030

Storslagen turnéstart på Chat Noir

PUBLISERT 5. OKTOBER 2014
Lørdag 4. oktober kastet Hanne og hennes Tre Tenorer loss for turnéen «Ta meg til havet» på Chat Noir i Oslo. Forestillingen som har satt publikumsrekorder og fantastiske anmeldelser hadde et kort opphold i hovudstaden, hvor et entusiastisk publikum fikk to timer med spennende historier og storstilt sang.

Sammen med tenorene Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan sørget Hanne for både latter og vemod i forestillingen om Norge som havland gjennom 1000 år, med små avstikkere til bl.a. Italia, Irland og selvfølgelig Amerika.
Hanne kunne heller ikke la være å bemerke i hvilken historisk sal de nå spilte i, og bød publikum på et par ekte revyviser til stor lykke.
Ensemblet ble belønnet med taktfast trampeklapp underveis, og stående applaus under hele det siste nummeret.
Nå går turen videre til Nord-Norge for tre forestillinger, før gjengen er tilbake på Chat Noir torsdag 9. oktober.
032
En særdeles munter versjon av «O Sole Mio»! De Tre Tenorer, f.v. Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Jan Erik Fillan. 

031
Utenfor Chat Noir sørget Det Norske Sjømannskor for kjempestemning med sine shanty-viser, og bød publikum opp til dans!

029
«En barndomsdrøm som går i oppfyllelse» sa Hanne om å opptre på Chat Noir.

———————————————————-

028

Hanne klar for nypremiere på “Ta meg til havet”

PUBLISERT 29. SEPTEMBER 2014
– Jeg synes det er for lite fokus på kysthistorien vår, og jeg vil gjerne bidra til å formidle den historien, sier Hanne.
Lørdag 4. oktober inntar hun Chat Noir i Oslo med forestillingen «Ta meg til havet» sammen med sine tre tenorer Thomas Ruud, Marius Roth Christensen og Jan Erik Fillan.

– Forestillingen er først og fremst underholdning – og praktfull sang fra de flotte gutta, men handler om hvem vi egentlig er, hvor vi er og hvor vi kommer fra. Også ender det opp med å handle om min egen familie, med utgangspunkt i min bestefar, som opplevde mye av det som har preget Norge som havnasjon, forteller hun til ukebladet «Her og Nå».

Etter nypremieren i Oslo på lørdag, drar hele ensemblet nordover til Harstad, Sortland og Narvik. Deretter venter tre nye forestillinger på Chat Noir, før Norgesturnéen fortsetter med første stopp på Lillehammer.
Torsdag 2. oktober gjester hun «God Morgen, Norge» på TV2.

SE VIDEOINTERVJU MED «HER OG NÅ» HER

———————————————————-

Hannes boksignering i Spikersuppa

026
PUBLISERT 13. SEPTEMBER 2014
Lørdag 13. september var Hanne Krogh på plass i Spikersuppa i Oslo under årets Bokfestival for å signere sin egen barnebok «Barnas Nasjonalskatt». I denne boken har Hanne samlet de beste klassiske barnesangene fra de siste tiårene med tekst og noter, og det var lang kø i Notabene-teltet for å få en signert utgave av sangskattene.
Bokfestivalen bød også på forfatterforedrag og andre litterære arrangementer. Norges krimdronning Unni Lindell var selvsagt tilstede, og stilte gjerne opp på et bilde sammen med venninnen Hanne (bildet under).

Foto: Jo Bergene
027

———————————————————-

Søker ny vinner av “Team Hanne”-stipend

025
PUBLISERT 10. SEPTEMBER 2014
I fjor fikk Haugesunds-duen «Elsa & Emilie» Team Hannes Kulturstipend» på kr. 100.000,-. Nå søker juryen etter nye kandidater til fondet som ble til etter Team Hannes seier i TV2-programmet «Det store korslaget». Søknadsfristen er fredag 10. oktober 2014, og stipendet blir kunngjort lørdag 18. oktober under Kulturnatt i Haugesund.

