitt ypperste med den amerikanske stjernen Tata Vega. Full av sjarm hadde også hun publikum med seg fra første tone. Å få synge med på “Go tell it on the mountain”, “Feliz Navidad” og “Amazing Grace” tok konserten til nye høyder. Hanne og Tata Vega i Alf Prøysens “Julekveldsvise” på norsk var meget populært.
Med seg hadde de fantastiske musikerne Stein Austrud, Tarjei Nysted, Stig Espen Hundsnes og ikke minst prosjektkoret “Kimenkoret” som bestod av omkring 70 sangere som var kommet sammen for denne konserten.
Publikum kvitterte med stående trampeklapp til artister, musikerere og kor før alle avsluttet sammen med “Deilig er jorden”.

Tekst og foto: Knut Webmaster

Hanne Kroghs premiere på “Hannes Julestjerner” fikk en fantastisk mottagelse i Stjørdal


Kjempestemning med gospelstjernen Tata Vega i “Go tell it on the mountain”


“Den nye Jussi Bjørling” skrev svenske aviser om Thomas Ruud etter en konsert i vårt naboland. 


Hanne fikk hjelp av to unge jenter i Kimenkoret under “Sonjas sang til julestjernen”


Et herlig øyeblikk da Tata Vega sang Alf Prøysens “Julekveldsvise” på NORSK!


Musikere og artister samlet etter konserten. F.v. musikalsk leder Stein Austrud, Hanne Krogh, Thomas Ruud, Tarjei Nysted, Stig Espen Hundsnes med Tata Vega i midten.