Nylig kom Hanne Kroghs flotte 1980-album “Nærbilde” velfortjent ut på CD i serien “Norske albumklassikere”. Her finnes bl.a. de to sangene som ble Hannes store comeback-låter på radio og på scenen; “Høstvise” og “Kjære Kristine”.
I den anledning har nettstedet “RockAndRollDreams.com anmeldt platen og gitt 5 på terningen!

De skriver bl.a.
Det er Ole Vidar Lien som sitter i produsentstolen, og i studioet ellers finner vi Popol Ace-kollegene Knutsen, Schulze, Methi og Andreassen. Dette skaper vellyd, slik som i den klassiske «Kjære Kristine» – en oversettelse av Alan Sorrentis «Tu Sei L’unica Donna Per Me» – som er riktig fin pop, og denne følger den nesten like klassiske «Høstvise».

Som ganske typisk var for denne typen artister på sytti- og inn på åttitallet handler det mye om oversettelser av utenlandske slagere, noe som ofte kunne bli ganske uinteressant, men på «Nærbilde» gjøres dette med stort hell. The Beatles’ «I’m Happy Just To Dance With You» har blitt til «I Septemberkveldens Måneskinn», der strykerne er med på å gjøre denne balladen til god pop, og så kommer (nærmest selvfølgelig) Knut Riisnæs inn med saksofonsolo.

«Trøbbel» er nok en fin ballade med strykere som stemningsskaper, der Hannes stemme kommer i fokus, og dama synger da også godt på «Nærbilde». Hun har en stemme som alltid tilfører et særpreg, selv om det altså handler mye om coverlåter. Det vinnes også på at det tekstmessige ikke kun er enkle oversettelser, men at det derimot er lagt mer arbeid enn som så i det lyriske.

LES HELE ANMELDELSEN HER

Platen kan bestilles hos nettstedet Norske Albumklassikere på følgende link:
HANNE KROGH: NÆRBILDE