Søknaden sendes til post@teamhanne.no og må inneholde:
– en kort presentasjon av kandidaten
– begrunnelse for hvorfor vedkommende bør få stipendet hva stipendet ønskes brukt til (legg gjerne ved budsjett)
– en presentasjon av arbeider (lydfil, bilder, tekst, film eller lignende)
– hvilken relasjon vedkommende har til Haugalandet (Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira, Vindafjord, Bokn, Bømlo eller Haugesund)

Relevant info:
– Kandidaten kan ikke være eldre enn 25 år (født etter 01.01.1989)
– Utøvere innen alle sjangere oppfordres til å søke
– Det er mulig å sende søknad på vegne av andre
– Stipendet gis fortrinnsvis til enkeltutøvere, men en kan også søke som gruppe

LES MER HER

———————————————————-

– Ikke eksistert uten Sjømannskirken

024
PUBLISERT 31. AUGUST 2014
I forbindelse med at Sjømannskirkens 150 års-jubileum, deler forteller en rekke personer om sitt forhold til kirken. I tillegg har jubilanten laget en video på litt over to minutter der Hanne Krogh oppsummerer Sjømannskirkens historie!

Her forteller hun først om sitt eget bånd til kirken:
Foreldrene mine traff hverandre i sjømannskirken i Brooklyn. Mitt første egne møte med en sjømannskirke var da jeg som 15-åring var i Tyskland for å gjøre et tv-show. Jeg følte meg virkelig alene i utlandet og da var det ekstra godt å ha et hjem langt hjemmefra i sjømannskirken i Hamburg. Siden har jeg på reise, også da vi reiste verden rundt som Bobbysocks, alltid undersøkt om det har vært en sjømannskirke i nærheten. For å høre om det har vært noe jeg har kunnet bidra med. Jeg har vært i utrolig mange av sjømannskirkene rundt omkring i verden og holdt konserter, 17.maitaler og bidratt på ulike måter. Jeg syns det er viktig å støtte Sjømannskirkens arbeid! De siste tre årene har jeg med forestillingen «Ta meg til havet», sammen med Tre tenorer, hatt fokus på Norge som havland. Den tradisjonen er Sjømannskirken en viktig del av.

LINK TIL VIDEOEN

———————————————————-

Jan Groth 1946-2014

hanne og jan01
PUBLISERT 27. AUGUST 2014
Jan Groth var et intenst levende menneske. Og han var dønn ærlig – både i livet og i musikken sin. Han tenkte aldri over hva som kunne lønne seg, men fulgte det han kjente var sant – og riktig.

Energisk, klok, omsorgsfull og varm.

Jan var en stor sangskribent – og en sanger av verdensklasse. Hadde hans ambisjoner vært styrt av ønsker om berømmelse og posisjon, ville han ha oppnådd det, men han brant alltid for et helt annet budskap.
Han brant alltid – i hvert eneste lille sekund. 
Jeg kommer til å savne den sikre musikaliteten hans; Jans ubeskrivelige evne til å gi alt i sangen – i hver eneste tone og i hvert eneste ord.

Men mest av alt vil jeg savne vennen min. 
Jan Groth var et unikt menneske, og han gjorde livet mitt større.

Oslo, 27. august 2014
Hanne Krogh
presse01

———————————————————-

Rockheim-anmeldelse fra Adressa.no

RockheimA
PUBLISERT 20. AUGUST 2014

———————————————————-

Hanne ledet Rockheim-festen “Hall of Fame”

022

PUBLISERT 13. AUGUST 2014
Hanne Krogh ledet den TV-sendte musikkfesten fra Trondheim der Øystein Sunde, de Lillos og Knutsen & Ludvigsen ble innlemmet i Rockheims “Hall of Fame”.
– Det er for det første en kjempestor ære. Og så er det veldig uvirkelig, jeg føler meg veldig ydmyk i forhold til at vi skal bli plassert sammen med folk vi har sett opp til i så mange år. Det er stort. Veldig stort, fortalte Øystein Dolmen fra Knutsen & Ludvigsen til TV2.

