Det ble et nært og varmt musikalsk førstemøte mellom Hanne Krogh og pianisten Leif Ingvald Skaug under intim-konserten fra Hærland kirke ved Mysen, som ble sendt direkte på nettet 12. mai 2020.
I løpet av en altfor kort time fikk streaming-publikummet høre hennes mest kjente sanger blandet med herlige uformelle samtaler og historier.

Hanne åpnet konserten med vakre “Høstvise” før hun gikk over til Erik Byes mesterlige “Vår beste dag” og den helt spesielle historien bak sangen.
“Haugalandet” er med hennes egen tekst blitt en signaturmelodi hun ikke kommer utenom, båndene til oppveksten i Haugesund har en helt egen plass i Hannes hjerte.

En ny sang på repertoaret er “Kärleksvisan” som hun og artist/poet Trygve Skaug (Leif Ingvalds bror) har oversatt til norsk. Hjertene som ble sendt over skjermen viste tydelig at dette var en sang som ble satt stor pris på blant følgerne av konserten.
“Levende lys” var en av Hannes største solohits på 80-tallet. Nå hadde hun endelig hentet den frem igjen, og sammen med Skaugs glitrende pianospill stod den som et av høydepunktene i konserten.

Men hun hadde spart den største musikalske overraskelsen til slutt. Bobbysocks’ store ballade “Waiting for the Morning” er som skrevet for tiden vi står i nå, og med den splitter nye norske teksten iblandet originalen, ble “Om en liten stund så er det morgen” en perfekt avslutning på en helt spesiell og eksklusiv intimkonsert.

Av Knut Webmaster


Hanne Krogh og pianist Leif Ingvald Skaug

“Levende lys” ble et av mange høydepunkt i konserten.

Leif Ingvald Skaug er organist i Hærland kirke, og står bak konserten.

Fotos: Johnny P. Pettersen