4. mai 1985 vil for alltid stå som en merkedag i norsk musikkliv. For første gang i historien klarte Norge å slå ut resten av Europa i verdens største musikk-konkurranse, og Bobbysocks startet med dette en seiersrekke i utlandet som forplantet seg videre til andre norske artister.

Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen spilte i 1984 inn sin debutplate på det lille plateselskapet Bahama Records som entusiasten Sven Hauge stod bak. Når Bobbysocks året etter vant både den norske finalen i Melodi Grand Prix og senere den internasjonale Eurovisions-finalen ble platen utgitt over hele verden og solgte i kjempeopplag.

Hanne, Elisabeth og Sven har bevart vennskapet, og 4. mai i år møttes de til en uformell feiring av dagen over et glass champagne. At de ikke var alene om å sette pris på dagen var tydelig på de to artistene Facebook-sider og Instagram-kontoer. Her rant det på med lykkeønskninger fra kjente og ukjente som delte sine minner fra mai-dagen i 1985.

-Vi gleder oss virkelig over at så mange i Norge ville feire sammen med oss. Takk for alle rørende hilsener på denne solskinnsdagen, hilser Hanne via hjemmesiden.


Sven Hauge med Elisabeth og Hanne fra 1985.