Også Lars Lillo Stenberg fra «deLillos» satte pris på utmerkelsen:
– Det føles veldig staselig! Det er masse oppmerksomhet rundt dette, og jeg har i grunn ikke tenkt alt for mye på det her jeg står nå. Men jeg merker at stoltheten kommer sigende, sa han rett før sending.
Øystein Sunde, som Hanne turnerte sammen med tilbake i 1971 var også rørt:
– Ja, jeg må jo si at det er en æresbevisning. Og at de mener at jeg har gjort meg fortjent til det, er artig!

Hanne passet på å benytte anledingen til å trekke frem viktigheten med å spille norske artister i radio, slik at man i fremtiden får flere navn som kan få denne hedersutnevnelsen.
LES MER HER
Foto: Adressa.no
023
Det var en verdig stemning da artistene ble innlemmet i «Hall of Fame».

———————————————————-

Stjernemøte i Engerdal

019

PUBLISERT 4. AUGUST 2014
Det var kjempestemning i Engerdal lørdag 2. august da Hanne Krogh sammen med Thomas Ruud, Tarjei Nysted og Stein Austrud holdt utekonsert under «Engerdalsdagene 2014″.

Her fikk engerdølene bl.a. høre «Du bærer mitt hjerte i dine hender», «Evas døtre» – som hun sist sang for Malala under mottagelsen i Oslo, publikumsfavoritten «Haugalandet» og – for anledningen «Høstvise».
Stjernetenoren Thomas Ruud sang m.a. «O sole mio» og «Nessun Dorma».

Det var dessuten 30 års jubileum for Engerdalsdagene, og Hanne fortalte fra scenen om da hun kom til bygda første gang for mange år siden og fikk et nyfødt lam oppkalt etter seg. Da hun året etter holdt konsert der igjen, spurte hun etter lammet «Hanne». Og fikk da overrakt skinnet i presang…

Hanne avsluttet årets konsert sammen med konferansieren for Engerdalsdagene på ekstranummeret «La det swinge». Til full jubel i publikum!
Etter konserten ble det stjernemøte da artistene ble invitert på rømmevafler og kaffe hos tidligere langrennsløper og verdensmester Gjermund Eggen og kona Anne (bildet over).

020
Stein Austrud, Hanne Krogh og Tarjei Nysted under konserten på Engerdalsdagene 2014. Foto: Engerdalsdagene.no

021

Ekstranummeret «La det swinge» hvor Hanne fikk hjelp fra Anita Brustad-Johnsen.  Foto: Engerdalsdagene.no

 ———————————————————-

Grunnlovsfest med Hanne på Tinghaugen

017
PUBLISERT 29. JULI 2014
Hanne var søndag 27. juli med under familiefestivalen MiG på Frosta i Nord-Trøndelag. I anledning grunnlovsjubileet var det stor Grunnlovsfest på Tinghaugen, og Hanne var her både programleder og bød publikum på kjente sanger som Erik Byes «Vår beste dag», «Haugalandet» og ikke minst «Sunniva» som hun sang sammen med koret «Cantus».
– En minnerik opplevelse å være konferansier på den gamle Tingvollen på Frosta, skriver Hanne om konserten på MiG, en festival hun har fulgt helt fra starten.
I tillegg til Hanne og «Cantus» deltok biskop Tor Singsaas og artist Ingebjørg Bratland.
Grunnlovsfesten var et samarbeid mellom Nidaros bispedømme og MiG Tautra, og var dessuten også den offisielle åpningen av Ytre Pilegrimsled.
Foto: Ellinor Sandvik
018

 ———————————————————-

Hanne klar for Chat Noir i oktober

015

PUBLISERT 16. JULI 2014
Helt siden hun var en liten jentunge, har Hanne Krogh drømt om å stå på den sagnomsuste scenen til Chat Noir i Oslo. I oktober blir drømmen realitet!

