Det ble en magisk festkveld i musikkens tegn da Hanne & Tre Tenorer holdt adventskonsert i Vestby Kultursenter 25. november.

For visst fikk publikum i den sprengfulle salen det de kom for. Hanne startet konserten med den vakre “From a Distance” og “Nordnorsk julesalme” før hun introduserte sine Tre Tenorer.
Stjernetenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og nykommeren Markus Bjørlykke brillierte på både norsk, engelsk og italiensk og sammen med Hanne høstet de både trampeklapp og stående applaus for innsatsen.

Hanne har vist seg som en brilliant historieforteller gjennom sine tidligere store sceneproduksjoner. Også denne kvelden rørte hun publikum både med alvorlige historier og morsomme fortellinger. Hennes musikalske nummer var sikre vinnere der publikum ikke var sene til å bli med på allsang så snart sjansen bød seg. Hannes sterke tolkning av “Levende lys” fikk også sin naturlige plass i konserten.

Med på scenen under hele konserten var også ungdommer fra Follo Folkehøgskoles kor som både sang med Hanne og tenorene, men også helt fortjent fikk sitt eget solonummer med “When you wish upon a star”.

Hanne var mektig imponert over det nye kulturhuset,og oppfordret publikum til å gjøre det til sitt eget ved å stille opp også når nye lokale stjerneskudd inntar scenen. – Da kan dere si at “jeg var der første gangen de opptrådte!”

Det ble en kveld der høydepunktene avløste hverandre, og med “Sonjas sang til julestjernen” og “O helga natt” mot avslutningen ville applausen nærmest ikke ta ende. Og med “Deilig er jorden” som kveldens siste nummer, var det et litt varmere publikum som kunne vandre ut i novemberkulden.

OBS: I år blir det kun to adventskonserter med Hanne og Tre Tenorer. Siste sjanse blir i Vår Frelsers kirke i Haugesund 18. desember 2023.

Tekst og foto: Knut Webmaster

Det var en strålende opplagt Hanne Krogh som inntok scenen i det nye kulturhuset i Vestby – rett utenfor Oslo.

De tre stjernetenorene Markus Bjørlykke, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan imponerte med sin stemmeprakt.

Norges lengste pianist? Lang unna kan det iallefall ikke være. Svein Ragnar Myklebust hadde full kontroll bak tangentene.

Multimusikeren Tarjei Nysted trakterte både nøkkelharpe, fiolin og perkusjon under konserten.

Hanne sammen med de dyktige ungdommene fra Follo Folkehøgskoles kor under ledelse av dirigent Øyvind Denstad.