– I hele mitt liv har Chat Noir vært selve scenen over alle scener, så dette er absolutt en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. På denne scenen har mange av mine største forbilder stått, så det blir med en viss ærefrykt at jeg selv står der i oktober. Men først og fremst gleder jeg meg til å fremføre en egenskrevet forestilling sammen med de vidunderlige tenorene, forteller Hanne til Her og Nå. (Foto: Lasse Eriksson, Her og Nå)
Etter Oslo-premieren for «Ta meg til havet»-forestillingen legger hele ensemblet ut på Norges-turné.
LES HELE INTERVJUET MED HER OG NÅ HER

BILLETT-LINK HER

 ———————————————————-

Vakre toner ved havet i Holmestrand

014

PUBLISERT 30. JUNI 2014
Torsdag 19. juni gjestet Hanne Krogh brygga i Holmestrand for konsert sammen med koret «Swinglett».

Hanne ankom scenen stående i baugen på Redningsselskapets båt «Kystvekteren» (bildet), og åpnet med Erik Byes vakre sang «Vår beste dag».
Tittelen på konserten var «Ta meg til havet», og mellom kjente sanger fortalte Hanne historier fra eget liv til latter og glede for publikum.
013

 ———————————————————-

Bobbysocks sammen for Igor Rybak

011

PUBLISERT 20. JUNI 2014
Søndag 15. juni sang Hanne og Elisabeth sammen i forbindelse med en stor bursdagsfeiring for Alexander Rybaks far, Igor Rybak, som fylte 60 år. Gjenforeningen skjedde på Christiania Teater i Oslo, og Bobbysocks lot det swinge med glitrende rosa paljetter. Hanne sang også «Vår beste dag» for jubilanten.

Her er artister og hovedperson samlet på scenen etter festforestillingen. F.v. Stephen Ackles, Elisabeth Andreassen, Igor Rybak, Dennis Storhøi, Hanne Krogh og Alexander Rybak.

———————————————————-

Hanne med “Rød knapp” for Malala

010

PUBLISERT 20. JUNI 2014
I forbindelse med Malala Yousafzais besøk i Oslo 14. juni 2014 arrangerte «14. august-komiteen» et brobyggingsarrangement
 på Grand Hotel. Her var Hanne Krogh gjest under kvelden og sang søstersolidaritets-sangen «Evas døtre» og «Over the Rainbow» for Malala. Hanne snakket om at hun håpet noen ville minne Malala på at hun fremdeles er en ung pike – som har lov til å gjøre feil, og til å finne nye drømmer. Hanne avsluttet sin opptreden med å gi hedersgjesten en «Rød knapp» – som symboliserer aksjonen «Stopp vold mot kvinner» – en knapp som Malala satte på seg. Til høyre i bildet ser vi 14. august-komiteens leder, Aamir Sheikh.
Foto: Tore Hogstvedt

———————————————————-

Hanne synger for Malala 14. juni

009

PUBLISERT 11. JUNI 2014
Pakistanske Malala Yousafzai kommer til Oslo 14. juni. Hun skal blant annet møte statsminister Erna Solberg (H) og delta på et brobyggingsarrangement mellom Norge og Pakistan på Grand Hotel.

På arrangementet deltar Hanne Krogh, som sterkt inspirert av Malalas historie skrev sangen «Evas døtre»om søstersolidaritet som kom i fjor, og som frontet Rød Knapp-aksjonen «Stopp vold mot kvinner». (Teksten til «Evas døtre» HER)
16 år gamle Malala ble verdenskjent etter at hun overlevde et angrep fra Taliban i 2012. Hun har markert seg sterkt i kampen for barns rett til utdannelse.
– Malalas besøk vil blant annet bidra til å sette jenters rett til utdanning i Pakistan på dagsordenen. Malalas kamp på vegne av verdens kvinner og jenter er en inspirasjon, sier 14. august-komiteens leder, Aamir Sheikh, som er svært glad for at Malala kommer til Norge etter komiteens invitasjon, skriver NTB.
LES MER HER

———————————————————-

Byfest i Haugesund for historiebøkene

008

PUBLISERT 26. MAI 2014
Kystverket og Haugesund Sparebank i samarbeid med Haugesund kommune, inviterte til «Byfest» ved Haraldsstøtta i Hannes barndomsby Haugesund tirsdag 13. mai. Hvilken fest det ble. Svært mange fant veien til riksmonumentet og ble med på feiringen sammen med kjendiser som Hanne Krogh, Vidar Johnsen og Helge Toft, skriver Haugesund Kommune på sine hjemmesider.

«Arrangementet som også er en del av feiringen av Grunnlovsjubileet ble en folkefest for hele familien.

Det hele startet klokken 17.00 med Haugesund Drillkorps etterfulgt av Lillesund skolekorps, Musikkleiken spelemannslag, dansere fra Haugesund Mållag og Ungdomslag og Rossabø Ungdomslag, Haugesund Sportsdanseklubb med freestyle disco og latinamerikanske danser før sjonglører FLAKS avsluttet første akt med sjonglering av brennende fakler.

Etterhvert ble showet flyttet til scenen der Haugesund sin egen norgeskjendis, Hanne Krogh både var konfransier og artist.

Ordfører Petter Steen jr. ønsket alle velkommen. John Erik Hagen fra Kystverket fortalte litt om deres 40 år jubileum og takket alle som hadde vært med på å virkeliggjøre byfesten. Før vi fikk høre Iselin Holmedal Hagen på chello.

Etterhvert kom Elsa Søllesvik og Emilie Austrheim (Elsa og Emilie) på scenen sammen med «Det Norske Festorkester» som stod for musikken. Helge Toft og Vidar Johnsen fikk med seg publikummet på allsang og dans, før det hele ble avsluttet med Hanne Krogh, deltakere fra «Korslaget» og ikke minst en av landets største tenorer, Marius Roth Christensen fra Tønsberg, som fremførte «Reis meg opp».»
På bildet ser vi ordfører Petter Steen jr. Haugesundsartist og Team Hanne-deltaker Marlen Tjøsvoll sammen med Hanne.
LES MER OG SE FLERE BILDER FRA FOLKEFESTEN HER

———————————————————-

Hanne mimret i “Bakoversnakk” på NRK

007

PUBLISERT 26. MAI 2014
23. mai var Hanne gjest i «Bakoversnakk» i NRK hvor hun mimret gode radiominner sammen med programleder Ingegerd Henriksen i det timeslange programmet.

«Rart hvordan lyden av gamle vignettmelodier («Her kommer Barnetimen! Her kommer Barnetimen! Hysj – hysj – hysj…») og stemmene til Stompa og lektor Tørdal kan få klumpen i halsen til å vokse seg kjempestor», skriver Hanne etter sendingen.
HØR HELE PROGRAMMET HER

———————————————————-

Hanne feirer grunnlovsjubileet i Haugesund

006

PUBLISERT 29. APRIL 2014
Tirsdag 13. mai inviterer Kystverket og Haugesund Kommune i samarbeid med Haugesund Sparebank til BYFEST ved riksmonumentet Haraldstøtta for å markere grunnlovsjubileet. Arrangementet er gratis for publikum og byr på et stort utvalg av underholdningsinnslag, deriblant med Hanne Krogh, Team Hanne, Marius Roth Christensen, Elsa og Emilie, Helge Toft og tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen.

LES MER HER

———————————————————-

Sprengfullt på påskekonsert i Spania

005

PUBLISERT 20. APRIL 2014
I Minnekirkens 40-årige historie, har det aldri vært presset flere mennesker inn, og publikum svarte Bobbysocks-jentene Hanne Krogh/Elisabeth Andreassen og tenorstjernen Marius Roth Christensen med hurra-rop og stående trampeklapp etter et fyrverkeri av en påskekonsert på den spanske solkysten påskeaften.

Bobbysocks var gjenforenet til inntekt for Wenche Foss sitt minnefond, hvor inntektene går til å bringe folk med spesielle utfordringer på ferie til Solgården på Costa Blanca. Publikum fikk høre både de mektige tonene til «Waiting For The Morning», en La Det Swinge-versjon som fikk alle de nær 500 publikummerne dansende på beina og et feiende friskt Andrew Sisters-medley, i tillegg til både store arier, «You`ll Never Walk Alone» og Hanne og Bettans største solo-hiter opp gjennom årene.
Hanne Krogh har som husregel at artistvenner som besøker henne i Spania, må opptre gratis for Solgården.

I fjor var det konsert med Marianne Antonsen og Hanne Sørvaag, i år var det Marius Roth Christensen, ansatt som solist på Den Norske Opera, og Elisabeth Andreassen som sammen med Hanne storkoste seg med publikum i Minnekirken, bare noen hundre meter fra Solgården ved den spanske byen Villa Joyosa, rett nord for Alicante.

LES MER HER    (Fotos: Trygve Sundbø)
1

———————————————————-

Bobbysocks gjenforenes på Costa Blanca

004

PUBLISERT 7. APRIL 2014
Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen gjenforener Bobbysocks og byr på påskekonsert i Minnekirken i Villajoyosa påskeaften lørdag 19. april! Med seg til Spania har de også  tenorstjernen Marius Roth Christensen, som nylig hadde premiere på Don Giovanni på Den Norske Opera.
Hanne Krogh ferier nemlig påsken i Spania med Elisabeth Andreassen og Marius Roth Christensen som gjester, og benytter muligheten til å holde påskekonsert i Minnekirken med sine artistgjester.
LES MER HER
Foto: Anne Brit Solland

———————————————————-

“Barnas Nasjonalskatter” i bokform

003

PUBLISERT 31. MARS 2014
Nå er Hannes samling med Barnas nasjonalskatter endelig tilgjengelig i bokform med tekster og noter! Her har hun samlet de beste klassiske barnesangene fra de siste tiårene til glede for liten og stor.

Hanne skriver bl.a. følgende om boken:
«Innholdet i en musikalsk skattekiste skal glitre og skinne. Perlene skal komme på rekke og rad. I våre rike sangtradisjon har vi mye å ta av.
Prøysen er blant våre store diktere. Han klarte som ingen andre å hente eventyret ut av virkligheten; å vise oss det store i det lille og det lille i det store. Thorbjørn Egner skapte magiske universer. Og så er det alle de andre klassikerene. Lyktemannens sang om Lykkeliten gir meg fremdeles klump i halsen. Rudolf Nilsens «Gartnerløkka» viser min egen fars tidlige liv.»

Hanne har dessuten puttet to gullklumper av nyere dato oppi «skattekisten», «Sonjas sang til julestjernen» og «La det swinge».

Onsdag 2. april er Hanne gjest i TV2s «God Morgen Norge» hvor hun skal synge to sanger fra boken.
BESTILL BOKEN HER

———————————————————-

Hanne leder Rockheim-festen 2014

Hanne201401

PUBLISERT 6. MARS 2014
6. mars offentliggjorde Rockheim årets celebre utvalgte som blir hedret i rockemuseets «Hall of Fame»:  Knutsen & Ludvigsen, Øystein Sunde og DeLillos. Alle var de til stede under presentasjonen på Hotel Continental i Oslo. Den offisielle innlemmelsen skjer i Trondheim 13. august, som også i år blir vist på TV2. Programleder og showvert denne kvelden blir Hanne Krogh som også ledet festen i 2013.
Rockheim
Hanne Krogh, Øystein Dolmen og Fredrik Gustav Lorentzen (sønn av Gustav Lorentzen), Øystein Sunde og Lars Lillo Stenberg. Foto: Dagbladet/Anders Grønneberg

———————————————————-

NYHETS-ARKIV:

NYHETER FRA 2013

NYHETER FRA 2012

NYHETER FRA 2011

NYHETER FRA 2010

NYHETER FRA 2009

NYHETER FRA 2008

NYHETER FRA 2007

NYHETER FRA 2006